wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Het leven van de handelaar is niet altijd kommer en kwel. Heel af en toe is het zelfs bijzonder aangenaam om stalen te moeten proeven... Smile
[attachment=4688]
Ik doe het vandaag met Westvleteren 12 en blond...
(30-05-2020 10:46 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik doe het vandaag met Westvleteren 12 en blond...

Tiens, uw wettelijke partner heeft nochtans donker haar dacht ik... nono
Gisteren op verplaatsing Chateau Dauzac 2009 Margaux en Chateau Croizet Bages 2009 Pauillac. Beiden p&p. Beetje te warm geschonken, dat wel, maar een gegeven fles kijken we niet in de euhhhh, hals?Sleepy
Margaux vs Pauillac in een jaar als 2009.
Beiden te vroeg, nog teveel tannines aanwezig.
De Dauzac toonde zich voor mij persoonlijk het mooist, de 'vrouwelijkste appellatie' misschien Smile
De vrouw verkoos de Croizet Bages net omdat hij nog wat punch bezat.
Niettemin een leuke namiddag bij mn ouders met 2 heerlijke wijnen!
(30-05-2020 11:04 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-05-2020 10:46 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik doe het vandaag met Westvleteren 12 en blond...

Tiens, uw wettelijke partner heeft nochtans donker haar dacht ik... nono
Beginnend zilver heWink
Gisteren ging mijn enige fles KomoKabras er aan. Is hij kostbaar? Nee, integendeel! Is hij bijzonder? Ja!

Deze Albarino is zeer lastig te verkrijgen. Van iedere cuvee worden maar een paar honderd flessen gemaakt waarvan de meeste naar 3 restaurants in Spanje gaan. Ik kreeg deze fles ook als geschenk mee na een bezoek aan 1 van de beste restaurants waar ik ooit at, Cabana Buenavista. Een must visit voor als je in de buurt van Murcia bent.

Komokabras Lias 2015: Kruidig, fris, complex, aards, vuursteen, lengte. Woow! Echt zeer mooi en afwijkend van andere (meestal zeer saaie) Albarino's. 94/100
(31-05-2020 12:36 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Gisteren ging mijn enige fles KomoKabras er aan. Is hij kostbaar? Nee, integendeel! Is hij bijzonder? Ja!

Deze Albarino is zeer lastig te verkrijgen. Van iedere cuvee worden maar een paar honderd flessen gemaakt waarvan de meeste naar 3 restaurants in Spanje gaan. Ik kreeg deze fles ook als geschenk mee na een bezoek aan 1 van de beste restaurants waar ik ooit at, Cabana Buenavista. Een must visit voor als je in de buurt van Murcia bent.

Komokabras Lias 2015: Kruidig, fris, complex, aards, vuursteen, lengte. Woow! Echt zeer mooi en afwijkend van andere (meestal zeer saaie) Albarino's. 94/100

Ik heb de KOMOKABRAS VERDE ALBARIÑO 2017 liggen,
Een nicht van mijn schoonzus heeft een restaurantje in Lichtervelde, 'La Goline'.

Hij heeft Portugese roots en daar kon ik deze spaanse eens proeven.ang-el
Ik herinner mij de frisse citrussmaak, granny smith appel, licht zoet toetsje,... die mij aantrok om op zoek te gaan naar deze flessen als doordrinkertje en onderuitzakkertje tijdens mooie zomerse dagen kusknipoog
Ik post er een TN van als de eerste sneuvelt Heart
(31-05-2020 02:45 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(31-05-2020 12:36 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Gisteren ging mijn enige fles KomoKabras er aan. Is hij kostbaar? Nee, integendeel! Is hij bijzonder? Ja!

Deze Albarino is zeer lastig te verkrijgen. Van iedere cuvee worden maar een paar honderd flessen gemaakt waarvan de meeste naar 3 restaurants in Spanje gaan. Ik kreeg deze fles ook als geschenk mee na een bezoek aan 1 van de beste restaurants waar ik ooit at, Cabana Buenavista. Een must visit voor als je in de buurt van Murcia bent.

Komokabras Lias 2015: Kruidig, fris, complex, aards, vuursteen, lengte. Woow! Echt zeer mooi en afwijkend van andere (meestal zeer saaie) Albarino's. 94/100

Ik heb de KOMOKABRAS VERDE ALBARIÑO 2017 liggen,
Een nicht van mijn schoonzus heeft een restaurantje in Lichtervelde, 'La Goline'.

Hij heeft Portugese roots en daar kon ik deze spaanse eens proeven.ang-el
Ik herinner mij de frisse citrussmaak, granny smith appel, licht zoet toetsje,... die mij aantrok om op zoek te gaan naar deze flessen als doordrinkertje en onderuitzakkertje tijdens mooie zomerse dagen kusknipoog
Ik post er een TN van als de eerste sneuvelt Heart

Leuk!
(31-05-2020 03:44 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(31-05-2020 02:45 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(31-05-2020 12:36 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Gisteren ging mijn enige fles KomoKabras er aan. Is hij kostbaar? Nee, integendeel! Is hij bijzonder? Ja!

