wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(02-01-2021 04:05 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]
(02-01-2021 03:30 PM)soiando schreef: [ -> ]Afgelopen week een wandeling in Brugge gemaakt en we passeerden er een nieuwe wijnzaak pal in het centrum.
Jonge gast sommelier van beroep ( en opleiding ) die in deze coronatijden een eigen kleinschalige wijnhandel begonnen is.
Na een boeiend gesprek de Château Cailleteau Bergeron Prestige Blaye 2015 aangekocht.
Advies : geen karaf nodig.

Idd een zeer goede wijn, verbazende kwaliteit voor deze appelatie.
Zeer donker van kleur, rijp fruit - donkere bessen heel peperig.
Jonge wijn met zeer veel materie en toch mooi in balans.

Ga zeker terug om de rest van het gamma te verkennen.
Meer info : http://www.winesbyanton.be ( hopelijk mag dit hier Jo, anders verplaats maar naar het hoekje van de handelaar ).

En wat was de prijs van deze mooie wijn? Uit jaren zoals 2015 en 2016 is er toch wel een hoop moois te vinden uit Bordeaux voor mooie prijzen vind ik.

Momenteel 16.85
(02-01-2021 07:16 PM)soiando schreef: [ -> ]
(02-01-2021 04:05 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]
(02-01-2021 03:30 PM)soiando schreef: [ -> ]Afgelopen week een wandeling in Brugge gemaakt en we passeerden er een nieuwe wijnzaak pal in het centrum.
Jonge gast sommelier van beroep ( en opleiding ) die in deze coronatijden een eigen kleinschalige wijnhandel begonnen is.
Na een boeiend gesprek de Château Cailleteau Bergeron Prestige Blaye 2015 aangekocht.
Advies : geen karaf nodig.

Idd een zeer goede wijn, verbazende kwaliteit voor deze appelatie.
Zeer donker van kleur, rijp fruit - donkere bessen heel peperig.
Jonge wijn met zeer veel materie en toch mooi in balans.

Ga zeker terug om de rest van het gamma te verkennen.
Meer info : http://www.winesbyanton.be ( hopelijk mag dit hier Jo, anders verplaats maar naar het hoekje van de handelaar ).

En wat was de prijs van deze mooie wijn? Uit jaren zoals 2015 en 2016 is er toch wel een hoop moois te vinden uit Bordeaux voor mooie prijzen vind ik.

Momenteel 16.85

Dan mag er ook wel een verdienstelijke wijn in de fles zitten natuurlijk, voor dat geld. Maar goed, gebeurd ook vaak genoeg dat het niet zo is. Klinkt als een leuk adres!
Ik heb het serieus nagelaten om iets van mijn flessen tijdens de feestdagen te posten. Waarvoor mijn oprechte excuses!

Gisterenavond had ik zin in BDX. Soms overkomt het je gewoon dat je echt zin hebt in een bepaald type wijn. Gisteren was dat dus het geval.

Kelder in.
Bdx, mmmm
Op dronk, mmm
Dat wordt moeilijk.
Aha das waar ook. Onlangs in promo Sociando Mallet 2013 aan 15 euro gekocht bij Delhaize. 2013, een verguisd jaar dus snel op dronk? Smile. Bovendien ontgoochelde Sociando nog nooit. Dus wie weet.
Op temperatuur laten komen, 2u op voorhand open gedaan.
Here we go.

--> Zoals gezegd: Sociando ontgoochelt nooit!
Een, en dat mag ik toch wel zeggen denk ik, bagger jaar. Maar toch een klassieker in je glas. Op zijn best tegen het einde van de avond.
Heeft deze wijn de diepte & lengte van een groot jaar. Neen, uiteraard niet. Ook qua materie/volheid iets minder. Maar, en dat is de belangrijke, alle elementen waren er wel. Deze jaargang is zeker lichter en wat dunner, maar drinkt gewoon potverdorie goed weg nu.
nog 1/4 over voor deze avond. Ben benieuwd.

