wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Aangezien vanaf zondag een beetje versoepeling aan de orde is, wordt het mss es tijd om die Chateau Brane Cantenac 1975 aan te snijden op moederdag.
Benieuwd...
(01-05-2020 10:03 AM)BartS schreef: [ -> ]
(30-04-2020 01:48 PM)33S schreef: [ -> ]Castellare - Chianti Classico 2017.

Voordeel van deze instap CC van Castellare is dat deze snel kan gedronken worden. Daarom zeker niet minder lekker, bij Penne alla norma.

Ik dronk de 2016. Zeer fruitig, knapperig. Beetje munt en laurier ook.

Heb je TN van de 2017?

Nu pas gezien, ik heb geen echte TN nee. Maar herinner mij inderdaad een fruitige Chianti met voldoende body, die veel drinkplezier biedt. Zeker een aanrader als je dit onder 15 euro kan vinden.

Voor zover ik mij herinner dronk ik buiten 2017 enkel nog de gewone 2012 en de 2013 riserva en was ik niet zo enthousiast over die laatste maar dat kan persoonlijke smaak zijn (of te vroeg geopend).
Gisteren dronk ik Kellerei Bozen - St. Magdalener Classico 'Huck am Bach' 2018.

Lichtrode wijn, met veel rood fruit en ook een tikkeltje floraal, vooral rozen. Ideaal voor zonnige dagen.
(01-11-2019 10:10 PM)33S schreef: [ -> ]Fattoria Le Terrazze - Rosso Conero Riserva 'Sassi Neri' 2016

Ik twijfelde nog even of ik deze wijn nu al zou openen, was bang dat het nog te vroeg was en/of dat het hout nog wat te dominant ging zijn, maar instinct gevolgd en ... heel aangename verrassing, al van bij de eerste slok was ik verkocht.

Het bewijs dat er toch verdomd lekkere Montepulciano wordt gemaakt. Het hout mooi geïntegreerd en voldoende zuren als begeleider bij het kruidig stoofpotje met tomaat en kip.

Dit weekend opnieuw geopend, spijtig genoeg gekurkt en ondrinkbaar. Sad
(07-05-2020 09:34 AM)Biff schreef: [ -> ]Aangezien vanaf zondag een beetje versoepeling aan de orde is, wordt het mss es tijd om die Chateau Brane Cantenac 1975 aan te snijden op moederdag.
Benieuwd...

Ik heb hier recent de 2015 van kunnen kopen tegen een mooie prijs in de Auchan met de bedoeling om heel lang weg te leggen. Ben dus mee benieuwd met u Wink
2011 Gaja Langhe Sito Moresco
(09-05-2020 09:56 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2011 Gaja Langhe Sito Moresco

ben benieuwd naar deze? viel hij mee?
(09-05-2020 10:25 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(09-05-2020 09:56 PM)GP1978 schreef: [ -> ]2011 Gaja Langhe Sito Moresco

ben benieuwd naar deze? viel hij mee?

[Afbeelding: 49875903777_eed755b46c_b.jpg]

Ik ben niet zo bedreven in het beschrijven van wijnen, maar ik vond hem goed.
Mooie neus.
Werd nog wat beter met wat tijd in het glas.
Hij is op dronk, maar denk dat hij gerust nog een paar jaar in de kelder had kunnen blijven liggen.
Jammer genoeg maar 1 flesje hiervan, ooit gekregen.

Dus P/K zeker top! Maar ook op zich zeker een aanrader.
Gisteren flesje Chateau Kirwan 2009 geopend.
Citaat:Ik ben niet zo bedreven in het beschrijven van wijnen, maar ik vond hem goed.
Mooie neus.
Werd nog wat beter met wat tijd in het glas.
Hij is op dronk, maar denk dat hij gerust nog een paar jaar in de kelder had kunnen blijven liggen.
Jammer genoeg maar 1 flesje hiervan, ooit gekregen.

Dus P/K zeker top! Maar ook op zich zeker een aanrader.