Deze Albarino is zeer lastig te verkrijgen. Van iedere cuvee worden maar een paar honderd flessen gemaakt waarvan de meeste naar 3 restaurants in Spanje gaan. Ik kreeg deze fles ook als geschenk mee na een bezoek aan 1 van de beste restaurants waar ik ooit at, Cabana Buenavista. Een must visit voor als je in de buurt van Murcia bent.

Komokabras Lias 2015: Kruidig, fris, complex, aards, vuursteen, lengte. Woow! Echt zeer mooi en afwijkend van andere (meestal zeer saaie) Albarino's. 94/100

Ik heb de KOMOKABRAS VERDE ALBARIÑO 2017 liggen,
Een nicht van mijn schoonzus heeft een restaurantje in Lichtervelde, 'La Goline'.

Hij heeft Portugese roots en daar kon ik deze spaanse eens proeven.ang-el
Ik herinner mij de frisse citrussmaak, granny smith appel, licht zoet toetsje,... die mij aantrok om op zoek te gaan naar deze flessen als doordrinkertje en onderuitzakkertje tijdens mooie zomerse dagen kusknipoog
Ik post er een TN van als de eerste sneuvelt Heart

Leuk!

Hopelijk even leuk als de herinnering die ik er aan heb Slurp
thank you voor de bijkomende uitleg over deze wijn, verder dan genieten was ik nog niet gekomen. Wist bijlange niet dat dit zo beperkt in oplage was. Maakt het verhaaltje er rond nog 'iet wat leuker' huhuh
(Was enkel te verkrijgen in Nederland (niet leverbaar in België) en Spanje zelf)
Domaine de la Chevalerie Bretêche 2014 ... heerlijk mooie Cabernet Franc Slurp
Weeral Hubert Lignier Passetoutgrain 2016 in t glas. I know, het begint saai te worden. Maar niet voor mij Smile

Man das toch ongelooflijk lekker, sappig, krokant, fris, fruitig, puur en vooral verfijnd.
Afgelopen weekend kregen we op bezoek de Abel Mendoza Graciano Grano a Grano 2013 in het glas. 100 procent graciano.

Zeer uitgesproken neus met donker fruit, caramel, chocolade, een hintje tabak. In de mond komt dit terug, maar ook prima fraîcheur. Soepele mondgevoel, al hadden we het gevoel dat deze wijn nog wel een tijd kan liggen. Een hele goede ervaring.
(02-06-2020 10:29 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Afgelopen weekend kregen we op bezoek de Abel Mendoza Graciano Grano a Grano 2013 in het glas. 100 procent graciano.

100% Graciano kan echt geweldig zijn. Ik hou ook enorm van de Contino versie. Heerlijk. dank voor de notitie.
Gisteravond een Champagne Louis Casters, Cuvée Sélection Brut. Een blanc de noirs (100 procent pinot noir) van wijngaarden in de Vallée de la Marne - Montagne de Reims) die we cadeau kregen.

Alweer even geleden dat we Champagne in het glas hadden, was vergeten hoeveel plezier het geeft om de fles te openen en daarna de fijne belletjes in het glas naar boven te zien komen. Voelt toch altijd bijzonder.

Strogeel van kleur. Neus moeilijk te omschrijven. In ieder geval geen appel of toast, wel 'fruitig' met hint van caramel en cider. (op internet lees ik verwijzingen naar rood fruit maar dat ruik ik er niet meteen in) In de mond krachtig, en prima zuren - misschien iets te veel. Lekker als aperitief en zeker ook gastronomisch inzetbaar. Niet mijn favoriete stijl Champagne en als ik naar de prijs kijk zou ik hem zelf niet kopen, maar dat neemt niet weg dat ik er erg van geniet.

Nog meer dan voldoende in de fles om vanavond opnieuw van enkele glaasjes te genieten.
(06-06-2020 09:20 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Gisteravond een Champagne Louis Casters, Cuvée Sélection Brut. Een blanc de noirs (100 procent pinot noir) van wijngaarden in de Vallée de la Marne - Montagne de Reims) die we cadeau kregen.

Alweer even geleden dat we Champagne in het glas hadden, was vergeten hoeveel plezier het geeft om de fles te openen en daarna de fijne belletjes in het glas naar boven te zien komen. Voelt toch altijd bijzonder.

Strogeel van kleur. Neus moeilijk te omschrijven. In ieder geval geen appel of toast, wel 'fruitig' met hint van caramel en cider. (op internet lees ik verwijzingen naar rood fruit maar dat ruik ik er niet meteen in) In de mond krachtig, en prima zuren - misschien iets te veel. Lekker als aperitief en zeker ook gastronomisch inzetbaar. Niet mijn favoriete stijl Champagne en als ik naar de prijs kijk zou ik hem zelf niet kopen, maar dat neemt niet weg dat ik er erg van geniet.

