wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(26-05-2021 10:47 AM)Jef schreef: [ -> ]Deze avond asperges met stukje kabeljauw en Hollandaise saus.
Wat opendoen voor we morgen naar zee vertrekken voor een paar daagjes?

Wij hadden vorige zondag zalm met asperges en daar ging de Chassagne-Montrachet 1°cru Les Vergers 2015 van Philippe Colin perfect bij, sublieme wijn, fles leeg....Blush
Werner,neem je rauwe zalm of gerookte?
Wij altijd rauwe op de asperges en met een lekkere saus.
En dan natuurlijk een goede Bourgogne.
(26-05-2021 11:07 AM)Jef schreef: [ -> ]Werner,neem je rauwe zalm of gerookte?
Wij altijd rauwe op de asperges en met een lekkere saus.
En dan natuurlijk een goede Bourgogne.

Vera stopt dat in de oven, dus wel warm en gaar maar niet tè gaar natuurlijk, ik hou niet van "kartonnen" zalm en zonder bijgevoegde saus, puur en droog hier. Wink
Met gerookte zalm boven op de asperges, dat vind ik ook top, maar eigenlijk vind ik het lekkerste bij een snee gerookte zalm, nog een snee gerookte zalm...Big Grin
Gerookte zalm is zeer lekker,maar ik vind rauwe zalm lekkerder met asperges.
Het zal Viré Clessé van Bonhomme worden.
(26-05-2021 11:54 AM)Jef schreef: [ -> ]Gerookte zalm is zeer lekker,maar ik vind rauwe zalm lekkerder met asperges.
Het zal Viré Clessé van Bonhomme worden.

Die Viré Clessé is vrij vol en rond toch? Ik zou liever een iets frissere stijl er naast zetten. Toch zal het geen straf zijn verwacht ik Wink
Wat zou jij kiezen,Sam?
(26-05-2021 04:19 PM)Jef schreef: [ -> ]Wat zou jij kiezen,Sam?

Als je die Savigny-les-Beaune nog hebt zou ik die doen denk ik. Mooi fris en droog, goede zuurgraad, niet te veel hout.

Maar dat is puur op een eenmalige ervaring met Bonhomme, die ik toen wat rijp en rond vond. Ik weet niet welk jaar. En zoals ik zei, het zal zeker geen foute combi zijn.
De Bonhomme is nog jong.
Ook op de zuren.
(26-05-2021 04:43 PM)Jef schreef: [ -> ]De Bonhomme is nog jong.
Ook op de zuren.

Dan zou ik niet twijfelen!
Château Gruaud Larose (2012)

Deze zondag bij mijn ouders. Mijn vader had de fles gekregen en ze moest open zei hij, ik zou ze liever nog hebben laten liggen, maar te veel tegenstribbelen had mogelijks geresulteerd in een droge keel, dus wijselijk besloten toe te geven en aangeraden om de fles alvast te openen.

Zelf geen ervaring met -correct me if i'm wrong- het betere bordeaux werk. Denk niet dat 2012 geldt als een topjaar in de regio. Hoe dan ook, ik was toch heel blij deze te kunnen proeven.

Werd geserveerd bij stoofvlees met frietjes. Geproefd zonder het eten en ik was eigenlijk heel ontgoocheld eerst. Heel hoog in de zuren. Ik weet niet wat ik verwachtte, maar toch een rondere, meer in balans zijnde wijn ...

Beetje eten dan maar, en gaandeweg werd dit beter en beter. Had misschien gewoon meer lucht nodig, of waren het de frietjes of de saus, ik weet het niet. Maar tegen het eind van de maaltijd had deze wijn me volledig overtuigd. Bij elk slokje zat ik aan mijn glas te snuffelen, tot groot jolijt van mijn tafelgenoten Blush
Steeds wel iets anders te ontdekken, veel zwart fruit met in de hoofdrol bramen, leer en een pepertje streelden mijn smaakpapillen. Een mooie kruidigheid in de toch wel lange afdronk. Nog wel wat tannines, maar al vrij rond en zeker niet storend. Een heel levendige wijn die mijns inziens net op dronk begint te komen en zeker nog een tijdje meekan.

