wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Schitterende domeinen uit Beaujolais en Loire. Was ik graag bij geweest. Misschien nog even de millésimes van de Loires er bij vermelden.
Langsgeweest in assebroek precies?... :-)
Scorpion is toch meer champagnestijl als de Rufus? Bom fruit? Welke Scorpion is dat dan?
@ Doc: Je hebt gelijk, die was ik nog vergeten. De Chinon is van 2004 en de Domaine Pierre is van 2005. Domaine Chignard Fleurie heb ik ook open gedaan maar die had stop dus daar ga ik mee terug. Ik ga morgen de Morgon nog eens herproeven want ik heb het gevoel dat ik iets aan het missen ben.
@ Venne: Inderdaad, vier van de vijf waren van bij Boutelegier. Is al een eindje voor ons maar toen gecombineerd met een uitstap naar de zee en dit gaan we volgende week eens herhalen … vandaar een spoedproeverijtje.
@ Mitch: Bedankt, had ook al zo'n vermoeden :-) Hoe was de Guillot 04, blijkbaar toch uw favoriet. Huet 05 gekaraffeerd ? Was die al op dronk of toch nog wat stug ?
Als ge nog eens naar zee gaat, geef dan maar 's een seintje !
(04-02-2012 12:25 AM)Venne schreef: [ -> ]Langsgeweest in assebroek precies?... :-)
Scorpion is toch meer champagnestijl als de Rufus? Bom fruit? Welke Scorpion is dat dan?

brut goud... vind ik persoonlijk toch wel zeer fruitig en ook in de andere schorpion's mistte ik de boter/gist toets die ik wil terug vind in de rufus. begrijp me niet verkeerd, ik vind ze beiden geweldig
(05-02-2012 04:12 PM)Kris G schreef: [ -> ]http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/a...nker.dhtml

Huh

Die Britse vrouwen zullen wschl ook veel roken...!
(04-02-2012 01:09 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]@ Mitch: Bedankt, had ook al zo'n vermoeden :-) Hoe was de Guillot 04, blijkbaar toch uw favoriet. Huet 05 gekaraffeerd ? Was die al op dronk of toch nog wat stug ?
Als ge nog eens naar zee gaat, geef dan maar 's een seintje !

Hmm De Guillot was heel goed (dat aardse in combinatie met dat lekker fruit in de afdronk) maar de Thivin kon mij zeker ook bekoren. Momenteel aan het opdrinken zelfs.
De Druet niet gekaraffeerd en kwam inderdaad wat stug over en mag nog even blijven liggen denk ik. Heb nog een kwart flesje staan dat ik ga decanteren voor ik het opdrink.

Zal ik doen en anders eens op een proeverij van een handelaar hé.
Domaine Durand Cornas Prémices 2009, al zeer toegankelijk met mooi verweven hout, chocolade, donker fruit, geconcentreerd, soepele tannines en een fameuze afdronk. Zeer mooie Cornas, indien hij met de jaren wat complexer wordt, is dit top...
(05-02-2012 08:12 PM)Kris schreef: [ -> ]Domaine Durand Cornas Prémices 2009, al zeer toegankelijk met mooi verweven hout, chocolade, donker fruit, geconcentreerd, soepele tannines en een fameuze afdronk. Zeer mooie Cornas, indien hij met de jaren wat complexer wordt, is dit top...

Herken de Empreintes ook in jouw TN ! Maar deze wijn is nog veel te jong om drinken.cheers
Magnoux '06 Saint-Antonin rockte (en nog altijd een beetje) bij een varkenshaasje met mosterd van Tierenteyn en bieslook, crunchy gebakken aardappelen en kropsla. Yeah! (in de tussentijd ook nog een rest Coudoulet '07 opgekuist)
(05-02-2012 09:04 PM)Matten schreef: [ -> ]Magnoux '06 Saint-Antonin rockte (en nog altijd een beetje) bij een varkenshaasje met mosterd van Tierenteyn en bieslook, crunchy gebakken aardappelen en kropsla. Yeah! (in de tussentijd ook nog een rest Coudoulet '07 opgekuist)

'k solliciteer om bij u te komen kuisen cheers Ja, Magnoux, lekker hè, nog potentieel over wschl die 06.
Jep, maar van alle die ik proefde nu het best. Laatste flesje natuurlijk. Dom! Altijd welkom Doc!
(05-02-2012 09:24 PM)Matten schreef: [ -> ]Jep, maar van alle die ik proefde nu het best. Laatste flesje natuurlijk. Dom! Altijd welkom Doc!

applausI know, ik heb er wschl nog wel een paar over, ergens onder een paar kartons of in een ver hoekje...tot nu toe elk jaar paar flesjes gekocht.
Dauzac 2001, zalig spul, stevige neus en ronde mond.
Monfollet, Valentin 2009 eerste 2009 die me enorm gesmaakt heeft, mooie fruitige neus, rijpe tannines, aangenaam mondgevoel.
(13-02-2012 11:39 AM)koen schreef: [ -> ]Dauzac 2001, zalig spul, stevige neus en ronde mond.
Monfollet, Valentin 2009 eerste 2009 die me enorm gesmaakt heeft, mooie fruitige neus, rijpe tannines, aangenaam mondgevoel.

