wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(25-11-2018 07:29 PM)Benz schreef: [ -> ]Lilian Ladouys 2010 in het glas. Wink

Und? Heb daar zelf ook wel wat van.
Bordeaux 2009/2010 waren zo wat mijn eerste aankopen destijds... (niet de grote chateaux, toen hanteerde ik nog andere budgetten Smile. De écht grote chateaux zie ik mezelf trouwens nooit kopen)
Twijfel altijd om eens 2009/2010 open te doen.
(26-11-2018 11:56 AM)Dc schreef: [ -> ]
(25-11-2018 07:29 PM)Benz schreef: [ -> ]Lilian Ladouys 2010 in het glas. Wink

Und? Heb daar zelf ook wel wat van.
Bordeaux 2009/2010 waren zo wat mijn eerste aankopen destijds... (niet de grote chateaux, toen hanteerde ik nog andere budgetten Smile. De écht grote chateaux zie ik mezelf trouwens nooit kopen)
Twijfel altijd om eens 2009/2010 open te doen.

Mooi nu al, maar natuurlijk nog veel te jong om op zijn top te zijn, laat hem nog maar een jaartje of 5 rusten. Wink
2013 Lugana Ottella Le Creete bij een risotto met groenten en vis.
De fles is al open maar de risotto staat nog te pruttelen...Tongue
(26-11-2018 07:29 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2013 Lugana Ottella Le Creete bij een risotto met groenten en vis.
De fles is al open maar de risotto staat nog te pruttelen...Tongue

...en een dorstige 40-jarige is al even aan het voorproeven... Wink
(26-11-2018 08:04 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(26-11-2018 07:29 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2013 Lugana Ottella Le Creete bij een risotto met groenten en vis.
De fles is al open maar de risotto staat nog te pruttelen...Tongue

...en een dorstige 40-jarige is al even aan het voorproeven... Wink

Idd, en aant naproeven ondertussen. Wink

Lekker wijntje en zeker geslaagde combinatie!
Makkelijk slobber wijntje van het Sloveense Puklavec & Friends (soepel en fruitig) gemaakt van geïmporteerde druiven uit Slovenië.

3 euro in de Jumbo uitverkoopbak was een prima deal, maar verwacht niets spannends.
1987 Fattoria Zerbina Pietramora Sangiovese di Romagna Superiore, Emilia-Romagna, Italy

In 1986 en '87 verkocht als supermarktwijn maar in een goede kelder blijft bijna alles goed heb ik al meermaals ondervonden ... deze lichte wijn is vlak met weinig fruit en een beetje mineraal 90p
(02-12-2018 01:09 PM)fleer schreef: [ -> ]1987 Fattoria Zerbina Pietramora Sangiovese di Romagna Superiore, Emilia-Romagna, Italy

In 1986 en '87 verkocht als supermarktwijn maar in een goede kelder blijft bijna alles goed heb ik al meermaals ondervonden ... deze lichte wijn is vlak met weinig fruit en een beetje mineraal 90p

Als ik de nota lees en dan je punten zie lijkt me dat een serieuze inflatie! Mooi glas trouwens... Wink
Even hallo gaan zeggen en dan ook wat gaan proeven ...

1. Moulin Riche 1996
2. Leoville Poyferre 2004

Dag en nacht verschil ... oude bdx versus jong geweld !

Mathijs
(02-05-2016 08:32 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(21-08-2015 09:49 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(21-08-2015 06:23 PM)Marc schreef: [ -> ]Ch. Richelieu Fronsac 2005

Intens donkere kleur, bruinrood, mat. Zwart fruit met cassis en blauwe bessen en evolutieve aroma’s van bosgrond, grafiet, peper, zoethout en vanille. Mooi geëvolueerd in de neus
Aanzet met frisse zuren, onmiddellijk komt alcohol opzetten. Korrelige tannines met branderig gevoel achteraan. Overrijpe fruitcompote in de mond, bessenfruit.
Onevenwichtig mondgevoel.
Afdronk met licht harde, bittere tannines.


Als ik terugkijk in mijn proefnota's (2009-2014) is dat gekookt fruit en de ruwe tannines altijd aanwezig geweest. Parker gaf 90, maar nu kom ik niet verder dan 82, met veel goede wil...

