wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(12-03-2016 09:36 PM)Jef schreef: [ -> ]Saint Pierre 2008 versus Fombrauge 2006:2 prachtige wijnen.Rood fruit,vol in de mond.Voor mij de Saint Pierre meer finesse.Fombrauge was andere stijl,maar zeer goed.Kan het jaartal daar mee te maken hebben?

Denk ik wel. 2006 was naar verluidt zeer warm in september waardoor de wijnen soms wat onstuimig zijn in hun fruit. 2008 dan weer is een klassiek, koel Bordeauxjaar, met meer finesse dan kracht en alcohol.
Deze avond nog eens de eerste grote liefde opzoeken .... Sauternes.

Deze ochtend uit de kelder gehaald en frisser gezet ... Lions de Suduiraut 2009.
Vorige fles had ik november 2013 gedegusteerd, maar geen TN - nu dus wel.

Tot vanavond !

Mathijs
(04-01-2012 11:13 PM)33S schreef: [ -> ]Chateau Ventenac 2008. Mooie P/K en dito tip van Vinejo.

Met de opdracht op pad gestuurd om een receptiewijn te wijn te vinden die én betaalbaar én gesmaakt zal worden door (hopelijk) een meerderheid van de aanwezigen?

Ik kwam via de blog van Vinejo op deze Ventenac 2013 die nu in promo staat bij Carrefour Market (4,99 EUR). Mooie neus met veel fruit. Een wijn die in de aanzet no wel meevalt maar dit toch niet helemaal doortrekt naar 't einde toe. In de afdronk 'gebrand fruit' (afkomstig van de Grenache in combinatie met een hogere alcoholgehalte), die ik in nogal wat goedkopere Languedocs tegenkom en waar ik minder voor sta te springen. Vrij bitter ook.

Ik ben dus niet helemaal overtuigd. Misschien te hoge verwachtingen voor een wijn van dit prijsniveau? Who knows. Scrhijf nooit een wijn direct af: daarom plaatste ik de fles na een glas in de frigo. Eens kijken wat hij deze avond geeft.
(16-03-2016 10:55 AM)Fre schreef: [ -> ]
(04-01-2012 11:13 PM)33S schreef: [ -> ]Chateau Ventenac 2008. Mooie P/K en dito tip van Vinejo.

Met de opdracht op pad gestuurd om een receptiewijn te wijn te vinden die én betaalbaar én gesmaakt zal worden door (hopelijk) een meerderheid van de aanwezigen?

Ik kwam via de blog van Vinejo op deze Ventenac 2013 die nu in promo staat bij Carrefour Market (4,99 EUR). Mooie neus met veel fruit. Een wijn die in de aanzet no wel meevalt maar dit toch niet helemaal doortrekt naar 't einde toe. In de afdronk 'gebrand fruit' (afkomstig van de Grenache in combinatie met een hogere alcoholgehalte), die ik in nogal wat goedkopere Languedocs tegenkom en waar ik minder voor sta te springen. Vrij bitter ook.

Ik ben dus niet helemaal overtuigd. Misschien te hoge verwachtingen voor een wijn van dit prijsniveau? Who knows. Scrhijf nooit een wijn direct af: daarom plaatste ik de fles na een glas in de frigo. Eens kijken wat hij deze avond geeft.

Ik herinner me deze wijn zelfs niet meer, dus zo fantastisch zal het ook niet geweest zijn Smile
(16-03-2016 10:55 AM)Fre schreef: [ -> ]
(04-01-2012 11:13 PM)33S schreef: [ -> ]Chateau Ventenac 2008. Mooie P/K en dito tip van Vinejo.

Met de opdracht op pad gestuurd om een receptiewijn te wijn te vinden die én betaalbaar én gesmaakt zal worden door (hopelijk) een meerderheid van de aanwezigen?

Ik kwam via de blog van Vinejo op deze Ventenac 2013 die nu in promo staat bij Carrefour Market (4,99 EUR). Mooie neus met veel fruit. Een wijn die in de aanzet no wel meevalt maar dit toch niet helemaal doortrekt naar 't einde toe. In de afdronk 'gebrand fruit' (afkomstig van de Grenache in combinatie met een hogere alcoholgehalte), die ik in nogal wat goedkopere Languedocs tegenkom en waar ik minder voor sta te springen. Vrij bitter ook.