Nog meer dan voldoende in de fles om vanavond opnieuw van enkele glaasjes te genieten.

Je beschrijft perfect wat ik ook ervaar als ik een blanc de noirs drink. Meestal aardse champagnes. Je moet er van houden. dankjewel voor de notitie
(06-06-2020 09:33 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Je beschrijft perfect wat ik ook ervaar als ik een blanc de noirs drink. Meestal aardse champagnes. Je moet er van houden. dankjewel voor de notitie

Dank voor de reactie, fijn om dit bevestigd te zien. Scheelt wat proefwerk bij een volgend bezoek aan de Champagne.
(06-06-2020 10:14 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(06-06-2020 09:33 AM)Vinoco schreef: [ -> ]Je beschrijft perfect wat ik ook ervaar als ik een blanc de noirs drink. Meestal aardse champagnes. Je moet er van houden. dankjewel voor de notitie

Dank voor de reactie, fijn om dit bevestigd te zien. Scheelt wat proefwerk bij een volgend bezoek aan de Champagne.

Ik ben meestal ook geen grote fan van Blanc de Noirs, maar de Laherte die ik onlangs proefde was één van de beste Champagnes die ik al dronk. Een rijke, weelderige en toch fijne stijl van Champagne.
Gisteren een flesje La Reserve de Malartic 2015 open gedaan, 2de wijn van Chateau Malartic.

Zeer goed wijntje mooie aardse nasmaak, koffie, pruimpjes 91/100
Eindelijk nog eens iets proeven deze avond.
Met al die Bordeaux primeurs vandaag de dag Smile:
Lagrange 2008
Sociando Mallet 2006
(09-06-2020 08:27 AM)Dc schreef: [ -> ]Eindelijk nog eens iets proeven deze avond.
Met al die Bordeaux primeurs vandaag de dag Smile:
Lagrange 2008
Sociando Mallet 2006

Lagrange 08....kan nog al eens verrassen!
Primeurs....pfffff het is een succesvolle maar extreem stressvolle periode. Ze persen een campagne die normaal 2,5 maand duurt in 3 weken er uit.
Geniet ervan vanavond!
(09-06-2020 08:27 AM)Dc schreef: [ -> ]Eindelijk nog eens iets proeven deze avond.
Met al die Bordeaux primeurs vandaag de dag Smile:
Lagrange 2008
Sociando Mallet 2006
Hoe was die SM 2006?
(09-06-2020 01:21 PM)Jean schreef: [ -> ]
(09-06-2020 08:27 AM)Dc schreef: [ -> ]Eindelijk nog eens iets proeven deze avond.
Met al die Bordeaux primeurs vandaag de dag Smile:
Lagrange 2008
Sociando Mallet 2006
Hoe was die SM 2006?
Is voor straks Smile
Onder het motto beter laat dan nooit...

Mijn proefgenoot stond erop ook een Rollan de By 2010 open te doen. Even zien wat een kleiner chateau uit een "grote" jaargang doet tegenover grotere chateaus uit 06 en 08.

1) Rollan de By
Komt helemaal op zijn plooit. Voor mij ongeveer waar hij moet zijn.
Value for money aan een dikke 15 euro!

2) SM 06
Blijft moeilijk. Er zijn een aantal goede elementen aanwezig, maar je blijft zitten met een gevoel dat niet alles op zijn plaats zit. En gaat dit ooit komen? Geen idee.

3) Lagrange 08
In het begin een ingetogen neus. Komt wel open. Zeer mooi, vol, lange afdronk. Mooie 2008 die nog lang mee kan. Geen haast!
Mijn laatste fles Pauillac de Latour 08 in het glas ... moet nog wat open komen.
Een belachelijk lekkere, simpele en goedkope Merlot 2019 uit Italië.
Straks Sint Bernardus 12 bij het stoofvlees met pommes duchesse uit de oven en witloof Slurp
(13-06-2020 06:53 PM)Biff schreef: [ -> ]Straks Sint Bernardus 12 bij het stoofvlees met pommes duchesse uit de oven en witloof Slurp

Klinkt goed Slurp
(13-06-2020 06:53 PM)Biff schreef: [ -> ]Straks Sint Bernardus 12 bij het stoofvlees met pommes duchesse uit de oven en witloof Slurp

krijg honger! cheers
Voor vanavond: Prosecco Brut Nature van SF, dan een Buttrio Zitelle Barchetta Sauvignon bij gerookte zalm met asperges en bij de "pain de veau" twijfel ik tussen een Barolo Cannubi 2010 of een Lafon-Rochet 2003. Of wordt het weer Sammarco?
Citaat:bij de "pain de veau" twijfel ik tussen een Barolo Cannubi 2010 of een Lafon-Rochet 2003.

kwestie van smaak natuurlijk, maar zo'n vleesbroodje schreeuwt bij mij om iets lekker sappigs. Een barbera bvb. Of een eenvoudige Loire Cabernet Franc, he Jo? Wink
Koppelingen