wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(26-01-2013 09:33 AM)Tom T schreef: [ -> ]
(25-01-2013 11:23 PM)doc schreef: [ -> ]Nog een flesje Gloria Tinto Reserva 08 gevonden ergens onderaan een rekje. Lichtjes kurk maar niet echt storend. Precies een héél rijpe Pinot met wat zuiderse verbeelding. Blijft een lekker flesje, hé Tom !

Yep! Nog 2 flesjes van liggen die ik met alle plezier zal opdrinken. Voor die prijs eigenlijk een topper...

7.99€applaus
Vond ik laatst nog wat hout-gedomineerd, heb er een 3-tal wegliggen voor binnen een tweetal jaar.
Of... misschien vanavond met een stukje vlees op de grill, ideaal weertje en sfeertjehuhuh.
Bollinger Spécial Cuvée, een referentie !
Earl Grey, puur onversneden ! Man, goed op een winteravond ! Lekker en zonder alc. !
La Bernede Grand Poujeaux 06.

Na wat opzoekwerk teweten gekomen dat dit een wijn van Dutruch Grand Poujeaux is.
Niet slecht voor een gekregen flesje, heb er slechtere gehad! Integendeel, drinkt lekker weg. Al een mooie evolutie ondergaan, redelijk sterke zuren zonder dat dit stoort. Gisteren opengedaan, straks verder proeven. Afgesloten met vacuvin.
bink blond (lekker bitter en hoppig) en een flesje van mijn eigen bier :-) 't moet niet altijd wijn zijn hé :-)
Hier een gerijpte Orval bij een bruine boterham met kaas. Wreed goe.
Pouilly-fuissé 2010
Terroir de Vergisson
La Roche
Verget
(31-01-2013 12:30 AM)Fab schreef: [ -> ]Pouilly-fuissé 2010
Terroir de Vergisson
La Roche
Verget

Hela, schoon fleske wschl, vooral 2010, mooie fraîcheur ? Van bij Jantje ?
(31-01-2013 12:32 AM)doc schreef: [ -> ]
(31-01-2013 12:30 AM)Fab schreef: [ -> ]Pouilly-fuissé 2010
Terroir de Vergisson
La Roche
Verget

Hela, schoon fleske wschl, vooral 2010, mooie fraîcheur ? Van bij Jantje ?

Hey Doc, idd veel fraicheur en mineraliteit. Paste perfect bij mijn sushi Slurp
Idd van bij Jantje Smile
Gisteren al de helft van een fles Dolcetto di Dogliano "Pianezzo" 2011 van Francesco Boschis.

Dolcetto is mijn ontdekking van de laatste maanden, zeker als je van domeinen koopt die zich hebben gespecialiseerd in deze druif. Sappig, floraal, kersen, fris en ook wat mineraliteit. Nog wat tannines in de afdronk, maar stoort niet, zal binnen een jaar of 2 op z'n best zijn. Lekker op zichzelf én bij eten. Ik ga zeker de twee duurdere cuvées proberen (13 euro). Alle drie gerijpt in stalen vaten.
(31-01-2013 04:14 PM)33S schreef: [ -> ]Gisteren al de helft van een fles Dolcetto di Dogliano "Pianezzo" 2011 van Francesco Boschis.

Dolcetto is mijn ontdekking van de laatste maanden, zeker als je van domeinen koopt die zich hebben gespecialiseerd in deze druif. Sappig, floraal, kersen, fris en ook wat mineraliteit. Nog wat tannines in de afdronk, maar stoort niet, zal binnen een jaar of 2 op z'n best zijn. Lekker op zichzelf én bij eten. Ik ga zeker de twee duurdere cuvées proberen (13 euro). Alle drie gerijpt in stalen vaten.

Waar heb je dit gekocht? Heb ook prachtige dolcetto's liggen uit Dogliano.
Van Eccelpoel, was nog maar pas binnen denk ik, want nooit eerder tegengekomen. Ze hebben 'm ook bij Leuvin zie ik net, voor u interessanter denk ik. Dit zegt Parker volgens hun website :

“Every time I taste the Francesco Boschis’s wines, I can’t believe how this estate manages to remain so far under the radar.
Once again, Boschis has turned out a superb set of wines loaded with personality. I can’t recommend these wines highly enough.”
“This is a fabulous set of wines from Boschis, a producer that doesn’t get anywhere near the attention they deserve. These wines are loaded with personality and character.”


