wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Héritage de Chasse Spleen 2015 over 2 dagen gedronken.
Ik dronk vroeger nog de Oratoire en was niet onder de indruk, met deze Héritage wel.
Pop and pour, direct een heel mooie neus waar je de grote zus wel in herkent.
In de mond een wijn die op zn plooi begint te komen, reeds heel erg genietbaar is op zn 9 jaar, maar geef dit nog een 4tal jaar extra en je wordt nóg meer beloond.
Te zeggen dat ik dit kocht in een wijnbox met nog 2 andere flessen en €5 betaalde per fles maakt het alleen nog leuker!

@Jo, jij hebt er waarschijnlijk ook nog liggen? Big Grin
(18-04-2024 12:15 PM)Biff schreef: [ -> ]Héritage de Chasse Spleen 2015 over 2 dagen gedronken.
Ik dronk vroeger nog de Oratoire en was niet onder de indruk, met deze Héritage wel.
Pop and pour, direct een heel mooie neus waar je de grote zus wel in herkent.
In de mond een wijn die op zn plooi begint te komen, reeds heel erg genietbaar is op zn 9 jaar, maar geef dit nog een 4tal jaar extra en je wordt nóg meer beloond.
Te zeggen dat ik dit kocht in een wijnbox met nog 2 andere flessen en €5 betaalde per fles maakt het alleen nog leuker!

@Jo, jij hebt er waarschijnlijk ook nog liggen? Big Grin

Haha, zeker- er liggen er ook een paar bij mijn ouders.
Binnenkort toch eens herproeven, vond m 2-3 jaar terug ook al top (erg cabernet herinner ik me)
Een zeer mooie Mondeuse Amphores 2020 van Domaine D’ici Là. AOC Bugey. 11% alc. Slurp
Chateau Olivier Blanc 2018, Pessac Leognan Grand Cru Classé
Pop and pour, uit de frigo.
Te koud natuurlijk aan 4°.

Heerlijke minerale neus wel, wit steenfruit.
In de mond blijft ze wat achter, te jong geopend.
Zuurtjes die nog wat tijd vragen om te versmelten.

Geef dit zeker nog 5 á 7 jaar én op de juiste temperatuur en dit wordt top!
(21-04-2024 12:36 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Olivier Blanc 2018, Pessac Leognan Grand Cru Classé
Pop and pour, uit de frigo.
Te koud natuurlijk aan 4°.

Heerlijke minerale neus wel, wit steenfruit.
In de mond blijft ze wat achter, te jong geopend.
Zuurtjes die nog wat tijd vragen om te versmelten.

Geef dit zeker nog 5 á 7 jaar én op de juiste temperatuur en dit wordt top!

4°.... dat is de dood voor elke fijne wijn, maar ik veronderstel dat je die dan even hebt laten opwarmen aan de nota te zien....
(21-04-2024 08:11 PM)wvd schreef: [ -> ]
(21-04-2024 12:36 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Olivier Blanc 2018, Pessac Leognan Grand Cru Classé
Pop and pour, uit de frigo.
Te koud natuurlijk aan 4°.

Heerlijke minerale neus wel, wit steenfruit.
In de mond blijft ze wat achter, te jong geopend.
Zuurtjes die nog wat tijd vragen om te versmelten.

Geef dit zeker nog 5 á 7 jaar én op de juiste temperatuur en dit wordt top!

4°.... dat is de dood voor elke fijne wijn, maar ik veronderstel dat je die dan even hebt laten opwarmen aan de nota te zien....
Uiteraard!
Ze werd gedronken tss 8 en 10° ongeveer.
Wat niet wegneemt dat ze nog altijd te jong werd geopend Smile
(22-04-2024 08:53 AM)Biff schreef: [ -> ]
(21-04-2024 08:11 PM)wvd schreef: [ -> ]
(21-04-2024 12:36 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Olivier Blanc 2018, Pessac Leognan Grand Cru Classé
Pop and pour, uit de frigo.
Te koud natuurlijk aan 4°.

Heerlijke minerale neus wel, wit steenfruit.
In de mond blijft ze wat achter, te jong geopend.
Zuurtjes die nog wat tijd vragen om te versmelten.

Geef dit zeker nog 5 á 7 jaar én op de juiste temperatuur en dit wordt top!

