wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(13-07-2016 09:14 AM)33S schreef: [ -> ]
(12-07-2016 07:20 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(11-07-2016 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf Wink

Je hebt gelijk. Waar zitten onze Italiani hier? Ik ga ook een efforke doen. Uit solidariteit Tongue

Als aperitief deze avond : Fiano di Avellino 2013 van Ciro Picariello.

En hoe was ie? Heb zelf de 2012 nog liggen, die gaat er deze zomer nog aan geloven Smile

Deze avond als aperitief de Ciro Picariello 2012 Fiano di Avellino.
Telkens als ik die wijn drink raak ik in vervoering.
Deze wijn heef geen eik nodig om indruk te maken en is zo met al zijn natuurlijke bestanddelen een hoorn des overvloed in geur en smaak.
Geef mij maar deze wijn in plaats van een meer dan dubbel geprijsde witte Bourgogne die amper deze kwaliteit benadert.

Prijsklasse: 12.64€ + 2 € transport
Verkooppunt : Sangishop 29 juli 2014

Voor de geïnteresseerden deze wijn is nu nog te koop bij een gereputeerde Huh handelaar in Beringen aan € 26.35.
(25-10-2016 07:12 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(13-07-2016 09:14 AM)33S schreef: [ -> ]
(12-07-2016 07:20 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(11-07-2016 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf Wink

Je hebt gelijk. Waar zitten onze Italiani hier? Ik ga ook een efforke doen. Uit solidariteit Tongue

Als aperitief deze avond : Fiano di Avellino 2013 van Ciro Picariello.

En hoe was ie? Heb zelf de 2012 nog liggen, die gaat er deze zomer nog aan geloven Smile

Deze avond als aperitief de Ciro Picariello 2012 Fiano di Avellino.
Telkens als ik die wijn drink raak ik in vervoering.
Deze wijn heef geen eik nodig om indruk te maken en is zo met al zijn natuurlijke bestanddelen een hoorn des overvloed in geur en smaak.
Geef mij maar deze wijn in plaats van een meer dan dubbel geprijsde witte Bourgogne die amper deze kwaliteit benadert.

Prijsklasse: 12.64€ + 2 € transport
Verkooppunt : Sangishop 29 juli 2014

Voor de geïnteresseerden deze wijn is nu nog te koop bij een gereputeerde Huh handelaar in Beringen aan € 26.35.

Deze zomer deze wijn ook gedronken en ik sluit me zeker aan bij Don, één van de betere Fiano's die ik al dronk, absoluut koopwaardig aan +-15 euro (bij xtrawine of sangishop).

Kleine nota bene : deze wijn krijgt maar 81 op Cellartracker, ook een paar negatieve TN's. Ofwel betekent dit dat je voor dergelijke wijnen nooit mag afgaan op CT (de gustibus ...), ofwel is er iets mis met een aantal flessen. De mijne was alleszins perfect.
(26-10-2016 11:15 AM)33S schreef: [ -> ]
(25-10-2016 07:12 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(13-07-2016 09:14 AM)33S schreef: [ -> ]
(12-07-2016 07:20 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(11-07-2016 10:04 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf Wink

Je hebt gelijk. Waar zitten onze Italiani hier? Ik ga ook een efforke doen. Uit solidariteit Tongue

Als aperitief deze avond : Fiano di Avellino 2013 van Ciro Picariello.

En hoe was ie? Heb zelf de 2012 nog liggen, die gaat er deze zomer nog aan geloven Smile

Deze avond als aperitief de Ciro Picariello 2012 Fiano di Avellino.
Telkens als ik die wijn drink raak ik in vervoering.
Deze wijn heef geen eik nodig om indruk te maken en is zo met al zijn natuurlijke bestanddelen een hoorn des overvloed in geur en smaak.
Geef mij maar deze wijn in plaats van een meer dan dubbel geprijsde witte Bourgogne die amper deze kwaliteit benadert.

