wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
2015 Domaine Preignes Le Vieux Vermentino Vin de Pays d'Oc Paradis
(19-03-2019 08:35 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2015 Domaine Preignes Le Vieux Vermentino Vin de Pays d'Oc Paradis
Ik dronk hiervan de 2017 en reeds de 2018 en vind dit p/q heel sterk!
(19-03-2019 09:21 PM)Biff schreef: [ -> ]
(19-03-2019 08:35 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2015 Domaine Preignes Le Vieux Vermentino Vin de Pays d'Oc Paradis
Ik dronk hiervan de 2017 en reeds de 2018 en vind dit p/q heel sterk!

Was ook aangenaam verrast.
Fles ooit gekregen, dus p/q heel goed! Wink

Maar idd, voor dat geld een aanrader.
Na al dat jonge geweld dit weekend, nog eens een Allende 2011 blanco. Viura en malvasia, klassiek gemaakt, prachtig uitgerijpt. 91+
(28-03-2019 08:50 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Na al dat jonge geweld dit weekend, nog eens een Allende 2011 blanco. Viura en malvasia, klassiek gemaakt, prachtig uitgerijpt. 91+

Geen oxidatieve toetsen?
Deze middag met mede forumlid Fleer een leuke tasting gehouden ... TN's volgen.
(29-03-2019 11:52 AM)Corto schreef: [ -> ]
(28-03-2019 08:50 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Na al dat jonge geweld dit weekend, nog eens een Allende 2011 blanco. Viura en malvasia, klassiek gemaakt, prachtig uitgerijpt. 91+

Geen oxidatieve toetsen?
De typische die je mag verwachten van een mooie Rioja
Schoonouders kwamen gister langs om een hapje te eten en aangezien ze komende zomer richting Slovenië en Kroatië gingen vroegen ze of ik wellicht nog een flesje uit die omgeving had liggen. Genoeg oranje wijn uit Slovenië, maar had nog maar 1 flesje rood. Een Bordeaux blend die ik nog snel daar in een wijnshop had meegegraaid om een doosje te vullen: Sirca Kodric Jerina 2009.

Geen idee wat te verwachten. De kleur gaf in elk geval niets weg van zijn leeftijd, nog steeds dieprood. In de neus viel gelijk de kruiden enorm op: Tijm, oregano. Verder zwarte bramen en bessen en cacao.

Het rood fruit kwam ook weer terug in de mond met de cacao en ook wat zwarte peper en cederhout. Mooie diepe smaak, me schoonvader was lyrisch over de rijpe tannines en noemde het mondgevoel zelfs fluweel. Overall prima in balans, evenwicht afdronk, maar had van mij iets langer gemogen.

Een mooie, positieve verrassing. 89 punten.
(31-03-2019 08:03 PM)UC schreef: [ -> ]Schoonouders kwamen gister langs om een hapje te eten en aangezien ze komende zomer richting Slovenië en Kroatië gingen vroegen ze of ik wellicht nog een flesje uit die omgeving had liggen. Genoeg oranje wijn uit Slovenië, maar had nog maar 1 flesje rood. Een Bordeaux blend die ik nog snel daar in een wijnshop had meegegraaid om een doosje te vullen: Sirca Kodric Jerina 2009.

Geen idee wat te verwachten. De kleur gaf in elk geval niets weg van zijn leeftijd, nog steeds dieprood. In de neus viel gelijk de kruiden enorm op: Tijm, oregano. Verder zwarte bramen en bessen en cacao.

Het rood fruit kwam ook weer terug in de mond met de cacao en ook wat zwarte peper en cederhout. Mooie diepe smaak, me schoonvader was lyrisch over de rijpe tannines en noemde het mondgevoel zelfs fluweel. Overall prima in balans, evenwicht afdronk, maar had van mij iets langer gemogen.

Een mooie, positieve verrassing. 89 punten.

