wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(07-11-2014 09:49 PM)Pietn schreef: [ -> ]
(07-11-2014 05:38 PM)Pietn schreef: [ -> ]Voor vanavond guigal cndp 2003 uitgezet . Laatste fles. Tn volgt

Heb een andere fles moeten uithalen Sad kurk kurk en nog eens kurk Pff

Nu chateau limbourg 2008 in het glas pessac. Aardse tonen. Mooie afdronk. 85

Nooit leuk, maar zeker als je er zo naar uit kijkt is het helemaal balen
(07-11-2014 06:29 PM)TimmyR schreef: [ -> ]Hop Ruiter van den tap in het Waagstuk in Antwerpen. Ik kan u verzekeren dat 3 stuks op een nuchtere maag serieus aankomen Tongue Hoppa, het weekend is begonnen! applauscheers

Off topic,

't waagstuk ja :-) Stadswaag was vroeger altijd wel ne leuken aflsuiter :-)
(07-11-2014 09:54 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(07-11-2014 09:49 PM)Pietn schreef: [ -> ]
(07-11-2014 05:38 PM)Pietn schreef: [ -> ]Voor vanavond guigal cndp 2003 uitgezet . Laatste fles. Tn volgt

Heb een andere fles moeten uithalen Sad kurk kurk en nog eens kurk Pff

Nu chateau limbourg 2008 in het glas pessac. Aardse tonen. Mooie afdronk. 85

Nooit leuk, maar zeker als je er zo naar uit kijkt is het helemaal balen

Idd zeker als laatste fles. De andere waren subliem Rolleyes heb een orval meer in de frigo gestoken om het te vergeten haha applaus
(07-11-2014 10:29 PM)Pietn schreef: [ -> ]
(07-11-2014 09:54 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(07-11-2014 09:49 PM)Pietn schreef: [ -> ]
(07-11-2014 05:38 PM)Pietn schreef: [ -> ]Voor vanavond guigal cndp 2003 uitgezet . Laatste fles. Tn volgt

Heb een andere fles moeten uithalen Sad kurk kurk en nog eens kurk Pff

Nu chateau limbourg 2008 in het glas pessac. Aardse tonen. Mooie afdronk. 85

Nooit leuk, maar zeker als je er zo naar uit kijkt is het helemaal balen

Idd zeker als laatste fles. De andere waren subliem Rolleyes heb een orval meer in de frigo gestoken om het te vergeten haha applaus

Orval kan helpen in zulke zware tijden. Geniet tenminste daarvan cheers
Ge moet hem dan natuurlijk ook wel uit de ijskast halen e ;-)
(07-11-2014 10:58 PM)Tom T schreef: [ -> ]Ge moet hem dan natuurlijk ook wel uit de ijskast halen e ;-)

Smile
2 e orval juist aan het drinken 1 jaar over houdbaarheidsdatum maar ook zo lekker.
(07-11-2014 10:00 PM)Tom T schreef: [ -> ]
(07-11-2014 06:29 PM)TimmyR schreef: [ -> ]Hop Ruiter van den tap in het Waagstuk in Antwerpen. Ik kan u verzekeren dat 3 stuks op een nuchtere maag serieus aankomen Tongue Hoppa, het weekend is begonnen! applauscheers

Off topic,

't waagstuk ja :-) Stadswaag was vroeger altijd wel ne leuken aflsuiter :-)

Om maar van de cantussen te zwijgen, neem ik aan?! Cool
Was dat? :-) Nee serieus, ik heb geen hogere opleiding gehad...
Domazan Garance 09 in het glas. Oude mourvedre stokken (75%) rest syrah. Straks update, moet nog wat openkomen.
Daar zit je dan op een zaterdag avond. Flesje Moralino leeggemaakt bij de pasta ( er zat nog net een glas voor elk in), en nog zin in iets meer...
Kast open getrokken en je neemt een fles waar er nog 1 van is. Je weet niet dadelijk wat het is, ( in je digitale wijnkelder neem je alleen die dingen op waar je bij opstart nog minstens 3 flessen had), herkent het wel nog als 'van bij pasqualinno' en Grieks, van Santorini. Dus dat zal wel goed zitten, zo als fles voor vanavond.

De neus zit dadelijk ok: vol, kruiden, intens. De eerste smaak: diezelfde kruiden, iets aards, heerlijke afgeronde tannines, en wat een afdronk....
Dus niet zo een gewoon flesje voor vanavond. ( verkeerd keuze gemaakt, maar o zo blij)
Mavotrogano 2010 van Sigalas is gewoon Top!
En had ik hem laten liggen was hij zeker nog beter kunnen worden.
Ik ga me niet wagen aan scores, daar ben ik wellicht niet objectief genoeg voor.
Er is gelukkig nog wat over voor morgen.