Marc, een zware ontgoocheling voor mij maar dit moet kunnen.
Ik kocht van de 2005 en de 2006 meerdere flessen.
Toen ik deze wijn dronk een aantal jaren geleden was ik er van overtuigd dat dit een bewaarwijn was om 20 jaar en langer weg te leggen en potentieel had om tot iets mooi te verouderen.
Maar gun mij toch nog een kans van " Wait and see"

Wat ik erger vind is de wijn die ik nu in het glas heb : Connetable Talbot van 2004.
Mijn impressies hiervan volgen wat later.Sad

2006. Mijn notities ( gisteren en vandaag in t glas) vormen toch een contrast. Kleur nog rood. Ik kan geen bruin vinden. 1e dag neus dicht. 2e dag komt ier al wat expressie. Kersencoulis, beetje munt, den. Frisse neus, niets tertiair. Gisteren dacht ik dat de wijn geoxideerd zou zijn, maar is erdoor gekomen. In de mond zijn de overheersende zuren een beetje gaan liggen. Tannines smakelijk maar met beet. Ik denk dat deze wijn binnen 2 jaar beter zal zijn, eerlijk gezegd.

Richelieu 2006.
Na 2u in de karaf is deze wijn mooi te genieten en zeker evenwichtig. Notitie geldt nog steeds, maar lijkt veel harmonieuzer te zijn. Nog niet veel tertiair te bespeuren. Kan nog wel even mee!
Castello di Radda - Chianti Classico 2014.

Zowel de jaargang als de herkomst zorgen voor een lichtere, elegante wijn, maar met voldoende structuur en aangename zuren.

Mag gerust in het rijtje van Chianti Classico die meer dan waar voor hun geld bieden, en past bij vele gerechten waardoor je er echt nooit genoeg van in huis hebt!
(03-12-2018 10:29 AM)Hugel schreef: [ -> ]
(02-05-2016 08:32 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(21-08-2015 09:49 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(21-08-2015 06:23 PM)Marc schreef: [ -> ]Ch. Richelieu Fronsac 2005

Intens donkere kleur, bruinrood, mat. Zwart fruit met cassis en blauwe bessen en evolutieve aroma’s van bosgrond, grafiet, peper, zoethout en vanille. Mooi geëvolueerd in de neus
Aanzet met frisse zuren, onmiddellijk komt alcohol opzetten. Korrelige tannines met branderig gevoel achteraan. Overrijpe fruitcompote in de mond, bessenfruit.
Onevenwichtig mondgevoel.
Afdronk met licht harde, bittere tannines.


Als ik terugkijk in mijn proefnota's (2009-2014) is dat gekookt fruit en de ruwe tannines altijd aanwezig geweest. Parker gaf 90, maar nu kom ik niet verder dan 82, met veel goede wil...

Marc, een zware ontgoocheling voor mij maar dit moet kunnen.
Ik kocht van de 2005 en de 2006 meerdere flessen.
Toen ik deze wijn dronk een aantal jaren geleden was ik er van overtuigd dat dit een bewaarwijn was om 20 jaar en langer weg te leggen en potentieel had om tot iets mooi te verouderen.
Maar gun mij toch nog een kans van " Wait and see"

Wat ik erger vind is de wijn die ik nu in het glas heb : Connetable Talbot van 2004.
Mijn impressies hiervan volgen wat later.Sad

2006. Mijn notities ( gisteren en vandaag in t glas) vormen toch een contrast. Kleur nog rood. Ik kan geen bruin vinden. 1e dag neus dicht. 2e dag komt ier al wat expressie. Kersencoulis, beetje munt, den. Frisse neus, niets tertiair. Gisteren dacht ik dat de wijn geoxideerd zou zijn, maar is erdoor gekomen. In de mond zijn de overheersende zuren een beetje gaan liggen. Tannines smakelijk maar met beet. Ik denk dat deze wijn binnen 2 jaar beter zal zijn, eerlijk gezegd.



Richelieu 2006.
Na 2u in de karaf is deze wijn mooi te genieten en zeker evenwichtig. Notitie geldt nog steeds, maar lijkt veel harmonieuzer te zijn. Nog niet veel tertiair te bespeuren. Kan nog wel even mee!

