wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(26-12-2012 03:00 PM)Jef schreef: [ -> ]Kerstdag:Ch. Poujeaux 1986 DMagm.Zeer lekkere toegankelijke wijn.
Nog fruit en een mooie afdronk.Alleen problemen met het openen.

Kurkbreuk ?
Inderdaad.Dan maar met een zeefje gedecanteerd.
(26-12-2012 03:00 PM)Jef schreef: [ -> ]Kerstdag:Ch. Poujeaux 1986 DMagm.Zeer lekkere toegankelijke wijn.
Nog fruit en een mooie afdronk.Alleen problemen met het openen.

Als je dat soort wijnen nog eens gaat openen verwittig mij dan een dag op voorhand dan wil ik die voor jou misschien wel onberispelijk komen ontkurken.Wink
Als aperitief gestart met Château Tour Leognan 2002.
Eén glas van gedronken; de rest is de pompbak in gegaan; geoxideerd; fraîcheur en fruit volledig weg geëbd.
Dan maar iets jong ontkurkt: voor degenen die mineraliteit; zilte smaak ; pompelmoes en mooie zuren met bittere toets kunnen appreciëren dan moet je “Terre de Pierre” van Luneau-Papin Muscadet Sevre &Maine 2010 eens proberen.
Koop je zeker terug.Slurp

Zie: http://www.domaineluneaupapin.com/anglai...e.php?id=5 voor de 2009.
@ Don. Heb de wijnen van Luneau-Papin gekocht bij 1j1v en ben er ook helemaal weg van. Ik had deze blind als opwarmer geserveerd voor een aantal grote wijnen en wat bleek .... de Terre de Pierre kreeg de meeste waardering. Niemand plaatste de wijn overigens correct (heel wat Riesling-gokjes) en behoorlijk wat mensen reageerden erg verbaasd toen ze hoorden dat het een Muscadet was :-)
(27-12-2012 01:57 PM)Johan_Vdd schreef: [ -> ]@ Don. Heb de wijnen van Luneau-Papin gekocht bij 1j1v en ben er ook helemaal weg van. Ik had deze blind als opwarmer geserveerd voor een aantal grote wijnen en wat bleek .... de Terre de Pierre kreeg de meeste waardering. Niemand plaatste de wijn overigens correct (heel wat Riesling-gokjes) en behoorlijk wat mensen reageerden erg verbaasd toen ze hoorden dat het een Muscadet was :-)

@ Johan,
Deze wijn met een Riesling verwarren kan ik heel goed begrijpen.
Het is een van mijn ontdekkingen van 2012.
Prachtig ding hé.
Een wijn die alleen al schittert door zijn puurheid en zuiverheid en toch nog zo'n delicaat smaakpatroon heeft.
We gaan verder niet teveel reclame maken.
Ik kocht deze ook bij 1jour1vin.
Chateau Grand Corbin-Despagne, Saint-Emilion Grand cru classe 2007: erg groenig (onrijp) in de mond. Misschien factor 2007 die speelt? Of toch een minder goed wijnhuis?
Philippe & Vincent Jaboulet , Crozes Hermitage Nouvelère 2006
Had nog eens goesting in een Syrah.... en yes bingo! Geen overpower , beetje tannines en niet te fruitig.
P/Q een topper en tweede dag heeft hij echt nodig... ook een lekker stukske wild :-)
Vandaag nog eens een fleske Les Orbiers de la Peira 2007 van Domaine La Peira opengetrokken recht uit de kelder. Echt pure noten. Kan aan de assemblage gelegen zijn van 65 % Cinsault en 35 % Carignan. Ondanks het warme jaar heeft deze wijn een opmerkelijke frisheid. 90/100
(27-12-2012 05:44 PM)Lieven2 schreef: [ -> ]Chateau Grand Corbin-Despagne, Saint-Emilion Grand cru classe 2007: erg groenig (onrijp) in de mond. Misschien factor 2007 die speelt? Of toch een minder goed wijnhuis?

De laatste jaren toch in stijgende lijn hoor. Maar 2007 was voor elk Chateau moeilijk. Ik proefde trouwens vorige zondag een 1983 van Grand Corbin Despagne, was volledig geoxideerd.
Als aperitief Domaine Lafage Cuvee Centenaire 2011 Cotes Du Roussillon.
Een wijn gemaakt op basis van 80% Grenache Blanc en de rest Roussane
Mooi bittertje, mooi aperitief.
Dit wordt meer dan een glas.
Doet me denken aan witte wijnen van Gayda.
.................
.................
Bij het 2de glas even gaan googlen.
Krijgt op http://www.wine-searcher.com een score van 91.
Deze keer van mij ook.Wink
Verjaardag van’t vrouwke… dan mag er ook al eens iets lekkers opengaan:-)
Marc Hebrart – Mareuil sur Ay
1er Cru – Sélection : lekkere droge champagne, perfect voor apéro

JY Devevey Chassagne Montrachet 2006
Mooie kleur en schittering, wat terughoudende neus maar na een tijdje en opwarming: geel fruit , licht hout en honing. In de mond citrus en schone zuurkes, zeer lang en vol. Nog wat potentieel maar nu mooi op dronk. De vorige fles was nog wat “houterig”