Prijsklasse: 12.64€ + 2 € transport
Verkooppunt : Sangishop 29 juli 2014

Voor de geïnteresseerden deze wijn is nu nog te koop bij een gereputeerde Huh handelaar in Beringen aan € 26.35.

Deze zomer deze wijn ook gedronken en ik sluit me zeker aan bij Don, één van de betere Fiano's die ik al dronk, absoluut koopwaardig aan +-15 euro (bij xtrawine of sangishop).

Kleine nota bene : deze wijn krijgt maar 81 op Cellartracker, ook een paar negatieve TN's. Ofwel betekent dit dat je voor dergelijke wijnen nooit mag afgaan op CT (de gustibus ...), ofwel is er iets mis met een aantal flessen. De mijne was alleszins perfect.

Had ons de Fiano uit collishop gekocht als proeffles. Zal ze straks terugbrengen, gekurkt.
(26-10-2016 12:47 PM)Tienne schreef: [ -> ]...

Had ons de Fiano uit collishop gekocht als proeffles. Zal ze straks terugbrengen, gekurkt.

Als je die uit Salento bedoelt, zou het wel eens kunnen dat het niet dezelfde druif betreft. Vaak (maar niet altijd) gaat het bij Fiano uit Puglia om een andere, nogal aromatische druif die ook wel (Fiano) Minutolo of Fiano aromatico wordt genoemd.
(26-10-2016 02:53 PM)33S schreef: [ -> ]
(26-10-2016 12:47 PM)Tienne schreef: [ -> ]...

Had ons de Fiano uit collishop gekocht als proeffles. Zal ze straks terugbrengen, gekurkt.

Als je die uit Salento bedoelt, zou het wel eens kunnen dat het niet dezelfde druif betreft. Vaak (maar niet altijd) gaat het bij Fiano uit Puglia om een andere, nogal aromatische druif die ook wel (Fiano) Minutolo of Fiano aromatico wordt genoemd.

Was wel de Fiano uit Puglia waar ik naar op zoek was.

Wist wel niet van verschillende Fiano's.

Merci voor de info.
Barbera d'asti superiore 2011 'Listoria' van Barisel

Vergeten in m'n wijnkast. Maar geeft toch veel drinkplezier. Kruidig, fris, mooie zuren wat kersjes ook. Beter, lees: toegankelijker en mooier versmolten dan mijn vorige flessen.
Ik ga mij vanavond eens wagen aan N°3 d'Angelus 2012 - benieuwd, maar veel verwacht ik er niet van.

Edit ... Hmm, wat een interessante wijn. Toch leuk als een wijn je onverwachts zo kan verrassen.

Mathijs
Na de licht gekurkte Panigon 2010, die in de mond nog mooi overkwam trouwens, opnieuw de zoveelste Les Luquettes opengedaan. Stelde nog nooit teleur. Eigenlijk zou ik de rest moeten bewaren. Maar ik kan hier moeilijk afblijven. Weet binnen een goeie 2 weken wel aan welke stand ik moet staan in Lille.
Ga mij vandaag eens goed verwennen ... een periodetitel in 1B mag wel eens gevierd worden wijn

Apero - Champagne Collard-Picard Cuvee Prestige ( op aanraden van Francis )
Diner - Clos Fourtet 2007
Dessert - nog eens snuisteren in de Sauternes voorraad ( misschien )

Grtz,

Mathijs
(07-11-2016 02:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Ga mij vandaag eens goed verwennen ... een periodetitel in 1B mag wel eens gevierd worden wijn

1B, een paar keer blijven zitten precies... wel straf dat jij met jouw gestalte nog mag deelnemen aan de competities tijdens de middagsport Tongue
(07-11-2016 02:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(07-11-2016 02:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Ga mij vandaag eens goed verwennen ... een periodetitel in 1B mag wel eens gevierd worden wijn

1B, een paar keer blijven zitten precies... wel straf dat jij met jouw gestalte nog mag deelnemen aan de competities tijdens de middagsport Tongue

Euh, zijn we nog over voetbal bezig Rolleyes ?
(07-11-2016 02:51 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(07-11-2016 02:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(07-11-2016 02:10 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Ga mij vandaag eens goed verwennen ... een periodetitel in 1B mag wel eens gevierd worden wijn

1B, een paar keer blijven zitten precies... wel straf dat jij met jouw gestalte nog mag deelnemen aan de competities tijdens de middagsport Tongue

Euh, zijn we nog over voetbal bezig Rolleyes ?

