wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Betreffende deze reeks (wine) heb ik gisteren ook een andere aflevering gezien waarin de werking van Chateau Margaux helemaal uit de doeken werd gedaan... Zeer interessant. En ook hier vooral een focus naar de Aziatische markt toe Sad
(06-12-2010 11:50 AM)Alex schreef: [ -> ]gisterenavond nog op TV gezien hoe ze een fles Clos d'estournel van 1870 aan het blindproeven waren. Impressive

1870 moet blijkbaar wel een serieus goed jaar geweest zijn in Bordeaux. Ik hoorde Paul Pontarlier (wijnmaker aldaar) dat toch ook benoemen als één van de beste jaren van Margaux.

Alex

Het schijnt het schijnt.
Kris G. Als je geen idee hebt om wat mee te nemen op de tasting. Neemt dan een Clos uit 1870 pretty please Wink
very intrested!
Doeme net te laat blijbaar (bijna 10 jaar dus)

Date Wine Vintage Price Package
2001.05 Chateau COS D'ESTOURNEL-(Orig cork; Neg Bor-BT; HS; V dif to read)SRN: 1870 $920 BT
2001.05 Chateau COS D'ESTOURNEL-(Orig cork; Neg Bor-BT; HS) 1870 $920 BT
(06-12-2010 01:34 PM)Alex schreef: [ -> ]Het schijnt het schijnt.
Kris G. Als je geen idee hebt om wat mee te nemen op de tasting. Neemt dan een Clos uit 1870 pretty please Wink
very intrested!
Doeme net te laat blijbaar (bijna 10 jaar dus)

te laat Tongue : flesje voor tasting is al voorzien (WS 98 > zal ook nie slecht zijn hé Slurp)
Njam: heb ik net een abonnement bij Belgacom TV genomen.. Vind ik niet oké!

Tijdje geleden eens een fles Vacqueyras 2007 van Font Sarade uit de Delhaize meegenomen. (+- 11 euro) Dit is, al heb ik serieus wat last van een verkoudheid, helemaal niet slecht. Goed hoor, enkel de alcohol stoort mij wat. (en heeft nog wat tijd nodig om zich te ontplooien) Ik ben niet verrast dat Parker 90 punten geeft.

Alex

het probleem van vele Vacqueyras vind ik, die alcoholsmaak
Ja, van veel Rhône vind ik eigenlijk. Die alcoholsmaak is storend, maar al even storend is het daardoor veroorzaakte zoete profiel. Het is iets wat in Bourgogne en Bordeaux minder aanwezig is - ze liggen natuurlijk ook noordelijker. Al zijn rijpe jaren als 2005 in Bordeaux wel een beetje in die richting aan het verschuiven.

Alex

het zijn inderdaad zeer dikke wijnen, na een glas heb ik meestal genoeg. En het zoete illusie die deze wijnen geven, was me ook al reeds opgevallen. Al zou ik het meer klasseren als volle room.
toch zijn er wel een paar Vacqueyras die me zeer goed hebben kunnen bekoren.
Weldaden van bier: (misschien later ook van wijn ? applaus )