Heb van die Richelieu Fronsac 2005 en 2006 nog menig flesje liggen.
Dan toch maar eens proberen?
(03-12-2018 11:50 AM)33S schreef: [ -> ]Castello di Radda - Chianti Classico 2014.

Zowel de jaargang als de herkomst zorgen voor een lichtere, elegante wijn, maar met voldoende structuur en aangename zuren.

Mag gerust in het rijtje van Chianti Classico die meer dan waar voor hun geld bieden, en past bij vele gerechten waardoor je er echt nooit genoeg van in huis hebt!

Heb de 2015 liggen, maar nog niet geproeft.
Zal een van dees eens een fleske open trekken.
10,40€ betaald, dus zeker nog bij de betaalbare chianti classico's.
(03-12-2018 12:48 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(03-12-2018 10:29 AM)Hugel schreef: [ -> ]
(02-05-2016 08:32 PM)Hugel schreef: [ -> ]
(21-08-2015 09:49 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(21-08-2015 06:23 PM)Marc schreef: [ -> ]Ch. Richelieu Fronsac 2005

Intens donkere kleur, bruinrood, mat. Zwart fruit met cassis en blauwe bessen en evolutieve aroma’s van bosgrond, grafiet, peper, zoethout en vanille. Mooi geëvolueerd in de neus
Aanzet met frisse zuren, onmiddellijk komt alcohol opzetten. Korrelige tannines met branderig gevoel achteraan. Overrijpe fruitcompote in de mond, bessenfruit.
Onevenwichtig mondgevoel.
Afdronk met licht harde, bittere tannines.


Als ik terugkijk in mijn proefnota's (2009-2014) is dat gekookt fruit en de ruwe tannines altijd aanwezig geweest. Parker gaf 90, maar nu kom ik niet verder dan 82, met veel goede wil...

Marc, een zware ontgoocheling voor mij maar dit moet kunnen.
Ik kocht van de 2005 en de 2006 meerdere flessen.
Toen ik deze wijn dronk een aantal jaren geleden was ik er van overtuigd dat dit een bewaarwijn was om 20 jaar en langer weg te leggen en potentieel had om tot iets mooi te verouderen.
Maar gun mij toch nog een kans van " Wait and see"

Wat ik erger vind is de wijn die ik nu in het glas heb : Connetable Talbot van 2004.
Mijn impressies hiervan volgen wat later.Sad

2006. Mijn notities ( gisteren en vandaag in t glas) vormen toch een contrast. Kleur nog rood. Ik kan geen bruin vinden. 1e dag neus dicht. 2e dag komt ier al wat expressie. Kersencoulis, beetje munt, den. Frisse neus, niets tertiair. Gisteren dacht ik dat de wijn geoxideerd zou zijn, maar is erdoor gekomen. In de mond zijn de overheersende zuren een beetje gaan liggen. Tannines smakelijk maar met beet. Ik denk dat deze wijn binnen 2 jaar beter zal zijn, eerlijk gezegd.



Richelieu 2006.
Na 2u in de karaf is deze wijn mooi te genieten en zeker evenwichtig. Notitie geldt nog steeds, maar lijkt veel harmonieuzer te zijn. Nog niet veel tertiair te bespeuren. Kan nog wel even mee!

Heb van die Richelieu Fronsac 2005 en 2006 nog menig flesje liggen.
Dan toch maar eens proberen?

Pak dan maar de 2006 om te proeven, 2005 is denk nog te vroeg. 2006 is voor deze wijn toegankelijker dan 2005. Al is het ook al even geleden dat ik de 2005 in het glas had.
Gevrey Chambertin, Vieilles Vignes, Domaine Tortochot 2014 .
Er staat weinig of niets tegenover de hoge zuurtegraad.
Gekocht aan 15.67 €.(gekocht in afslag ; febr. 2017)
Is voor mij nog geen 10€ waard.
In de klassieke handel vraagt men voor deze wijn 40€ en meer. Gek?
(04-12-2018 11:07 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Gevrey Chambertin, Vieilles Vignes, Domaine Tortochot 2014 .
Er staat weinig of niets tegenover de hoge zuurtegraad.
Gekocht aan 15.67 €.(gekocht in afslag ; febr. 2017)
Is voor mij nog geen 10€ waard.
In de klassieke handel vraagt men voor deze wijn 40€ en meer. Gek?