Conclusie: meer van dit in het glas Slurp
(26-05-2021 11:31 PM)ntr0 schreef: [ -> ]Château Gruaud Larose (2012)

Deze zondag bij mijn ouders. Mijn vader had de fles gekregen en ze moest open zei hij, ik zou ze liever nog hebben laten liggen, maar te veel tegenstribbelen had mogelijks geresulteerd in een droge keel, dus wijselijk besloten toe te geven en aangeraden om de fles alvast te openen.

Zelf geen ervaring met -correct me if i'm wrong- het betere bordeaux werk. Denk niet dat 2012 geldt als een topjaar in de regio. Hoe dan ook, ik was toch heel blij deze te kunnen proeven.

Werd geserveerd bij stoofvlees met frietjes. Geproefd zonder het eten en ik was eigenlijk heel ontgoocheld eerst. Heel hoog in de zuren. Ik weet niet wat ik verwachtte, maar toch een rondere, meer in balans zijnde wijn ...

Beetje eten dan maar, en gaandeweg werd dit beter en beter. Had misschien gewoon meer lucht nodig, of waren het de frietjes of de saus, ik weet het niet. Maar tegen het eind van de maaltijd had deze wijn me volledig overtuigd. Bij elk slokje zat ik aan mijn glas te snuffelen, tot groot jolijt van mijn tafelgenoten Blush
Steeds wel iets anders te ontdekken, veel zwart fruit met in de hoofdrol bramen, leer en een pepertje streelden mijn smaakpapillen. Een mooie kruidigheid in de toch wel lange afdronk. Nog wel wat tannines, maar al vrij rond en zeker niet storend. Een heel levendige wijn die mijns inziens net op dronk begint te komen en zeker nog een tijdje meekan.

Conclusie: meer van dit in het glas Slurp

Gruaud Larose is zo'n klepper waar je tijd en het nodige geduld moet voor hebben. Ondanks dat 2012 misschien een jaar is die makkelijker toegankelijk is en iets vroeger te genieten is dan andere jaren, toch blijft de boodschap om geduld te hebben met dit chateau, evenals ook de Sarget. Ooit de 1990 gedronken en (na efkes te hebben opgezocht) de 2005 en 2016 nog in voorraad. Maaaar mijn mening beperkt zich meer tot het beschrijven van het chateaux dan tot het jaartal. Ik ben nog steeds mijn hersenen aan het pijnigen in mijn zoektocht welke Brdx 2012 ik ooit dronk Confused
(26-05-2021 11:31 PM)ntr0 schreef: [ -> ]Château Gruaud Larose (2012)

Deze zondag bij mijn ouders. Mijn vader had de fles gekregen en ze moest open zei hij, ik zou ze liever nog hebben laten liggen, maar te veel tegenstribbelen had mogelijks geresulteerd in een droge keel, dus wijselijk besloten toe te geven en aangeraden om de fles alvast te openen.

Zelf geen ervaring met -correct me if i'm wrong- het betere bordeaux werk. Denk niet dat 2012 geldt als een topjaar in de regio. Hoe dan ook, ik was toch heel blij deze te kunnen proeven.

Werd geserveerd bij stoofvlees met frietjes. Geproefd zonder het eten en ik was eigenlijk heel ontgoocheld eerst. Heel hoog in de zuren. Ik weet niet wat ik verwachtte, maar toch een rondere, meer in balans zijnde wijn ...

