wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(23-06-2011 10:05 AM)koen schreef: [ -> ]Och ja ... ik ben een 14+ sinds mijn eerste kan in Leuven Wink ... 't is al goed dat we niet te vaak 14+ per dag zitten Cool

applausapplaus Telkens als dat hoor van die 14 eenheden denk ik;
14 eenheden, .......dat noem ik donderdagavond Tongue
(23-06-2011 11:27 AM)Dave schreef: [ -> ]
(23-06-2011 10:05 AM)koen schreef: [ -> ]Och ja ... ik ben een 14+ sinds mijn eerste kan in Leuven Wink ... 't is al goed dat we niet te vaak 14+ per dag zitten Cool

applausapplaus Telkens als dat hoor van die 14 eenheden denk ik;
14 eenheden, .......dat noem ik donderdagavond Tongue

cheers
Vanavond laatste Omer-ke van mijnen bak...
(durf er wel niet bijzeggen wanneer ik die bak kocht...)
14 eenheden:-)
rosééke van Padie is lekker eh koen!! :-) vlot binnen
Momenteel fleske Fantôme, verdamd goe!
't is ier precies de droge lever club aan 't worden :-)
Tripel van Ename (stevig spul : 8,5%), ik mag da eigenlijk nie drinken, maar ja, af en toe eens zondigen moet kunnen hé Wink

echt wel top Slurp
Waarom zou je dat niet mogen drinken en wijn dan wel ? Soi no comprendo !
bier is nie zo goe voor mij (volgens mijn doc toch), wijn moet ik ook met mate drinken, ik ga dan wat meer voor kwaliteit ipv kwantiteit Smile
Of 't nu alcohol is in bier of in wijn, voor de gezondheid blijft dat gelijk hoor ... af en toe 't levertje wat rust gunnen...
het is de gist die problemen oplevert, mijn lever is nog OK Smile maar ik moet echt kalm zijn als het op alcohol aankomt, maar ik durf wel eens zondigen Blush

die Tripel smaakt me zowaar meer dan die Saint-Julien Smile
OFF TOCIC jongens !!!
http://www.alcoholhulp.be/
Chateau la couspaude 2007, nog te jong maar zal binnen enkele jaren zeer mooi worden...
Ik heb sinds zaterdagavond (toen wel wat overdreven) geen wijn meer gedronken wegens maaginfectie. Kom hier net bij mijn ouders aan en zie nog wat overschot staan van een obscure zuid-afrikaanse shiraz en krijg zowaar goesting Smile

Nu de hele dag nadenken over welke fles ik straks ga opendoen!
(24-06-2011 09:32 AM)33S schreef: [ -> ]Nu de hele dag nadenken over welke fles ik straks ga opendoen!

Da s de helft van het plezier hé! Wink
(24-06-2011 01:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-06-2011 09:32 AM)33S schreef: [ -> ]Nu de hele dag nadenken over welke fles ik straks ga opendoen!

Da s de helft van het plezier hé! Wink

idd, denk al een paar uurkes aan mijn Château Eugénie - Cuvée Réservée de l'Aïeul 2004 (Cahors) Smile
Het is uiteindelijk de Corallo Nero Sangiovese Riserva 2006 geworden van Gallegati uit Emilia Romagna. De wijn kreeg 3 bicch. en het domein werd uitgeroepen tot de 'Cantina emergente' in de Gambero Rosso 2010.

Zeer mooie wijn, typische sangiovese kenmerken (hij ruikt bijna naar de leren portefeuille die ik in Siena kocht). Enige storend punt is dat de afdronk iets te pittig is door het hoge alcoholpercentage van 14,5. Voor de rest zeer elegant, nog een beetje droge tannines, maar binnen een paar jaar zijn die zeker soepel. Heb gelukkig nog wat flessen liggen. Aan 19 euro zeker zijn geld waard (Licata).
(24-06-2011 09:31 PM)33S schreef: [ -> ]Het is uiteindelijk de Corallo Nero Sangiovese Riserva 2006 geworden van Gallegati uit Emilia Romagna. De wijn kreeg 3 bicch. en het domein werd uitgeroepen tot de 'Cantina emergente' in de Gambero Rosso 2010.

Zeer mooie wijn, typische sangiovese kenmerken (hij ruikt bijna naar de leren portefeuille die ik in Siena kocht). Enige storend punt is dat de afdronk iets te pittig is door het hoge alcoholpercentage van 14,5. Voor de rest zeer elegant, nog een beetje droge tannines, maar binnen een paar jaar zijn die zeker soepel. Heb gelukkig nog wat flessen liggen. Aan 19 euro zeker zijn geld waard (Licata).

laat zeker maar wat flesjes liggen tot 2016-2018, ik vermoed dat hij dan pas op zijn best zal zijn, ik heb nu paar keer "oude" 100% Sangiovese gedronken en tot het besef gekomen dat hij "jong" echt niet volledig tot zijn recht komt
Morgenavond, of eigenlijk al vanavond (zaterdag) ga ik een flesje Château d'Agassac 2005 open maken. Van mijn vader gekregen als kadootje van zijn vakantie naar Belgie...
(25-06-2011 12:19 AM)Vin1 schreef: [ -> ]Morgenavond, of eigenlijk al vanavond (zaterdag) ga ik een flesje Château d'Agassac 2005 open maken. Van mijn vader gekregen als kadootje van zijn vakantie naar Belgie...

