wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
momenteel een Riesling 'trocken' van Treis Karden aan de Moesel
Hier nen El Molinet 2007 op de salontafel.
Ooit is meegebracht van den Aldi.
VdP Vaucluse, Tours 07, kreeg goesting....altijd geslaagd !!!
l'héritage d'acquéria: superpornowijntje uit de lirac (en nog steeds één van de beste lirac's die ik ooit gedronken heb), in de hoek staat nog een overschotje eden valley riesling 2003 naar mij te lachen :-) ga ik de verleiding kunnen weerstaanwatte?
Dit weekend: Chateau Landat, Haut-Medoc 2002. Bloeide zeer mooi open na een tijdje. Lichte kleurevolutie, mooie kruidige neus (alhoewel de meningen hier wel verdeeld waren), vooral rood fruit (neuzekes ook), lichtjes tertiaire toesten. In de mond mooie evenwicht met nog veel en mooie rood fruit, mooie diepte en intensiteit. Lekker!

Chateau is van naam veranderd (is nu Lamothe Cissac)
van 't weekend nog ne Chateau tour haut caussan 2003 gedronken, blijft toch binnen de Bordeaux één van de betere PQ. Een Medoc genre SM, alleen heeft die nog niet dezelfde prijsevolutie ondergaan.
2003 nu zeer mooi op dronk trouwens, nog één flesje over
Dit weekend SM07. Laat zich mooi drinken. Oh zo puur, één en al finesse. Dag twee helaas nie al te veel meer te vertellen. Missch (heb me dit al meermaals laten vertellen) dat mn vacuvin mn restje SM comateus/dood heeft gemaakt.
(12-12-2011 01:36 PM)claret schreef: [ -> ]Dit weekend SM07. Laat zich mooi drinken. Oh zo puur, één en al finesse. Dag twee helaas nie al te veel meer te vertellen. Missch (heb me dit al meermaals laten vertellen) dat mn vacuvin mn restje SM comateus/dood heeft gemaakt.

ik denk dat een restje sowieso moeilijk bewaard, misschien beter overgieten in een 37,5 cl fles en dan vacuüm trekken, zelfs whisky bewaart niet zo goed meer als de fles voor 2/3 à 3/4 leeg is
(12-12-2011 03:05 PM)Kris G schreef: [ -> ]
(12-12-2011 01:36 PM)claret schreef: [ -> ]Dit weekend SM07. Laat zich mooi drinken. Oh zo puur, één en al finesse. Dag twee helaas nie al te veel meer te vertellen. Missch (heb me dit al meermaals laten vertellen) dat mn vacuvin mn restje SM comateus/dood heeft gemaakt.

ik denk dat een restje sowieso moeilijk bewaard, misschien beter overgieten in een 37,5 cl fles en dan vacuüm trekken, zelfs whisky bewaart niet zo goed meer als de fles voor 2/3 à 3/4 leeg is

of gewoon geen mietje zijn en de hele fles opdrinken Slurp applaus
(12-12-2011 06:19 PM)jazzper schreef: [ -> ]of gewoon geen mietje zijn en de hele fles opdrinken Slurp applaus

zijn we nu over whisky of wijn bezig? Tongue Wink
Blush ook restje aan het drinken dat geoxideerd is, maar op dag 3 toont die Marques de Vargas Reserva 2005 voor het eerst wat potentieel en substantie, dus wel blij dat er toch nog een toekomst zit in deze wijn (was wel mijn enigste fles) maar jammer dat ik moest wachten op zoveel zuurstof om dit te tonen dat er oxidatie optrad
Château Artix 2009 (Les Murailles) Minervois
gaat vlot naar binnen Smile
(12-12-2011 10:44 PM)filip schreef: [ -> ]Château Artix 2009 (Les Murailles) Minervois
gaat vlot naar binnen Smile

P/K gewoon super wijntje, drink ik nog steeds af en toe eens cheers
Beelgara chardonnay, simpel maar goed, Tis zelfs 2006 maar nog perfecht eigenlijk.
Verschiet er zelf van, had het niet verwacht van deze 2006.
Nooit geproefd maar als een sterrenrestaurant het neemt, moet het toch wel goed zijn.
(13-12-2011 12:00 AM)FYFY schreef: [ -> ]Beelgara chardonnay, simpel maar goed, Tis zelfs 2006 maar nog perfecht eigenlijk.
Verschiet er zelf van, had het niet verwacht van deze 2006.
Nooit geproefd maar als een sterrenrestaurant het neemt, moet het toch wel goed zijn.