Montfollet; een wijn die ik altijd heb weten te appreciëren en als P/K bij mij zeer hoog scoort.
De rode versie heeft ook bewaarpotentieel.
De 2004 ( toch geen top jaar) is nu prachtig om te drinken.
Chateau Brillette 2009, ook zeer lekker, te vergelijken met de beschrijving van Koen hierboven. Van die Montfollet Le Valentin 2005 opengedaan. P/Q topper, vast waarde op het festival in de Cora.
Dit weekend een fles Amarone della Valpolicella Classico 2000 van Cantine Delibori geopend. Zeker geen bekend domein, maar misschien wel de beste rode wijn die ik in 2012 al dronk.

Ik heb - net als de meeste forumleden vermoed ik - niet heel veel ervaring met Amarone, denk dat ik het aantal flessen op 1 hand kan tellen, maar deze wijn was eleganter dan de vorige. Wel krachtig, maar zeker geen zwoele blockbuster. Een verfijnde neus, met een kruidigheid die ik moeilijk kan thuisbrengen. Mijn vrouw zat naast mij in de zetel en zei voor ik een slok gedaan had "dat is precies goeie wijn, ik ruik hem tot hier" (was op dag 2). In de mond de typische kersen, wat tabak, vanille en duidelijk aanwezige, maar vlotte tannines. 15° alcohol waren op geen moment storend. Op dag 2 was er weinig of geen evolutie.
gisterenavond voor het eerst nen Straffe Hendrik 9° gedronken, beviel me wel
Bij de schoonouders Deffends 2006, zalige neus en een zeer gulle mond ... toppie
taurasi fratelli urciolo, verfijnd maar krachtig met mooi verweven fruit en gewoon superlekker... één van de wijnen die ik ga missen wanneer het restaurant gesloten is.
afsluiter renaissance vineyards late harvest riesling 1986, gewoon perfect
Quinta da Peça, Reserva Port. Lekker bij Stilton en een aanrader aan 11,5 euro. Gleed vlot binnen ...
deze middag Guigal Saint Joseph 2005 uit kelderresten Colruyt. Lekker en heeft veel mee van een c9dp.
(19-02-2012 01:24 PM)Pietn schreef: [ -> ]deze middag Guigal Saint Joseph 2005 uit kelderresten Colruyt. Lekker en heeft veel mee van een c9dp.

Dronk dit weekend de 2007 Gigondas van dit huis; Wat een afknapper: leek wel een CDR van een euro of zeven...
Guigal vind ik moeilijk, zitten lekkere dingen tussen maar andere zijn dan weer serieus overpriced. De CDR vind ik wel lekker Wink en inderdaad 6,99€ voor de 2007 tijdens de Cora foire.
(21-02-2012 11:38 AM)koen schreef: [ -> ]Guigal vind ik moeilijk, zitten lekkere dingen tussen maar andere zijn dan weer serieus overpriced. De CDR vind ik wel lekker Wink en inderdaad 6,99€ voor de 2007 tijdens de Cora foire.

Ah, wij hadden een CDR gebotteld in een Gigondasfles blijkbaar
Momenteel staat er een fles Perey Grouley grand cru open.
Een kruidige Saint-Emilion die spijtig genoeg in Belgie niet verkrijbaar is.
opende vorig jaar ook eens een crozes-hermitage 2005 van Guigal, en vond de gewone CDR 2007 zeker even goed...
die instapwijn (CDR) van Guigal behoort zeker tot mijn vaste waarden!
(20-02-2012 07:36 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-02-2012 01:24 PM)Pietn schreef: [ -> ]deze middag Guigal Saint Joseph 2005 uit kelderresten Colruyt. Lekker en heeft veel mee van een c9dp.

Dronk dit weekend de 2007 Gigondas van dit huis; Wat een afknapper: leek wel een CDR van een euro of zeven...

idd vind vele wijnen zwaar erover qua prijs/kwaliteit. voorbeeld Condrieu 2009 amai prijs 28 euro/fles en geen 8 waard
Koppelingen