Ik ben niet meteen een score man. Maar als ik dit, P/Q, even moet scoren zit ik toch aan 90+
(09-01-2021 04:10 PM)Dc schreef: [ -> ]Ik heb het serieus nagelaten om iets van mijn flessen tijdens de feestdagen te posten. Waarvoor mijn oprechte excuses!

Gisterenavond had ik zin in BDX. Soms overkomt het je gewoon dat je echt zin hebt in een bepaald type wijn. Gisteren was dat dus het geval.

Kelder in.
Bdx, mmmm
Op dronk, mmm
Dat wordt moeilijk.
Aha das waar ook. Onlangs in promo Sociando Mallet 2013 aan 15 euro gekocht bij Delhaize. 2013, een verguisd jaar dus snel op dronk? Smile. Bovendien ontgoochelde Sociando nog nooit. Dus wie weet.
Op temperatuur laten komen, 2u op voorhand open gedaan.
Here we go.

--> Zoals gezegd: Sociando ontgoochelt nooit!
Een, en dat mag ik toch wel zeggen denk ik, bagger jaar. Maar toch een klassieker in je glas. Op zijn best tegen het einde van de avond.
Heeft deze wijn de diepte & lengte van een groot jaar. Neen, uiteraard niet. Ook qua materie/volheid iets minder. Maar, en dat is de belangrijke, alle elementen waren er wel. Deze jaargang is zeker lichter en wat dunner, maar drinkt gewoon potverdorie goed weg nu.
nog 1/4 over voor deze avond. Ben benieuwd.

Ik ben niet meteen een score man. Maar als ik dit, P/Q, even moet scoren zit ik toch aan 90+

Schitterend! cheers
(09-01-2021 04:40 PM)Benz schreef: [ -> ]
(09-01-2021 04:10 PM)Dc schreef: [ -> ]Ik heb het serieus nagelaten om iets van mijn flessen tijdens de feestdagen te posten. Waarvoor mijn oprechte excuses!

Gisterenavond had ik zin in BDX. Soms overkomt het je gewoon dat je echt zin hebt in een bepaald type wijn. Gisteren was dat dus het geval.

Kelder in.
Bdx, mmmm
Op dronk, mmm
Dat wordt moeilijk.
Aha das waar ook. Onlangs in promo Sociando Mallet 2013 aan 15 euro gekocht bij Delhaize. 2013, een verguisd jaar dus snel op dronk? Smile. Bovendien ontgoochelde Sociando nog nooit. Dus wie weet.
Op temperatuur laten komen, 2u op voorhand open gedaan.
Here we go.

--> Zoals gezegd: Sociando ontgoochelt nooit!
Een, en dat mag ik toch wel zeggen denk ik, bagger jaar. Maar toch een klassieker in je glas. Op zijn best tegen het einde van de avond.
Heeft deze wijn de diepte & lengte van een groot jaar. Neen, uiteraard niet. Ook qua materie/volheid iets minder. Maar, en dat is de belangrijke, alle elementen waren er wel. Deze jaargang is zeker lichter en wat dunner, maar drinkt gewoon potverdorie goed weg nu.
nog 1/4 over voor deze avond. Ben benieuwd.

Ik ben niet meteen een score man. Maar als ik dit, P/Q, even moet scoren zit ik toch aan 90+

Schitterend! cheers
Zeker dadde!
Kocht hier ook 2 flesjes van, deed er ook al eentje open (geen idee waarom ik hier niks schreef Huh ) en kan Dc hier volledig volgen! Voor €15 verdomd veel wijn. Ik had er 6 moeten kopen Smile
(09-01-2021 04:10 PM)Dc schreef: [ -> ]Ik heb het serieus nagelaten om iets van mijn flessen tijdens de feestdagen te posten. Waarvoor mijn oprechte excuses!

