wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Guastaferro Irpinia Aglianico Memini 2011

Bij openen is de kurk al ver doordrongen tot 3/4e. Nog niet vaak gezien. De geur is wel meteen veel belovend. Bosgrond tot compost en houtskool.

Even later in het glas, zwarte grond met as en wat kruidnagel en heel ver weg wat zwarte bes en vlier.

Heel donkere kleur, ook aan de rand nauwelijks wat paarse of bordeau schakeringen.

In de mond volle pure power zonder filter maar wel helemaal versmolten. Erg mooie mix van bos, mineralen, fruit en kruiden. Na een half uurtje komen de golven er door met grond en as, dan fruit en mooie lange minerale kruidige nasmaak met her en der wat fruit dat er nog door komt. Ook nog wat zoethout en ziltigheid erbij.

Niet veel hout gezien blijlbaar maar wat een kracht en harmonie.

De onglet gaat ondertussen in de pan en de paddestoelen gesneden. Dit komt goed!

Slechte keuze bij de dip of kip, dit bazeke, top bij stevig rood vlees en wellicht ook hazenpeper.
Chateau La Tour Figeac 1978 Saint Emilion Grand Cru Classé

Opzoeking leert ons dat '78 niet het geweldigste jaar was, maar we weten ondertussen ook dat elke fles moet geproeft worden.

Op verplaatsing, uit de klimaatkast, 2tal uurtjes vooraf open, kurk in 3 stukken eruit, redelijk gelukt allemaal.
In de neus meer dan oké eigenlijk, beetje sjokla, mokka, herfst, bosgrond.
In de mond blijft ze niet achter, na 47 jaar opgesloten te zitten, chapeau.
Natuurlijk over de top, maar daar gaat het nu niet over.
Ze blijft mooi overeind en maakt indruk.

Genoten van een glas oude bordoo met mn oude pa op deze vrijdagavond. Heart
Gisterenavond nog een verloren fles Chasse-Spleen gevonden ... 2008.

Ik herinner me dit veel mooier vroeger, deze fles was dun, hard en al volop tertiair. Nochtans altijd goed bewaard, geen kurk of oxidatie. Gewoon, medium te genieten.

Mathijs
(06-09-2025 02:26 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisterenavond nog een verloren fles Chasse-Spleen gevonden ... 2008.

Ik herinner me dit veel mooier vroeger, deze fles was dun, hard en al volop tertiair. Nochtans altijd goed bewaard, geen kurk of oxidatie. Gewoon, medium te genieten.

Mathijs

Oei…2008…?Confused
(05-09-2025 09:52 PM)Rooie schreef: [ -> ]Guastaferro Irpinia Aglianico Memini 2011

Bij openen is de kurk al ver doordrongen tot 3/4e. Nog niet vaak gezien. De geur is wel meteen veel belovend. Bosgrond tot compost en houtskool.

Even later in het glas, zwarte grond met as en wat kruidnagel en heel ver weg wat zwarte bes en vlier.

Heel donkere kleur, ook aan de rand nauwelijks wat paarse of bordeau schakeringen.

In de mond volle pure power zonder filter maar wel helemaal versmolten. Erg mooie mix van bos, mineralen, fruit en kruiden. Na een half uurtje komen de golven er door met grond en as, dan fruit en mooie lange minerale kruidige nasmaak met her en der wat fruit dat er nog door komt. Ook nog wat zoethout en ziltigheid erbij.

Niet veel hout gezien blijlbaar maar wat een kracht en harmonie.

De onglet gaat ondertussen in de pan en de paddestoelen gesneden. Dit komt goed!

Slechte keuze bij de dip of kip, dit bazeke, top bij stevig rood vlees en wellicht ook hazenpeper.

En deze is dan van zijn "jonge stokjes"...
(Die waren maar 60 jaar)
Chateau Gaussen 2004 "Longue Garde" Bandol

Uit de klimaatkast en kurk er heel vlot uit.
1mm doordrongen, prima bewaard dus.

Wat een wijn.

Er gebeurd vanalles in de neus én in de mond.
Ik laat de vrouw ruiken en ook zij is onder de indruk.

Bij zo'n wijnen vind ik het jammer dat ik geen alochol meer drink, zegt ze.
Dit zegt alles Smile

21 jaar en nog zeker 10 jaar voor de boeg, ik vraag me zelfs af of ze al volledig op haar plooi gekomen is....

Bandol kan mooi verouderenHeart

Ik heb er me nog snel 6 extra aangeschaft, temeer onze zoon van 2004 is...
(07-09-2025 05:37 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Gaussen 2004 "Longue Garde" Bandol

Uit de klimaatkast en kurk er heel vlot uit.
1mm doordrongen, prima bewaard dus.

