wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vreemd.

Fonbel ken ik niet en Poujeaux heb ik al lang niet meer gedronken, enerzijds omdat hij in mijn ogen te duur geworden is en anderzijds omdat ik bij het openen van mijn laatste Poujeaux de kurk zonder enige weerstand in de fles duwde waardoor heel onze witte keuken vol rode wijn hing, le sousigné y compris.

Maar die Puygueraud, wat was daar mis mee? Keihard in zijn jeugd, kan die dan geen veertien jaar aan?
(11-11-2019 12:06 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Vreemd.

Fonbel ken ik niet en Poujeaux heb ik al lang niet meer gedronken, enerzijds omdat hij in mijn ogen te duur geworden is en anderzijds omdat ik bij het openen van mijn laatste Poujeaux de kurk zonder enige weerstand in de fles duwde waardoor heel onze witte keuken vol rode wijn hing, le sousigné y compris.

Maar die Puygueraud, wat was daar mis mee? Keihard in zijn jeugd, kan die dan geen veertien jaar aan?

Jammer, die Puygueraud zou nochtans op zijn best moeten zijn is een echte bewaarwijn... Wink
(11-11-2019 12:23 PM)Benz schreef: [ -> ]
(11-11-2019 12:06 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Vreemd.

Fonbel ken ik niet en Poujeaux heb ik al lang niet meer gedronken, enerzijds omdat hij in mijn ogen te duur geworden is en anderzijds omdat ik bij het openen van mijn laatste Poujeaux de kurk zonder enige weerstand in de fles duwde waardoor heel onze witte keuken vol rode wijn hing, le sousigné y compris.

Maar die Puygueraud, wat was daar mis mee? Keihard in zijn jeugd, kan die dan geen veertien jaar aan?

Jammer, die Puygueraud zou nochtans op zijn best moeten zijn is een echte bewaarwijn... Wink

Mijn excuses, mijn bericht was tongue in cheeck naar aanleiding van een andere topic op dit forum.
De Puygueraud was alive and kickin’, heerlijk fris en met nog veel reserve maar ook nog wat lichte droogtrekking. Ook de Fonbel van hetzelfde jaartal presteerde mooi en was nog jong met zachte (uitzonderlijk voor 2005!!) tannines. Fonbel is trouwens het persoonlijke domein van Vauthier, de maker van Chateau Ausone.
(11-11-2019 12:46 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-11-2019 12:23 PM)Benz schreef: [ -> ]
(11-11-2019 12:06 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Vreemd.

Fonbel ken ik niet en Poujeaux heb ik al lang niet meer gedronken, enerzijds omdat hij in mijn ogen te duur geworden is en anderzijds omdat ik bij het openen van mijn laatste Poujeaux de kurk zonder enige weerstand in de fles duwde waardoor heel onze witte keuken vol rode wijn hing, le sousigné y compris.

Maar die Puygueraud, wat was daar mis mee? Keihard in zijn jeugd, kan die dan geen veertien jaar aan?

Jammer, die Puygueraud zou nochtans op zijn best moeten zijn is een echte bewaarwijn... Wink

Mijn excuses, mijn bericht was tongue in cheeck naar aanleiding van een andere topic op dit forum.
De Puygueraud was alive and kickin’, heerlijk fris en met nog veel reserve maar ook nog wat lichte droogtrekking. Ook de Fonbel van hetzelfde jaartal presteerde mooi en was nog jong met zachte (uitzonderlijk voor 2005!!) tannines. Fonbel is trouwens het persoonlijke domein van Vauthier, de maker van Chateau Ausone.

Geen probleem, ik vond dit wel heel vreemd klinken.Tongue Wink
(09-11-2019 08:37 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]De Lafage Narassa (Cotes Catalanes) 2017 is wat lucht aan het pakken voor bij de tajine straks.

Mooi bewijs dat een goede wijn uit een minder hoog aangeschreven streek erg kan smaken bij het juiste gerecht.

Deze cuvée is een blend van grenache noir en syrah, de druiven worden overrijp geoogst. Donkerrood van kleur, in de neus bramen, peper, aardse toetsen. Krachtige wijn, vol in de mond, veel tannines. Wel nog een tikkeltje jong natuurlijk, daarom paar uurtjes op voorhand geopend.