Gisterenavond had ik zin in BDX. Soms overkomt het je gewoon dat je echt zin hebt in een bepaald type wijn. Gisteren was dat dus het geval.

Kelder in.
Bdx, mmmm
Op dronk, mmm
Dat wordt moeilijk.
Aha das waar ook. Onlangs in promo Sociando Mallet 2013 aan 15 euro gekocht bij Delhaize. 2013, een verguisd jaar dus snel op dronk? Smile. Bovendien ontgoochelde Sociando nog nooit. Dus wie weet.
Op temperatuur laten komen, 2u op voorhand open gedaan.
Here we go.

--> Zoals gezegd: Sociando ontgoochelt nooit!
Een, en dat mag ik toch wel zeggen denk ik, bagger jaar. Maar toch een klassieker in je glas. Op zijn best tegen het einde van de avond.
Heeft deze wijn de diepte & lengte van een groot jaar. Neen, uiteraard niet. Ook qua materie/volheid iets minder. Maar, en dat is de belangrijke, alle elementen waren er wel. Deze jaargang is zeker lichter en wat dunner, maar drinkt gewoon potverdorie goed weg nu.
nog 1/4 over voor deze avond. Ben benieuwd.

Ik ben niet meteen een score man. Maar als ik dit, P/Q, even moet scoren zit ik toch aan 90+

Leuk! En idd, SM ontgoochelt nooit!
(Geen idee eigenlijk waarom je dit niet onder de SM topic postte..)
Bij deze even geregeld se ang-el
(09-01-2021 09:01 PM)Dc schreef: [ -> ]Bij deze even geregeld se ang-el

thumbsup
In de categorie budgetvriendelijke Chianti Classico scheert Castello di Radda toch wel hoge toppen.

Gisteren de 2017 gedronken, en net als de 2016 en de 2014 stelt deze niet teleur, zeker niet aan tafel bij een kruidig stoofpotje van kip met tomaten en olijven.

Het is geen Fontodi natuurlijk, maar die kost ook 3x zoveel.

Onlangs ook San Felice 2018 gedronken, ongeveer dezelfde prijs, maar die haalde bijlange niet dit niveau (hoewel ik de 2015 en 2016 nog wel ok vond).
Gisteren volgende wijnen geproefd.
Raspail Ay Gigondas 2016,Vincent Paris Granit 60 VV 2017,Ch. Saint-Pierre 2012.
Allen te jong,maar toch prachtige wijnen.
Voor deze avond staat er SM 2006 klaar.
Bij ons is het vanavond spagetti al ragu'. Dat wordt dan wellicht een Canova of een Valpolicella. Smile
Morgen iets groots, een oudere Barolo of Brunello of gewoon een flinke Bourgogne, da's altijd goed.
Gisteren in de Pomerol gedoken ...

Petit Village 2010
Beauregard 2011

Mooie wijnen, maar te gepolijst en TE af.

Mathijs
2010 niet wat metaalachtig en gebald?
(16-01-2021 03:46 PM)Vince schreef: [ -> ]2010 niet wat metaalachtig en gebald?

Totaal niet .... wel nog veel zuren en droogtrekkend.
Heel veel hout, verder flink wat kers en kirsch in de afdronk.
Maar het was iets te gepolijst ... parkerized zeker Confused
(16-01-2021 07:13 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(16-01-2021 03:46 PM)Vince schreef: [ -> ]2010 niet wat metaalachtig en gebald?