Wat een wijn.

Er gebeurd vanalles in de neus én in de mond.
Ik laat de vrouw ruiken en ook zij is onder de indruk.

Bij zo'n wijnen vind ik het jammer dat ik geen alochol meer drink, zegt ze.
Dit zegt alles Smile

21 jaar en nog zeker 10 jaar voor de boeg, ik vraag me zelfs af of ze al volledig op haar plooi gekomen is....

Bandol kan mooi verouderenHeart

Ik heb er me nog snel 6 extra aangeschaft, temeer onze zoon van 2004 is...

Aha, Paul zei me vandaag dat hij er 6 verkocht had.
Mijn antwoord: Gij verkóopt datwatte Gek?
(08-09-2025 12:49 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(07-09-2025 05:37 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Gaussen 2004 "Longue Garde" Bandol

Uit de klimaatkast en kurk er heel vlot uit.
1mm doordrongen, prima bewaard dus.

Wat een wijn.

Er gebeurd vanalles in de neus én in de mond.
Ik laat de vrouw ruiken en ook zij is onder de indruk.

Bij zo'n wijnen vind ik het jammer dat ik geen alochol meer drink, zegt ze.
Dit zegt alles Smile

21 jaar en nog zeker 10 jaar voor de boeg, ik vraag me zelfs af of ze al volledig op haar plooi gekomen is....

Bandol kan mooi verouderenHeart

Ik heb er me nog snel 6 extra aangeschaft, temeer onze zoon van 2004 is...

Aha, Paul zei me vandaag dat hij er 6 verkocht had.
Mijn antwoord: Gij verkóopt datwatte Gek?

Echt hé Big Grin
Ik was vree content dak er nog vond bij hem!
Mss moet ik es polsen hoeveel hij er nog liggen heeft...
Bandol ... 2004 ... Paul ... waar is die man te vinden Slurp ? Graag PM indien openbaar niet toegelaten.
(08-09-2025 05:38 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Bandol ... 2004 ... Paul ... waar is die man te vinden Slurp ? Graag PM indien openbaar niet toegelaten.
nono
Gisteren Clos du Marquis 2009 en Cote Roti Cote Blonde René Rostaing 2018 in het glas.
Twee topwijnen.
(20-09-2025 12:49 PM)Jef schreef: [ -> ]Gisteren Clos du Marquis 2009 en Cote Roti Cote Blonde René Rostaing 2018 in het glas.
Twee topwijnen.

Was de Rotie niet nog wat geknoopt?
Was nog jong,maar zeer aangenaam.
Chateau Clauzet 2010 Saint Estephe

Op verplaatsing deze in het glas gekregen.
Correcte wijn die nu in zn drinking window komt.
Heeft nog wel een jaar of 5 reserve.

Een goed glas bordoo zonder meer...
(20-09-2025 09:08 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Clauzet 2010 Saint Estephe

Op verplaatsing deze in het glas gekregen.
Correcte wijn die nu in zn drinking window komt.
Heeft nog wel een jaar of 5 reserve.

Een goed glas bordoo zonder meer...

Clauzet heb ik ook enkele jaren gevolgd, van 2003 over 2005 en 2009 met 2010 als laatste jaar. De oudste is op, was zeker goed, 2005 begint pas te komen, beetje stroeve wijn nog en dan recent begonnen aan 2009 en dat vond ik het mooiste jaar. Aan 2010 nog niet begonnen. Ik vind het een typische Cru Bourgeois uit Saint-Estephe, goed gemaakt, goede etensbegeleider, maar inderdaad niet echt memorabel hoewel ik wel vind dat hij beter werd met voldoende jaren fles en dat is uiteraard ook klassiek.
(20-09-2025 11:22 PM)wvd schreef: [ -> ]
(20-09-2025 09:08 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Clauzet 2010 Saint Estephe

Op verplaatsing deze in het glas gekregen.
Correcte wijn die nu in zn drinking window komt.
Heeft nog wel een jaar of 5 reserve.

Een goed glas bordoo zonder meer...

Clauzet heb ik ook enkele jaren gevolgd, van 2003 over 2005 en 2009 met 2010 als laatste jaar. De oudste is op, was zeker goed, 2005 begint pas te komen, beetje stroeve wijn nog en dan recent begonnen aan 2009 en dat vond ik het mooiste jaar. Aan 2010 nog niet begonnen. Ik vind het een typische Cru Bourgeois uit Saint-Estephe, goed gemaakt, goede etensbegeleider, maar inderdaad niet echt memorabel hoewel ik wel vind dat hij beter werd met voldoende jaren fles en dat is uiteraard ook klassiek.
Zelfde mening toegedaan, heeft zeker minimum 10 jaar nodig om een beetje op de plooi te komen.
Daarmee, geef deze 2010 nog maar 5 extra jaar en dat komt hele goed.
De 2009 dronken we uit magnum enkele jaren terug en was idd heel mooi toen!
Chateau Pichon de Baron Longueville 2010 Pauillac

Eerste keer dit chateau in het glas.
Op verplaatsing, dus niet mijn fles.