Zo dadelijk eens kijken waar hij nog te vinden is. ( wellicht Ad Bibendum) Of misschien ook eens denken om hem zelf in te voeren ( het is een hobby als een ander)
Voor mij alvast een aanrader.

Sven
(09-11-2014 01:12 AM)Gaudendo schreef: [ -> ]Daar zit je dan op een zaterdag avond. Flesje Moralino leeggemaakt bij de pasta ( er zat nog net een glas voor elk in), en nog zin in iets meer...
Kast open getrokken en je neemt een fles waar er nog 1 van is. Je weet niet dadelijk wat het is, ( in je digitale wijnkelder neem je alleen die dingen op waar je bij opstart nog minstens 3 flessen had), herkent het wel nog als 'van bij pasqualinno' en Grieks, van Santorini. Dus dat zal wel goed zitten, zo als fles voor vanavond.

De neus zit dadelijk ok: vol, kruiden, intens. De eerste smaak: diezelfde kruiden, iets aards, heerlijke afgeronde tannines, en wat een afdronk....
Dus niet zo een gewoon flesje voor vanavond. ( verkeerd keuze gemaakt, maar o zo blij)
Mavotrogano 2010 van Sigalas is gewoon Top!
En had ik hem laten liggen was hij zeker nog beter kunnen worden.
Ik ga me niet wagen aan scores, daar ben ik wellicht niet objectief genoeg voor.
Er is gelukkig nog wat over voor morgen.

Zo dadelijk eens kijken waar hij nog te vinden is. ( wellicht Ad Bibendum) Of misschien ook eens denken om hem zelf in te voeren ( het is een hobby als een ander)
Voor mij alvast een aanrader.

Sven

Nice Smile
Ik zou zeggen, meer van dat, Sven!
En misschien een korte voorstelling zodat we weten wat je allemaal zelf invoert... Slurp

http://www.vinejo.freebb.be/newthread.php?fid=62
Momenteel een Primo Estate Zamberlan in het glas 91p - gemaakt van 85% Cabernet Sauvignon & 15% Sangiovese. - Hier een filmpje voor een indruk, http://www.youtube.com/watch?v=ZKd7IgseJRc
En nog eentje, http://www.youtube.com/watch?v=P9sTpQlF-KU

Grts.
2010 Villa Calcinaia Chianti Classico bij zelfgemaakte ravioli met bospadenstoelen en geitenkaas, salieboter en goe wat vers geraspte parmigiano.
De wijn miste iets wat body, maar voor de rest niet te klagen.
(08-11-2014 08:46 PM)Tom T schreef: [ -> ]Was dat? :-) Nee serieus, ik heb geen hogere opleiding gehad...
Domazan Garance 09 in het glas. Oude mourvedre stokken (75%) rest syrah. Straks update, moet nog wat openkomen.

Gene stress, een hogere opleiding geeft voor mijn part alleen maar meer kans op levercirose Tongue

En alles is precies toch goed gekomen met u ook TongueWink
(09-11-2014 11:12 PM)TimmyR schreef: [ -> ]Was dat? :-) Nee serieus, ik heb geen hogere opleiding gehad...
Domazan Garance 09 in het glas. Oude mourvedre stokken (75%) rest syrah. Straks update, moet nog wat openkomen.

Gene stress, een hogere opleiding geeft voor mijn part alleen maar meer kans op levercirose Tongue

En alles is precies toch goed gekomen met u ook TongueWink
[/quote]

It all depends how you look at it :-)

Domazan, ik had er meer van verwacht. Oude mvd, ik leg teveel de link naar Bandol dan. Nu, dit zit natuurlijk ook niet in de prijsklasse van ne goeien Bandol. Not bad, maar geen hoogvlieger. Voor de prijs is deze zeker niet slecht maar het is niet volledig men ding. Redelijk wat depot trouwens, ongefilterd.
De Sassetto sangiovese van dezelfde prijs smaakte me beter eerder deze week.

Edit,
moet men TN toch wat bijpassen. Is nu al een tijdje ontkurkt en begint mooi open te komen. Van "pq" zeker niet slecht, tot pq in orde :-)
Chianti Classico
La Doccia Riserva 2006


Een wijn die ik op een Toscaans terrasje dronk in 2010 en een xtra flesje van heb meegenomen, tevens mijn laatste Classico van het (mooie) jaar 2006.
Kan (online) weinig info vinden van de wijn, het etiket vertelt wel dat er maar 3500 flessen geproduceerd zijn.

Na een uurtje karaf :

Al behoorlijk wat evolutie in kleur & neus, zelfs licht beginnend oxidatief.
Qua smaak best ok, veel kersen & geroosterde nootjes, goede balans & tanines, maar teveel hout.
Degelijk, maar te eenzijdig, niets verrassend, de Toscane blues laaien niet op met deze fles.