4°.... dat is de dood voor elke fijne wijn, maar ik veronderstel dat je die dan even hebt laten opwarmen aan de nota te zien....
Uiteraard!
Ze werd gedronken tss 8 en 10° ongeveer.
Wat niet wegneemt dat ze nog altijd te jong werd geopend Smile

Volgens mij ben jij meer dan oud genoeg om zulke flessen te openen hoor Biff. Wink
(22-04-2024 10:50 AM)vinejo schreef: [ -> ]Volgens mij ben jij meer dan oud genoeg om zulke flessen te openen hoor Biff. Wink
Bouwjaar 1975, dit zou vanaf nu idd wel al mogen Smile
(22-04-2024 11:18 AM)Biff schreef: [ -> ]
(22-04-2024 10:50 AM)vinejo schreef: [ -> ]Volgens mij ben jij meer dan oud genoeg om zulke flessen te openen hoor Biff. Wink
Bouwjaar 1975, dit zou vanaf nu idd wel al mogen Smile

Die typische ‘75-droogtrekking is bij jou al lang verdwenen ;-)
Vanavond te gast bij vrienden voor het diner! wijn
Ik zei een flesje mee te nemen en het is Chateau Gloria 2010 geworden, voor de simpele reden dat ik die ooit van hen kado kreeg een 7tal jaar terug.
Beetje vroeg om een 2010 open te snokken, ik weet het.
Maar bon, ik heb maar 1 flesje en het zijn heel goeie vrienden.
Uit de klimaatkast, kurk er makkelijk uit, 1mm doordrongen.
Klein beetje uit genipt, moeilijk oordelen aan 11° maar alvast geen fouten.
Benieuwd naar straks, zal dan ongeveer 3 uurtjes open zijn!
Hmm, onze deerne uit 2010 viel wat tegen...

In de neus kon ik niet veel uithalen, maar dat lag mss aan mij want ik heb dat wel meer eigenlijk de laatste tijd Huh
In de mond had ik hier ook meer van verwacht, vooral van Gloria.
Het zat niet correct, nog niet optimaal versmolten, tgoh het was er gewoon niet.

Mss kwam het door de volle maan, en het feit dat de maaltijd vegetarische spaghetti was, wat gezien de tomaat ook gene gemakkelijken is.

Enfin, teleurgesteld in mn enige flesje Gloria 2010.
(24-04-2024 09:53 AM)Biff schreef: [ -> ]Hmm, onze deerne uit 2010 viel wat tegen...

In de neus kon ik niet veel uithalen, maar dat lag mss aan mij want ik heb dat wel meer eigenlijk de laatste tijd Huh
In de mond had ik hier ook meer van verwacht, vooral van Gloria.
Het zat niet correct, nog niet optimaal versmolten, tgoh het was er gewoon niet.

Mss kwam het door de volle maan, en het feit dat de maaltijd vegetarische spaghetti was, wat gezien de tomaat ook gene gemakkelijken is.

Enfin, teleurgesteld in mn enige flesje Gloria 2010.

Oei, dat verbaast me inderdaad, ik vind Gloria meestal erg naar mijn smaak. Nu ja, wie haalt het nu ook in zijn hoofd om een Bordeaux te openen bij iets met toma(a)t(ensaus)? Dat gaat niet! nono
Doe een Valpolicella, een jonge Chianti, een Alto-Piëmonte,... open, enfin, iets uit Italië tenminste! Wink
(24-04-2024 11:43 AM)wvd schreef: [ -> ]Oei, dat verbaast me inderdaad, ik vind Gloria meestal erg naar mijn smaak. Nu ja, wie haalt het nu ook in zijn hoofd om een Bordeaux te openen bij iets met toma(a)t(ensaus)? Dat gaat niet! nono
Doe een Valpolicella, een jonge Chianti, een Alto-Piëmonte,... open, enfin, iets uit Italië tenminste! Wink
Ik was gast en geen idee wat de maaltijd was dus gewoon die Gloria vastgestekt.
Ik kon het mss geweten hebben want lasagne, spaghetti...zijn veilige klassiekers om te presenteren natuurlijk.
Afijn, next!
(24-04-2024 09:53 AM)Biff schreef: [ -> ]Hmm, onze deerne uit 2010 viel wat tegen...