Laat zeker weten wat je ervan vond. ik heb deze wijn vorig jaar in augustus gedronken en dit schreef ik er toen over : Ietwat hard en nog niet volledig versmolten maar potentieel is er, rest nog 3 jaar minstens laten liggen. 88/100
Ik heb een half flesje gekregen....
Je brengt mij aan twijfel of ik 'm zal open maken.
Niet doen, Vin, echt zonde. Carl heeft 100% gelijk.
Mocht het een 2003 geweest zijn, dan zou ik zeggen: drinken! (vorig jaar een halfje '03 geproefd: mooi op dronk). Die zuren in de Gazin R van gisteren: typisch '05. (afblijven)
Barrachi, Smeriglio 2008 (Toscana Cortona, 100% Sangiovese); Framboos en beetje vanille in de neus, body en fruit, maar zeer mooie fraicheur en indrukwekkende lengte; 13,5 € bij Van Eccelpoel; veeeeel te weinig van gekocht !!!!
(25-06-2011 12:30 PM)vinejo schreef: [ -> ]Niet doen, Vin, echt zonde. Carl heeft 100% gelijk.

Dank jullie voor het behoeden van deze kindermoord....

Dan misschien vanavond een chateau malescasse 2005 ontkurken...
Daar heb ik er al een paar van gedronken en bevalt mij goed voor de prijs....
Boyar XR Merlot 2008 > deze Bulgaar is gewoon megatop op P/K gebied, voor minder dan 5€ een 86-wijn Big Grin
(25-06-2011 05:24 PM)Vin1 schreef: [ -> ]
(25-06-2011 12:30 PM)vinejo schreef: [ -> ]Niet doen, Vin, echt zonde. Carl heeft 100% gelijk.

Dank jullie voor het behoeden van deze kindermoord....

Dan misschien vanavond een chateau malescasse 2005 ontkurken...
Daar heb ik er al een paar van gedronken en bevalt mij goed voor de prijs....

Zo zie je maar dat het leven van een wijnliefhebber niet alleen leuk is, soms is het ook uitdagend omdat je geduldig dient te leren zijn Wink
Precies, geduld is een schone zaak Wink
Hij is weer even de kast in gegaan hoor...
gisteren met vinejo:
edoardo miroglio brut rosé RD 2005 (bulgarije)
stellenrust chenin blanc (Z-AFrika)
sula viognier dindoori (india)
pax syrah 2007 (russian river valley)

per glas en niet per fles welteverstaan :-)
(26-06-2011 11:37 AM)jazzper schreef: [ -> ]gisteren met vinejo:
edoardo miroglio brut rosé RD 2005 (bulgarije)
stellenrust chenin blanc (Z-AFrika)
sula viognier dindoori (india)
pax syrah 2007 (russian river valley)

per glas en niet per fles welteverstaan :-)

Wederom zeer goed ontvangen in de Raj Wink
En ik die er speciaal ga omdat de wijnkaart zo mooi is (en zeker omdat er aan 30 euro ware topflesjes kunnen besteld worden, een voorbeeld voor de restaurantwerels, den Herwig zou terecht fier zijn op onzen Jazz!)
Volgende keer ga ik anoniem, dan kan ik mij eens een flesje van de kaart bestellen Big Grin

Die brut van Miroglio was dus een grote verrassing voor mij, bij aanzet fruitig maar dan een zekere animaliteit en gist- deed echt wel aan Champagne denken. 100% pinot noir, zéér van genoten! Als de Bulgaren DIT meebrengen naar Gent mogen ze blijven komen Smile

Stellenrust deed me bij aanvang aan een viognier denken, met z'n onstuimige romige aroma s s van perzik. In de mond echter was de wijn zeer beheerst en kwam de mineraliteit naar boven. Mooi maar toch een zekere 'chemische ' toets in de neus die me licht artificieel aandeed.

De Sula was dan écht een viognier, zeer originele wijn die aardse toetsen combineert met exotisch fruit. Ik dronk ooit de cabernet van dit huis en was verrast door de kwaliteit. Ontdekken waard !

De Pax syrah, die al 6 uur stond te ademen in een karaf, had een redelijk typische Rhone-neus (kruidig), in de mond een mooie zachte aanzet met rijp zwart fruit met op het einde lichtjes bijtende tannines die aangeven dat de wijn nog in zijn adolescentie zit. Niét meer in zijn puberteit, daarvoor vertoont hij een té mooi evenwicht. Knap!!

We aten er heerlijke Tandoori bij.

Overtuig uzelf, klik hier voor de wijnkaart. Niet alleen bijzonder aantrekkelijk geprijsde wijnen, ook schitterend in beeld gebracht (mét alle nodige uitleg en zelf getrokken foto s van de etiketten)
merci voor de mooie reviewBlush ben net het laatste glaasje van miroglio aan het drinken en nu komt echt de animaliteit en de mineraliteit naar boven gevolgd door een fris zuurtje, deze moet dus echt gekaraffeerd worden! iemand tips om schuimwijn te karafferen?
[/i]
Koppelingen