Was u moptje wèh
Janoueix Le Conseiller 2007
Eerste dag een glas nemen en eens goed proeven! De dag erna is het gewelding genieten van deze wijn! met het proeven van de dag ervoor in gedachte....
(07-11-2016 03:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]quote]
Was u moptje wèh

https://www.youtube.com/watch?v=p7dGgWzXM7o

wijn

Mathijs
Net klaargezet voor morgenavond, beste vriend komt op bezoek.
-Champagne Castellane.
-Chateau Bel-Orme Tronquoy de lalande, Cru-Bourgeois Haut-Médoc 2010
-Domaine De L'Ile Margaux 2010 (Chateau en wijngaarden liggen op een eiland in de Garonne, prachtig om te zien, staan verschillende filmpjes van op Youtube)
-Chateau Larmande, Grand cru Classé Saint-Emilion 1990
(08-11-2016 02:23 PM)Benz schreef: [ -> ]Net klaargezet voor morgenavond, beste vriend komt op bezoek.
-Champagne Castellane.
-Chateau Bel-Orme Tronquoy de lalande, Cru-Bourgeois Haut-Médoc 2010
-Domaine De L'Ile Margaux 2010 (Chateau en wijngaarden liggen op een eiland in de Garonne, prachtig om te zien, staan verschillende filmpjes van op Youtube)
-Chateau Larmande, Grand cru Classé Saint-Emilion 1990

Schoon programma, denk dat die Larmande top zal zijn (ietwat onderschat huis)
Interessant, die eiland-Margaux, nooit van gehoord..!
(08-11-2016 03:24 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(08-11-2016 02:23 PM)Benz schreef: [ -> ]Net klaargezet voor morgenavond, beste vriend komt op bezoek.
-Champagne Castellane.
-Chateau Bel-Orme Tronquoy de lalande, Cru-Bourgeois Haut-Médoc 2010
-Domaine De L'Ile Margaux 2010 (Chateau en wijngaarden liggen op een eiland in de Garonne, prachtig om te zien, staan verschillende filmpjes van op Youtube)
-Chateau Larmande, Grand cru Classé Saint-Emilion 1990

Schoon programma, denk dat die Larmande top zal zijn (ietwat onderschat huis)
Interessant, die eiland-Margaux, nooit van gehoord..!

Idd. die Larmande is werkelijk een prachtige wijn, jammer genoeg mijn laatste flesje! Wink
Deze avond twee mooie wijnen in het glas ...

1. Trotte Vieille 2000 - mooie, elegant, klassieke en tijdloze wijn.
2. Croix de Beaucaillou 2008 - pittig, kruidig, chocolade, diep donker zwart fruit

Leuke avond wijn

Mathijs
Voor vanavond flesje Chateau Siran 1996 klaarstaan. Wink
(19-03-2016 08:52 PM)Marc schreef: [ -> ]Een proefflesje uit Cora.
Dom du Mioula 2013, AOP Marcillac (100% Fer Savadou)
Intens donker kersrode kleur.
Zwoele neus met gestoofd rood en zwart fruit. Cassis, blauwe bes. Kruidige neus ook, met wat munt , zoethout en gedroogde kruiden. Verder wat potlood en groen hout.
Sappig en fruit in aanzet, met rood bessenfruit en en kleine kruidigheid. De zuren die in middenstuk opkomen geven een fraicheur, maar staan ook wat los van de (lichtere) structuur.
In afdronk weer gestoofd fruit en wat kruidigheid.