Totaal niet .... wel nog veel zuren en droogtrekkend.
Heel veel hout, verder flink wat kers en kirsch in de afdronk.
Maar het was iets te gepolijst ... parkerized zeker Confused

Als ik het zo hoor ook niet echt mijn stijl..
Nochtans zou ik van Petit Village wel wat verwachten. Mss nog te jong...?
Gisteren de SM 2006.
Nog verrassend mooie kleur.
Mooie neus van rood fruit.
In de mond zeer zacht voor SM te zijn.
Mooie wijn die nog even mee kan.
't Is dan toch wat anders geworden, de laatste fles C&G Lessona 2013. Dat was toen een nieuwe wijn en er was nog wat werk aan. Wel mooi geschakeerde kleur, lichte neus met wat Vera "patat" noemt, ik eerder iets van bijenwas, dan appelsienschil, vrij licht met wat tannine. Best OK, maar hun Bramaterra vond ik toen beter. Het recentste jaar is wel wat andere koek en zeker niet minder dan hun Bramaterra.
(17-01-2021 12:37 PM)Jef schreef: [ -> ]Gisteren de SM 2006.
Nog verrassend mooie kleur.
Mooie neus van rood fruit.
In de mond zeer zacht voor SM te zijn.
Mooie wijn die nog even mee kan.

Goed om weten, heb daar zeker nog een flesje van liggen.
En nu naar de kelder om iets te kiezen voor bij kalfsvlees met dragon + erwtjes. Wordt het toch weer Bourgogne, come and see later in "Alweer Bourgogne"...Cool
Zaterdagavond mn laatste Chateau Branaire Ducru 1981 open gedaan.
Ik kreeg vorig jaar 2 flesjes kado van mn schoonbroer.
Na veel prutsen het kurk eruit in 1000 stukken Confused
Wijn over de top, kaputski...
De vrouw rook aan het glas en had er al genoeg van Big Grin
1 glas gedronken, uit beleefdheid, de rest verdween in de pompbak...
Gisteren Hermitage Delas Freres 2009 in het glas.
Te jong natuurlijk,maar wat een wijn.
(18-01-2021 09:48 AM)Jef schreef: [ -> ]Gisteren Hermitage Delas Freres 2009 in het glas.
Te jong natuurlijk,maar wat een wijn.

Waarom te jong natuurlijk? 12 jaar lijkt me nu niet echt overdreven jong.
Liever te jong dan te oud,maar deze had echt nog wel jaren te gaan.
Heb nog flesjes. applaus
Wit : Chateau du Girons, Bordeaux 2019.
Een proever meegebracht uit de Lidl. Eenvoudig, doch lekker, niets mis mee. Goede begeleider van eenvoudige voorgerechtjes of hapjes.

Rood : Tito Zuccardi, Argentinië 2015.
Malbec, CS en Ancellotta. Ancellotta ken ik niet. Een inheemse Italiaanse druif leert het Internet.
Dag 1 en 2 : schraal, astringent, zurig. Geen fruit waarneembaar.
Dag 3 : er komt wat fruit naar boven echter totaal overstemd door bovenstaande gewaarwordingen. De rest gaat de goot in, goede ontstopper. Misschien een foute fles. 1+1 gratis in Delhaize, dus een herexamen.

Gelukkig is er nog Klein Constantia , Zuid-Afrika, Estate Red 2017. Wat kan het leven mooi zijn. Wink
Giuseppe Mascarello Dolcetto d'Alba Bricco Mirasole 2016

Dit weekend bij de lasagne. Dolcetto van het iets serieuze soort. Kenmerkende fruitigheid en soepelheid aanwezig. Maar had ook meer body dan de gemiddelde dolcetto en wat gebrande toetsen. Ik dacht dus houtopvoeding, maar blijkt niet het geval. De "gebrandheid" zal mss dan het terroir/mineraliteit zijn die sprak. Zoethoutje in de afdronk. Het smaakte. Aan 22 EUR is dit natuurlijk ook Dolcetto aan een "stevig" prijskaartje.
(01-02-2021 12:49 PM)BartS schreef: [ -> ]Giuseppe Mascarello Dolcetto d'Alba Bricco Mirasole 2016

Dit weekend bij de lasagne. Dolcetto van het iets serieuze soort. Kenmerkende fruitigheid en soepelheid aanwezig. Maar had ook meer body dan de gemiddelde dolcetto en wat gebrande toetsen. Ik dacht dus houtopvoeding, maar blijkt niet het geval. De "gebrandheid" zal mss dan het terroir/mineraliteit zijn die sprak. Zoethoutje in de afdronk. Het smaakte. Aan 22 EUR is dit natuurlijk ook Dolcetto aan een "stevig" prijskaartje.