Hier moet je wel iets stevigs tegenover zetten, zoals een tajine van lam die een paar uur op een laag vuur heeft staan sudderen. Erg geslaagde combinatie.
Ik ga vandaag de Italiaanse toer op. Juist 2 toppertjes uit de kelder gehaald, Castello di Brolio Gran Selezione 2010 en Brunello Il Poggione 2010. Kijk er enorm naar uit. Slurp
Citaat:Hier moet je wel iets stevigs tegenover zetten, zoals een tajine van lam die een paar uur op een laag vuur heeft staan sudderen. Erg geslaagde combinatie.

Ik krijg er trek van! Blush
(11-11-2019 12:54 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(09-11-2019 08:37 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]De Lafage Narassa (Cotes Catalanes) 2017 is wat lucht aan het pakken voor bij de tajine straks.

Mooi bewijs dat een goede wijn uit een minder hoog aangeschreven streek erg kan smaken bij het juiste gerecht.

Deze cuvée is een blend van grenache noir en syrah, de druiven worden overrijp geoogst. Donkerrood van kleur, in de neus bramen, peper, aardse toetsen. Krachtige wijn, vol in de mond, veel tannines. Wel nog een tikkeltje jong natuurlijk, daarom paar uurtjes op voorhand geopend.

Hier moet je wel iets stevigs tegenover zetten, zoals een tajine van lam die een paar uur op een laag vuur heeft staan sudderen. Erg geslaagde combinatie.

Lafage is echt wel van het allerbeste (zéker pq) dat je kan krijgen in de Roussillon (en verre omstreken...)
(11-11-2019 12:55 PM)Benz schreef: [ -> ]Ik ga vandaag de Italiaanse toer op. Juist 2 toppertjes uit de kelder gehaald, Castello di Brolio Gran Selezione 2010 en Brunello Il Poggione 2010. Kijk er enorm naar uit. Slurp

Let op, ik heb die Brolio jong geproefd en dacht toen dat zo n wijn zeker een jaar of 10 nodig zal hebben om te ontplooien..
Tiens, nu ge t zegt, hij IS bijna een jaar of 10.. ;-)
Benieuwd wie het pleit wint..!
(11-11-2019 12:59 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-11-2019 12:55 PM)Benz schreef: [ -> ]Ik ga vandaag de Italiaanse toer op. Juist 2 toppertjes uit de kelder gehaald, Castello di Brolio Gran Selezione 2010 en Brunello Il Poggione 2010. Kijk er enorm naar uit. Slurp

Let op, ik heb die Brolio jong geproefd en dacht toen dat zo n wijn zeker een jaar of 10 nodig zal hebben om te ontplooien..
Tiens, nu ge t zegt, hij IS bijna een jaar of 10.. ;-)
Benieuwd wie het pleit wint..!

Ben ook benieuwd of de Castello di Brolio stilletjes aan naar zijn beste vorm groeit.
Bij mijn vorige flesjes kwam hij idd veel te jong en nog wat gesloten over, wat niet wegneemt dat hij toen al zeer genietbaar was. 91+
Maar ik weet dat deze makkelijk naar een 93 score zou kunnen en moeten gaan. Wink
Vanavond in het glas 2 x Barbera d'Alba 2016. Eén goede wijn en één topwijn! Raadt eens welke in het gamma komt Smile
(11-11-2019 09:59 PM)wvd schreef: [ -> ]Vanavond in het glas 2 x Barbera d'Alba 2016. Eén goede wijn en één topwijn! Raadt eens welke in het gamma komt Smile

Die met de Diamkurk!
Big Grin
(11-11-2019 10:02 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-11-2019 09:59 PM)wvd schreef: [ -> ]Vanavond in het glas 2 x Barbera d'Alba 2016. Eén goede wijn en één topwijn! Raadt eens welke in het gamma komt Smile

Die met de Diamkurk!
Big Grin

Dedju, koud gepakt...Blush
Heu, nee, gewone kurk "van uitzonderlijke kwaliteit", net als de wijn.
(11-11-2019 12:46 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(11-11-2019 12:23 PM)Benz schreef: [ -> ]
(11-11-2019 12:06 PM)Jordaens schreef: [ -> ]Vreemd.