Welke heb je ligggen? Ik dronk naast deze enkel een van Pecchenino uit Dogliani, maar was meteen verkocht.
(31-01-2013 04:42 PM)33S schreef: [ -> ]Van Eccelpoel, was nog maar pas binnen denk ik, want nooit eerder tegengekomen. Ze hebben 'm ook bij Leuvin zie ik net, voor u interessanter denk ik. Dit zegt Parker volgens hun website :

“Every time I taste the Francesco Boschis’s wines, I can’t believe how this estate manages to remain so far under the radar.
Once again, Boschis has turned out a superb set of wines loaded with personality. I can’t recommend these wines highly enough.”
“This is a fabulous set of wines from Boschis, a producer that doesn’t get anywhere near the attention they deserve. These wines are loaded with personality and character.”


Welke heb je ligggen? Ik dronk naast deze enkel een van Pecchenino uit Dogliani, maar was meteen verkocht.

Ik denk dat deze wijnen ter degustatie staan zaterdagnamiddag bij Leuven. Ik dacht al dat ik de naam herkende.
Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef: [ -> ]Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Heel mooi, doet me goesting krijgen. Bulgarije zit in de lift ! cheers Ik ken er veel te weinig van maar is dat een gangbare blending daar ?
(31-01-2013 04:43 PM)de populist schreef: [ -> ]
(31-01-2013 04:42 PM)33S schreef: [ -> ]Van Eccelpoel, was nog maar pas binnen denk ik, want nooit eerder tegengekomen. Ze hebben 'm ook bij Leuvin zie ik net, voor u interessanter denk ik. Dit zegt Parker volgens hun website :

“Every time I taste the Francesco Boschis’s wines, I can’t believe how this estate manages to remain so far under the radar.
Once again, Boschis has turned out a superb set of wines loaded with personality. I can’t recommend these wines highly enough.”
“This is a fabulous set of wines from Boschis, a producer that doesn’t get anywhere near the attention they deserve. These wines are loaded with personality and character.”


Welke heb je ligggen? Ik dronk naast deze enkel een van Pecchenino uit Dogliani, maar was meteen verkocht.

Ik denk dat deze wijnen ter degustatie staan zaterdagnamiddag bij Leuven. Ik dacht al dat ik de naam herkende.

Francesco Boschis staat nu zaterdag inderdaad op de proeftafel bij Leuvin.
'k Ga proberen daar binnen te wippen rond 15 uur na men muzikale escapade op het conservatorium.
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef: [ -> ]Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Geen (storend) zoetig toetsje?
(31-01-2013 11:52 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef: [ -> ]Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Geen (storend) zoetig toetsje?

valt zeer goed mee, één van de betere bulgaarse wijnen... wordt door neippenberg gemaakt als ik me niet vergis
(01-02-2013 01:13 AM)jazzper schreef: [ -> ]
(31-01-2013 11:52 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef: [ -> ]Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Geen (storend) zoetig toetsje?

valt zeer goed mee, één van de betere bulgaarse wijnen... wordt door neippenberg gemaakt als ik me niet vergis

Ah, t is dié wijn, die heb ik al gedronken, meer zelfs, al besproken op t forum ;-)

http://www.vinejo.freebb.be/thread-1749....ight=Enira

Neippenberg Big Grin
(31-01-2013 11:52 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef: [ -> ]Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Geen (storend) zoetig toetsje?

Nee, integendeel, deed mij eerder Italiaans aan qua stijl (die kersentonen, dat florale, die zuren: Midden-Italië), geen restzoet merkbaar, eerder slank, elegant, strak zelfs. Dat maakte die wijn zo mooi.
(01-02-2013 01:23 PM)de populist schreef: [ -> ]
(31-01-2013 11:52 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(31-01-2013 10:22 PM)de populist schreef: [ -> ]Bulgaarse Enira 2008 (Merlot: 48 %
Syrah: 40 %, Cabernet Sauvignon: 5 %, Petit Verdot:7%). Zeer fijne neus, licht gebrande aroma's van koffie en chocolade perfect versmolten met krieken en kers. Italiaanse fijnheid in de neus. Dan mooi fruitige smaak, geconcentreerd, edel qua smaaktextuur, fijn tannineraster, mooie zuren, geen alcoholbooster, precies alsof de wijn zweeft in je mond. Strelende kruiden in de lange finale, zoethout en peper. Wel, wel, wel, prachtig geblend, deze Bulgaren kunnen er iets van. Geen smaakbom en maar goed ook, deze stijl bevalt mij zeer. 12,95 euro in Convento Winebar in Leuven.

Geen (storend) zoetig toetsje?

Nee, integendeel, deed mij eerder Italiaans aan qua stijl (die kersentonen, dat florale, die zuren: Midden-Italië), geen restzoet merkbaar, eerder slank, elegant, strak zelfs. Dat maakte die wijn zo mooi.

