wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Kan er wel een tijdje tegen denk ik, zeker 10 jaar... dan gaat dat geweld wat liggen en vervlakken de geuren wat... denk wel dat dat geurtje typisch is voor de Folle.
(05-10-2012 06:11 PM)Tom T schreef: [ -> ]Vanavond een avondje fingerfood met een lekker wijntje.... Guigal CDR 09 stond nog open en deze moet er nu verder aan geloven. Na een nachtje open onder de vacuvin zijn de scherpe kantjes er wat af, aanrader! Weet nog niet zeker wat er straks nog opengaat, update volgt :-)

Gisteren op dag 6 (vacuvin en in de kelder) de laatste halve fles hiervan leeggemaakt niks gebougeerd en de scherpe kantjes inderdaad volledig verdwenen
Dit weekend op resto een Montepulciano d'Abrruzzo van Villa Medoro 2010. Stevige, zeer fruitige jonge en eigenlijk zelfs te fruitig (te lange extractie?) want ging zeker na het 1ste halve glas nogal vermoeien. Op zich ging het al bij al nog (voor 1 glas dan toch), maar dan schenken ze daar een parelhoen bij wattewatte Paste totaal niet, de wijn overpowerde het gerecht compleet, van enige harmonie was totaal geen sprake. Heb mijn glaasje dan ook aan de kant gezet tot ik gedaan had met eten...

Voor de rest trouwens zeer lekker - en vrij verfijnd - gegeten, maar hoe ze er dan in slagen om zulke wijnkeuzes te maken... spijtig Sad
(08-10-2012 11:08 AM)nco schreef: [ -> ], maar dan schenken ze daar een parelhoen bij wattewatte

Ben ook zo niet te vinden voor die ver doorgedreven moleculaire keuken ... maar een vloeibare kiek ben ik nog niet tegengekomen ... wel curieus Wink
(08-10-2012 11:13 AM)koen schreef: [ -> ]
(08-10-2012 11:08 AM)nco schreef: [ -> ], maar dan schenken ze daar een parelhoen bij wattewatte

Ben ook zo niet te vinden voor die ver doorgedreven moleculaire keuken ... maar een vloeibare kiek ben ik nog niet tegengekomen ... wel curieus Wink

Blush
Zwijg over parelhoen, wat een lekkere kiek! Met een mooie rode Bourgogne Wink. Marriage parfait. (met gecompoteerd witloof, bospaddenstoelen en kroketten en/of een pompoen- of selderpureetje)
(11-10-2012 11:02 PM)33S schreef: [ -> ]William Fèvre - Chablis 2011 : zeker geen bocht, maar zelfs aan die prijs mag het iets meer zijn. Kan mij voorstellen dat deze wijn het wel goed doet bij oesters (en minder bij de kabeljauw met ratatouille, zoals hier het geval was).

Nog nooit gedronken, beetje overroepen dus...? Hoog in zuren? Vlak in smaak?
Eerder vlak in smaak, mankeert wat fruit. Op 't etiket staat het advies om deze te drinken aan 12-14°, maar daar ga ik niet met akkoord. Deze wijn zou het volgens mij heel koel enkel uitstekend doen bij zeevruchten/oesters.
fragiel dus... perfect bij het ziltige van de oesters , dixit AB op vlaanderen vakantieland... man man man was weer een goede reportage
Nu de Beauthorey Patus 2008 in het glas: samen met onze président van CSP geproefd bij Melotte en toen had hij een stinkerke. Daarom toch beiden de 08 gekozen om later thuis nog eens te proeven.
Stinkerke is weg, plaats gemaakt voor mooi cinsault fruit en smaakbom.
2de dag nog beter
(11-10-2012 11:32 PM)33S schreef: [ -> ]Eerder vlak in smaak, mankeert wat fruit. Op 't etiket staat het advies om deze te drinken aan 12-14°, maar daar ga ik niet met akkoord. Deze wijn zou het volgens mij heel koel enkel uitstekend doen bij zeevruchten/oesters.

Niet wat te vroeg gedronken ? Ik zou die toch 's in een karaf gieten zu ...Koop volgende keer een Fourchaume van Charlopin,...of een Pattes Loup van Pico ...
(13-10-2012 11:20 PM)Venne schreef: [ -> ]fragiel dus... perfect bij het ziltige van de oesters , dixit AB op vlaanderen vakantieland... man man man was weer een goede reportage
........

