wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(23-08-2017 06:09 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]G de Guiraud 2015

De wijn op zich is geen hoogvlieger, maar in combinatie met de maaltijd wel een niveautje hoger.
Het werd zeetong ( gebakken in schuimende boter ), patatjes en een frisse witlofsalade !

Mathijs


Ik heb geen groot gedacht over deze wijn.

Citaat:Ik dronk de 2014.
Prijskaartje 11.90€. ( heb er nog 1 fles van)
Geef me dan maar bv Montfollet Le Valentin 2014 wit aan 4.95€.
BTW de Montfollet Le Valentin 2016 is van gisteren binnen in de CORA aan 5.27€.

Cfr. mijn Bericht: #5696 onder deze rubriek.
(25-08-2017 10:23 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Gisteravond bij de maaltijd een Chinon Couly-Dutheuil Les Chatelières 2014 gedronken. Tijdens de doortocht in Chinon onlangs dit (grote en nogal chique) domein niet bezocht, maar toen ik een fles in de Delhaize zag liggen was ik toch benieuwd.
Redelijk donker van kleur, ik rook er zowel iets van rood fruit als groene peper in, zacht in de mond met een beetje tannine, maar niet te veel. De wijn was op drie jaar duidelijk al wat verouderd - dit is geen Chinon die je twintig jaar in de kelder kunt leggen. Hij paste niet slecht bij het eten (pasta alla puttanesca), maar toen ik daarna nog een glas dronk, begon hij toch te vervelen. Iets te gemakkelijke wijn zonder tertiaire aroma's, maar misschien hoef je dat voor de prijs (iets minder dan 10 euro) niet te verwachten.
Couly Dutheil is een goed huis en 2014 is een mooi jaar in de Loire. Op hun site vond ik geen Chatelières terug, trouwens. Vreemd. Een speciale Delhaize botteling misschien?
In een iets hogere prijsklasse vind je de Clos de L'Echo. Deze staat nu in reclame bij Klassewijnen trouwens aan een goeie 15 EUR. Niet zo sterk afgeprijsd als enkele maanden geleden (http://www.vinejo.freebb.be/thread-1497-...ght=couly) maar nog steeds een goeie deal als je 't mij vraagt.
(25-08-2017 01:51 PM)Fre schreef: [ -> ]
(25-08-2017 10:23 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Gisteravond bij de maaltijd een Chinon Couly-Dutheuil Les Chatelières 2014 gedronken. Tijdens de doortocht in Chinon onlangs dit (grote en nogal chique) domein niet bezocht, maar toen ik een fles in de Delhaize zag liggen was ik toch benieuwd.
Redelijk donker van kleur, ik rook er zowel iets van rood fruit als groene peper in, zacht in de mond met een beetje tannine, maar niet te veel. De wijn was op drie jaar duidelijk al wat verouderd - dit is geen Chinon die je twintig jaar in de kelder kunt leggen. Hij paste niet slecht bij het eten (pasta alla puttanesca), maar toen ik daarna nog een glas dronk, begon hij toch te vervelen. Iets te gemakkelijke wijn zonder tertiaire aroma's, maar misschien hoef je dat voor de prijs (iets minder dan 10 euro) niet te verwachten.
Couly Dutheil is een goed huis en 2014 is een mooi jaar in de Loire. Op hun site vond ik geen Chatelières terug, trouwens. Vreemd. Een speciale Delhaize botteling misschien?
In een iets hogere prijsklasse vind je de Clos de L'Echo. Deze staat nu in reclame bij Klassewijnen trouwens aan een goeie 15 EUR. Niet zo sterk afgeprijsd als enkele maanden geleden (http://www.vinejo.freebb.be/thread-1497-...ght=couly) maar nog steeds een goeie deal als je 't mij vraagt.

Zeker weten dat het een supermarktbotteling is. Vandaar wellicht ook het gevoel van troisetoiles dat deze wijn uiteindelijk karakter miste, wat banaal leek op den duur. Ge kunt er niet kwaad op zijn maar dan vooral omdat hij je een beetje koud laat.
Marsannay Champs Perdrix 2008 Huguenot

Op LPV schreef ne gast van deze wijn
- pas de fruit mais du bois, du bois et du re-bois
- une acidité marquée
- une finale courte.

