wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Na 4 dagen rosé te drinken, geven we ook onze bierkelder vandaag nog eens een kans:
1 Duvelke, 1 Rochefort 8, 1 Omer, 1 Westmalle Tripel
Zouden die hooikoorts pollen in mijn hoofd nu niet vernietigd zijn?
(25-05-2012 10:48 PM)Bert schreef: [ -> ]Na 4 dagen rosé te drinken, geven we ook onze bierkelder vandaag nog eens een kans:
1 Duvelke, 1 Rochefort 8, 1 Omer, 1 Westmalle Tripel
Zouden die hooikoorts pollen in mijn hoofd nu niet vernietigd zijn?

ik denk het wel ....applaus twordt hoppekoorts nu. Ben ook aant genieten van een duvelke trippel hop
(25-05-2012 11:06 PM)Pietn schreef: [ -> ]
(25-05-2012 10:48 PM)Bert schreef: [ -> ]Na 4 dagen rosé te drinken, geven we ook onze bierkelder vandaag nog eens een kans:
1 Duvelke, 1 Rochefort 8, 1 Omer, 1 Westmalle Tripel
Zouden die hooikoorts pollen in mijn hoofd nu niet vernietigd zijn?

ik denk het wel ....applaus twordt hoppekoorts nu. Ben ook aant genieten van een duvelke trippel hop

Smile Santé
Vandaag een eerste flesje Mas des Masques Silex VdP des Bouches du Rhone (Chardonnay) gekraakt - Dank u Roeland applaus -
en de wijn op zich maakte een zeer mooie beurt hoewel de maaltijd (salade met gerookte zalm) misschien niet helemaal aangepast was en ietwat overpowered werd door de wijn. Mooie houtinvloed (vanille) en voorts mineraliteit gekoppeld aan citrus, exotisch fruit en iets van asperge. 89
puligny-montrachet vv 2007 van Girardin om mee te beginnen (samen met bluesette op de achtergrond) op terras... met een neus van boter, peer, abricozen, citrus, een hele lekkere frisse wijn met boter, peer, limoen,... love the summer
de cohiba limited edition 1966 is er nu bij gekomen... decadent genieten
ondertussen passeerde een vosne-romanee 1re cru les beaux monts van michel noellat de revue... schitterend, mooie fijne neus met florale toesten en een mond dat kracht en finesse en definitie weet te combineren... nu givry pied de chaume (beide 2006)
't Is schoon weer zekers ? Man er wordt hier weinig gepost tegenwoordig ...allez mannekes zeg niet dat ge niets gedronken hebt dit weekend of de voorbije dagen watte Ik heb gisteravond een 100% Pecorino gedronken uit Abruzzo, morgen TN, beloofd !
Cuvée Leuven 2011, goed om BBQ vlees door te spoelen:-)
Apéro : Stella Artois Cidre.. jawadde
Rosé Tempier 2010 met bruchetta tomaat, mozzarella, basilicum en bruchetta courgette, mozzarella op een zonovergoten terras ! Na de brunch met Pommery. Ieder is welkom !
(27-05-2012 03:36 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Rosé Tempier 2010 met bruchetta tomaat, mozzarella, basilicum en bruchetta courgette, mozzarella op een zonovergoten terras ! Na de brunch met Pommery. Ieder is welkom !

Tegen dat ik daar ben zullen de fleskes wel leeg zijn.Wink
Deze middag Bourgogne rosé van Olivier Guyot, licht en kruidig, iets té licht zelfs voor de toastjes met tapenade van olijven (bij nazicht: 11,5 C° slechts - een Bandolrosé heeft er algauw 13,5 en zou hier beter hebben gepast). - Maar zonder hapje was ie bijzonder lekker, fris, klein bittertje, een puur glasleegmakertje.
(27-05-2012 08:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]Deze middag Bourgogne rosé van Olivier Guyot, licht en kruidig, iets té licht zelfs voor de toastjes met tapenade van olijven (bij nazicht: 11,5 C° slechts - een Bandolrosé heeft er algauw 13,5 en zou hier beter hebben gepast). - Maar zonder hapje was ie bijzonder lekker, fris, klein bittertje, een puur glasleegmakertje.