In de neus kon ik niet veel uithalen, maar dat lag mss aan mij want ik heb dat wel meer eigenlijk de laatste tijd Huh
In de mond had ik hier ook meer van verwacht, vooral van Gloria.
Het zat niet correct, nog niet optimaal versmolten, tgoh het was er gewoon niet.

Mss kwam het door de volle maan, en het feit dat de maaltijd vegetarische spaghetti was, wat gezien de tomaat ook gene gemakkelijken is.

Enfin, teleurgesteld in mn enige flesje Gloria 2010.

Ik herken dat profiel toch een beetje van de Sociando 2009 en de Bonneau Livran 2010 die we vorige week proefden.
Mss heeft het koude weer een invloed op wijnen met veel structuur …?
(24-04-2024 12:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-04-2024 09:53 AM)Biff schreef: [ -> ]Hmm, onze deerne uit 2010 viel wat tegen...

In de neus kon ik niet veel uithalen, maar dat lag mss aan mij want ik heb dat wel meer eigenlijk de laatste tijd Huh
In de mond had ik hier ook meer van verwacht, vooral van Gloria.
Het zat niet correct, nog niet optimaal versmolten, tgoh het was er gewoon niet.

Mss kwam het door de volle maan, en het feit dat de maaltijd vegetarische spaghetti was, wat gezien de tomaat ook gene gemakkelijken is.

Enfin, teleurgesteld in mn enige flesje Gloria 2010.

Ik herken dat profiel toch een beetje van de Sociando 2009 en de Bonneau Livran 2010 die we vorige week proefden.
Mss heeft het koude weer een invloed op wijnen met veel structuur …?

Daar zeg je zo wat..... Maar je weet, een echte professional laat zich door NIETS beïnvloeden.....Gek?
Deze avond familie op bezoek.
Geen wijndrinkers.
Dus:Merlot de Taix 2022.
(09-05-2024 02:06 PM)Jef schreef: [ -> ]Deze avond familie op bezoek.
Geen wijndrinkers.
Dus:Merlot de Taix 2022.

Heb je die al geproefd? Ik vermoed dat het een beetje de voortzetting is van zijn vroegere Château Jouanin?
Al geproefd bij Koen van Van Eccelpoel.
Wel veel depot,maar lekker wijntje voor 10.50.
Fiefs de Lagrange 2011 Saint Julien.
2e wijn Chateau Lagrange 3e GCC.

Kurk al 10mm doordrongen.
Gedronken over 3 dagen, telkens vacuvin en in koelkast bewaard.
Gisterenavond laatste glas en half en bizar genoeg het beste.
Blijft 2011, dus moeilijk Confused
Geopend omdat ik er 2 van liggen heb en es een verticale van 10, 11, 12, 13, 14 en 15 wil doen...en dus een '11 'over' had.

Ooit gekocht enkele jaren terug hier via het forum in een Bordeauxlot.
Hervé Roumier - Hautes Côtes de Nuits ‘la poirlotte monopole’ 2008

Helaas behoorlijk over the hill. Weinig genietbaars meer aan.
(17-05-2024 06:39 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Hervé Roumier - Hautes Côtes de Nuits ‘la poirlotte monopole’ 2008

Helaas behoorlijk over the hill. Weinig genietbaars meer aan.

Oei, ik dacht altijd dat 2008 een lang leven zou beschoren zijn. Misschien is deze Hautes-Côtes bedoeld om jong te drinken? Ik proefde enkele maanden terug een 2008 uit half flesje en die was bijzonder mooi met nog lang te gaan. Het was wel een Nuits, dat scheelt misschien.
(Gisteren 04:30 PM)wvd schreef: [ -> ]
(17-05-2024 06:39 PM)Sur la Table schreef: [ -> ]Hervé Roumier - Hautes Côtes de Nuits ‘la poirlotte monopole’ 2008

Helaas behoorlijk over the hill. Weinig genietbaars meer aan.

Oei, ik dacht altijd dat 2008 een lang leven zou beschoren zijn. Misschien is deze Hautes-Côtes bedoeld om jong te drinken? Ik proefde enkele maanden terug een 2008 uit half flesje en die was bijzonder mooi met nog lang te gaan. Het was wel een Nuits, dat scheelt misschien.

Tja, een Haute Cotes uit een koel jaar…kan je wel verwachten toch dat die (zeker na 16 jaar) nogal schraal is.
Koppelingen