Beetje eten dan maar, en gaandeweg werd dit beter en beter. Had misschien gewoon meer lucht nodig, of waren het de frietjes of de saus, ik weet het niet. Maar tegen het eind van de maaltijd had deze wijn me volledig overtuigd. Bij elk slokje zat ik aan mijn glas te snuffelen, tot groot jolijt van mijn tafelgenoten Blush
Steeds wel iets anders te ontdekken, veel zwart fruit met in de hoofdrol bramen, leer en een pepertje streelden mijn smaakpapillen. Een mooie kruidigheid in de toch wel lange afdronk. Nog wel wat tannines, maar al vrij rond en zeker niet storend. Een heel levendige wijn die mijns inziens net op dronk begint te komen en zeker nog een tijdje meekan.

Conclusie: meer van dit in het glas Slurp

Heel mooi! Ja zulke wijnen hebben lucht en eten nodig dus dat ging precies goed ; )Perfecte combi
Behoorlijk wat 2012 liggen hier, de prijzen waren iets gunstiger na 2009 en 2010Gek?
Dronk overlaatst een Chateau Chasse Spleen 2012 en die was lekker, klassieke bordoo, gekocht aan €21watte in Auchan.
Chateau Gruaud Larose is natuurlijk nog andere koek, maar kijk, ik heb ook nog ergens een flesje '12 liggen.
Bedankt voor de tn thank you
(27-05-2021 09:27 AM)Biff schreef: [ -> ]Behoorlijk wat 2012 liggen hier, de prijzen waren iets gunstiger na 2009 en 2010Gek?
Dronk overlaatst een Chateau Chasse Spleen 2012 en die was lekker, klassieke bordoo, gekocht aan €21watte in Auchan.
Chateau Gruaud Larose is natuurlijk nog andere koek, maar kijk, ik heb ook nog ergens een flesje '12 liggen.
Bedankt voor de tn thank you

2012 blijft toch een wat "vergeten" jaar, zelfs na het moeilijke 2011 en het echt te mijden 2013 (behalve Sauternes dan...), wat blijkbaar de prijzen nog redelijk houdt. Wellicht gaat 2014 dezelfde toer op, zal nooit hoge toppen scheren op veilingen en mits wat zoekwerk valt daar zeker nog iets interessants op te snorren (vooral Saint-Estephe dan).
(26-05-2021 10:14 AM)Sur la Table schreef: [ -> ]Hier ook een Soave fan sinds mijn bezoek aan de regio. Prachtige wijnen te vinden en hebben zeker een aantal jaar nodig om zich goed te geven. Op zoek naar mooie droge wijn kwam ik hier uit en ben er erg blij mee. Ik heb nu oogst 2019, was vorig jaar nog gesloten. Begint nu mooi te worden.

Ook nog een speciale cuvee van dit huis liggen. 2017. Tijd niet gehad want was nog wat jong, dus was even benieuwd. Wat is dit mooi, gastronomisch kan hier veel mee. Dus mooi dat hier over Soave werd begonnen Smile

Licht oxidatief opgevoed en laat geoogst maar heel mooi droog. Zie tekst op de foto. De omschrijving klopt aardig. Zeer compleet. Wit fruit, amandelen en vanille komen terug. En wat een lengte. Top. Zelfs nog licht droogtrekkend in de afdronk.
Gisteren Raisins Gaulois 2020 van Lapierre. F*ck gast, lekker gekoeld, dat liep binnen als water.

Op de bots aangekocht ( ik dacht op aanraden van oud forumlid Doc ), maar no-brainer.
Schroefdop eraf, lekker ruim in een Bourgogne glas en dat drinkt verdoeme lekker weg.

Mooi, en rond de 18€ veel genot met 20€ en 2€ wisselgeld ... ik heb slechtere avonden gehad die duurder uitvielen !

Mathijs
(02-06-2021 06:14 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisteren Raisins Gaulois 2020 van Lapierre. F*ck gast, lekker gekoeld, dat liep binnen als water.

Op de bots aangekocht ( ik dacht op aanraden van oud forumlid Doc ), maar no-brainer.
Schroefdop eraf, lekker ruim in een Bourgogne glas en dat drinkt verdoeme lekker weg.