Ik ben dus niet helemaal overtuigd. Misschien te hoge verwachtingen voor een wijn van dit prijsniveau? Who knows. Scrhijf nooit een wijn direct af: daarom plaatste ik de fles na een glas in de frigo. Eens kijken wat hij deze avond geeft.

ik heb die onlangs ook gedronken en kwam tot dezelfde conclusie. Als je iets zoekt in die prijscategorie, zou ik zonder twijfel de Château de Vaugelas aanraden van de Colruyt. Of eventueel de Château Artix, ook uit Colruyt.
(16-03-2016 12:07 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(16-03-2016 10:55 AM)Fre schreef: [ -> ]
(04-01-2012 11:13 PM)33S schreef: [ -> ]Chateau Ventenac 2008. Mooie P/K en dito tip van Vinejo.

Met de opdracht op pad gestuurd om een receptiewijn te wijn te vinden die én betaalbaar én gesmaakt zal worden door (hopelijk) een meerderheid van de aanwezigen?

Ik kwam via de blog van Vinejo op deze Ventenac 2013 die nu in promo staat bij Carrefour Market (4,99 EUR). Mooie neus met veel fruit. Een wijn die in de aanzet no wel meevalt maar dit toch niet helemaal doortrekt naar 't einde toe. In de afdronk 'gebrand fruit' (afkomstig van de Grenache in combinatie met een hogere alcoholgehalte), die ik in nogal wat goedkopere Languedocs tegenkom en waar ik minder voor sta te springen. Vrij bitter ook.

Ik ben dus niet helemaal overtuigd. Misschien te hoge verwachtingen voor een wijn van dit prijsniveau? Who knows. Scrhijf nooit een wijn direct af: daarom plaatste ik de fles na een glas in de frigo. Eens kijken wat hij deze avond geeft.

ik heb die onlangs ook gedronken en kwam tot dezelfde conclusie. Als je iets zoekt in die prijscategorie, zou ik zonder twijfel de Château de Vaugelas aanraden van de Colruyt. Of eventueel de Château Artix, ook uit Colruyt.

Of Santa Rita Cabernet Sauvignon als ze die nog verkopen.
C bracht uit de plaatselijke AD D. dit flesje mee ter voorbereiding van haar volgende wijnles.

De verwachtingen lagen niet hoog, een botteling van Delhaize....

Wel voor mij/ons was dit een zeer positieve verrassing.
Zeer expressieve wijn, schone kriekskes, licht gebrande toets en knapperige zuurtjes.

https://nl.delhaizewineworld.com/F-10002...aint_amour
(16-03-2016 10:55 AM)Fre schreef: [ -> ]
(04-01-2012 11:13 PM)33S schreef: [ -> ]Chateau Ventenac 2008. Mooie P/K en dito tip van Vinejo.

Met de opdracht op pad gestuurd om een receptiewijn te wijn te vinden die én betaalbaar én gesmaakt zal worden door (hopelijk) een meerderheid van de aanwezigen?

Ik kwam via de blog van Vinejo op deze Ventenac 2013 die nu in promo staat bij Carrefour Market (4,99 EUR). Mooie neus met veel fruit. Een wijn die in de aanzet no wel meevalt maar dit toch niet helemaal doortrekt naar 't einde toe. In de afdronk 'gebrand fruit' (afkomstig van de Grenache in combinatie met een hogere alcoholgehalte), die ik in nogal wat goedkopere Languedocs tegenkom en waar ik minder voor sta te springen. Vrij bitter ook.

Ik bn dus niet helemaal overtuigd. Misschien te hoge verwachtingen voor een wijn van dit prijsniveau? Who knows. Scrhijf nooit een wijn direct af: daarom plaatste ik de fles na een glas in de frigo. Eens kijken wat hij deze avond geeft.

Ik heb die Ventenac al meer dan 5 jaar (wellicht langer) niet meer gekocht of gedronken, mss beter wat recentere tips gebruiken Wink
Mss heeft ook 2013 er mee te maken, bitter = onrijp..
Trouwens, mogelijks is Ventenac een van de Langudocdomeinen die bekendheid kregen via de grootdistributie om daarna hun wijnen eerder via kleinhandel te verkopen - goed mogelijk dus dat de Ventenac vandaag in Carrefour niet meer dezelfde wijn is...
(16-03-2016 02:54 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(16-03-2016 10:55 AM)Fre schreef: [ -> ]
(04-01-2012 11:13 PM)33S schreef: [ -> ]Chateau Ventenac 2008. Mooie P/K en dito tip van Vinejo.

Met de opdracht op pad gestuurd om een receptiewijn te wijn te vinden die én betaalbaar én gesmaakt zal worden door (hopelijk) een meerderheid van de aanwezigen?