Die combinatie van dat zoete (zoethoutje) en dat bittere (gebrandheid) lijkt me typisch Dolcetto, niet?

Ik vind Dolcetto vaak geen gemakkelijke wijnen, behalve dan de fruitige instappers. Toch probeer ik er altijd wat in huis te hebben, want af en toe heb ik er echt wel zin in. Ze mogen wel niet te serieus zijn, want dan verdwijnt het aangename. Persoonlijk heb ik goeie ervaringen met Marziano Abbona (San Luigi en Papà Celso), Pecchenino (San Luigi en Siri d'Jermu), Luigi Einaudi (Vigna Tecc) en Francesco Boschis. Allen uit Dogliani dus. Heb wel nog een fles Dolcetto d'Alba van Vajra liggen, maar nog niet gedronken.
(01-02-2021 01:25 PM)33S schreef: [ -> ]
(01-02-2021 12:49 PM)BartS schreef: [ -> ]Giuseppe Mascarello Dolcetto d'Alba Bricco Mirasole 2016

Dit weekend bij de lasagne. Dolcetto van het iets serieuze soort. Kenmerkende fruitigheid en soepelheid aanwezig. Maar had ook meer body dan de gemiddelde dolcetto en wat gebrande toetsen. Ik dacht dus houtopvoeding, maar blijkt niet het geval. De "gebrandheid" zal mss dan het terroir/mineraliteit zijn die sprak. Zoethoutje in de afdronk. Het smaakte. Aan 22 EUR is dit natuurlijk ook Dolcetto aan een "stevig" prijskaartje.

Die combinatie van dat zoete (zoethoutje) en dat bittere (gebrandheid) lijkt me typisch Dolcetto, niet?

Ik vind Dolcetto vaak geen gemakkelijke wijnen, behalve dan de fruitige instappers. Toch probeer ik er altijd wat in huis te hebben, want af en toe heb ik er echt wel zin in. Ze mogen wel niet te serieus zijn, want dan verdwijnt het aangename. Persoonlijk heb ik goeie ervaringen met Marziano Abbona (San Luigi en Papà Celso), Pecchenino (San Luigi en Siri d'Jermu), Luigi Einaudi (Vigna Tecc) en Francesco Boschis. Allen uit Dogliani dus. Heb wel nog een fles Dolcetto d'Alba van Vajra liggen, maar nog niet gedronken.

Wow, is dat dé Mascarello?
(01-02-2021 02:27 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(01-02-2021 01:25 PM)33S schreef: [ -> ]
(01-02-2021 12:49 PM)BartS schreef: [ -> ]Giuseppe Mascarello Dolcetto d'Alba Bricco Mirasole 2016

Dit weekend bij de lasagne. Dolcetto van het iets serieuze soort. Kenmerkende fruitigheid en soepelheid aanwezig. Maar had ook meer body dan de gemiddelde dolcetto en wat gebrande toetsen. Ik dacht dus houtopvoeding, maar blijkt niet het geval. De "gebrandheid" zal mss dan het terroir/mineraliteit zijn die sprak. Zoethoutje in de afdronk. Het smaakte. Aan 22 EUR is dit natuurlijk ook Dolcetto aan een "stevig" prijskaartje.

Die combinatie van dat zoete (zoethoutje) en dat bittere (gebrandheid) lijkt me typisch Dolcetto, niet?