De volgende keer mag je met uw hapje hierlangs passeren Big Grin
(27-05-2012 08:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]Deze middag Bourgogne rosé van Olivier Guyot, licht en kruidig, iets té licht zelfs voor de toastjes met tapenade van olijven (bij nazicht: 11,5 C° slechts - een Bandolrosé heeft er algauw 13,5 en zou hier beter hebben gepast). - Maar zonder hapje was ie bijzonder lekker, fris, klein bittertje, een puur glasleegmakertje.

Mooi gevonden! Wink
(27-05-2012 08:29 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]
(27-05-2012 08:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]Deze middag Bourgogne rosé van Olivier Guyot, licht en kruidig, iets té licht zelfs voor de toastjes met tapenade van olijven (bij nazicht: 11,5 C° slechts - een Bandolrosé heeft er algauw 13,5 en zou hier beter hebben gepast). - Maar zonder hapje was ie bijzonder lekker, fris, klein bittertje, een puur glasleegmakertje.

De volgende keer mag je met uw hapje hierlangs passeren Big Grin

Had ik dat geweten ik had er de files voor getrotseerd! (I d do anything voor een bandol-roseetje ;-)
(27-05-2012 08:29 PM)carl schreef: [ -> ]
(27-05-2012 08:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]Deze middag Bourgogne rosé van Olivier Guyot, licht en kruidig, iets té licht zelfs voor de toastjes met tapenade van olijven (bij nazicht: 11,5 C° slechts - een Bandolrosé heeft er algauw 13,5 en zou hier beter hebben gepast). - Maar zonder hapje was ie bijzonder lekker, fris, klein bittertje, een puur glasleegmakertje.

Mooi gevonden! Wink

t Was eigenlijk een flesleegmakertje Blush
Momenteel in het glas een La Tour de Mons 2007....nog 3 flessen en dan zijn ze gelukkig op, redelijk plat, weinig fruit.
Malartic 1999, ....hééél lekker met het lamsvlees....
Hoe was de tempjié 2010? Beter als het hapje?:-)
(28-05-2012 09:41 AM)Venne schreef: [ -> ]Hoe was de tempjié 2010? Beter als het hapje?:-)

Aardbeien, vol, rondeur, lengte, ....hoogstaande rosé !
Dit weekend Fayard - L'instant 2011 Rosé en Riesling kabinett trocken 2008 - Weingut Familie Rauen.

Beiden topwijnen om te drinken in het zonneke op het pas aangelegde terras Smile
Als afsluitertje een Moscatell aan het drinken. Zeer zoete likeurwijn meegebracht door men schoonvader uit een locaal winkeltje ergens rond Bercelona. Het is een fles van een zeer klein domeintje. Geen etiket erop, wel met een soort tipex stift erop geschreven Smile 15% maar dat proef je nauwelijks. Lekker dessertwijntje. 3eu!
Deze middag flesje l'abeille de Fieuzal 2007 ontkurkt en voor mij volledig op dronk.Lekker mooi fruit en fijne houttoets maar nogal 'saai' . 84 voor mij.
Eergisteren Pibarnon rosé 2010 gevolgd door Les Restanques de Pibarnon 2009. Rozeblaadjes in de rosé, de Restanques ook bijzonder genietbaar. Zomer in het land, zomer in het glas... By the way, Pibarnon komt dit weekend naar Chai y Bar (met nog andere, om chateau Simone, Palette)
Passeerden o.a. de revue: Cantemerle '01 (heerlijke wijn, mooie linkeroever, heeft deugd gehad van de jaren rijping), Geantet-Pansiot Chambolle-Musigny vieilles vignes '05 (klasserijke neus, zeer puur, zeer mooi, iets jonger dan die keer bij Tienne. Ruim 50 euro is belachelijk duur), Volnay 1e cru clos du verseuil 1999 van Clerget (mooi verouderde côtes de Beaune, lichtjes rustiek), Château Gigault cuvée Viva 2009 (stuk gematigder dan Les cérisiers van De Francs, mooi), De Sousa Champagne grand cru blanc de blancs (gedegorgeerd november 2011) (echt goede champagne, maar nog wat jong), Domaine du Pavillon Aloxe-Corton 1er cru Clos Maréchaude (dik in orde, een jaartje tijd geven).
Die Sousa ook pas gedronken en had zelfde indruk, nog wat jong, nog niet op zijn plooi.