Bedankt! Speciale blend, deze wijn. Nebbiolo, barbera, merlot en cabernet sauvignon. Zou ik wel eens willen proberen.
(10-05-2020 01:18 AM)150pk schreef: [ -> ]Gisteren flesje Chateau Kirwan 2009 geopend.
Hoe was die nu al 150pk?
Gisteren de Brane-Cantenac 1975 uit de klimaatkast gehaald en rechtop gezet. Topshoulder, etiket verkwanselt van in de auto te vervoerenConfused , ik stak ze rechtop tss da netje die achteraan de zetels hangt en vvvrrtttt, etiket gescheurd en verfrommeld banghead
We doen ze straks open en ik ben nu al nerveusBlush
Waar is die Durand als je hem nodig hebt Wink
(10-05-2020 11:01 AM)Biff schreef: [ -> ]
(10-05-2020 01:18 AM)150pk schreef: [ -> ]Gisteren flesje Chateau Kirwan 2009 geopend.
Hoe was die nu al 150pk?
Gisteren de Brane-Cantenac 1975 uit de klimaatkast gehaald en rechtop gezet. Topshoulder, etiket verkwanselt van in de auto te vervoerenConfused , ik stak ze rechtop tss da netje die achteraan de zetels hangt en vvvrrtttt, etiket gescheurd en verfrommeld banghead
We doen ze straks open en ik ben nu al nerveusBlush
Waar is die Durand als je hem nodig hebt Wink

Voor mij is die nu al zeer lekker, even goed lucht laten pakken.
De fles 2 uur op voorhand geopend komt zeer mooi open.
Halve fles gedecanteerd
Proeft wel nog jong, zal zeker nog 10 tot 15 jaar meegaan.
Lekkere 2009 Altesino Brunello di montalcino bij het moederdag diner, een 1200gr Dry Aged côte a l'os.
[Afbeelding: 49879156618_f091a2ba05_z.jpg]
[Afbeelding: 49879996202_8fc92249f1_z.jpg]
(10-05-2020 08:46 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Lekkere 2009 Altesino Brunello di montalcino bij het moederdag diner, een 1200gr Dry Aged côte a l'os.

Aangezien het hier onlangs nog ter sprake kwam: brunello 09, à point ou à attendre?
Het bewust wat rustig gehouden dit weekend ...

Vrijdag / zaterdag ... La Croizille 2009 ( blijft nog steeds bevestigen in die prijsklasse, netjes op dronk )
Zondag ... budget Colruyt uit Chili, Leyda Single Vineyard Garuma Sauv. Blanc 2017 ( niet groots, maar wel correct en vlot te drinken )

Mathijs
(10-05-2020 02:40 PM)150pk schreef: [ -> ]Voor mij is die nu al zeer lekker, even goed lucht laten pakken.
De fles 2 uur op voorhand geopend komt zeer mooi open.
Halve fles gedecanteerd
Proeft wel nog jong, zal zeker nog 10 tot 15 jaar meegaan.
thumbsup
(10-05-2020 09:07 PM)Thomas schreef: [ -> ]
(10-05-2020 08:46 PM)GP1978 schreef: [ -> ]Lekkere 2009 Altesino Brunello di montalcino bij het moederdag diner, een 1200gr Dry Aged côte a l'os.

Aangezien het hier onlangs nog ter sprake kwam: brunello 09, à point ou à attendre?

Volgens mij op punt. Denk niet dat hij nog gaat beteren met nog langer te laten liggen.
Heb er nog 2 flessen van, maar ga ze toch geen jaren meer laten liggen.
Af en toe moet je ook drinken om weer wat plaats te maken, en daar horen deze ook bij...
(10-05-2020 11:01 AM)Biff schreef: [ -> ]
(10-05-2020 01:18 AM)150pk schreef: [ -> ]Gisteren flesje Chateau Kirwan 2009 geopend.
Hoe was die nu al 150pk?
Gisteren de Brane-Cantenac 1975 uit de klimaatkast gehaald en rechtop gezet. Topshoulder, etiket verkwanselt van in de auto te vervoerenConfused , ik stak ze rechtop tss da netje die achteraan de zetels hangt en vvvrrtttt, etiket gescheurd en verfrommeld banghead
We doen ze straks open en ik ben nu al nerveusBlush
Waar is die Durand als je hem nodig hebt Wink

Biff, ons aller "Don Quichotte" vroeg me om dit te posten als antwoord op deze post, met de mededeling:"Veel succes ermee (met die Durand dus).
Blijkbaar toch ook niet onfeilbaar, ondanks de kostprijs Wink

[attachment=4648]
(12-05-2020 02:51 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-05-2020 11:01 AM)Biff schreef: [ -> ]
(10-05-2020 01:18 AM)150pk schreef: [ -> ]Gisteren flesje Chateau Kirwan 2009 geopend.
Hoe was die nu al 150pk?
Gisteren de Brane-Cantenac 1975 uit de klimaatkast gehaald en rechtop gezet. Topshoulder, etiket verkwanselt van in de auto te vervoerenConfused , ik stak ze rechtop tss da netje die achteraan de zetels hangt en vvvrrtttt, etiket gescheurd en verfrommeld banghead
We doen ze straks open en ik ben nu al nerveusBlush
Waar is die Durand als je hem nodig hebt Wink