Werd enkele uren vooraf geopend, weliswaar niet gekaraffeerd maar de zuurstof deed ze deugd.

Geen notities genomen maar wel genoten van een schoon glas Bordoo.
Begint al verbazend genoeg op haar plooi te geraken maar er is zeker geen haast bij...
(24-09-2025 06:11 PM)Biff schreef: [ -> ]Chateau Pichon de Baron Longueville 2010 Pauillac

Eerste keer dit chateau in het glas.
Op verplaatsing, dus niet mijn fles.

Werd enkele uren vooraf geopend, weliswaar niet gekaraffeerd maar de zuurstof deed ze deugd.

Geen notities genomen maar wel genoten van een schoon glas Bordoo.
Begint al verbazend genoeg op haar plooi te geraken maar er is zeker geen haast bij...

Waw, die mensen zien u graag…Wink
Gisteren Haut Marbuzet 2009 in het glas.
Zeer mooie wijn die voor nu op dronk is.
(28-09-2025 09:50 AM)Jef schreef: [ -> ]Gisteren Haut Marbuzet 2009 in het glas.
Zeer mooie wijn die voor nu op dronk is.

2009 Bordeaux toont zich echt prachtig hè.
Destijds toch wat schrik voor té rijpe wijnen maar dat was onterecht, ze hebben zeker genoeg fraicheur.
Ja,ik heb al verschillende mooie 2009's gedronken.
(28-09-2025 11:50 AM)Jef schreef: [ -> ]Ja,ik heb al verschillende mooie 2009's gedronken.

maar de mooiste tot nu toe voor mij blijft 2009 Château Malescot Saint-Exupéry in de categorie <50€
Veel potentieel maar onlangs in het glas en I was blown awayHeart
(28-09-2025 12:22 PM)jr02 schreef: [ -> ]
(28-09-2025 11:50 AM)Jef schreef: [ -> ]Ja,ik heb al verschillende mooie 2009's gedronken.

maar de mooiste tot nu toe voor mij blijft 2009 Château Malescot Saint-Exupéry in de categorie <50€
Veel potentieel maar onlangs in het glas en I was blown awayHeart

Ik geloof je niet.
Je zal met bewijzen moeten komen.
Deze namiddag bvb, om 15 uur. My place. Cool
Vrijdag kreeg ik 2 wijnen uit het iconische jaar 1969 in het glas.

Het jaar dat The Beatles "Abbey Road" uitbrachten, dat Woodstock plaatsvond en dat één van mn beste maten geboren werd.
Dit konden dus niet anders dan grote wijnen zijn.

Ze kwamen beiden uit de klimaatkast en werden voor mij geopend. Gelukkig liet ik mn Durand daar liggen de vorige keer want zonder ging het waarschijnlijk nóg een grotere ramp geweest zijn Big Grin

Vieux Chateau Certan 1969 Pomerol Georges Thienpont
Chateau Croque Michotte 1969 GCC Saint Emilion

Dat de VCC de beste van de twee ging zijn dat hadden we al uitgemaakt voor we proefden.
Ze waren beiden moe, hun glans verloren, stoffig, maar de VCC was verrassend genoeg nog goed te drinken. Was niet te hoog in zuren, behoorlijk in evenwicht maar daar stopt het dan ook.

Een mooie warme zomer werd gevolgd door massieve regenval in september.
De pluk begon op 6 oktober maar stelde niks voor en iedereen is het er over eens dat Bordeaux 1969 moet vermeden worden.

Maar kijk, we hadden er toch 2 in het glas.
De Croque had een redelijke neus van ijzer, tabak, wat donkere chocolade, maar stelde teleur in de mond, flets en te hoog in zuren.
Werd aan de kant gezet voor later op de avond.
De Croque ging de volgende dag nog es in het glas maar kon niet meer bekoren, deze werd pompbak.

Conclusie: idd, de wijnen zijn 56 jaar oud en versleten, uit een slecht jaar en geen idee hoe bewaard, maar het was tóch fijn om ze es in het glas te hebben.
Zoals het iedere muziekliefhebber betaamt speelden The Beatles hun integrale "Abbey Road" op de achtergrond...

On to the next...
(12-10-2025 03:43 PM)Biff schreef: [ -> ]Vrijdag kreeg ik 2 wijnen uit het iconische jaar 1969 in het glas.