Ik kwam via de blog van Vinejo op deze Ventenac 2013 die nu in promo staat bij Carrefour Market (4,99 EUR). Mooie neus met veel fruit. Een wijn die in de aanzet no wel meevalt maar dit toch niet helemaal doortrekt naar 't einde toe. In de afdronk 'gebrand fruit' (afkomstig van de Grenache in combinatie met een hogere alcoholgehalte), die ik in nogal wat goedkopere Languedocs tegenkom en waar ik minder voor sta te springen. Vrij bitter ook.

Ik bn dus niet helemaal overtuigd. Misschien te hoge verwachtingen voor een wijn van dit prijsniveau? Who knows. Scrhijf nooit een wijn direct af: daarom plaatste ik de fles na een glas in de frigo. Eens kijken wat hij deze avond geeft.

Ik heb die Ventenac al meer dan 5 jaar (wellicht langer) niet meer gekocht of gedronken, mss beter wat recentere tips gebruiken Wink
Mss heeft ook 2013 er mee te maken, bitter = onrijp..
Trouwens, mogelijks is Ventenac een van de Langudocdomeinen die bekendheid kregen via de grootdistributie om daarna hun wijnen eerder via kleinhandel te verkopen - goed mogelijk dus dat de Ventenac vandaag in Carrefour niet meer dezelfde wijn is...

Could be: Ventenac is idd een 'botteled by'
Punt 2: conclusie is: ik loop weeral een paar jaar achter Smile
Deze avond nog even snoepen van Saint-Emilon Société Civile du Cheval Blanc 2005.
Eerdere ervaringen en TN blijven behouden - mooie wijn, perfect op dronk !

Vooral een heerlijk ingetogen en geraffineerde neus, mooi stijlvol en toch een stout ( sexy ) kantje.
Dan in de mond op kousenvoetjes walsen, elegant en licht, bulkt wel goed op bij nemen O2.
Ook in de afdronk zit het netjes in elkaar, mooi licht maar toch in elkaar vloeiende smaken.
Zal ik nog wel eens proeven naast Petit Cheval 05, maar helaas is de eerste wijn "hors categorie" voor mijn wedde.

Mathijs
Deze avond op het menu, samen met medelid MH:

- Hacienda Monasterio Crianza 2002
- Hacienda Monasterio Reserva Especial 1998

Zeer benieuwd, zeker na he lezen van het reeds bestaande topic hierover
Faustino 1 Gran Reserva 2001 in het glas. Slurp
(17-03-2016 09:19 PM)Benz schreef: [ -> ]Faustino 1 Gran Reserva 2001 in het glas. Slurp


Een echte plezierwijn! 2002 en 2004 in kelder
(18-03-2016 11:20 AM)Pietn schreef: [ -> ]
(17-03-2016 09:19 PM)Benz schreef: [ -> ]Faustino 1 Gran Reserva 2001 in het glas. Slurp


Een echte plezierwijn! 2002 en 2004 in kelder

Idd. een echt toppertje Wink
Momenteel een simpele & basic Pomerol in het glas .... La Pointe 2005.

Gisteren ontkurkt en al twee glazen genipt ... beviel me niet echt.
Nachtje laten rusten en nu de rest .... zit al wat meer velours in de mond.

Mathijs
Hier een Lalande de Pomerol, Chateau De Chambrun 1997
Momenteel 10 min open, even genipt .... en het zit goed.

Grts
(18-03-2016 09:19 PM)fleer schreef: [ -> ]Hier een Lalande de Pomerol, Chateau De Chambrun 1997
Momenteel 10 min open, even genipt .... en het zit goed.

Grts

Lalande de Pomerol.... daar zitten veel pareltjes tussen!Wink
(18-03-2016 11:25 AM)Benz schreef: [ -> ]
(18-03-2016 11:20 AM)Pietn schreef: [ -> ]
(17-03-2016 09:19 PM)Benz schreef: [ -> ]Faustino 1 Gran Reserva 2001 in het glas. Slurp


Een echte plezierwijn! 2002 en 2004 in kelder

Idd. een echt toppertje Wink

2004 viel een beetje tegen. De 2001 daarentegen hebt ik altijd schitterend gevonden.
(18-03-2016 07:53 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Momenteel een simpele & basic Pomerol in het glas .... La Pointe 2005.
Ben ik benieuwd naar eigenlijk.
Kreeg enkele maanden terug ene kado!
(13-03-2016 01:11 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(12-03-2016 09:36 PM)Jef schreef: [ -> ]Saint Pierre 2008 versus Fombrauge 2006:2 prachtige wijnen.Rood fruit,vol in de mond.Voor mij de Saint Pierre meer finesse.Fombrauge was andere stijl,maar zeer goed.Kan het jaartal daar mee te maken hebben?