Bier, een gezonde drank? Verschillende studies die onlangs werden gepubliceerd, wijzen in die richting. Volgens de Journal of the Science of Food and Agriculture (2010;doi:10.1002/jsfa.3884) zou bier het risico op osteoporose verminderen dankzij het hoge siliciumgehalte. Het blad Phytochemistry (2004 65:1317) publiceerde enkele jaren geleden een onderzoek waarin werd aangetoond dat bier een flavonoïde bevat die een beschermende werking zou hebben bij bepaalde soorten kanker. Maar de concentratie ervan is te laag in lichte bieren en! het lichaam resorbeert de stof slecht. Volgens de American Journal of Physical Anthropology (2010;143:151) dronken de Nubiërs (nu Soedanezen) als kind al bier om weerstand op te bouwen tegen infecties Dat leiden de onderzoekers af uit de tetracyclines die ze tot hun verrassing in aanzienlijke hoeveelheden terugvonden in de beenderfossielen van dit oude volk. Tetracyclines worden van nature aangemaakt door de Streptomyces die tarwe besmetten. Het gistingsproces dat aan de basis ligt van de bierproductie, stimuleert de productie van tetracyclines door de streptomyces. Dit moet nog bevestigd worden door andere studies, vooraleer we ons overgeven aan een ongebreidelde consumptie van bier, al bij al nog steeds een alcoholische drank.
Geinspireerd door "de laatste fles" heb ik gisteren mijn laatste vakantie2002flesje gekraakt. Côtes de Provence, Chateau Mouresse Grande Cuvée 2000, altijd al een mooi wijntje gevonden en de voorlaatste had ik zo'n 4 jaar geleden gekraakt. Uit de kelder gehaald en onmiddellijk opengedaan ... al mooie aroma's: klein zwart fruit, kruiden ... eens op temperatuur cassis, kruiden, peper, leer in de mond soepel, satijn en nog wat rijpe tannines ... want more 90/100

Eens gegoogled ... kan de grande cuvée niet terugvinden op hun website (werd wel enkel in de goede oogstjaren gemaakt) ... parker vond de 2000 blijkbaar ook lekker een 90.
Vanavond 2 doordeweekse wijntjes
Fombrauge 2002
Lafon Rochet 2004
Wink
applaus
(rest van proeverij van zondag)
Morgen some tastingnotes... btw, soms geen schoon fotootje van die L 1990?
(06-12-2010 11:50 AM)Alex schreef: [ -> ]
(05-12-2010 06:34 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(05-12-2010 06:15 PM)Alex schreef: [ -> ]pfieuw straks eens een fles Château Mondot St-Emilion FC 1993.

zoals ik al vreesde had de wijn lichtjes kurk... Sad
Dat komt ervan als de vader zo een fles een maand op voorhand buitenhaalt en recht laat staan in zijn salon grrrAngrybanghead

Ik zie het verband niet hoor, Alex...
(07-12-2010 10:05 PM)vinejo schreef: [ -> ]Morgen some tastingnotes... btw, soms geen schoon fotootje van die L 1990?
thank you, ik word er weer emotioneel van...Big Grin
hoe was die PC 2001?
Die 9de fles lijkt me wel wat! :-)
(08-12-2010 12:01 AM)Venne schreef: [ -> ]Die 9de fles lijkt me wel wat! :-)

Ewel, die viel dik mee... Cool
@Kris: nog even geduld, morgen typ ik mijn krabbels over
Mannen, wat was die negende symfonie ? Ik ben wat verziend en ben nieuwsgierig geworden.Cool

Alex

(07-12-2010 10:21 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(06-12-2010 11:50 AM)Alex schreef: [ -> ]
(05-12-2010 06:34 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(05-12-2010 06:15 PM)Alex schreef: [ -> ]pfieuw straks eens een fles Château Mondot St-Emilion FC 1993.

zoals ik al vreesde had de wijn lichtjes kurk... Sad
Dat komt ervan als de vader zo een fles een maand op voorhand buitenhaalt en recht laat staan in zijn salon grrrAngrybanghead

Ik zie het verband niet hoor, Alex...

ik denk dat de wijn beter had gesmaakt indien hij beter bewaard was geweest. Ok het is een micro organisme die dit veroorzaakt en is meestal aanwezig sinds het begin van de botteling. Hangt er gewoon van af hoe deze evolueert. Maar de kurksmaak was niet echt muf en overheersend. Daarom meende ik dat dit een deel van de oorzaak had kunnen zijn. Daar de kurk volledig droog was.
Begonnen met ne Chateau Brown 1997, kleur ziet er schitterend uit de neus ... muf fruit, muf leer, muf ... in de mond ... muf ... na twee uren iets minder muf. Ok ik overdijf wat maar dat muffe gaat me dus niet af 79. Dan maar een tweede poging (vrouwke in 't buitenland dus ...) Maucaillou 1998 stukken beter ... genieten 87
(08-12-2010 12:29 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]Mannen, wat was die negende symfonie ? Ik ben wat verziend en ben nieuwsgierig geworden.Cool

als het een negende moet zijn : die van Bruckner of Mahler Smile
(11-10-2010 02:27 PM)don quichotte schreef: [ -> ]@ 33s

Als deze even goed is en zelfs iets minder dan de witte Man Vintners Chenin ben ik het volledig met je eens.