Ik vind Dolcetto vaak geen gemakkelijke wijnen, behalve dan de fruitige instappers. Toch probeer ik er altijd wat in huis te hebben, want af en toe heb ik er echt wel zin in. Ze mogen wel niet te serieus zijn, want dan verdwijnt het aangename. Persoonlijk heb ik goeie ervaringen met Marziano Abbona (San Luigi en Papà Celso), Pecchenino (San Luigi en Siri d'Jermu), Luigi Einaudi (Vigna Tecc) en Francesco Boschis. Allen uit Dogliani dus. Heb wel nog een fles Dolcetto d'Alba van Vajra liggen, maar nog niet gedronken.

Wow, is dat dé Mascarello?

Ik denk dat dé Mascarello de andere Mascarello is, nl. Bartolo Mascarello. Nu zijn dochter die het domein onder haar hoede heeft. Weet niet of die een Dolcetto maakt. Vooral (zeer) dure Barolo's. Giuseppe is de zoon van Mauro Mascarello. Ook een eerder traditioneel domein. En ook geen goedkope Barolo's Smile

Wrs ooit wel familie van Bartolo in een ver verleden, who knows. In Barolo en omstreken vindt een kat soms haar jongen niet meer. Dat is daar precies allemaal familie van elkaar Smile Maar wvd zal hier wrs veel meer over weten.
(01-02-2021 02:57 PM)BartS schreef: [ -> ]
(01-02-2021 02:27 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(01-02-2021 01:25 PM)33S schreef: [ -> ]
(01-02-2021 12:49 PM)BartS schreef: [ -> ]Giuseppe Mascarello Dolcetto d'Alba Bricco Mirasole 2016

Dit weekend bij de lasagne. Dolcetto van het iets serieuze soort. Kenmerkende fruitigheid en soepelheid aanwezig. Maar had ook meer body dan de gemiddelde dolcetto en wat gebrande toetsen. Ik dacht dus houtopvoeding, maar blijkt niet het geval. De "gebrandheid" zal mss dan het terroir/mineraliteit zijn die sprak. Zoethoutje in de afdronk. Het smaakte. Aan 22 EUR is dit natuurlijk ook Dolcetto aan een "stevig" prijskaartje.

Die combinatie van dat zoete (zoethoutje) en dat bittere (gebrandheid) lijkt me typisch Dolcetto, niet?

Ik vind Dolcetto vaak geen gemakkelijke wijnen, behalve dan de fruitige instappers. Toch probeer ik er altijd wat in huis te hebben, want af en toe heb ik er echt wel zin in. Ze mogen wel niet te serieus zijn, want dan verdwijnt het aangename. Persoonlijk heb ik goeie ervaringen met Marziano Abbona (San Luigi en Papà Celso), Pecchenino (San Luigi en Siri d'Jermu), Luigi Einaudi (Vigna Tecc) en Francesco Boschis. Allen uit Dogliani dus. Heb wel nog een fles Dolcetto d'Alba van Vajra liggen, maar nog niet gedronken.

Wow, is dat dé Mascarello?

Ik denk dat dé Mascarello de andere Mascarello is, nl. Bartolo Mascarello. Nu zijn dochter die het domein onder haar hoede heeft. Weet niet of die een Dolcetto maakt. Vooral (zeer) dure Barolo's. Giuseppe is de zoon van Mauro Mascarello. Ook een eerder traditioneel domein. En ook geen goedkope Barolo's Smile

Wrs ooit wel familie van Bartolo in een ver verleden, who knows. In Barolo en omstreken vindt een kat soms haar jongen niet meer. Dat is daar precies allemaal familie van elkaar Smile Maar wvd zal hier wrs veel meer over weten.

Haha, idd Smile
In 2011 hebben we Mascarello bezocht, was dus idd Guiseppe, zeer gewone mensen maar idd zeer dure prijzen (toen al duur, nu compleet onbetaalbaar).
Efkens opgezocht, heb toen over die reis een filmpje gemaakt,

https://www.youtube.com/watch?v=ES2v3CPPQkA

Mascarello vanaf 7’40”
Koppelingen