Biff, ons aller "Don Quichotte" vroeg me om dit te posten als antwoord op deze post, met de mededeling:"Veel succes ermee (met die Durand dus).
Blijkbaar toch ook niet onfeilbaar, ondanks de kostprijs Wink

Bij juist gebruik is dit niet mogelijk. Je kan al zien dat 1 van de spiezen niet tussen de kurk en het glas van de fles gestoken is maar "half" door de zijkant van de kurk.
(12-05-2020 03:28 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(12-05-2020 02:51 PM)Dave schreef: [ -> ]
(10-05-2020 11:01 AM)Biff schreef: [ -> ]
(10-05-2020 01:18 AM)150pk schreef: [ -> ]Gisteren flesje Chateau Kirwan 2009 geopend.
Hoe was die nu al 150pk?
Gisteren de Brane-Cantenac 1975 uit de klimaatkast gehaald en rechtop gezet. Topshoulder, etiket verkwanselt van in de auto te vervoerenConfused , ik stak ze rechtop tss da netje die achteraan de zetels hangt en vvvrrtttt, etiket gescheurd en verfrommeld banghead
We doen ze straks open en ik ben nu al nerveusBlush
Waar is die Durand als je hem nodig hebt Wink

Biff, ons aller "Don Quichotte" vroeg me om dit te posten als antwoord op deze post, met de mededeling:"Veel succes ermee (met die Durand dus).
Blijkbaar toch ook niet onfeilbaar, ondanks de kostprijs Wink

Bij juist gebruik is dit niet mogelijk. Je kan al zien dat 1 van de spiezen niet tussen de kurk en het glas van de fles gestoken is maar "half" door de zijkant van de kurk.

Dat heb ik met mijn "oneerlijke butler" ook al eens voor gehad: kurk zo mals dat 1 van de lamellen halverwege de kurk in ging, onderste deel brak af en ging de fles in.
Bij de Durand, veronderstel ik, foefel je er eerst de spiraal in, maar als i.p.v. dat de spiraal dan zachtjes in de kurk boort, de kurk zachtjes in de fles glijdt, ja, daar kan je zelfs op de intensieve niet veel meer mee. Een trechter met filtertje is dan geen overbodige luxe... Confused
(12-05-2020 02:51 PM)Dave schreef: [ -> ]Biff, ons aller "Don Quichotte" vroeg me om dit te posten als antwoord op deze post, met de mededeling:"Veel succes ermee (met die Durand dus).
Blijkbaar toch ook niet onfeilbaar, ondanks de kostprijs Wink
Aha, onze Don, fijn te lezen dat ie hier nog af en toe es meeleest! Bedankt thumbsup
Ik post later nog over mn Brane Cantenac 1975 avontuur Wink
(12-05-2020 03:54 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat heb ik met mijn "oneerlijke butler" ook al eens voor gehad: kurk zo mals dat 1 van de lamellen halverwege de kurk in ging, onderste deel brak af en ging de fles in.
Bij de Durand, veronderstel ik, foefel je er eerst de spiraal in, maar als i.p.v. dat de spiraal dan zachtjes in de kurk boort, de kurk zachtjes in de fles glijdt, ja, daar kan je zelfs op de intensieve niet veel meer mee. Een trechter met filtertje is dan geen overbodige luxe... Confused

Inderdaad Werner, bij de Durand draai je er eerst de schroef in en vervolgens de 2 pinnen. Als je bij het indraaien van de schroef merkt dat de kurk zo los zit dat je hem naar beneden duwt dan stop je met de schroef en krijg je de kurk er 9 van de 10 keer alsnog uit door alleen de pinnen te gebruiken als een pincet.
Waarom moet dat ding trouwens zo belachelijk veel geld kosten? Ziet er mij heel eenvoudig en goedkoop te produceren uit. Lijkt mij een gat in de markt voor een inventieve Chinees...
(12-05-2020 04:33 PM)Olivier schreef: [ -> ]Waarom moet dat ding trouwens zo belachelijk veel geld kosten? Ziet er mij heel eenvoudig en goedkoop te produceren uit. Lijkt mij een gat in de markt voor een inventieve Chinees...