Dronk zonet bij de afterparty een Roemeense blend van merlot, cabernet en rubin, Pitos of zoiets. Doet me zeer denken aan jouw beschrijving. Dacht eerst een een Rioja of zo. Smaakte me ook, maar de bedenking kwam bij me op dat ik dit na 3 glazen wel beu zou zijn.
(31-03-2019 08:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(31-03-2019 08:03 PM)UC schreef: [ -> ]Schoonouders kwamen gister langs om een hapje te eten en aangezien ze komende zomer richting Slovenië en Kroatië gingen vroegen ze of ik wellicht nog een flesje uit die omgeving had liggen. Genoeg oranje wijn uit Slovenië, maar had nog maar 1 flesje rood. Een Bordeaux blend die ik nog snel daar in een wijnshop had meegegraaid om een doosje te vullen: Sirca Kodric Jerina 2009.

Geen idee wat te verwachten. De kleur gaf in elk geval niets weg van zijn leeftijd, nog steeds dieprood. In de neus viel gelijk de kruiden enorm op: Tijm, oregano. Verder zwarte bramen en bessen en cacao.

Het rood fruit kwam ook weer terug in de mond met de cacao en ook wat zwarte peper en cederhout. Mooie diepe smaak, me schoonvader was lyrisch over de rijpe tannines en noemde het mondgevoel zelfs fluweel. Overall prima in balans, evenwicht afdronk, maar had van mij iets langer gemogen.

Een mooie, positieve verrassing. 89 punten.

Dronk zonet bij de afterparty een Roemeense blend van merlot, cabernet en rubin, Pitos of zoiets. Doet me zeer denken aan jouw beschrijving. Dacht eerst een een Rioja of zo. Smaakte me ook, maar de bedenking kwam bij me op dat ik dit na 3 glazen wel beu zou zijn.

Zou zomaar kunnen, ik heb er 1,5 op en zal de eerste zijn om toe te geven dat een gezellig avond een beoordeling kan beïnvloeden. Zeker na een tijdelijke droogte.
Afgelopen weekend waren er vrienden op bezoek, dus enkele mooie flessen geopend, gespreid over twee dagen.

- Champagne Carte Noir van Vincent Bliard (assemblage van pinot noir, pinot meunier en chardonnay): de gastronomische cuvée van dit biologische domein in Hautvillers. Fijne bubbeltjes, aroma van peer en ook wat exotisch fruit, voldoende zuren. Altijd een feest.
- 'Nature' 2016 van Julien Meyer (Elzas): 90% Sylvaner, 10% Pinot Gris van wijnstokken tussen de 30 en 50 jaar in en rond Nothalten op gravel en lijmsteen. Vier maanden fermentatie op betonnen vaten, daarna rust hij nog een tijdje verder op droesem. Zoals de naam al doet uitschijnen, zonder toegevoegde sulfiet. In de neus iets mineraals. Aroma van ananas, lychee. Licht en fruitig wijntje, met zijn 12 procent niet te zwaar. Ik vind dit lekker, maar niet iedereen is overtuigd. Kan wat mij betreft als aperitief, bij salades en lichte pasta, maar zou er geen te stevige maaltijd tegenover zetten.
- Chapoutier Les Meysonniers 2016 (Crozes-Hermitage): Nog zo'n wijn die nooit teleurstelt. Deze 100 procent syrah is intens paars van kleur. Rood fruit, framboos, peper, iets kruidigs in de neus. Rond mondgevoel, sappig, gestoofd fruit, met een lange finale.
- En dan nog een 'specialleke' om af te sluiten: de Terres des Templiers Banyuls Vieille Réserve. Had me op vakantie een flesje aangeschaft van deze vin doux naturel. Ging goed samen met de tiramisu en de kazen. 70% grenache noir, 30% grenache gris / blanc. Donkerrood van kleur, pruimen en vijgen in de neus. Volgens het etiket zou deze wijn het goed moeten doen als aperitief en bij meloen en chocolade; wij vonden dat ie ook overeind bleef bij de blue stilton.
La Aldea de San Juan '14

Op aanraden van vinejo hier een proefflesje van gekocht bij Klassewijnen.

(29-01-2019 02:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]Fleer, je moet echt eens de Aldea de San Juan (Colruyt klassewijnen) proberen, dat is 100 % bobal en qua lichtvoetigheid echt wel Bourgondisch. Heel mooie wijn.