Bruno , ben je zeker dat Simone en Pibarnon naar chai bar gaan komen? :-)
Was dat niet verleden zaterdag?
(30-05-2012 10:56 AM)Venne schreef: [ -> ]Bruno , ben je zeker dat Simone en Pibarnon naar chai bar gaan komen? :-)
Was dat niet verleden zaterdag?

Je hebt gelijk, het was 2 zaterdagen op rij, maar de vorige zaterdag was helaas de laatste : - ç. Too bad, kon toch niet gaan.
Bourgogne ("Chardonnay", nog altijd niet gewend aan het feit dat ze dat er nu mogen opzetten), Henri de Villamont 2007.
Klein, simpel bourgogneke. Of, nee. Een heel fijne chardonnaywijn, met net voldoende eikenhout om niet tegen te steken, zeer evenwichtig in de mond, met voldoende zuren voor deze warme dagen.
De kleur heeft voldoende diepte en heeft de ideale tint geel. De neus is uitnodigend, er is nog wat hout, maar fris fruit overweegt (en het op school geleerde appeltje van de chardonnay komt heus maar helemaal aan het einde), ik vind meer kruisbes, sterfruit, diverse kleine witte dingetjes, waar ik nooit al de namen zal van vanbuiten kennen... In de mond zeer versmolten, goede zuren en een pompelmoesachtig bittertje. Nog bijlange niet dood. Ik heb in de "crus" al slechter spul gedronken.
Toevalig vandaag ook een Bourgogne wit 2007 gedronken, Le Clos, zie rubriek Bouvier.
In rood flesje Chateau de Targé Saumur Champigny 2006, ooit in uitverkoop gekocht (6-tal euro). Cabernet franc is herkenbaar aan de groene paprika-toets, volgens sommigen wijst dit op onrijpheid. Ik ben daar doorgaans niet mee akkoord. Een Joguet bvb heeft die paprikatoets maar is volgens mij nooit onrijp. Voor déze wijn geldt die theorie dan weer wel. Ik heb tijdens het drinken van deze Saumur de hele tijd zin om een flesje Des Tours te gaan halen, dat zegt genoeg ;-)
(30-05-2012 09:35 PM)vinejo schreef: [ -> ]Toevalig vandaag ook een Bourgogne wit 2007 gedronken, Le Clos, zie rubriek Bouvier.
In rood flesje Chateau de Targé Saumur Champigny 2006, ooit in uitverkoop gekocht (6-tal euro). Cabernet franc is herkenbaar aan de groene paprika-toets, volgens sommigen wijst dit op onrijpheid. Ik ben daar doorgaans niet mee akkoord. Een Joguet bvb heeft die paprikatoets maar is volgens mij nooit onrijp. Voor déze wijn geldt die theorie dan weer wel. Ik heb tijdens het drinken van deze Saumur de hele tijd zin om een flesje Des Tours te gaan halen, dat zegt genoeg ;-)

En dan nog een Moniot Perdrix er langs Wink
Als afsluiter Lagavullin 16y... Sterk geturfd (gedurfd). Slaapwel!
Koppelingen