Meen je dat laatste?Huh

En ook ondertussen wat gratis reclame maken voor zijn Megavino.nono
Domaine Pignier, à la Percenette 2009, Côtes de Jura

Chardonnay, biodynamie, zeer mineraal, witte bloesems en fris...bij bouchée à la reine met vispannetje en krokant slaatje.
tuurlijk niet don... de medecommentator was zelfs af en toe vrij grof en arrogant.
Gisteren op restaurant een Griekse wijn gedronken: Amethystos 2008 van Domaine Costa Lazaridi. Blend van CS, Merlot & Agiorgitiko.

Knappe wijn voor z'n prijs (18,8 euro in de winkel, 28,8 in 't restaurant). Zeer geconcentreerd, mooie structuur met korrelige tannines. Ongetwijfeld nog niet op z'n hoogtepunt. Was wel wat zwaar en vermoeiend naar 't einde toe. 14,5° en smaakte nogal hard naar chocola, wat niet echt mijn ding is.
(14-10-2012 03:25 PM)33S schreef: [ -> ]Gisteren op restaurant een Griekse wijn gedronken: Amethystos 2008 van Domaine Costa Lazaridi. Blend van CS, Merlot & Agiorgitiko.

Knappe wijn voor z'n prijs (18,8 euro in de winkel, 28,8 in 't restaurant). Zeer geconcentreerd, mooie structuur met korrelige tannines. Ongetwijfeld nog niet op z'n hoogtepunt. Was wel wat zwaar en vermoeiend naar 't einde toe. 14,5° en smaakte nogal hard naar chocola, wat niet echt mijn ding is.

Mooie restaurantprijs! Ze verdienen een vermelding vind ik Wink
Dit weekend, zaterdagavond, Malartic Lagraviere 07 bij het eten. Na een 4tal uurtjes in de karaf zeer mooi. Nu reeds al redelijk op dronk, maar nog steeds het alcoholische wat ik vorige keer ook reeds opmerkte. Blijf erbij dat dit een mooie 2007 is.
Reynon 2005
Perfect op dronk, niet wachten zou ik zeggen, lekker en top P/Q
Pessac-Léognan Rouillac 2004: alles mooi versmolten, lekkere wijn, niet te lang meer wachten denk ik. Mooi fruit en tertiaire toetsen, nogal wat gebrande smaken ook, chocolade, koffie (mocht iets subtieler voor mij), geen overschot aan zuren.
(17-10-2012 10:25 PM)Venne schreef: [ -> ]Reynon 2005
Perfect op dronk, niet wachten zou ik zeggen, lekker en top P/Q

Ah daar heb ik ook nog wel een aantal flesjes van liggen dus merci voor de info.
Clos Manou 2009; zeer complexe neus, rood fruit, wat gebrande toetsen. In de mond mooie balans met een prachtige finale; toppertje!
(18-10-2012 10:03 PM)Jesolano schreef: [ -> ]Clos Manou 2009; zeer complexe neus, rood fruit, wat gebrande toetsen. In de mond mooie balans met een prachtige finale; toppertje!

I agree, hier Domaine Grosbois, Chinon, Gabare 2010. Blinkt uit in puurheid en fruit, goeie beet...perfect bij dit weertje !
Fournier "gewone" Bourgogne (streek Marsannay) 2011: waw, wat een lekkere Pinot is dit, verfijning, licht animaal toetsje, mooi donker fruit, dit vind ik echt super en heb ik een paar flesjes van gekocht. Nu al fantastisch en niet om te bewaren, denk ik. Verkocht door LEUVIN in Leuven aan een ongelofelijke 12,50 euro: Bourgogne aan een zeer redelijke prijs die tegelijk zéér lekker (en mét finesse) is, daar heb ik lang moeten naar zoeken. Maar de aanhouder wint. Zijn Vieilles Vignes Marsannay 2010 heb ik ook gekocht maar nog niet geproefd. Is om wat te bewaren.
En nu Colomé 2006, Argentijnse Malbec, zeer smaakrijk, torent mooi boven hazenrug met lichte mosterdroomsaus uit, gestoofd fruit, pruim en braambes, kruidig, breed, niet om zonder eten te drinken, mist dan wat fraîcheur vind ik.
(20-10-2012 05:02 PM)de populist schreef: [ -> ]Fournier "gewone" Bourgogne (streek Marsannay) 2011: waw, wat een lekkere Pinot is dit, verfijning, licht animaal toetsje, ....................Maar de aanhouder wint. Zijn Vieilles Vignes Marsannay 2010 heb ik ook gekocht maar nog niet geproefd. Is om wat te bewaren.