Ik heb deze week de proef op de som genomen en zowel de Shiraz 2008, Cabernet Sauvignon 2008 als de Chenin Blanc 2009 opengedaan.

Laatste kwam er als beste uit. M.i. ook top om als aperitief te schenken. Zeer fris en mineraal, zo heb ik ze graag. Ga zeker bijkopen tegen de zomer. Bedankt voor de tip!

De Shiraz is P/Q ook dik in orde en krijgt bij mij de voorkeur op de CS.
(09-12-2010 01:59 AM)Kris G schreef: [ -> ]
(08-12-2010 12:29 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]Mannen, wat was die negende symfonie ? Ik ben wat verziend en ben nieuwsgierig geworden.Cool

als het een negende moet zijn : die van Bruckner of Mahler Smile

En de beste vergeten: grapjas!
(09-12-2010 11:35 AM)Matten schreef: [ -> ]
(09-12-2010 01:59 AM)Kris G schreef: [ -> ]
(08-12-2010 12:29 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]Mannen, wat was die negende symfonie ? Ik ben wat verziend en ben nieuwsgierig geworden.Cool

als het een negende moet zijn : die van Bruckner of Mahler Smile

En de beste vergeten: grapjas!

Dvorak is ook wel heel mooi, inderdaad Smile

ge bedoelt toch nie die van Beethoven hoop ik Huh banghead
Hoe? Is Beethoven de Magrez van de klassieke muziek? Big Grin
(09-12-2010 02:13 PM)Kris G schreef: [ -> ]
(09-12-2010 11:35 AM)Matten schreef: [ -> ]
(09-12-2010 01:59 AM)Kris G schreef: [ -> ]
(08-12-2010 12:29 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]Mannen, wat was die negende symfonie ? Ik ben wat verziend en ben nieuwsgierig geworden.Cool

als het een negende moet zijn : die van Bruckner of Mahler Smile

En de beste vergeten: grapjas!

Dvorak is ook wel heel mooi, inderdaad Smile

ge bedoelt toch nie die van Beethoven hoop ik Huh banghead

That goes without saying.. Maar waar zouden uw lievelingen zijn zonder Beethoven? Enfin, we hebben die discussie al eens gevoerd zeker.
(09-12-2010 03:02 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hoe? Is Beethoven de Magrez van de klassieke muziek? Big Grin

Smile
Maucaillou 1998 2de dag, de neus is nog steeds zalig en in de mond is alles nog wat meer tot een geheel gekomen hetgeen enkele puntjes meer waard is. Klasse voor zo'n bescheiden wijn, doet me plezier dat er nog een paar van 98 en 2000 beneden liggen te rusten. 89-90

Afsluiter van de avond, single cask Director's Tactical Choice 1980, 50° (voor de whiskey liefhebbers, gebotteld door Tallisker)
Had Maucaillou 1989 in de kelder. Heb daar kunnen van genieten tot in 2000. Was zalige wijn en tevens een koopje.
Tertre Roteboeuf 2002: heerlijke wijn die wel zwoel ruikt, maar toch genoeg frisse zuren heeft om mooi in evenwicht te blijven. (91 p) Heeft Rolland hier iets mee te maken? Het zou mij niet verbazen.. (afdronk misschien net niet echt top)

Alex

net honingwijn gedronken uit Tjeschië Smile blijft lekker tijdens deze wintertijden.
vorig jaar op kerstmarkt van de ambassade van Tjeschië een paar kartonnen van gekocht.
Koppelingen