Ter plaatse iets van een 14 euro betaald ... dat kan beter.

Score : 84
chocomousse (grootmoeders recept) met cognac, als er maar drank in zit hé Big Grin
Chateau Lafon-Menaut, Pessac Leognan '12
Chateau is in handen van dezelfde familie als Chateau Carbonnieux!
100% Sauvignon, de neus doet veel goeds vermoeden, citrus, pompelmoes....
Wat een lekkere, frisse wijn!!
In promotie bij de lokale wijnboer, 13 euro.
Coppo - Barbera d'Asti L'Avvocata 2013.

Een van m'n eerste rode wijnen uit deze jaargang. Nog heel jong, was een proeffles, maar potentieel is duidelijk. Binnen 2-3 jaar is dit een heerlijke wijn.

Hoort zeker thuis in het rijtje 'betaalbare Barbera' (< 15 euro), samen met de Umberta van Iuli, Tre Vigne van Vietti en Lia Vì van Carussin.
Gisteren met maat 2 flessen geproefd:

- Elzas: Domaine Mittnacht "Les petit Grains" Pinot gris 2012. Jammie. Aan een 12-13 euro vind ik deze pinot gris super. Momenteel geen pinot fris fan aangezien ik vind dat deze druif soms te weinig materie heeft. Dit kan echter niet van deze cuvée gezegd worden amai. Zeer lekker en dat flesje was zo op!

- Médoc: Chateau Le Pey 2011. Valt ook zeer in de smaak. Andermaal bescheiden prijs, nog geen 13 euro. Geurt enorm aangenaam en vooral veel geur. Doet zelfs al wat tertiar aan en toch zit hij nog volledig op zijn fruit. Afdronk ook naar behoren (8 sec). P/Q doet deze wijn het zeer goed. Nog wel wat tanines aanwezig, gok dat hij nog jaar of 3 zou meekunnen.
(21-11-2014 09:15 AM)Dc schreef: [ -> ]Gisteren met maat 2 flessen geproefd:

- Elzas: Domaine Mittnacht "Les petit Grains" Pinot gris 2012. Jammie. Aan een 12-13 euro vind ik deze pinot gris super. Momenteel geen pinot fris fan aangezien ik vind dat deze druif soms te weinig materie heeft. Dit kan echter niet van deze cuvée gezegd worden amai. Zeer lekker en dat flesje was zo op!

- Médoc: Chateau Le Pey 2011. Valt ook zeer in de smaak. Andermaal bescheiden prijs, nog geen 13 euro. Geurt enorm aangenaam en vooral veel geur. Doet zelfs al wat tertiar aan en toch zit hij nog volledig op zijn fruit. Afdronk ook naar behoren (8 sec). P/Q doet deze wijn het zeer goed. Nog wel wat tanines aanwezig, gok dat hij nog jaar of 3 zou meekunnen.

Mittnacht freres vind ik ook een enorme aanrader in de Elzas. Wijnen met persoonlijkheid. Heb je die in België gekocht?
(21-11-2014 09:45 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-11-2014 09:15 AM)Dc schreef: [ -> ]Gisteren met maat 2 flessen geproefd:

- Elzas: Domaine Mittnacht "Les petit Grains" Pinot gris 2012. Jammie. Aan een 12-13 euro vind ik deze pinot gris super. Momenteel geen pinot fris fan aangezien ik vind dat deze druif soms te weinig materie heeft. Dit kan echter niet van deze cuvée gezegd worden amai. Zeer lekker en dat flesje was zo op!

- Médoc: Chateau Le Pey 2011. Valt ook zeer in de smaak. Andermaal bescheiden prijs, nog geen 13 euro. Geurt enorm aangenaam en vooral veel geur. Doet zelfs al wat tertiar aan en toch zit hij nog volledig op zijn fruit. Afdronk ook naar behoren (8 sec). P/Q doet deze wijn het zeer goed. Nog wel wat tanines aanwezig, gok dat hij nog jaar of 3 zou meekunnen.

Mittnacht freres vind ik ook een enorme aanrader in de Elzas. Wijnen met persoonlijkheid. Heb je die in België gekocht?

Jep, Magnus wijnen heeft daar assortiment van.
Wijnen met persoonlijkheid is inderdaad een goede omschrijving. Ik proefde de Riesling en gewurtzstraminer op hun open fles dagen en ook dit zijn aanraders.
(21-11-2014 10:33 AM)Dc schreef: [ -> ]
(21-11-2014 09:45 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-11-2014 09:15 AM)Dc schreef: [ -> ]Gisteren met maat 2 flessen geproefd:

- Elzas: Domaine Mittnacht "Les petit Grains" Pinot gris 2012. Jammie. Aan een 12-13 euro vind ik deze pinot gris super. Momenteel geen pinot fris fan aangezien ik vind dat deze druif soms te weinig materie heeft. Dit kan echter niet van deze cuvée gezegd worden amai. Zeer lekker en dat flesje was zo op!

