wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Bernard Fouquet, Domaine des Aubuisières (Vouvray)

Mooi, fijne zuren, citrus en perzik. De happekes zijn op en de fles is leeg!
Is dat de cuvee silex en zo ja is deze droog of eerder demi-sec?
Oeps! Crémant Carl, idd vergeten te vermelden! Sorry!!
Ik heb inderdaad al gezien dat hij ook een crémant maakt. Op het domein gekocht?
nee, bij Mostade
(11-09-2011 02:02 PM)carl schreef: [ -> ]Ik heb inderdaad al gezien dat hij ook een crémant maakt. Op het domein gekocht?

volgens mij is riesling een zonnestelsel :-)
Verklaar u nader Jazz ... Marie Thun fan ?
@Doc: Even kijken naar de handtekening van Carl Wink
(11-09-2011 05:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]@Doc: Even kijken naar de handtekening van Carl Wink

Mooi ! Ben ook vree Riesling fan, Carl, hoop van je gauw te ontmoeten ! Riesling is ook voor mij de prinses der witte !
gisteren met mathieu en sam van de vintage:
devil's lair margaret river 1999: ocharme mijn twee wijnvriendjes van hun stoe geblazen (de term porno viel meer dan in een 2 uur interview met larry flint).... alhoewel deze al twaalf jaar oud is heeft ze geen enkele vorm van tertiaire geuren of evolutie: pure kersen, aardbeien, jeneverbessen en ander fruit. haalde makkelijk 92
dan nog artigues arnaud pauillac 2002: in het begin zeer belovend met mooie vanille, rijpe kersen, vrij veel graffiet en wat zwart fruit. wijn stuikte erna nog al rap de afgrond in... soit misschien beter niet gedecanteerd en wat rapper gedronken Tongue
Straks komt een zeer goede vriend uit Australië langs - woont al 13 jaar als Vlaming in Melbourne. Vanavond moeten we weer voor een jaar of 4-5 afscheid nemen van elkaar. Leuk is dat niet!

Voor we de namiddag en avond inzetten trakteer ik hem op een Corton-Charlemagne 2009 van Roland Rapet (et fils). Ik ben net een glaasje aan het voorproeven. Ik bracht in augustus 1 flesje mee van bij Rapet. Wauw, dit is goed!! Er mocht voor mij persoonlijk ietsiepietsie meer hout in het palet verweven zitten, maar dat is detailkritiek. Een neus met peer, agrume, mineralen en vanille. Mooie, delicate neus, maar vooral de mond "brings thunder to the table". Lange, volle, sappige en pure smaak. Eindigt met prik, goeie zuurtjes en dash. Serieuze wijn. Jong...

Kanttekening: Ik ben verzot op de wijnen van Daniel Barraud. Zijn topwijn En Buland (Pouilly-Fuissé) is top. En volgens mij van hetzelfde niveau (met elk zijn karakteristieken natuurlijk) als deze Corton-Charlemagne. (maar voor bijna de helft van de prijs)
het kan niet alle dagen feest zijn, eens een budget bdx-ke aan het drinken van 7,5 € (met korting gekocht > kost normaal 9-10 €) La Croix des Aubrais 2006, nen Saint-Emilion GC van 13 in een dozijn, echt wel slecht moment om hem te drinken, maar zoals reeds vaak geschreven : gewoon veel te weinig flessen op dronk liggen, echt vrolijk wordt nen mens nie van zo'n wijn Confused zal hopelijk morgen iets beter voor de dag komen, ik moet wel zeggen dat ik content zou zijn mocht ik zoiets op café krijgen, dus hij zit zeker niet in de categorie rommel
op een maandag mag het wat minder zijn:
Castelmaure Corbières 2009, na openen domineert het zoete (nochtans iets gekoeld)
wordt in het glas iets kruidiger
P/Q OK, maar toch niet echt mijn stijl, dat zoete stoort me, en ik vind dat in steeds meer wijnen terug... zoiets komt bij Bordeaux toch niet zoveel voor;
anderzijds: voor 4 euro kan je geen drinkbare Bordeaux kopen...
Dat zoete kan te maken hebben met een hoog alcoholgehalte... of te weinig fraîcheur ?
Orénia 2009 VdP Duché d'Uzès, na de Tour Carnet komt ie wat simpel over. Morgen herproberen ... een typisch languedoc wijntje.
Domaine Turpin - Cuvée René Brun (Menetou-Salon 2008)
fruitig, fris, ... lekker!
(in BA Lounge van London Heathrow - wat een luxe....)
Lynch Moussas 2004 (Perfect op dronk)
Malbec van Angelica Zapata
Straks mss nog een Glenlivet 18y, we zien wel ;-)
Cheers Bert!
Thanks a lot, mate! Wink
zie maar dat ze je niet doen blazen vooraleer je op 't vliegtuig stapt Big Grin ... ben wel jaloers, plezante werkdag precies cheers
@ bert, ge zijt toch gene piloot hé Wink
He s got it all...
Eerst een stuk in zijn kraag zuipen en dan nog van de grond gaan...
wijn
't venijn zit hem meestal in 't landen ... of bij thuiskomst Confused
Haut-Vigneau 09, Pessac, meegescharreld in een furie, amper Bdx supérieur niveau, laten liggen is de boodschap. 'k Ga hem bij het stoofvlees gieten denk ik...
Oei, heb er net een paar gekocht voor mijn lessen... Confused
Ik moet schrijven van Mrs. "Als lesmateriaal niet slecht", wat ze daar mee bedoelt ? Ik heb te lang leste toch maar Chimay bij het stoofvlees gegoten :-) Het is geen "slechte" wijn maar boeit niet. Eens voorproeven is de boodschap... Benieuwd naar uw mening.
Och, maar als ie beter is dan een Chimay ben ik al wreed content Wink

En Mrs bedoelt waarschijnlijk "die studenten zullen dat toch niet merken" Big Grin
(17-09-2011 04:46 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Haut-Vigneau 09, Pessac, meegescharreld in een furie, amper Bdx supérieur niveau, laten liggen is de boodschap. 'k Ga hem bij het stoofvlees gieten denk ik...

toch wel een verrassing watte ik vond de 2005 toch nie slecht : scoorde 87-88 voor mij en dat voor een wijntje van rond de 10 €

ik zal er dan maar afblijven Wink
(17-09-2011 05:35 PM)vinejo schreef: [ -> ]Och, maar als ie beter is dan een Chimay ben ik al wreed content Wink

En Mrs bedoelt waarschijnlijk "die studenten zullen dat toch niet merken" Big Grin

Geef mij maar een vat Chimay blond !
Momenteel aan het genieten van een glaasje Beaulieu Comtes de taste 2007 die mooi op dronk is. 3 uur op voorhand geopend en gekarafeerd.
Koppelingen