Correcte wijn, wint wat met open te staan (proefnotitie van dag 3), maar ik ga er geen van bijhalen.

Ook een proefflesje van opengedaan. Lichtjes gekoeld bevalt me dit zeer! Mooie fraicheur. Gestoofd fruit en zoethout vind ik er vreemd genoeg niet in terug... Wel kersen en rood fruit, klein beetje paprika. Doet me aan een goede chinon denken. Deze druif nog nooit gedronken. Vrij licht, maar wel gestructureerd. Een mooie ontdekking!
Deze avond toch eindelijk eens onderstaande fles uit de wijnkast gehaald.
Nog maar zo eentje in een blinde opwelling gekocht en die een beetje tegenvalt.
Momenteel is het beste aan de wijn het mooi sexy, doch verlegen neusje.

Pavillon Rouge du Chateau Margaux 1998

Mathijs
(15-11-2016 08:19 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond toch eindelijk eens onderstaande fles uit de wijnkast gehaald.
Nog maar zo eentje in een blinde opwelling gekocht en die een beetje tegenvalt.
Momenteel is het beste aan de wijn het mooi sexy, doch verlegen neusje.

Pavillon Rouge du Chateau Margaux 1998

Mathijs

Uit de wijnkast en onmiddellijk gedronken...? Zo n wijn heeft een uur of 4 nodig om enigszins op zijn effen te komen... de dag ervoor openen lijkt me zelfs de beste optie.
(15-11-2016 11:25 PM)vinejo schreef: [ -> ]Uit de wijnkast en onmiddellijk gedronken...? Zo n wijn heeft een uur of 4 nodig om enigszins op zijn effen te komen... de dag ervoor openen lijkt me zelfs de beste optie.

Fles heeft een uurtje of twee O2 gehad, maar viel meer en meer op haar gat.
Tegen de laatste twee glazen was het zelfs vervelend om nog een glas te drinken.
Als ik de commentaren op CT lees, hebben de meeste recente drinkers hetzelfde probleem.
(15-11-2016 11:28 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(15-11-2016 11:25 PM)vinejo schreef: [ -> ]Uit de wijnkast en onmiddellijk gedronken...? Zo n wijn heeft een uur of 4 nodig om enigszins op zijn effen te komen... de dag ervoor openen lijkt me zelfs de beste optie.

Fles heeft een uurtje of twee O2 gehad, maar viel meer en meer op haar gat.
Tegen de laatste twee glazen was het zelfs vervelend om nog een glas te drinken.
Als ik de commentaren op CT lees, hebben de meeste recente drinkers hetzelfde probleem.

Oei, dan hebben ze er met hun klak naar gegooid... nu ja, toen ging die wijn geen 100 euro of meer natuurlijk, eerder 30 of zo. Maar goed, nog teveel blijkbaar...de kwaliteitssprong van Pavillon situeert zich ook na 2000.
(11-07-2016 09:38 PM)33S schreef: [ -> ]
(01-03-2016 03:18 PM)33S schreef: [ -> ]...
Damiano Ciolli - Cesanese 'Silene' 2013 : 70% Cesanese di Affile en 30% Cesanese del Piglio. Mijn eerste kennismaking met Cesanese (uit Lazio), maar zeker niet de laatste. Kruidige rode wijn, zonder houtopvoeding, was een pure gok, maar de wijn ging subliem bij de kip op Filipijnse wijze (tijdens het eten zei mijn vrouw zelfs dat het 1 van de beste rode was die ze ooit dronk, zonder eten overheerste de kruidigheid wat te hard).

Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf Wink

Bij 'Sangishop' de 2012 van deze wijn nog kunnen bemachtigen. Opnieuw een voltreffer, presteerde wederom het best aan tafel (bij een goeie Hereford Entrecôte met een pittig sausje). Echt een aanrader, deze wijn, maar schenk hem aub niet tijdens een tasting naast 14 andere wijnen, maar bij een kruidige/pittige maaltijd kan je weinig mis doen.