Animaal toetsje:"I like that" inderdaad.

Ook andere wijnen die ik van dit domein dronk namelijk "Cuvée Saint-Urbain" ; "Les Longeroies" ; "Clos du Roy" en "Croix Violettes" allen van de jaargang 2010 hebben deze karakteristiek.
Deze laatste twee zijn zeker een lang leven beschoren.
Toch nog eens een Bourgogne met een fatsoenlijke concentratie.
De 2009 "Croix Violettes" is minder gesloten dan de 2010 en reeds toegankelijker maar spijtig genoeg niet meer verkrijgbaar.

Wie heeft er de de Marsannay 2010 "Domaine de la Cave aux Loups" van Laurent Fournier al gedronken? Herkomst: CORA? watte
(20-10-2012 08:26 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(20-10-2012 05:02 PM)de populist schreef: [ -> ]Fournier "gewone" Bourgogne (streek Marsannay) 2011: waw, wat een lekkere Pinot is dit, verfijning, licht animaal toetsje, ....................Maar de aanhouder wint. Zijn Vieilles Vignes Marsannay 2010 heb ik ook gekocht maar nog niet geproefd. Is om wat te bewaren.

Animaal toetsje:"I like that" inderdaad.

Ook andere wijnen die ik van dit domein dronk namelijk "Cuvée Saint-Urbain" ; "Les Longeroies" ; "Clos du Roy" en "Croix Violettes" allen van de jaargang 2010 hebben deze karakteristiek.
Deze laatste twee zijn zeker een lang leven beschoren.
Toch nog eens een Bourgogne met een fatsoenlijke concentratie.
De 2009 "Croix Violettes" is minder gesloten dan de 2010 en reeds toegankelijker maar spijtig genoeg niet meer verkrijgbaar.

Wie heeft er de de Marsannay 2010 "Domaine de la Cave aux Loups" van Laurent Fournier al gedronken? Herkomst: CORA? watte

Toch nog eens een Bourgogne met een fatsoenlijke concentratie.


Inderdaad, concentratie, dat heeft hij, intrigerende geur, binnenkort een uitgebreide proefnotitie, deze wijn is dat waard!
Lang geleden, nog eens nen Costera van Argiolas (2009) gedronken deze middag, dit keer met een lamsbout doorregen met rozemarijn en look, geroosterde aardappelen en eigenhandig gedroogde tomaten met rucola. Geen beter huwelijk mogelijk. Straks nog een grappa op hout gelagerd van Gaja en kijken naar Tabor. Valt best mee, dat leven.
(21-10-2012 02:33 PM)Gerten schreef: [ -> ]eigenhandig gedroogde tomaten met rucola.

Zulke warme handen?
(21-10-2012 02:33 PM)Gerten schreef: [ -> ]Valt best mee, dat leven.

Ik vind dat ook thumbsup
(21-10-2012 07:59 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-10-2012 02:33 PM)Gerten schreef: [ -> ]eigenhandig gedroogde tomaten met rucola.

Zulke warme handen?
(21-10-2012 02:33 PM)Gerten schreef: [ -> ]Valt best mee, dat leven.

Ik vind dat ook thumbsup


Allee eigenhandig in den oven gestoken
Chateau Bellevue 2006, BDX sup. Gekregen dit weekend van iemand die geen fan is van rode wijnen. Hij heeft dit flesje zelf gekregen... Ik moet zeggen dat dit nog goed meevalt voor een fles van 5eu :-) Redelijk wat evolutie, vooral in de neus. Geen zin meer om dit nog te laten liggen. Het begrip "korrelige tannines" denk ik hierin waar te nemen, alhoewel zeer zacht. Zuren nog goed aanwezig vooral in de afdronk. Geen topper maar ik drink het zeker niet met tegenzin ;-)
Domaine de l'Aumounier Touraine Cuvée Henri 2009

Een witte wijn uit de Loirestreek op basis van de Chenindruif

Zeer rijke neus met vanille, honing, citrus, iets noterig en ook iets harsachtig. In de mond komt een vrij volle wijn vrij die toch mooi fris overkomt door de hoge zuren. Achteraan ook een licht bittertje. Was een lekkere compagnon voor de kabeljauw met fijne groentjes in roomsaus. 88
Koppelingen