Mooi, en rond de 18€ veel genot met 20€ en 2€ wisselgeld ... ik heb slechtere avonden gehad die duurder uitvielen !

Mathijs

http://www.vinejo.freebb.be/thread-617-p...l#pid48527
(02-06-2021 11:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(02-06-2021 06:14 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisteren Raisins Gaulois 2020 van Lapierre. F*ck gast, lekker gekoeld, dat liep binnen als water.

Op de bots aangekocht ( ik dacht op aanraden van oud forumlid Doc ), maar no-brainer.
Schroefdop eraf, lekker ruim in een Bourgogne glas en dat drinkt verdoeme lekker weg.

Mooi, en rond de 18€ veel genot met 20€ en 2€ wisselgeld ... ik heb slechtere avonden gehad die duurder uitvielen !

Mathijs

http://www.vinejo.freebb.be/thread-617-p...l#pid48527

Ik drink dat ook heel graag! Maar vind 18€ toch wel een stevige prijs hoor, Mathijs Confused
Volgens mij betaalde ik dat bij Vive Le Vin 11-12€ en 19-20€ voor de Morgon.
Enfin, dit maar ter info hé Wink
(02-06-2021 06:14 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisteren Raisins Gaulois 2020 van Lapierre. F*ck gast, lekker gekoeld, dat liep binnen als water.

Op de bots aangekocht ( ik dacht op aanraden van oud forumlid Doc ), maar no-brainer.
Schroefdop eraf, lekker ruim in een Bourgogne glas en dat drinkt verdoeme lekker weg.

Mooi, en rond de 18€ veel genot met 20€ en 2€ wisselgeld ... ik heb slechtere avonden gehad die duurder uitvielen !

Mathijs

Waar gekocht?
(03-06-2021 09:12 AM)Dave schreef: [ -> ]
(02-06-2021 11:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(02-06-2021 06:14 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisteren Raisins Gaulois 2020 van Lapierre. F*ck gast, lekker gekoeld, dat liep binnen als water.

Op de bots aangekocht ( ik dacht op aanraden van oud forumlid Doc ), maar no-brainer.
Schroefdop eraf, lekker ruim in een Bourgogne glas en dat drinkt verdoeme lekker weg.

Mooi, en rond de 18€ veel genot met 20€ en 2€ wisselgeld ... ik heb slechtere avonden gehad die duurder uitvielen !

Mathijs

http://www.vinejo.freebb.be/thread-617-p...l#pid48527

Ik drink dat ook heel graag! Maar vind 18€ toch wel een stevige prijs hoor, Mathijs Confused
Volgens mij betaalde ik dat bij Vive Le Vin 11-12€ en 19-20€ voor de Morgon.
Enfin, dit maar ter info hé Wink

Ik moet mezelf verbeteren … database toont aankoop van 12,49€ bij iDealWine Tongue
(03-06-2021 04:05 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Ik moet mezelf verbeteren … database toont aankoop van 12,49€ bij iDealWine Tongue

Da's nog een toffe vaststelling als je 'm aan 18€ al de moeite vond ;-)
Jam jam jam. Wat een verrassende smaken geven de druiven in dit gebied.
Tempier Bandol Blanc 2016 ... de enigste witte wijn die mijn zus blijkbaar lust Rolleyes.
Gisteren een cadeautje van 'den broerie' in het glas.
Een bulgaar - angel's estate - stallion 2018

Wat is het fijn verrast te worden als je zonder hoge verwachtingen een fles opentrekt.
Echte powerwijn met bakken zwart fruit, rijpe kers, bessen en leer. Vlezig en romig. Overpowerde wel het kruidige lammetje. Toch was de fles leeg voor we het wisten. applaus
(05-06-2021 10:40 AM)ntr0 schreef: [ -> ]Gisteren een cadeautje van 'den broerie' in het glas.
Een bulgaar - angel's estate - stallion 2018