Het jaar dat The Beatles "Abbey Road" uitbrachten, dat Woodstock plaatsvond en dat één van mn beste maten geboren werd.
Dit konden dus niet anders dan grote wijnen zijn.

Ze kwamen beiden uit de klimaatkast en werden voor mij geopend. Gelukkig liet ik mn Durand daar liggen de vorige keer want zonder ging het waarschijnlijk nóg een grotere ramp geweest zijn Big Grin

Vieux Chateau Certan 1969 Pomerol Georges Thienpont
Chateau Croque Michotte 1969 GCC Saint Emilion

Dat de VCC de beste van de twee ging zijn dat hadden we al uitgemaakt voor we proefden.
Ze waren beiden moe, hun glans verloren, stoffig, maar de VCC was verrassend genoeg nog goed te drinken. Was niet te hoog in zuren, behoorlijk in evenwicht maar daar stopt het dan ook.

Een mooie warme zomer werd gevolgd door massieve regenval in september.
De pluk begon op 6 oktober maar stelde niks voor en iedereen is het er over eens dat Bordeaux 1969 moet vermeden worden.

Maar kijk, we hadden er toch 2 in het glas.
De Croque had een redelijke neus van ijzer, tabak, wat donkere chocolade, maar stelde teleur in de mond, flets en te hoog in zuren.
Werd aan de kant gezet voor later op de avond.
De Croque ging de volgende dag nog es in het glas maar kon niet meer bekoren, deze werd pompbak.

Conclusie: idd, de wijnen zijn 56 jaar oud en versleten, uit een slecht jaar en geen idee hoe bewaard, maar het was tóch fijn om ze es in het glas te hebben.
Zoals het iedere muziekliefhebber betaamt speelden The Beatles hun integrale "Abbey Road" op de achtergrond...

On to the next...

Nice…
Ooit ook de 69 VCC gedronken.
Zelfde impressies. Niet kapot maar zeker ook niet groot.
69 is in Bourgogne een veel beter jaar dan in Bordeaux.
(12-10-2025 09:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]69 is in Bourgogne een veel beter jaar dan in Bordeaux.
Laat de zoektocht beginnen wijn
Twee weken na mijn Covid 2.0 komen geuren en smaken terug langzaam naar boven.

De afgelopen dagen dan ook flink in de wijn gevlogen ...

- Champagne Siret BdB 2013
- Chateau Magdelaine 2003
- Chateau Talbot 2009
- Chateau La Garde Blanc 2021

Dit alles op verplaatsing ...

Deze avond bij een stukje wilde eendenborst en puree met eendenvet ...

Domaine Jamet ... Fructus Voluptas 2018

Life has a way of restoring itself !

Mathijs
(13-10-2025 08:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Twee weken na mijn Covid 2.0 komen geuren en smaken terug langzaam naar boven.

De afgelopen dagen dan ook flink in de wijn gevlogen ...

- Champagne Siret BdB 2013
- Chateau Magdelaine 2003
- Chateau Talbot 2009
- Chateau La Garde Blanc 2021

Dit alles op verplaatsing ...

Deze avond bij een stukje wilde eendenborst en puree met eendenvet ...

Domaine Jamet ... Fructus Voluptas 2018

Life has a way of restoring itself !

Mathijs

Oei.. is COVID weer met geur- en smaakverlies…?
Shit.
Dacht dat we daar ongeveer vanaf waren Sad
(14-10-2025 07:31 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-10-2025 08:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Twee weken na mijn Covid 2.0 komen geuren en smaken terug langzaam naar boven.

De afgelopen dagen dan ook flink in de wijn gevlogen ...

- Champagne Siret BdB 2013
- Chateau Magdelaine 2003
- Chateau Talbot 2009
- Chateau La Garde Blanc 2021

Dit alles op verplaatsing ...

Deze avond bij een stukje wilde eendenborst en puree met eendenvet ...

Domaine Jamet ... Fructus Voluptas 2018

Life has a way of restoring itself !

Mathijs

Oei.. is COVID weer met geur- en smaakverlies…?
Shit.
Dacht dat we daar ongeveer vanaf waren Sad

Nope, hij is er terug in latente vorm maar steekt hier en daar al de kop op met de gekende symptomen: Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) maar kan ook hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping) geven.
Dit wordt onze jaarlijkse herfstverkoudheid of nasofaryngitis, rinofaryngitis, coryza, valling... gelukkig zijn de symptomen milder dan vroeger maar er zijn altijd uitzonderingen.
1 tip: Carpe Diem Wink

Gisteren 2015 Château des Tours Côtes du Rhône Heart Veel bla bla en kassa kassa over dit huis maar 't was verdorie boem bang bam lovely Heart
Koppelingen