Is dat niet van de Carrefour?
Ooit ook nog gekocht, daarna nooit meer. Denk dat dit supermarktcuvees zijn...
Feudo Montoni - Nero d'avola 'Lagnusa' 2014.

Zal nooit mijn favoriete druif worden (of ze moeten er 40% Frappato bij kappen), maar dit is een mooie wijn.

Laatste van 3 flessen en van elke genoten. Niet voor elke week, komt wat zoeter over, zoals Merlot ook kan hebben. Maar bij bepaalde gerechten is dit best goed. Gisteren bij mechelse koekoek met flink wat pepersaus, gebakken witloof en kroketten.
(04-12-2018 11:46 PM)vinejo schreef: [ -> ]Is dat niet van de Carrefour?
Ooit ook nog gekocht, daarna nooit meer. Denk dat dit supermarktcuvees zijn...

Een Gevrey VV 2014 aan nog geen € 16? watte Dan weet je toch wat je gaat krijgen, hé. Er bestaan geen sprookjes in wijnland. Een fatsoenlijke "Bourgogne" betaal je al zeker zoveel.
Trouwens, ik begrijp met de beste wil ter wereld niet dat een domein dat ooit een redelijke reputatie had, dergelijke rommel dan onder eigen naam op de markt gooit. Dan vraag je toch voor moeilijkheden?
Georges Duboeuf Beaujolais-Villages 2016. Prima tafelwijn, maar ook niet meer dan dat.
Flesje Koyle Royale Cabernet Sauvignon 2012 bovengehaald voor vanavond. Toppertje! Slurp
(05-12-2018 03:43 PM)wvd schreef: [ -> ]
(04-12-2018 11:46 PM)vinejo schreef: [ -> ]Is dat niet van de Carrefour?
Ooit ook nog gekocht, daarna nooit meer. Denk dat dit supermarktcuvees zijn...

Een Gevrey VV 2014 aan nog geen € 16? watte Dan weet je toch wat je gaat krijgen, hé. Er bestaan geen sprookjes in wijnland. Een fatsoenlijke "Bourgogne" betaal je al zeker zoveel.
Trouwens, ik begrijp met de beste wil ter wereld niet dat een domein dat ooit een redelijke reputatie had, dergelijke rommel dan onder eigen naam op de markt gooit. Dan vraag je toch voor moeilijkheden?

@ Jo,

De kans dat dit een Supermarkt cuvée is zou eens de realiteit kunnen zijn. Ergens gedeclasseerde fusten van dit domein?
Ik dronk vroeger( meer dan 20 jaar geleden) wijnen van dit domein die er zeker mochten zijn.
Ik kocht van deze wijn in de Carrefour 2 of 3 flesjes aan deze prijs van 15.67€ in afslag. De vroegere normale prijs was 27.99€.
Niet alleen het domein Tortochot beschouwt de supermarketen als een soort afvalbak waar ze hun minderwaardige kwaliteit nog kunnen dumpen.( aan onzinnige prijzen)
Een ander voorbeeld hiervan is het domein Marc Rougeot uit Meursault. Een domein dat ik leerde kennen via een aantal degustaties bij John Monard. Ik ben daar bij Rougeot vroeger ettelijke keren over de vloer gelopen en alleen met een koffer mooie wijnen naar het thuisland terug gekeerd.
Wat zag ik in 2017 in de Carrefour? 3...4 witte cuvée's van dit domein.
Magere; schrale nietszeggende Chardonnay wijnen waarin de eik dominant was.
Wijnen die voor mij nog niet de helft; 1/3 van hun prijs waard zijn.
Wanneer je vandaag een fatsoenlijke Bourgogne wil kopen in de Carrefour is de kans groot dat men zich op glad ijs beweegt.
En toch, er zijn uitzonderingen Jo. En daar ben ik wel op gesprongen.huhuh

@ wvd,
Citaat:“Er bestaan geen sprookjes in wijnland.”
Weet ik niet? Wanneer ik buiten de gereputeerde domeinen van de Bourgogne treed heb ik al menige Chardonnay en Pinot Noir gedronken aan fatsoenlijke prijzen waar je in de Côtes de Nuits of Côte De Baune 3………5 maal meer voor betaalt.
Er bestaan geen sprookjes misschien in de Bourgogne maar er bestaan des te meer "griezelverhalen" voor mij van deze wijnstreek. Big Grin