Wat ik alleen maar kan beamen en daarbij alleen deze wijn nog verder afbreken.

Geen 5€ waard. Betaalde er 5X teveel voor.
Echt ontgoochelend.
(26-08-2017 11:10 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Marsannay Champs Perdrix 2008 Huguenot

Op LPV schreef ne gast van deze wijn
- pas de fruit mais du bois, du bois et du re-bois
- une acidité marquée
- une finale courte.

Wat ik alleen maar kan beamen en daarbij alleen deze wijn nog verder afbreken.

Geen 5€ waard. Betaalde er 5X teveel voor.
Echt ontgoochelend.

Bourgogne en den Don, het zal nooit een perfect huwelijk worden he Smile

Huguenot is geen slecht huis en hun Champs Perdrix proefde ik al 2 keer op een beurs. De eerste keer was de 2013 die me toen charmeerde. Een jaar later was de 2014 te rokerig, te rond, te jammy. Het ene jaar is t andere niet he

Ik denk trouwens ook dat de meeste 2008's voor Marsannay al over hun top zijn. Tenzij misschien een paar uitzonderingen als Roty en Clair.
(27-08-2017 10:52 AM)Fre schreef: [ -> ]
(26-08-2017 11:10 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Marsannay Champs Perdrix 2008 Huguenot

Op LPV schreef ne gast van deze wijn
- pas de fruit mais du bois, du bois et du re-bois
- une acidité marquée
- une finale courte.

Wat ik alleen maar kan beamen en daarbij alleen deze wijn nog verder afbreken.

Geen 5€ waard. Betaalde er 5X teveel voor.
Echt ontgoochelend.

Bourgogne en den Don, het zal nooit een perfect huwelijk worden he Smile

Huguenot is geen slecht huis en hun Champs Perdrix proefde ik al 2 keer op een beurs. De eerste keer was de 2013 die me toen charmeerde. Een jaar later was de 2014 te rokerig, te rond, te jammy. Het ene jaar is t andere niet he

Ik denk trouwens ook dat de meeste 2008's voor Marsannay al over hun top zijn. Tenzij misschien een paar uitzonderingen als Roty en Clair.

Heb lang geleden toch een goede relatie mee gehad maar die is lang voorbij. De tijd dat we de koffer nog vol propten met premier en grand crus. Heb nu met de Bourgogne enkel nog een soort lat relatie; een soort haat-liefde verhouding.
Een paar weken nog een oude Bourgogne boven gehaald : Beaune 1er cru Arnoux Pere et Fils 1990.
Hemelse wijn; spijtig genoeg de laatste fles.

Mijn ervaring met de Marsannay Champs Perdrix 2008 is volledig in tegenstelling met de volgende bevindingen:
Notes : Gault Millau 15/20, RVF 14,5/20
« Ce flacon s'ouvre sur des notes de cassis frais, de cerise, de café torréfié et de zan. Il séduit, en bouche, par son caractère digeste et sa fraîcheur alerte qui met en relief des tanins tendres et gourmands. » (Les Meilleurs Vins de France 2012 - Gault Millau). Un vin très profond aux tanins élégants, soyeux, aux arômes complexes et puissants !
(27-08-2017 11:47 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(27-08-2017 10:52 AM)Fre schreef: [ -> ]
(26-08-2017 11:10 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Marsannay Champs Perdrix 2008 Huguenot

Op LPV schreef ne gast van deze wijn
- pas de fruit mais du bois, du bois et du re-bois
- une acidité marquée
- une finale courte.

Wat ik alleen maar kan beamen en daarbij alleen deze wijn nog verder afbreken.

Geen 5€ waard. Betaalde er 5X teveel voor.
Echt ontgoochelend.

Bourgogne en den Don, het zal nooit een perfect huwelijk worden he Smile

Huguenot is geen slecht huis en hun Champs Perdrix proefde ik al 2 keer op een beurs. De eerste keer was de 2013 die me toen charmeerde. Een jaar later was de 2014 te rokerig, te rond, te jammy. Het ene jaar is t andere niet he

Ik denk trouwens ook dat de meeste 2008's voor Marsannay al over hun top zijn. Tenzij misschien een paar uitzonderingen als Roty en Clair.