Oostblokwijn?
Oeps, vergeten te vermelden.
Nee, Australisch met schroefdop.
(12-12-2011 10:48 PM)Kris G schreef: [ -> ]...................
P/K gewoon super wijntje, drink ik nog steeds af en toe eens cheers

Mooi.
Zo blijf je tenminste met je voeten op de grond staan.Wink
(13-12-2011 12:00 AM)FYFY schreef: [ -> ]Beelgara chardonnay, simpel maar goed, Tis zelfs 2006 maar nog perfecht eigenlijk.
Verschiet er zelf van, had het niet verwacht van deze 2006.
Nooit geproefd maar als een sterrenrestaurant het neemt, moet het toch wel goed zijn.
Het feit dat een wijn in een sterrenzaak geschonken wordt wil daarom niet zeggen dat hij goed is. Kan ook gewoon een goedkope wijn zijn die ze met veel winstmarge kunnen verkopen...
(13-12-2011 08:25 AM)carl schreef: [ -> ]
(13-12-2011 12:00 AM)FYFY schreef: [ -> ]Beelgara chardonnay, simpel maar goed, Tis zelfs 2006 maar nog perfecht eigenlijk.
Verschiet er zelf van, had het niet verwacht van deze 2006.
Nooit geproefd maar als een sterrenrestaurant het neemt, moet het toch wel goed zijn.
Het feit dat een wijn in een sterrenzaak geschonken wordt wil daarom niet zeggen dat hij goed is. Kan ook gewoon een goedkope wijn zijn die ze met veel winstmarge kunnen verkopen...

Zo snugger ben ik ook wel maar het zal wel genen brol zijn.... dat kunnen ze zichzelf niet aandoen.
De sommelier moet het zelf ook aan de man kunnen brengen hé!! En hij wil zich ook niet belachelijk maken!
In welk restaurant serveren ze deze wijn eigenlijk? En is dat dan de huiswijn of staat hij gewoon op de kaart?
(12-12-2011 10:48 PM)Kris G schreef: [ -> ]
(12-12-2011 10:44 PM)filip schreef: [ -> ]Château Artix 2009 (Les Murailles) Minervois
gaat vlot naar binnen Smile

P/K gewoon super wijntje, drink ik nog steeds af en toe eens cheers

santé applaus
Niks en dat loopt wreed goed binnen !
Santé!
Een heel lekkere, volle, frisse Loire. Le Haut de la Garde, Anjou Blanc 07 van Pierre Bise. Typîsche Chenin Blanc. Floraal, citrustoetsen, mineraal, rijp geel fruit met een frisse rek. Vol en lang, heerlijk...Loire, kan er niet genoeg van hebben....
Wijnzolder
Weingut Geil - Weissburgunder Trocken 2010
In de neus mineraal, rijp fruit, ananas, appel.
In de mond mooi fruitig, mineraal en mooie zuren in de afdronk.
Il Bruciato Tenuta Guado Al Tasso Bolgheri 2009

50% CS, 30%M, 20% Syrah ea.
Zeer fruitgedreven, toets caramel.
Finesse en mooi evenwicht. Zéér soepele en lekkere wijn.
Aanrader

Wijnen De Clerck
pour mon père van chateau de gaure, belgische kunstenaar die schitterende wijn en etiketten maakt... een paar maanden geleden nog 2 uur mee "aan de klap geraakt" en voor het eerst beschonken van een proeverij teruggekeerd...
komt uit de limoux. zijn macabeu en mauzac zijn goddelijk
Château le Ferreau Belair Côtes de Bourg 2009, budgetwijntje uit de Lidl, voor wat het waard is : gouden medaille Bruxelles en Challenge International du vin, een typische 2009 die nu al redelijk goed te drinken is, echt wel fijne P/K, maar een wijn die heel snel saai werd, niet iets om meer dan 1 glas van te drinken, beetje schrik dat veel 2009 weinig uitdaging gaan bieden en niet echt boeiend gaan zijn
(17-12-2011 07:03 PM)Kris G schreef: [ -> ]een wijn die heel snel saai werd, niet iets om meer dan 1 glas van te drinken, beetje schrik dat veel 2009 weinig uitdaging gaan bieden en niet echt boeiend gaan zijn

Heeft meer met de Lidl te maken dan met de jaargang 2009 denk ik...
(17-12-2011 07:02 PM)jazzper schreef: [ -> ]pour mon père van chateau de gaure, belgische kunstenaar die schitterende wijn en etiketten maakt... een paar maanden geleden nog 2 uur mee "aan de klap geraakt" en voor het eerst beschonken van een proeverij teruggekeerd...
komt uit de limoux. zijn macabeu en mauzac zijn goddelijk

Vintage? Wink
Koppelingen