wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
gisteren klant binnengewaaid (letterlijk dan) met een halfvol flesje sassicaia 1990 en t was verdomme de moeite.... mooie tertiaire geuren (zeer animaal but i like it) en zelfs nog ontzettend veel zwart en een beetje rood fruit.... jammer dat deze wijn buiten mijn portemonnee begint te vallen want ik blijf dit één van de mooiste italianen vinden (alhoewel ik liever autochtone druivenrassen zie in italie maar soit)
(18-07-2011 11:57 AM)jazzper schreef: [ -> ](alhoewel ik liever autochtone druivenrassen zie in italie maar soit)

Toffe klant Wink! Doet dat er echt toe, autochtone druivenrassen? Ik ben nogal pragmatisch ingesteld: is de wijn goed of niet? Is hij te duur? Bij dat laatste hebben we een gemeenschappelijk probleem Wink.
(18-07-2011 11:08 AM)koen schreef: [ -> ]Witte Rioja, Placet 2007 van Alvaro Palacios. Viura: licht pikante neus, pompelmoes, peer, caramel. In de mond opnieuw pompelmoes, vrij stevige body maar mist wat frisheid. Niet echt mijn ding en pastte totaal niet met de kabeljauw in een peterseliekorstje

Op dag twee gedronken met een pasta gorgonzola champignons en daar pastte ie veel beter bij.
Fonréaud 2004, al een paar keer gedronken, valt me deze keer dik tegen, dunne substantie, echt niet op het niveau van een Cru Bourgeois Sup, niet gekurkt, maar ik vermoed toch een fles met een lichte fout
Als aperitief: Sancerre Clos de Beaujeu 2005.Slurp
Bij het eten : de rest van een fles Senejac 1989.Mooie wijn; op zijn best.
Nadien een Graves Sensation De Château Grand Bourdieu 2005 : mooie neus en aanzet maar in de afdronk een massa stugge en bittere tannines die met ouderen zeker niet zullen vervagen.
Wij dronken deze avond met een aantal mensen in het uitstekende restaurant De Mangerie in Lauwe: de witte Nuits-St-Georges '07 van Robert Chevillon, een Kirwan 1998 en een Les Roncières 2002 Nuits-St-Georges van Robert Chevillon. Alle aan zeer schappelijk prijzen..
Schappelijk, is dat iets in deze zin?
40
60
60
De Bourgognes wit aan 40 Euro en de rode Les Roncières van Robert Chevillon aan 60 Euro in een restaurant; dat zijn inderdaad koopjes.Cool
55
77
66
(18-07-2011 12:15 PM)Matten schreef: [ -> ]
(18-07-2011 11:57 AM)jazzper schreef: [ -> ](alhoewel ik liever autochtone druivenrassen zie in italie maar soit)

Toffe klant Wink! Doet dat er echt toe, autochtone druivenrassen? Ik ben nogal pragmatisch ingesteld: is de wijn goed of niet? Is hij te duur? Bij dat laatste hebben we een gemeenschappelijk probleem Wink.

niet echt maar het is wel een rijkdom die we aan het kwijtspelen zijn als iedereen bordeauxblend wijnen gaat maken... als twee wijnen even goed zijn kies ik toch altijd de autochtone blend Smile
(20-07-2011 06:19 PM)jazzper schreef: [ -> ]
(18-07-2011 12:15 PM)Matten schreef: [ -> ]
(18-07-2011 11:57 AM)jazzper schreef: [ -> ](alhoewel ik liever autochtone druivenrassen zie in italie maar soit)

Toffe klant Wink! Doet dat er echt toe, autochtone druivenrassen? Ik ben nogal pragmatisch ingesteld: is de wijn goed of niet? Is hij te duur? Bij dat laatste hebben we een gemeenschappelijk probleem Wink.

niet echt maar het is wel een rijkdom die we aan het kwijtspelen zijn als iedereen bordeauxblend wijnen gaat maken... als twee wijnen even goed zijn kies ik toch altijd de autochtone blend Smile

thumbsup Was en is nog steeds het probleem op sommige domeinen in de Cahors vallei...
Citran 1995 : nog in zijn drinkvenster maar mist een beetje complexiteit, score : 85
Nog een biootje van een domein dat ik al een tijdje niet meer gedronken had, Eccetera 2007 van domaine San Rocca. Blend Carignan, Mourvèdre. Zit goed ineen, rijp fruit, beetje animaliteit, bacon. Rijpe tannines, evenwichtig, nog een beetje uitdrogend in de afdronk. Perfect bij een vleesgerecht. 87
Citran 1995 is op dag 2 toch een pak beter, ik had niet verwacht dat een simpele Wink Cru Bourgeois van die leeftijd toch ook nog wat lucht kon gebruiken, ik had eerder gevreesd dat hij heel snel plat ging zijn, maar niet dus Smile score van 87 is hij vandaag wel waard
gisteren zahle riesling smaragd 2005, ik had een klant beloofd om eens een echte gepetroleerde riesling te serveren.... vorig week zelf nog een flesje soldaat gemaakt (zelfde kist, fles ernaast) en die zat helemaal in zijn tertiaire fase van zware mineralen en pure petrol, de fles van gisteren: puur fruit en niks tertiair!!! toch leuk dat wijn zo'n variabel produkt is Wink cheers
klant was gelukkig toch onder de indruk en ik heb hem beloofd om een belleke te geven de volgende keer er een gepetroleerde zahel opengaat :-)[/align]
Les Chailloux van Dom Chatelain, 2008 (pouilly fumé) fris fruit, mooie rijpheid niks groenig deed wat ie moest doen bij de kingcrab 85.
...kingkrab 85. Was dat de prijs? Smile
Big Grin neen het geboortejaar van de kingcrab Cool
(25-07-2011 08:37 AM)koen schreef: [ -> ]Big Grin neen het geboortejaar van de kingcrab Cool