Heb lang geleden toch een goede relatie mee gehad maar die is lang voorbij. De tijd dat we de koffer nog vol propten met premier en grand crus. Heb nu met de Bourgogne enkel nog een soort lat relatie; een soort haat-liefde verhouding.
Een paar weken nog een oude Bourgogne boven gehaald : Beaune 1er cru Arnoux Pere et Fils 1990.
Hemelse wijn; spijtig genoeg de laatste fles.

Mijn ervaring met de Marsannay Champs Perdrix 2008 is volledig in tegenstelling met de volgende bevindingen:
Notes : Gault Millau 15/20, RVF 14,5/20
« Ce flacon s'ouvre sur des notes de cassis frais, de cerise, de café torréfié et de zan. Il séduit, en bouche, par son caractère digeste et sa fraîcheur alerte qui met en relief des tanins tendres et gourmands. » (Les Meilleurs Vins de France 2012 - Gault Millau). Un vin très profond aux tanins élégants, soyeux, aux arômes complexes et puissants !

Gelieve niet alle Marsannay's over dezelfde kam te scheren.... Huguenot is ook niet mijn favoriete Marsannay. Voor mij worden de mooiste gemaakt door, je raadt het nooit: Fournier en Pataille! Maar ik dronk er ook al mooie van Bart, Coillot, Bouvier, Clair,... De betere 2008 zijn zeker en vast nog niet versleten, wel integendeel.

@Don: laat ik daar nu net morgen mijn eerste afspraak hebben...
Arbois pupillin ploussard 2015. Jura.
Fruitiere vinicole de pupillin.

Perfect bij zelfgemaakte bruschetta.
Naarmate de wijn langer openstaat en het buiten ietsje frisser wordt, plooit de wijn helemaal open.
Ietwat koperkleurig, lijkt al oud.
Subtiele neus met aardse hinten en toch frisse toetsen van bosaardbei, fruitige sangria.
Krokant in de mond, zij het gematigd. Blind zou ik zeggen dat dit een al wat gerijpte wijn is.
Fris schenken op 12 graden.
Interrssante wijn, de hoeveelheid in de fles zakt zienderogen.
8 € ter plaatse.
Een vineus alternatief voor rosé op warme dagen , ik grijp er steeds naar terug.
(27-08-2017 08:03 PM)Hugel schreef: [ -> ]Arbois pupillin ploussard 2015. Jura.
Fruitiere vinicole de pupillin.

Perfect bij zelfgemaakte bruschetta.
Naarmate de wijn langer openstaat en het buiten ietsje frisser wordt, plooit de wijn helemaal open.
Ietwat koperkleurig, lijkt al oud.
Subtiele neus met aardse hinten en toch frisse toetsen van bosaardbei, fruitige sangria.
Krokant in de mond, zij het gematigd. Blind zou ik zeggen dat dit een al wat gerijpte wijn is.
Fris schenken op 12 graden.
Interrssante wijn, de hoeveelheid in de fles zakt zienderogen.
8 € ter plaatse.
Een vineus alternatief voor rosé op warme dagen , ik grijp er steeds naar terug.

Hun Crémant is ook zo mooi. Goed bezig daar precies!
De voorlaatste fles La Conseillante 1994

Ik had er al eentje "mwah" en eentje "subliem" .... hopelijk is deze fles het laatste genegen.
Een halfje voor deze avond ( in karaf ), de rest proberen we te sparen voor morgen ( i/d fles ).