Denk ik wel. 2006 was naar verluidt zeer warm in september waardoor de wijnen soms wat onstuimig zijn in hun fruit. 2008 dan weer is een klassiek, koel Bordeauxjaar, met meer finesse dan kracht en alcohol.

Les grands chenes 2006.
Mist fruit! Sappige afgeronde tannines, aangenaam in de mond, dat wel. Afdronk lang. Met meer fruit zou dit een topper zijn. Of zou het kunnen dat het fruit in deze fase wat op de achtergrond zit? Ik vrees echter dat de wijn niet meer zal beter worden... Beetje raar had ook een wat metalige neus.
(19-03-2016 10:00 AM)Hugel schreef: [ -> ]
(13-03-2016 01:11 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(12-03-2016 09:36 PM)Jef schreef: [ -> ]Saint Pierre 2008 versus Fombrauge 2006:2 prachtige wijnen.Rood fruit,vol in de mond.Voor mij de Saint Pierre meer finesse.Fombrauge was andere stijl,maar zeer goed.Kan het jaartal daar mee te maken hebben?

Denk ik wel. 2006 was naar verluidt zeer warm in september waardoor de wijnen soms wat onstuimig zijn in hun fruit. 2008 dan weer is een klassiek, koel Bordeauxjaar, met meer finesse dan kracht en alcohol.

Les grands chenes 2006.
Mist fruit! Sappige afgeronde tannines, aangenaam in de mond, dat wel. Afdronk lang. Met meer fruit zou dit een topper zijn. Of zou het kunnen dat het fruit in deze fase wat op de achtergrond zit? Ik vrees echter dat de wijn niet meer zal beter worden... Beetje raar had ook een wat metalige neus.

Les Grands Chenes is van de Magrez-stal, zijn altijd wel wijnen waar de houtlagering het fruit soms wat domineert. In 2006 was er trouwens niet per se méér fruit, maar wel soms gestoofd en overrijp fruit. Anderzijds, er werden sowieso ook heel wat evenwichtige wijnen gemaakt, de microklimaten in de streek zijn soms zeer verschillend. However, 2006 blijft het raarste en minst consistente jaar van de eeuw voor mij..
(18-03-2016 09:58 PM)Benz schreef: [ -> ]
(18-03-2016 09:19 PM)fleer schreef: [ -> ]Hier een Lalande de Pomerol, Chateau De Chambrun 1997
Momenteel 10 min open, even genipt .... en het zit goed.

Grts

Lalande de Pomerol.... daar zitten veel pareltjes tussen!Wink

Van de Chambrun word ik niet wild, zijn leeftijd maakt wel veel goed. 90p

Grts.

Marc

Een proefflesje uit Cora.
Dom du Mioula 2013, AOP Marcillac (100% Fer Savadou)
Intens donker kersrode kleur.
Zwoele neus met gestoofd rood en zwart fruit. Cassis, blauwe bes. Kruidige neus ook, met wat munt , zoethout en gedroogde kruiden. Verder wat potlood en groen hout.
Sappig en fruit in aanzet, met rood bessenfruit en en kleine kruidigheid. De zuren die in middenstuk opkomen geven een fraicheur, maar staan ook wat los van de (lichtere) structuur.
In afdronk weer gestoofd fruit en wat kruidigheid.

Correcte wijn, wint wat met open te staan (proefnotitie van dag 3), maar ik ga er geen van bijhalen.
(19-03-2016 08:52 PM)Marc schreef: [ -> ]Een proefflesje uit Cora.
Dom du Mioula 2013, AOP Marcillac (100% Fer Savadou)
Intens donker kersrode kleur.
Zwoele neus met gestoofd rood en zwart fruit. Cassis, blauwe bes. Kruidige neus ook, met wat munt , zoethout en gedroogde kruiden. Verder wat potlood en groen hout.
Sappig en fruit in aanzet, met rood bessenfruit en en kleine kruidigheid. De zuren die in middenstuk opkomen geven een fraicheur, maar staan ook wat los van de (lichtere) structuur.
In afdronk weer gestoofd fruit en wat kruidigheid.

Correcte wijn, wint wat met open te staan (proefnotitie van dag 3), maar ik ga er geen van bijhalen.

Heb dat ook steeds met Zuidwest wijnen... Geniet er meestal wel van maar koop ze niet bij...
Af en toe duik je eens dieper je kelder in en kom je hier en daar een lijk tegen.