Fonsalette Rouge 2005
Direct dat mooie typische Reynaud en Fonsalette neusje. Vooral aardbei maar ook kruiden wat appelsienszoet. Elegant en lang in de mond, supperklasse! Klein beetje evolutie (rozijntjes), klaar om te drinken maar kan gerust nog een jaartje of 10 mee. Héérlijk!
Strange, soms wat Italiaanse indrukken :-)

La grange des peres 2007
Jawadde , wat een neus!! Typisch GDP.. voor mij een kruidige yoghurt die in een eiken kast heeft gestaan:-) ook iets zoetig en melkchoclat
Weinig woorden , formidabel lekker en wat een lengte!
Waw, mooie line-up. De GDP karaf gegeven ? Kan hij nog wat mee ? Ik dronk deze zomer een witte, was ook zeer schone belevenis. Met de Fonsalette ga ik nog wat wachten...
De menu zal wel even lekker geweest zijn Wink Wens haar een gelukkige van ons ...
Paar uurkes caraf ja, kan nog jaren mee. Het vrouwke dankt jullie!!
Proficiat aldaar en santé!
thank you man, veel santé de laatste dagen:-)
Tamusement allemaal straks!!
(31-12-2012 03:01 PM)Venne schreef: [ -> ]thank you man, veel santé de laatste dagen:-)
Tamusement allemaal straks!!

Gulle ook ! Laat het knallen Wink
(31-12-2012 04:01 PM)doc schreef: [ -> ]
(31-12-2012 03:01 PM)Venne schreef: [ -> ]thank you man, veel santé de laatste dagen:-)
Tamusement allemaal straks!!

Gulle ook ! Laat het knallen Wink

Net een Chambolle 06 van Amiot Servelle geopend en een Janasse Chaupin van t zelfde jaar.. Hmm....
ola... welke chambolle ? Plantes , Derrière la Grange , Amoureuses?
(31-12-2012 05:07 PM)Venne schreef: [ -> ]ola... welke chambolle ? Plantes , Derrière la Grange , Amoureuses?

Deze lieu dit noemt 'villages' Cool
da's ook al vree goed zonne... geniet ervan!

den deze op verplaatsing seffens... geen echte wijnliefhebbers dus ben benieuwd wat er in het glas gaat komen:-)
(31-12-2012 05:12 PM)Venne schreef: [ -> ]da's ook al vree goed zonne... geniet ervan!

den deze op verplaatsing seffens... geen echte wijnliefhebbers dus ben benieuwd wat er in het glas gaat komen:-)

Mijn deelneming, Venne. Wie weet komt er wel een lekker biertje in 't glas Slurp

Ook van mij aan iedereen een schitterende overgang van 12 naar 13 gewenst, trouwens. Laat het smaken vandaag.
Chaupin, 100%grenache; ook ooit gedronken en zeer goed bevonden maar duur....drinken hier Ferand C9dP 2009. Slurp
(31-12-2012 07:00 PM)gertt schreef: [ -> ]Chaupin, 100%grenache; ook ooit gedronken en zeer goed bevonden maar duur....drinken hier Ferand C9dP 2009. Slurp

Ferrand is de nieuwe Charvin! Spijtig genoeg ondertussen ook al serieus prijzig... Net de witte geopend, een Sancerre en een Chablis ( gasten houden nogal van de classics ;-) )
ik had chance... ze waren naar Dulst geweest:-)
(02-01-2013 02:28 PM)Venne schreef: [ -> ]ik had chance... ze waren naar Dulst geweest:-)

Opgepast, da zou ook nog wel eens kunnen tegenslaan Wink
Wolfberger 2011 Sylvaner

Elzaswijn blijft toch verrassen tegen een onklopbare prijs!
fris, fruitig, beetje mineraliteit, beetje 'grassigheid', meer moet dat niet zijn. aangenaam verrast!
Terre del Duca 2008 Montefalco Sagrantino

Go of no-go? Drie dagen op gedronken, dag 1: Sagrantino gestoofd fruit rozijnen, pruimedantjes, maar nie een beetje plattekes? Maar nee, zoveel zuren..., tannines wat seutig voor een Sagrantino. Dag 2: hmmm, veel fruit, meer dan die Bordeaux Anthonic 2009 alleszins, notige tannines, maar ik drink toch liever die Gamay Sans Tralala 2010, dag 3: nog twee glazen over. Hmmm, lavendel zoals iemand in ons gezin in zijn bad doet (ik niet), weer fruit, maar toch niet helemaal da. Iedere dag ja, maar. Ik raad hem niet aan, maar ge kunt misschien ne keer proberen. Komt uit Delhaize, herkenbaar aan een zwarte madam op het etiket met een dubbele kin. Ook weer ja, maar...
Pecchenino Dolcetto di Dogliani 'San Luigi' 2011. Domein is gespecialiseerd in Dolcetto, zoals wel meerdere domeinen in Dogliani. Geopend na het lezen van dit artikel: http://www.nytimes.com/2013/01/09/dining...share&_r=0

Heeft geen hout gezien, maar dat is hier eerder een voordeel. Heel sappige wijn, rood zoet fruit, ook een bittere toets, en meer diepgang dan je verwacht van deze druif. Nog jong, maar lekker tot de laatste druppel.
chambolle musigny van jj confuron... lekeeeeeeer die dinges
(04-01-2013 08:46 PM)jazzper schreef: [ -> ]chambolle musigny van jj confuron... lekeeeeeeer die dinges

Al een iets ouder beestje, Jazzper?
Koppelingen