Mathijs
(30-08-2017 05:12 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Een halfje voor deze avond ( in karaf ), de rest proberen we te sparen voor morgen ( i/d fles ).
Mathijs
Dat ik daar nog nooit opgekomen ben...banghead
La Tour Figeac 2006
Nog te viriel; er zit nog teveel testosteron in.Wink
https://www.youtube.com/watch?v=2b308Hb37ZY
Ondertussen zijn we wel 6 jaar verder.
(30-08-2017 06:36 PM)Biff schreef: [ -> ]
(30-08-2017 05:12 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Een halfje voor deze avond ( in karaf ), de rest proberen we te sparen voor morgen ( i/d fles ).
Mathijs
Dat ik daar nog nooit opgekomen ben...banghead

Ik had gisteren beter moeten weten .... 1/2 overgebleven fles met inhoud geoxideerd de pompbak in banghead.
Matthijs,

Ik schenk mijn restjes altijd over van de 0,75 L wijnfles naar een of meerdere kleine 0,187 L glazen koffiemelk flesjes. Daarna gaan de flesjes naar de koelkast.

1 Wijnfles zijn 4 van deze kleine flesjes.

De flesjes zijn zo klein dat de aanwezige zuurstof nagenoeg geen effect heeft op de wijn. Naar mijn mening zou oxidatie op deze wijze de volgende dag niet mogen plaatsvinden.

Ik heb positieve ervaringen na zelfs 5 dagen op deze manier.

Give it a try zou ik zeggen.

Grtz Wil
(31-08-2017 10:00 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(30-08-2017 06:36 PM)Biff schreef: [ -> ]
(30-08-2017 05:12 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Een halfje voor deze avond ( in karaf ), de rest proberen we te sparen voor morgen ( i/d fles ).
Mathijs
Dat ik daar nog nooit opgekomen ben...banghead

Ik had gisteren beter moeten weten .... 1/2 overgebleven fles met inhoud geoxideerd de pompbak in banghead.
NooooooooooooSad
Op restaurant een 'de grès ou de force' Riesling 2012 van Catherine Riss, een biodynamische wijnboer met een klein domein in de Elzas. Deze cuvée is gerijpt op oude vaten.

De geur deed me meer aan bloemen dan aan fruit denken. Er komt ook iets mineraals in terug - de wijngaard ligt op 'grès' (zandsteen?) Hoewel al vijf jaar oud, zeker nog niet voorbij zijn top. Op de fles stond dat je de wijn best kon karaferen, waarom was me niet helemaal duidelijk.

Eigenlijk wel een hele fijne ontdekking op restaurant, en helemaal niet te duur. Overigens een erg mooi etiket.
Nu in de karaf ..... Petit Cheval 2005

Ik tracht notities te nemen en hier te posten ....

Edit .... de eerste paar glazen lossen al mijn verwachtingen in .... heerlijke wijn.

Mathijs
Westvleteren 12
What can I say...
Meer verwacht je nooit van een bier.
2€ voor 33cl genot...
(02-09-2017 09:53 PM)Bert schreef: [ -> ]Westvleteren 12
What can I say...
Meer verwacht je nooit van een bier.
2€ voor 33cl genot...

..en naar verluidt perfect om een fles Lagrange 2002 mee door te spoelen...
(02-09-2017 10:17 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(02-09-2017 09:53 PM)Bert schreef: [ -> ]Westvleteren 12
What can I say...
Meer verwacht je nooit van een bier.
2€ voor 33cl genot...

..en naar verluidt perfect om een fles Lagrange 2002 mee door te spoelen...

absoluut Rolleyes
Casillero del Diablo Reserva Privada Cabernet Sauvignon 2013. Onmogelijk om dit niet lekker te vinden. Indien in promo in Delhaize: must-buy.
(04-09-2017 06:49 PM)claret schreef: [ -> ]Casillero del Diablo Reserva Privada Cabernet Sauvignon 2013. Onmogelijk om dit niet lekker te vinden. Indien in promo in Delhaize: must-buy.

Idd P/K absoluut top!

Hier vanavond een halfje Fiefs de Lagrange 2014 in het glas!
Gisteren en deze avond ... een proefproject van twee goeie vrienden.
In het glas hun allereerste jaargang .... 2013. Leuke (drink)wijn wel.
Gemaakt van 100% Merlot, heeft wat hout gezien, jong te drinken.
Nu ja jong .... de eerste jaren veel te gesloten, lijkt nu op gang te komen.

