05-09-2025, 09:52 PM
Guastaferro Irpinia Aglianico Memini 2011
Bij openen is de kurk al ver doordrongen tot 3/4e. Nog niet vaak gezien. De geur is wel meteen veel belovend. Bosgrond tot compost en houtskool.
Even later in het glas, zwarte grond met as en wat kruidnagel en heel ver weg wat zwarte bes en vlier.
Heel donkere kleur, ook aan de rand nauwelijks wat paarse of bordeau schakeringen.
In de mond volle pure power zonder filter maar wel helemaal versmolten. Erg mooie mix van bos, mineralen, fruit en kruiden. Na een half uurtje komen de golven er door met grond en as, dan fruit en mooie lange minerale kruidige nasmaak met her en der wat fruit dat er nog door komt. Ook nog wat zoethout en ziltigheid erbij.
Niet veel hout gezien blijlbaar maar wat een kracht en harmonie.
De onglet gaat ondertussen in de pan en de paddestoelen gesneden. Dit komt goed!
Slechte keuze bij de dip of kip, dit bazeke, top bij stevig rood vlees en wellicht ook hazenpeper.
Bij openen is de kurk al ver doordrongen tot 3/4e. Nog niet vaak gezien. De geur is wel meteen veel belovend. Bosgrond tot compost en houtskool.
Even later in het glas, zwarte grond met as en wat kruidnagel en heel ver weg wat zwarte bes en vlier.
Heel donkere kleur, ook aan de rand nauwelijks wat paarse of bordeau schakeringen.
In de mond volle pure power zonder filter maar wel helemaal versmolten. Erg mooie mix van bos, mineralen, fruit en kruiden. Na een half uurtje komen de golven er door met grond en as, dan fruit en mooie lange minerale kruidige nasmaak met her en der wat fruit dat er nog door komt. Ook nog wat zoethout en ziltigheid erbij.
Niet veel hout gezien blijlbaar maar wat een kracht en harmonie.
De onglet gaat ondertussen in de pan en de paddestoelen gesneden. Dit komt goed!
Slechte keuze bij de dip of kip, dit bazeke, top bij stevig rood vlees en wellicht ook hazenpeper.