Wat vond ik:
Bordeaux superieure Chateau la Croix de sainte-Anne 2000
Bordeaux superieure Chateau Pagueneau 2003
Saint- Emilion Grand Cru Chateau Grand Corbin 2005

Het zekere voor het onzekere genomen en de laatste gekozen om te serveren bij een pasta met kalfsreepjes, kruidenroom en courgette.

Neus starte vrij discreet en vlak; was bosvruchten , beetje kruidigheid. Toetje vanille en wat rokerig. Kleur gaf aan dat we hem inderdaad niet echt veel langer hadden moeten laten liggen. Duidelijk oxidatief. In de mond kwamen de bosvruchten terug, wat cassis, aangename structuur en body en nog redelijk wat zachte tannines. Geen top wijn, maar aangenaam gezelschap bij het gerecht. Wellicht net op tijd van een gewisse dood gered.

De andere twee zullen we eens op een avondje testen. De Pagueneau gaf op de fles al aan dat hij best te drinken was voor 2008, dus dat belooft niet veel goeds.
Onverwacht maar aangenaam bezoek gisterenavond bij mijn vader betekende dat er weer enkele random flessen wijn naar boven werden gehaald. Niet te speciaal of te duur maar aangenaam, het soort wijnen die de conversatie bijna vanzelf naar zich toe kunnen trekken, wijnen die je niet proeft maar eenvoudigweg drinkt.

Bolo 2014 van Rafael Palacios
Mate 2011 van Sottimano
Paliokalias 2009 van Dalamara
Alanada van Quinta da Muradella 2011

Enkele notities volgen waarschijnlijk nog!
(20-03-2016 04:34 PM)Kupers schreef: [ -> ]Onverwacht maar aangenaam bezoek gisterenavond bij mijn vader betekende dat er weer enkele random flessen wijn naar boven werden gehaald. Niet te speciaal of te duur maar aangenaam, het soort wijnen die de conversatie bijna vanzelf naar zich toe kunnen trekken, wijnen die je niet proeft maar eenvoudigweg drinkt.

Bolo 2014 van Rafael Palacios
Mate 2011 van Sottimano
Paliokalias 2009 van Dalamara
Alanada van Quinta da Muradella 2011

Enkele notities volgen waarschijnlijk nog!

Die Griek al twee keer geschonken aan meerdere proevers, werd altijd bijzonder lauw onthaald. Redelijk hoog in zuren, weinig charme. Herinner me niet meer het oogstjaar, ik zie dat jullie de 2009 dronken, mss was ie te jong bij ons.
(20-03-2016 06:45 PM)vinejo schreef: [ -> ]Die Griek al twee keer geschonken aan meerdere proevers, werd altijd bijzonder lauw onthaald. Redelijk hoog in zuren, weinig charme. Herinner me niet meer het oogstjaar, ik zie dat jullie de 2009 dronken, mss was ie te jong bij ons.


Het was de eerste Xinomavro die ik ooit dronk maar was er wel aangenaam door verrast toen. Nu heb ik er wel al enkelen ontdekt die ik prijs-kwaliteit toch hoger zou inschatten. Sowieso iets wat je niet jong moet drinken, hier ben ik niet helemaal zeker van de tannines, beetje te vooralsnog en vrij hard.

Denk dat het wel een echte foodwine is, geeft dat met iets gegrild en je hebt een heel andere ervaring.
(20-03-2016 07:07 PM)Kupers schreef: [ -> ]
(20-03-2016 06:45 PM)vinejo schreef: [ -> ]Die Griek al twee keer geschonken aan meerdere proevers, werd altijd bijzonder lauw onthaald. Redelijk hoog in zuren, weinig charme. Herinner me niet meer het oogstjaar, ik zie dat jullie de 2009 dronken, mss was ie te jong bij ons.


Het was de eerste Xinomavro die ik ooit dronk maar was er wel aangenaam door verrast toen. Nu heb ik er wel al enkelen ontdekt die ik prijs-kwaliteit toch hoger zou inschatten. Sowieso iets wat je niet jong moet drinken, hier ben ik niet helemaal zeker van de tannines, beetje te vooralsnog en vrij hard.

Denk dat het wel een echte foodwine is, geeft dat met iets gegrild en je hebt een heel andere ervaring.

Foodwine, kan ik inkomen..met Griekse koteletjes of zo ;-)
Deze avond 2014 Denis Jamain Reuilly "Les Fossiles" in het glas.
Een mooie witte bio wijn om het weekend af te sluiten ( met een stukje vis ).

Mathijs
Koppelingen