Kan je je vinden in deze TN?:
http://www.vinejo.freebb.be/thread-1749....ight=Enira
echt strak was de 2007 dus niet, mss de jaargang...
Perrin Réserve 2009 Côtes de Rhône revisited: ongelofelijke prijs kwaliteit, gekocht in de Match voor nog geen 7 euro (bij Cora duurder). Man, man, man, hoe lekker. Hun voorraad is uitgeput, wat een pech. Leren kennen bij Don. thank you man!
(01-02-2013 10:58 PM)de populist schreef: [ -> ]Perrin Réserve 2009 Côtes de Rhône revisited: ongelofelijke prijs kwaliteit, gekocht in de Match voor nog geen 7 euro (bij Cora duurder). Man, man, man, hoe lekker. Hun voorraad is uitgeput, wat een pech. Leren kennen bij Don. thank you man!

Populist; ge doet me goesting krijgen.
Vlug naar de ondergrondse gewelven een fleske Perrin halen.Slurp
colline is inderdaad het instapgamma, enira is veel beter maar de echte (bulgaarse) top is enira reserve (zonder het cultwijntje van michel rolland mee te rekenen)... edoardo miroglio maakt wel schone wijntjes in bulgarije, ik dacht dat jo bij mij eens zijn rosé schuimwijn geproefd had Slurp
Haut-Médoc, Bibian 2009. Bij aankoop viel deze wijn behoorlijk tegen (zoetige toets en scherpe zuren). Gisteren beviel dezelfde wijn mij veel beter. Het zoetige en het scherp zurige is fel verminderd. De wijn was best wel OK. Eerste fles slecht of ondertussen gewoon aardig geëvolueerd?
(02-02-2013 03:22 PM)jazzper schreef: [ -> ]colline is inderdaad het instapgamma, enira is veel beter maar de echte (bulgaarse) top is enira reserve (zonder het cultwijntje van michel rolland mee te rekenen)... edoardo miroglio maakt wel schone wijntjes in bulgarije, ik dacht dat jo bij mij eens zijn rosé schuimwijn geproefd had Slurp

@jazzper, ik vraag me af waarom Colline niet op de website van het domein staat, is dat nu de Easy geworden (en recentelijk weer een andere naam)? Wat geeft de enira reserve meer dan de enira? Hopelijk niet alleen meer eikgebruik want daar heeft de enira volgens mij al genoeg van. Meer concentratie, meer diepte? Benieuwd naar die wijn alleszins!
Roero Arneis 2011 van Val de Prete 'Luet' is bijzonder: lindebloesem, honing, boenwas, tropisch fruit, abrikoos, expliciet-extravert, laag op zuren, heeft wel iets overweldigend. Net glaasje in Convento Winebar gedronken. Een belevenis, die wijn, maar niet mijn type.Cool
Na de alcoholverslavingstest van doc min of meer doorstaan te hebben, snel een glaasje wijn. Met veel plezier, zelfs smachtend draai ik de schroefdop van mijn Gayda Syrah 2010 open, reductie is na 1,2,3 helemaal weg en nu een neus met zeker wat complexiteit, aards-mineraal, licht gebrand en cassis. Hoe lekker is die wijn zeg! Peper, zalig fruit, strakke zuren, ik meen het een grote wijn in miniformaat aan nog geen 7 euro. Hoe doen ze het, hoe doen ze het? Ik ga er es 6 flessen van kopen, in plaats van telkens weer 1 flesje te gaan halen.
(04-02-2013 10:07 PM)de populist schreef: [ -> ]Na de alcoholverslavingstest van doc min of meer doorstaan te hebben, snel een glaasje wijn. Met veel plezier, zelfs smachtend draai ik de schroefdop van mijn Gayda Syrah 2010 open, reductie is na 1,2,3 helemaal weg en nu een neus met zeker wat complexiteit, aards-mineraal, licht gebrand en cassis. Hoe lekker is die wijn zeg! Peper, zalig fruit, strakke zuren, ik meen het een grote wijn in miniformaat aan nog geen 7 euro. Hoe doen ze het, hoe doen ze het? Ik ga er es 6 flessen van kopen, in plaats van telkens weer 1 flesje te gaan halen.

Gayda heeft me nog nooit ontgoocheld. Ook hun witte versies kan ik appreciëren. (P/K liggen ze zeer goed)
Gisteren Valpolicella Classico Superiore "tb" 2005 van Tommaso Bussola. Gemaakt volgens de Ripasso-techniek. De neus was absolute klasse, de mond ook, al vond ik de 15° alcohol licht storend.

Je moet er wat voor zijn ook. Veel hout, heel rijp rood fruit, maar ook veel zuren die de frisheid bewaren en op het einde een bittertje. Goed op dronk maar kan nog wel even mee.
Koppelingen