Deze week m'n laatste 2 flessen van deze wijn geledigd. 1ste moeten wegkappen, was duidelijk iets mis mee. Intussen is de 2014 al op de markt, terwijl ze bij sangishop recent nog de 2012 verkochten, misschien ligt het aan de bewaarcondities?

2de fles was wel top. Een echte maaltijdwijn, kon met gemak op tegen de pepersaus. Dit wordt een blijver ten huize 33S.
(16-11-2016 11:17 AM)33S schreef: [ -> ]
(11-07-2016 09:38 PM)33S schreef: [ -> ]
(01-03-2016 03:18 PM)33S schreef: [ -> ]...
Damiano Ciolli - Cesanese 'Silene' 2013 : 70% Cesanese di Affile en 30% Cesanese del Piglio. Mijn eerste kennismaking met Cesanese (uit Lazio), maar zeker niet de laatste. Kruidige rode wijn, zonder houtopvoeding, was een pure gok, maar de wijn ging subliem bij de kip op Filipijnse wijze (tijdens het eten zei mijn vrouw zelfs dat het 1 van de beste rode was die ze ooit dronk, zonder eten overheerste de kruidigheid wat te hard).

Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf Wink

Bij 'Sangishop' de 2012 van deze wijn nog kunnen bemachtigen. Opnieuw een voltreffer, presteerde wederom het best aan tafel (bij een goeie Hereford Entrecôte met een pittig sausje). Echt een aanrader, deze wijn, maar schenk hem aub niet tijdens een tasting naast 14 andere wijnen, maar bij een kruidige/pittige maaltijd kan je weinig mis doen.

Deze week m'n laatste 2 flessen van deze wijn geledigd. 1ste moeten wegkappen, was duidelijk iets mis mee. Intussen is de 2014 al op de markt, terwijl ze bij sangishop recent nog de 2012 verkochten, misschien ligt het aan de bewaarcondities?

2de fles was wel top. Een echte maaltijdwijn, kon met gemak op tegen de pepersaus. Dit wordt een blijver ten huize 33S.

Is het ondertussen eigenlijk geen 39S? Wink
(16-11-2016 12:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-11-2016 11:17 AM)33S schreef: [ -> ]
(11-07-2016 09:38 PM)33S schreef: [ -> ]
(01-03-2016 03:18 PM)33S schreef: [ -> ]...
Damiano Ciolli - Cesanese 'Silene' 2013 : 70% Cesanese di Affile en 30% Cesanese del Piglio. Mijn eerste kennismaking met Cesanese (uit Lazio), maar zeker niet de laatste. Kruidige rode wijn, zonder houtopvoeding, was een pure gok, maar de wijn ging subliem bij de kip op Filipijnse wijze (tijdens het eten zei mijn vrouw zelfs dat het 1 van de beste rode was die ze ooit dronk, zonder eten overheerste de kruidigheid wat te hard).

Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf Wink

Bij 'Sangishop' de 2012 van deze wijn nog kunnen bemachtigen. Opnieuw een voltreffer, presteerde wederom het best aan tafel (bij een goeie Hereford Entrecôte met een pittig sausje). Echt een aanrader, deze wijn, maar schenk hem aub niet tijdens een tasting naast 14 andere wijnen, maar bij een kruidige/pittige maaltijd kan je weinig mis doen.

Deze week m'n laatste 2 flessen van deze wijn geledigd. 1ste moeten wegkappen, was duidelijk iets mis mee. Intussen is de 2014 al op de markt, terwijl ze bij sangishop recent nog de 2012 verkochten, misschien ligt het aan de bewaarcondities?

2de fles was wel top. Een echte maaltijdwijn, kon met gemak op tegen de pepersaus. Dit wordt een blijver ten huize 33S.