Was het maar zo simpel Olivier....de bedenkers van de Durand weten hoe het werkt......er zit een patent op tot en met 19 mei 2025. Tot die tijd is het wereldwijd verboden om iets soortgelijks te maken met zowel 2 pinnen en een schroef. Na 2025 zal de prijs halveren denk ik Smile.
Al moet ik wel zeggen dat de Durand van chirurgisch staal gemaakt is en van extreem goede kwaliteit is. Ongetwijfeld kan het stukken goedkoper.
(12-05-2020 04:00 PM)Vinoco schreef: [ -> ]
(12-05-2020 03:54 PM)wvd schreef: [ -> ]Dat heb ik met mijn "oneerlijke butler" ook al eens voor gehad: kurk zo mals dat 1 van de lamellen halverwege de kurk in ging, onderste deel brak af en ging de fles in.
Bij de Durand, veronderstel ik, foefel je er eerst de spiraal in, maar als i.p.v. dat de spiraal dan zachtjes in de kurk boort, de kurk zachtjes in de fles glijdt, ja, daar kan je zelfs op de intensieve niet veel meer mee. Een trechter met filtertje is dan geen overbodige luxe... Confused

Inderdaad Werner, bij de Durand draai je er eerst de schroef in en vervolgens de 2 pinnen. Als je bij het indraaien van de schroef merkt dat de kurk zo los zit dat je hem naar beneden duwt dan stop je met de schroef en krijg je de kurk er 9 van de 10 keer alsnog uit door alleen de pinnen te gebruiken als een pincet.

Dat doe je als voorzichtig man, maar helaas.....
Ik zette ooit eens fors de kurkentrekker op een fles oude Vintage Port waarvan de kurk nogal "meegaand" bleek. Tot overmaat van ramp was de vulling nog uitstekend... Ook port pikt blijkbaar in de oogjes Blush
(12-05-2020 05:03 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Al moet ik wel zeggen dat de Durand van chirurgisch staal gemaakt is en van extreem goede kwaliteit is. Ongetwijfeld kan het stukken goedkoper.
Ook al veel staan twijfelen ivm aanschaf van die Durand, het is er nog niet van gekomen.
Ik kreeg van Don Quichotte nog volgende vragen mee om hier even te droppen...

1. Waar zijn de bronnen waarnaar gerefereert wordt dat dit van chirurgisch staal gemaakt is en van extreem goede kwaliteit is.

2. Welke metalen /materialen (meervoud) worden er gebruikt in deze kurkentrekker.

3. Waar is de referentie dat dit chirurgisch staal is en hiervoor een medische goedkeuring heeft gekregen.
Citaat:Ik kreeg van een illuster forumlid nog volgende vragen mee om hier even te droppen...

kan ons illuster forumlid niet zelf zijn vragen posten? Als hij zijn paswoord niet meer weet, kan ik hem gerust verder helpen Rolleyes
(13-05-2020 10:15 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik kreeg van een illuster forumlid nog volgende vragen mee om hier even te droppen...

kan ons illuster forumlid niet zelf zijn vragen posten? Als hij zijn paswoord niet meer weet, kan ik hem gerust verder helpen Rolleyes

Jij zegt wat ik dacht....
(13-05-2020 10:15 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Ik kreeg van een illuster forumlid nog volgende vragen mee om hier even te droppen...

kan ons illuster forumlid niet zelf zijn vragen posten? Als hij zijn paswoord niet meer weet, kan ik hem gerust verder helpen Rolleyes
Aangepast @Olivier!
Ik wou het wat ludiek houden, das alles...
Citaat:Aangepast @Olivier!
Ik wou het wat ludiek houden, das alles...

geen steen naar jou hoor Biff! Ik denk gewoon, als Don weer wil mee komen discussiëren, is hij welkom. Beetje raar om dat via via te doen.
Gisteren eens een flesje champagne geopend.

Meegedaan aan de quiz op klassewijnen. Na het resultaat kreeg je bij al de wijnen en champagnes van de quiz een mooie korting van 15%.

Daarbij zat de champagne Collard-Picard 2019.

Bij deze heb ik gisteren deze fles verorberd.

En die is mij goed bevallen, mooi fijne bubbels en mooie lange afdronk.

Zijn geld waard.
Gisteren genoten van zeer goede rosé: Domaine de la Tour du Bon (Bandol) 2019. Hield zich achtereenvolgens staande als aperitief bij stukjes droge worst en Twentse bunkerkaas, een bescheiden salade chèvre en asperges à la Flamande.

Als ik de wijn blind zou proeven, zou ik wellicht denken dat het een witte wijn. Lekker droog, heerlijke zuren met een bittertje, slechts een subtiel zoete hint zou op een rosé kunnen wijzen. Volgens de wijnhandelaar kan ie gerust nog vijf jaar in de kelder liggen, maar dat is voor deze fles dus niet gelukt.
Koppelingen