En met je bemerking :
Citaat:” Trouwens, ik begrijp met de beste wil ter wereld niet dat een domein dat ooit een redelijke reputatie had, dergelijke rommel dan onder eigen naam op de markt gooit. Dan vraag je toch voor moeilijkheden?”
ben ik het roerend eens.
Maar ook domeinen zoals Domaine Michel Noëllat waarvan je ooit schreef deze wijn exclusief aan te bieden op onze lokale markt.
Iets wat niet met de werkelijkheid strookt want Delhaize heeft ook een aantal wijnen van dit domein in zijn gamma. Wijnen die ze aan de straatstenen niet kwijt geraken zelfs met 10% korting en meer. (20 en 25%)

En om mijn avond nog eens goed te maken een lekker democratisch Bordoke in het glas.
Vrai Canon Bouché 2007 Canon Fronsac.Wink
Prijskaartje: 12.99€ ( Okt. 2009)
I feel better now.Rolleyes
Eergisteren en gisteren een paar Italianen de revue gepasseerd.
Allen de nodige lucht gekregen en dat was nodig Smile
Vandaag de kans om hier wat van bij te kopen, daarmee moest er geproefd worden.

Arnaldo Caprai Sagrantino di Montefalco Collepiano 2010
Is dit 8j oud? Niets van Smile
Zeer weinig evolutie, stevige/vlezige tannines nog. Donker fruibommetje. Structuur.
2de dag vlot gehaald.
Lekker spul

Fratelli Speri Amarone della Valpolicella Classico Vigneto Monte Sant’Urbano 2011
Gedroogd fruit eerder, licht alcoholisch (Amarone...), lichte droogtrekking maar soepel in de mond. Werd tevens gesmaakt.

Poggio San Polo Brunello di Montalcino 2012
Licht van kleur, zeer mooie neus en dito afdronk. Oh zo jeugdig maar toch al verfijnd.
Ik ben meteen fan. Dit koop ik bij!
Zelf bijna geen ervaring met Brunello, maar dit zit meteen snor.
Mooie proefnotities..... Sligro ?
(05-12-2018 10:50 PM)don quichotte schreef: [ -> ]@ wvd, “Er bestaan geen sprookjes in wijnland.”
Weet ik niet? Wanneer ik buiten de gereputeerde domeinen van de Bourgogne treed heb ik al menige Chardonnay en Pinot Noir gedronken aan fatsoenlijke prijzen waar je in de Côtes de Nuits of Côte De Baune 3………5 maal meer voor betaalt.

Daar ben ik ook van overtuigd. Maar ik repliceerde specifiek op een Gevrey VV aan die prijs. Uiteraard vindt de attente liefhebber in (nog) niet gehypet regio's als bvb Irancy nog mooie Pinot onder de 20 EUR.

I.v.m. Michel Noëllat kan ik toch wel zeggen dat ik bij mijn weten de enige importeur ben. Als jij andere info hebt over jaren vanaf 2015 ben ik zeer blij dat te vernemen. Niet dat ik exclusiviteit afgedwongen heb, dat interesseert me op zich niet zo geweldig, maar als ze het zelf zeggen...
(06-12-2018 12:30 PM)WilD schreef: [ -> ]Mooie proefnotities..... Sligro ?

Dat weet je toch Smile
Zonde dat de Poggio Al Tesore zo gestegen is in prijs
Bedoel je de Sondraia?

Ik vind hem allang niet meer in het gamma vd SligroConfused

Wat kost hij nog?
Jep. Zit momenteel aan 25 euro in promo. 7 euro gestegen ofzo
25 nog altijd goeie prijs voor sondraia

Wel vreemd dat je op de site niet eens de jaargang kan zien...
Castello di Radda - Chianti Classico 2015

Lekker wijntje voor die prijs (10,40€), wel wat lucht nodig.
Heb de indruk dat die nog wel een paar jaar kan blijven liggen.
(06-12-2018 06:50 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]25 nog altijd goeie prijs voor sondraia

Wel vreemd dat je op de site niet eens de jaargang kan zien...

Excl btw heSmile
Koppelingen