Is het ondertussen eigenlijk geen 39S? Wink

Offtopic:

Ik zal het na al die jaren dan maar eens uit de doeken doen Blush :

Die naam is afkomstig van een bijnaam ("Threetrees"), gebaseerd op mijn achternaam (Drybooms), die mij ooit gegeven is als zestienjarige puber. Gelukkig wordt deze niet meer gebruikt Rolleyes

Ik gebruikte deze zoveel jaar geleden vaak op fora of als gebruikersnaam e.d. omdat het redelijk kort was en meestal nog niet in gebruik.
(16-11-2016 02:08 PM)33S schreef: [ -> ]
(16-11-2016 12:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-11-2016 11:17 AM)33S schreef: [ -> ]
(11-07-2016 09:38 PM)33S schreef: [ -> ]
(01-03-2016 03:18 PM)33S schreef: [ -> ]...
Damiano Ciolli - Cesanese 'Silene' 2013 : 70% Cesanese di Affile en 30% Cesanese del Piglio. Mijn eerste kennismaking met Cesanese (uit Lazio), maar zeker niet de laatste. Kruidige rode wijn, zonder houtopvoeding, was een pure gok, maar de wijn ging subliem bij de kip op Filipijnse wijze (tijdens het eten zei mijn vrouw zelfs dat het 1 van de beste rode was die ze ooit dronk, zonder eten overheerste de kruidigheid wat te hard).

Hier wordt tegenwoordig weinig Italiaans gedronken, dus quote ik -hopelijk is 't gepermitteerd- mezelf Wink

Bij 'Sangishop' de 2012 van deze wijn nog kunnen bemachtigen. Opnieuw een voltreffer, presteerde wederom het best aan tafel (bij een goeie Hereford Entrecôte met een pittig sausje). Echt een aanrader, deze wijn, maar schenk hem aub niet tijdens een tasting naast 14 andere wijnen, maar bij een kruidige/pittige maaltijd kan je weinig mis doen.

Deze week m'n laatste 2 flessen van deze wijn geledigd. 1ste moeten wegkappen, was duidelijk iets mis mee. Intussen is de 2014 al op de markt, terwijl ze bij sangishop recent nog de 2012 verkochten, misschien ligt het aan de bewaarcondities?

2de fles was wel top. Een echte maaltijdwijn, kon met gemak op tegen de pepersaus. Dit wordt een blijver ten huize 33S.

Is het ondertussen eigenlijk geen 39S? Wink

Offtopic:

Ik zal het na al die jaren dan maar eens uit de doeken doen Blush :

Die naam is afkomstig van een bijnaam ("Threetrees"), gebaseerd op mijn achternaam (Drybooms), die mij ooit gegeven is als zestienjarige puber. Gelukkig wordt deze niet meer gebruikt Rolleyes

Ik gebruikte deze zoveel jaar geleden vaak op fora of als gebruikersnaam e.d. omdat het redelijk kort was en meestal nog niet in gebruik.

Haha, leuk verhaal Smile
En nu zullen we niet meer naar je leeftijd vragen :-)
Gisteren Margaux, vanavond Pomerol .... Hosanna 2003 staat al paar uur op karaf !

Edit - daarnet al even genipt en dit is wijn waar een mens gelukkig van wordt ... namme namme.

Mathijs
Ouders op bezoek, en het simpel gehouden :

Pasta Carbonara met erwtjes en daarbij 2 Bardolino's :

Villabella - Bardolino 'Vigna Morlongo' 2014 en Le Vigne di San Pietro - Bardolino 2015

Beide wijnen die minder dan 10 euro hebben gekost, maar zeer veel drinkplezier bieden. Lichte wijnen (12,5°), met fris rood fruit (vooral kersen) en ook wat kruidigheid. Villabella was al iets meer geëvolueerd, Le Vigne di San Pietro had dan weer iets meer lengte. Schat de laatste net iets hoger in, maar verschil is miniem.

Het proberen zeker waard!
Koppelingen