Lichtvoetig is de wijn zeker, al zou ik deze blind eerder in Bordeaux plaatsen.
Een lichtvoetige, elegante Bordeaux dan welteverstaan.

P/K dik in orde, veel wijn voor weinig geld.
Jammer genoeg hebben ze de wijn ondertussen alweer van de website gehaald... dus zal het waarschijnlijk bij deze ene fles blijven.
Laatste restje bij Colruyt of de enorme invloed van dit forum op het koopgedrag van de Vlaming? Wie zal het zeggen Wink
(04-04-2019 07:38 PM)redacteur schreef: [ -> ]La Aldea de San Juan '14

Op aanraden van vinejo hier een proefflesje van gekocht bij Klassewijnen.

(29-01-2019 02:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]Fleer, je moet echt eens de Aldea de San Juan (Colruyt klassewijnen) proberen, dat is 100 % bobal en qua lichtvoetigheid echt wel Bourgondisch. Heel mooie wijn.

Lichtvoetig is de wijn zeker, al zou ik deze blind eerder in Bordeaux plaatsen.
Een lichtvoetige, elegante Bordeaux dan welteverstaan.

P/K dik in orde, veel wijn voor weinig geld.
Jammer genoeg hebben ze de wijn ondertussen alweer van de website gehaald... dus zal het waarschijnlijk bij deze ene fles blijven.
Laatste restje bij Colruyt of de enorme invloed van dit forum op het koopgedrag van de Vlaming? Wie zal het zeggen Wink

Fleer heeft de laatste 60 flessen opgekocht Cool
(04-04-2019 07:38 PM)redacteur schreef: [ -> ]La Aldea de San Juan '14

Laatste restje bij Colruyt of de enorme invloed van dit forum op het koopgedrag van de Vlaming? Wie zal het zeggen Wink

Ik heb me toch ook een flesje gekocht uit nieuwsgierigheid. Het forum heeft dus alvast een invloed op mijn koopgedrag. Wink
Ondertussen staat La Aldea de San Juan terug op de Klassewijnen-website...

Slim gezien na onze promo hier Cool
Le Corti dei Farfensi Curtes 2016 in het glas vanavond, van de pecorino druif. Typisch eentje die je het gevoel geeft dat je een mooie Italiaanse zomeravond beleefd.
Gisteravond bij vrienden op bezoek werd het een avondje Languedoc-Roussillon.

Bij de chili con carne werd de Fragrances Oubliées (2016 denk ik ) van Chateau Fabre Cordon (Corbières) geserveerd, blend van syrah en grenache. Intens donkerrood van kleur. Aroma's hadden even de tijd nodig om zich te ontplooien maar we roken oa.a. gestoofd fruit en kruiden - het kenmerkende pepertje van de Syrah? Soepel mondgevoel en prima match met het gerecht.

Bij het dessert kregen we de Lafage Rosé Ambré, een vin doux naturel van verschillende soorten grenache. Iets meer roze dan amber van kleur. Complexe neus van viooltjes, abrikozen maar ook van koffie. Een beetje portachtig van smaak, maar met zijn 15 procent duidelijk lichter, met een middellange afdronk. Werd koel geschonken en dat was prima.
Le Champ des Murailles, Cuvée Classique, Rosé 2017

Mooie, eenvoudige, maar lekkere rosé. Ideaal om samen met de vriendin van te genieten in de lentezon.
(07-04-2019 01:18 PM)redacteur schreef: [ -> ]Le Champ des Murailles, Cuvée Classique, Rosé 2017

Mooie, eenvoudige, maar lekkere rosé. Ideaal om samen met de vriendin van te genieten in de lentezon.

Mmmm lekker..zou dat ook wel willen...

Wanneer is je vriendin eens vrij?
(07-04-2019 02:07 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(07-04-2019 01:18 PM)redacteur schreef: [ -> ]Le Champ des Murailles, Cuvée Classique, Rosé 2017

Mooie, eenvoudige, maar lekkere rosé. Ideaal om samen met de vriendin van te genieten in de lentezon.

Mmmm lekker..zou dat ook wel willen...