voor mij toch liever de lengteapplaus
Pontoise-Cabarrus 1996, deze Cru Bourgeois kwam nog jong over, de samenstelling verraste me wel wat > ik had meer CS verwacht : M 45%, CF 2%, CS 50% en PV 3%, zit hoog in zuren en heeft een lange afdronk, P/K absoluut dik OK
(25-07-2011 07:06 PM)Kris G schreef: [ -> ]Pontoise-Cabarrus 1996, deze Cru Bourgeois kwam nog jong over, de samenstelling verraste me wel wat > ik had meer CS verwacht : M 45%, CF 2%, CS 50% en PV 3%, zit hoog in zuren en heeft een lange afdronk, P/K absoluut dik OK

had daar vroeger de 37,5cl van op de kaart staan en die bleven ook steeds zeer lang zeer jeugdig maar als het verval was ingezet dan gingen ze meestal wel vrij snel de dieperik in
Vorig weekend Ch Bourdillot Graves 2005 gedronken (gekocht destijds aan 10.3 Euro). Eerste Bdx 2005 sinds lang, maar man wat was dit lekker! De eerste was hij heel intens (en misschien zelfs wat te) maar op dag 2 & 3 (en zelfs het laatste glasje op dag 4 )heerlijk ! Vol, complex, lange afdronk, stevige maar rijpe tannines, mooi equilibre van rood/zwartfruit - tabak -hout!

Wel een beetje droevig nu, want hoe kon ik in hemelsnaam zo stom zijn om hier maar één fles van te kopen banghead
(26-07-2011 05:46 PM)nco schreef: [ -> ]Vorig weekend Ch Bourdillot Graves 2005 gedronken (gekocht destijds aan 10.3 Euro). Eerste Bdx 2005 sinds lang, maar man wat was dit lekker! De eerste was hij heel intens (en misschien zelfs wat te) maar op dag 2 & 3 (en zelfs het laatste glasje op dag 4 )heerlijk ! Vol, complex, lange afdronk, stevige maar rijpe tannines, mooi equilibre van rood/zwartfruit - tabak -hout!

Wel een beetje droevig nu, want hoe kon ik in hemelsnaam zo stom zijn om hier maar één fles van te kopen banghead

Château Bourdillot is inderdaad een wijn die van mij een zeer hoge P/K krijgt.
Heb nog de 2005 en 2006 liggen.
De Bourdillot 2006 is nog te verkrijgen in de CORA aan ongeveer 12 euro.
In dezelfde prijsklasse (Bourdillot) is Chateau La Garde, Pessac ook een must-buy. Eveneens elk jaar present in de cora, geloof ik.
Gestart met Le Rosé de Giscours 2010 als apperitief.
Zeer zwakke neus, aanzet en middenpallet nog zwakker; afdronk een agressief bitter.
Alles behalve een referentie voor dit gerenommeerd Château.

Heb me nadien getroost met een glas ”Les Mattes” van het domein “Vignes Des Deux Soleils” en daar kan ik alleen maar positief over zijn.
(27-07-2011 11:04 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Gestart met Le Rosé de Giscours 2010 als apperitief.
Zeer zwakke neus, aanzet en middenpallet nog zwakker; afdronk een agressief bitter.
Alles behalve een referentie voor dit gerenommeerd Château.

Heb me nadien getroost met een glas ”Les Mattes” van het domein “Vignes Des Deux Soleils” en daar kan ik alleen maar positief over zijn.
Ik heb die rosé laatst ook eens gedronken en kon er ook niet veel positief over zeggen. Etiket schept grote verwachting maar fles kan het duidelijk niet waarmaken.
een grieks wijntje
Reserve Nemea 2006 (coöperative wijn)
is een lekkere volle wijn
(29-07-2011 09:43 PM)filip schreef: [ -> ]een grieks wijntje
Reserve Nemea 2006 (coöperative wijn)
is een lekkere volle wijn

heb die onlangs nog in de vintage gedronken, stevig maar met toch zeer veel finesse
Dronk deze namiddag een Sixtus (12) 2009 of 2, veel romiger, meer finesse en subtieler dan de Bernardus hoor ! Tom zal dit ongetwijfeld beamen ! De Bernardus gooit het allemaal "at once" in je mond, de Sixtus niet, voor de Sixtus moet je "volwassen" zijn ! Amen en uit Slurp Sixtus rules !
Nog een biootje, Le Pech Abusé 2005, Buzet. Mooie neus, zachte, volle aanzet maar dan volgen korrelige tannines die net iets te uitdrogend zijn. Nog een paar jaartjes wachten.
Koppelingen