Mathijs

[attachment=2767] [attachment=2768]
Gisteravond in wijnbar Titulus (aanrader!) helemaal ondersteboven van de Montebruno 2012 pinot noir (Eola-Amity Hills) uit Oregon. Wat betreft kleur iets donkerder dan de doorsnee pinot noir. Zowel donker fruit als iets kruidigs (peper?) in de neus, en iets mineraals dat ik niet meteen kan thuisbrengen. Lange afdronk van de soort die niet gaat vervelen. De zuren van de druif zijn perfect in evenwicht met smaak en textuur.

Wijngaard ligt op een van oorsprong vulkanische bodem die voornamelijk uit klei en leem bestaat, op een zuidelijke helling waar naar verluidt een fris briesje staat dat de druiven 's nachts afkoelt. De wijn heeft een jaar op 'neutrale eik' gelegen.

Hier wil ik meer van drinken!
(05-09-2017 08:48 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Gisteravond in wijnbar Titulus (aanrader!) helemaal ondersteboven van de Montebruno 2012 pinot noir (Eola-Amity Hills) uit Oregon. Wat betreft kleur iets donkerder dan de doorsnee pinot noir. Zowel donker fruit als iets kruidigs (peper?) in de neus, en iets mineraals dat ik niet meteen kan thuisbrengen. Lange afdronk van de soort die niet gaat vervelen. De zuren van de druif zijn perfect in evenwicht met smaak en textuur.

Wijngaard ligt op een van oorsprong vulkanische bodem die voornamelijk uit klei en leem bestaat, op een zuidelijke helling waar naar verluidt een fris briesje staat dat de druiven 's nachts afkoelt. De wijn heeft een jaar op 'neutrale eik' gelegen.

Hier wil ik meer van drinken!

interesting! ik wil al lang eens een pinot uit Oregon proeven, maar blijkbaar moet deze fles ook al een 40€ kosten bij Titulus... Sad
Dat hield me ook tegen om een fles te kopen...

Er stond eigenlijk een Franse pinot noir op de kaart van wijnen die je per glas kon drinken, maar de serveuse zei dat ze nog een fles Montebruno had openstaan. Ik geloof dat ik 8 euro voor een glas heb betaald. Niet weinig, maar het is - samen met een Calera die ik enkele jaren geleden dronk - een wijn waar ik nog lang met goede herinneringen aan zal terugdenken.
Ze tellen er inderdaad niet naast maar m.i. bieden ze hem wel aan de betere prijs, swaffou heeft hem ook...
(05-09-2017 02:57 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Dat hield me ook tegen om een fles te kopen...

Er stond eigenlijk een Franse pinot noir op de kaart van wijnen die je per glas kon drinken, maar de serveuse zei dat ze nog een fles Montebruno had openstaan. Ik geloof dat ik 8 euro voor een glas heb betaald. Niet weinig, maar het is - samen met een Calera die ik enkele jaren geleden dronk - een wijn waar ik nog lang met goede herinneringen aan zal terugdenken.

Die Calera dronk ik ook ooit.
http://www.vinejo.freebb.be/thread-3004-...l#pid42699
Beviel me toen ook zeer.
(05-09-2017 11:22 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-09-2017 02:57 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Dat hield me ook tegen om een fles te kopen...

Er stond eigenlijk een Franse pinot noir op de kaart van wijnen die je per glas kon drinken, maar de serveuse zei dat ze nog een fles Montebruno had openstaan. Ik geloof dat ik 8 euro voor een glas heb betaald. Niet weinig, maar het is - samen met een Calera die ik enkele jaren geleden dronk - een wijn waar ik nog lang met goede herinneringen aan zal terugdenken.

Die Calera dronk ik ook ooit.
http://www.vinejo.freebb.be/thread-3004-...l#pid42699
Beviel me toen ook zeer.

Lang geleden bij mij. Was ooit tijdens Vinexpo nog samen met o.a. Josh Jensen gehuisvest in Arcachon. Mijn favoriet was toen de Selleck.
Calera is fantastisch, ik gebruik de witte chardonnay heel vaak in tastings om te tonen dat Amerikaanse Chardonnay niet altijd 1 blok smeltende karamel is. Het domein werd trouwens een tijdje geleden gekocht door Duckhorn in Napa, maar Josh Jensen blijft wel de baas, voorlopig toch.
Koppelingen