- Médoc: Chateau Le Pey 2011. Valt ook zeer in de smaak. Andermaal bescheiden prijs, nog geen 13 euro. Geurt enorm aangenaam en vooral veel geur. Doet zelfs al wat tertiar aan en toch zit hij nog volledig op zijn fruit. Afdronk ook naar behoren (8 sec). P/Q doet deze wijn het zeer goed. Nog wel wat tanines aanwezig, gok dat hij nog jaar of 3 zou meekunnen.

Mittnacht freres vind ik ook een enorme aanrader in de Elzas. Wijnen met persoonlijkheid. Heb je die in België gekocht?

Jep, Magnus wijnen heeft daar assortiment van.
Wijnen met persoonlijkheid is inderdaad een goede omschrijving. Ik proefde de Riesling en gewurtzstraminer op hun open fles dagen en ook dit zijn aanraders.

Zijn wel een pak duurder dan op het domein zelf.
2 jaar terug Riesling grand cru Osterberg 2011 gekocht aan 16€. Bij Magnus 23.99 voor de 2009.
Dus als je kan best ter plaatse kopen.
Vandaag op bezoek bij familie onverwacht een zeer mooie BDX ervaring gehad: zeer lekkere cote de blaye (chateau grand barrail revelation 2006) gedronken, perfect a point.

Nu niet de beste en meest complexe wijn die ik al dronk, maar zeer leuk en mooi verouderd.

Vond van dit domein niets terug op het forum hier.
(23-11-2014 12:53 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ].........................
Vond van dit domein niets terug op het forum hier.

Ik ken die wijn niet en je kan in je leven niet alle wijnen drinken.Wink
Maar alle T/N zijn welkom.
(23-11-2014 01:44 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Maar alle T/N zijn welkom.

Tja, ik heb niet echt formele TN (was ook niet echt de setting). Heb wat gezocht op het net en blijkbaar is het een vooral merlot gedomineerde wijn.

Ik weet ook niet of dit in BE verkrijgbaar is...
Om het einde van het weekend te "vieren". Een calvados Roger Groult "ancestrale". Een neus van hout, koffie, kaneel, kruiden... met wederkerende smaken in de mond, aangevuld door een zachte, haast vergane appelcider smaak.
Sigaartje aan, melancholisch muziekje op de achtergrond en denkend aan de mensen die deze appels voor de cuvée hebben geplukt en er waarschijnlijk al tientallen jaren niet meer zijn. Schol!
(30-11-2014 07:20 PM)Abouriou schreef: [ -> ]Om het einde van het weekend te "vieren". Een calvados Roger Groult "ancestrale". Een neus van hout, koffie, kaneel, kruiden... met wederkerende smaken in de mond, aangevuld door een zachte, haast vergane appelcider smaak.
Sigaartje aan, melancholisch muziekje op de achtergrond en denkend aan de mensen die deze appels voor de cuvée hebben geplukt en er waarschijnlijk al tientallen jaren niet meer zijn. Schol!

Mooi Smile
Welk muziekje maakte je melancholisch...?
(30-11-2014 07:33 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-11-2014 07:20 PM)Abouriou schreef: [ -> ]Om het einde van het weekend te "vieren". Een calvados Roger Groult "ancestrale". Een neus van hout, koffie, kaneel, kruiden... met wederkerende smaken in de mond, aangevuld door een zachte, haast vergane appelcider smaak.
Sigaartje aan, melancholisch muziekje op de achtergrond en denkend aan de mensen die deze appels voor de cuvée hebben geplukt en er waarschijnlijk al tientallen jaren niet meer zijn. Schol!

Mooi Smile
Welk muziekje maakte je melancholisch...?

Goh, hangt er een beetje vanaf he ... Smile Nu staat er een album op van green pastures. Grtz!
Deze middag een budget wijntje gedronken die ik meehad vanop vakantie .
Een grasevina van het merk van de lokale supermarkt Tongue kost 23,99 kuna .

Geen verwachtingen gesteld , maar ik ons het een leuk,idee om,eens te proberen .
Licht van kleur , wat appel , zeer fris en toch wel mooie zuren .
Geen spijt , elke cent dubbel en dik waard !
Na dat sinterklaasfeestje waarop ik niks mocht drinken owv de dreigende alcoholcontroles, thuisgekomen en nog eens een frisse Duvel binnengekapt! Dorst, man!
Nu Westmalle tripelke Smile
Koppelingen