Wanneer is je vriendin eens vrij?

Ik pols eens! wijn
Domaine Fondreche 2016 Slurp
Deze avond Veuve Cliquot als aperitief, mooi en niet te weelderig.
Dan Laventureux Chablis Fourchaume, heel ziltig, wel verrassend , hout in de afdronk. Mooie wijn.
Bij de lamsfilet dronken we Domaine Muzard Clos de Mouches 2008, werd door niemand in Bourgogne geplaatst, nochtans had hij volgens mij wel de 2008-zuurtjes. Maar ook veel materie. Perfecte match.
Merci Veetje Heart
Vorige week nog een leuk Italiaantje genuttigd in een plaatselijk restaurant. [attachment=3940]

Mooie fruitige wijn met ruim voldoende vulling en frisheid. Ik hou wel van deze druif en hoop er hier ook te kunnen vinden.
Enkele dagen met een vriend in Noord-Frankrijk: veel gewandeld en gefilosofeerd, maar ook goed getafeld en lekkere wijnen gedronken.

- Jean Louis Denois Grande Cuvée 2007 (Limoux - Languedoc-Roussillon): 50 procent cabernet franc, 50 procent cabernet sauvignon. Nog niets te merken van enige ouderdomsverschijnselen. Zwart fruit, iets kruidigs in de neus, rozenblaadjes. Zachte tannines.
- Domaine de Fondrèche 2016 (Ventoux): Bij het lezen van de wijnkaart herinnerde ik me de naam van dit domein, met dank aan dit wijnforum! 50 procent grenache, 40 procent syrah, 10 procent mourvèdre. Kersen in de neus, peper, mineraal hintje. Drinkt lekker weg.
- Guigal Côtes du Rhône Blanc 2017: heel fruitig wijntje van viognier, roussanne, , marsanne, clairette en bourboulenc. Oogt helder, schittert zelfs een beetje. Floraal boeket, daarnaast ook abrikoos en perzik.
- Jean-Luc Colombo Les Fées Brunes 2017 (Crozes-Hermitage): Honderd procent syrah. Diep paars van kleur. We ruiken bramen en bosbes en het Syrah-pepertje. Zachte tannines met een lange afdronk. Mocht van mij enkel een tikkeltje koeler geserveerd worden.

In een wijnbar met +- 50 wijnen per glas voor de Chateau Haut Marbuzet (Saint-Estèphe) gekozen, evenwel uit het mindere 2012. Mijn ervaring met dit soort wijnen is nihil, maar ik was erg onder de indruk van de neus van dit beestje. Mokka, zwart fruit, iets rokerigs. Zacht in de mond met opnieuw rood en zwart fruit en een lange finale. Snap wel dat deze wijnen boeiende tastings kunnen opleveren.
(17-04-2019 08:48 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]...evenwel uit het mindere 2012...

2012 is integendeel een erg "aaibaar" jaar dat zeker jong meer plezier zal geven dan de wijnen van de "grote" jaren. Mits wat selectie uiteraard.
Carbonnieux Blanc 2010 ... vreemde wijn ... niet zeker of ik deze nu top of flop vindt ... de avond zal het uitmaken Big Grin
En straks in het glas ... Domaine des Nugues G.Gelin - Morgon - 2015 cheers
Bellegrave 2011, awelja, tgoja. Niet slecht maar een beetje dun. Weinig uitgesproken.
Voor dat geld mag je wel wat meer verwachten. Het jaar speelt ongetwijfeld een grote rol.
(21-04-2019 07:39 PM)Jerver schreef: [ -> ]Bellegrave 2011, awelja, tgoja. Niet slecht maar een beetje dun. Weinig uitgesproken.
Voor dat geld mag je wel wat meer verwachten. Het jaar speelt ongetwijfeld een grote rol.

Inderdaad, “niet slecht” vind ik typisch 2011...
(20-04-2019 05:52 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Carbonnieux Blanc 2010 ... vreemde wijn ... niet zeker of ik deze nu top of flop vindt ... de avond zal het uitmaken Big Grin

.en ben je er nog achter gekomen?+
Koppelingen