Wat is het fijn verrast te worden als je zonder hoge verwachtingen een fles opentrekt.
Echte powerwijn met bakken zwart fruit, rijpe kers, bessen en leer. Vlezig en romig. Overpowerde wel het kruidige lammetje. Toch was de fles leeg voor we het wisten. applaus

Waarschijnlijk cabernet (stierenbloed)? ;-)
(05-06-2021 11:35 AM)vinejo schreef: [ -> ]Waarschijnlijk cabernet (stierenbloed)? ;-)

Deels, blend van 60% Cabernet Sauvignon - 10% Cabernet Franc - 25% Merlot - 5% Syrah
(05-06-2021 11:35 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-06-2021 10:40 AM)ntr0 schreef: [ -> ]Gisteren een cadeautje van 'den broerie' in het glas.
Een bulgaar - angel's estate - stallion 2018

Wat is het fijn verrast te worden als je zonder hoge verwachtingen een fles opentrekt.
Echte powerwijn met bakken zwart fruit, rijpe kers, bessen en leer. Vlezig en romig. Overpowerde wel het kruidige lammetje. Toch was de fles leeg voor we het wisten. applaus

Waarschijnlijk cabernet (stierenbloed)? ;-)

Vroeger (!) was Stierenbloed de Hongaarse Egri Bikaver. De belangrijkste druif daarin is de Kékfrancos, waarvan men vroeger dacht dat het Cabernet-Franc was, maar nu zou zeker zijn dat het Blaufränkisch is.
(05-06-2021 10:40 AM)ntr0 schreef: [ -> ]Gisteren een cadeautje van 'den broerie' in het glas.
Een bulgaar - angel's estate - stallion 2018

Wat is het fijn verrast te worden als je zonder hoge verwachtingen een fles opentrekt.
Echte powerwijn met bakken zwart fruit, rijpe kers, bessen en leer. Vlezig en romig. Overpowerde wel het kruidige lammetje. Toch was de fles leeg voor we het wisten. applaus

Ha, heb die ook ooit nog geproefd. Was inderdaad goed. Maar heette toen nog Angelus Estate. Die zullen een rechtszaak aan hun broek gekregen hebben Smile
Hier geen 'broerie' maar Boury vandaag Slurp
Verslag volgt maar voor het weekend wou ik deze jullie niet onthouden. Viel enorm in de smaak van de gasten rondom ons, mijn echtgenote en natuurlijk mijzelf.

We kregen de keuze bij het lam tussen een Bourgogne village Pinot Noir of een Pinot Noir uit Alsace: Mijn nieuwsgierigheid won het van het klassieke...
Les vins Pirouettes glouglou, le Pinot Noir de David
Fris geserveerd, een bom aan kersen, weinig hout te bespeuren, strak zuurtje maar met dit weertje, eentje die heel vlot binnen liepHeart

Mij totaal onbekend maar knap werk van de sommelier (hij heeft dan ook een jaar de tijd gehad ...oepsie Wink )
(11-06-2021 05:40 PM)jr02 schreef: [ -> ]Hier geen 'broerie' maar Boury vandaag Slurp
Verslag volgt maar voor het weekend wou ik deze jullie niet onthouden. Viel enorm in de smaak van de gasten rondom ons, mijn echtgenote en natuurlijk mijzelf.

We kregen de keuze bij het lam tussen een Bourgogne village Pinot Noir of een Pinot Noir uit Alsace: Mijn nieuwsgierigheid won het van het klassieke...
Les vins Pirouettes glouglou, le Pinot Noir de David
Fris geserveerd, een bom aan kersen, weinig hout te bespeuren, strak zuurtje maar met dit weertje, eentje die heel vlot binnen liepHeart

Mij totaal onbekend maar knap werk van de sommelier (hij heeft dan ook een jaar de tijd gehad ...oepsie Wink )

Klinkt goed! Ik heb ook ergens zo'n Bio Alsace Pinot liggen, denk ik. Moet ik 'ns naar zoeken...
Koppelingen