Fonbel ken ik niet en Poujeaux heb ik al lang niet meer gedronken, enerzijds omdat hij in mijn ogen te duur geworden is en anderzijds omdat ik bij het openen van mijn laatste Poujeaux de kurk zonder enige weerstand in de fles duwde waardoor heel onze witte keuken vol rode wijn hing, le sousigné y compris.

Maar die Puygueraud, wat was daar mis mee? Keihard in zijn jeugd, kan die dan geen veertien jaar aan?

Jammer, die Puygueraud zou nochtans op zijn best moeten zijn is een echte bewaarwijn... Wink

Mijn excuses, mijn bericht was tongue in cheeck naar aanleiding van een andere topic op dit forum.
De Puygueraud was alive and kickin’, heerlijk fris en met nog veel reserve maar ook nog wat lichte droogtrekking. Ook de Fonbel van hetzelfde jaartal presteerde mooi en was nog jong met zachte (uitzonderlijk voor 2005!!) tannines. Fonbel is trouwens het persoonlijke domein van Vauthier, de maker van Chateau Ausone.

Fonbel 2016 nu te koop bij 1jour1vin
https://www.1jour1vin.com/fr/guide-achat...onbel-2016
Afgelopen weekend tijdens een wine and dine in het glas,

Salomon Undhof Lindberg resevere 2011
Van Volxem Wiltinger Gottesfub 2014
Dubreuil Fontaine Corton Bressandes 2012
Col D'orcia Nastagio 2013
Masi Agricola Riserva di costasera 2013
Col D'orcia Poggio al vento 2012
City tripje naar Kraków, na een bezoek aan Auschwitz Birkenau, even straight to the face dat je best zo veel mogelijk kan genieten... besloten om toch maar een goed restaurant te bezoeken in het centrum.
We dronken er een Pools wijntje waarvan ik het niet erg vind dat ik de naam ben vergeten.
Maar dan, Giuseppe Russo á Rina Etna Rosso 2016
Niet bekend met wijnen uit Sicilië, maar wat een topper!
Voor mij een mooie ontdekking, die hoog op de kelder verlang lijst staat na een bewogen dag.
(13-11-2019 07:14 PM)Lektr schreef: [ -> ]City tripje naar Kraków, na een bezoek aan Auschwitz Birkenau, even straight to the face dat je best zo veel mogelijk kan genieten... besloten om toch maar een goed restaurant te bezoeken in het centrum.
We dronken er een Pools wijntje waarvan ik het niet erg vind dat ik de naam ben vergeten.
Maar dan, Giuseppe Russo á Rina Etna Rosso 2016
Niet bekend met wijnen uit Sicilië, maar wat een topper!
Voor mij een mooie ontdekking, die hoog op de kelder verlang lijst staat na een bewogen dag.

Toevallig gisteren ook een Etna Rosso gedronken!
Een 2015 uit eigen aanbod, kwestie van nog effe checken met de 2016 onderweg.
Ik hou ook enorm van die Nerello Mascalese (+wat Capuccio) wijnen. Blind zou geen hond die in Sicilië plaatsen, zeer verfijnde, complexe wijnen met een bijna Bourgondisch boeket, heel mooi, helaas ook al vrij prijzig.
(13-11-2019 07:14 PM)Lektr schreef: [ -> ]City tripje naar Kraków, na een bezoek aan Auschwitz Birkenau, even straight to the face dat je best zo veel mogelijk kan genieten... besloten om toch maar een goed restaurant te bezoeken in het centrum.
We dronken er een Pools wijntje waarvan ik het niet erg vind dat ik de naam ben vergeten.
Maar dan, Giuseppe Russo á Rina Etna Rosso 2016
Niet bekend met wijnen uit Sicilië, maar wat een topper!
Voor mij een mooie ontdekking, die hoog op de kelder verlang lijst staat na een bewogen dag.

Ik denk dat ik nog 1 fles van de 2014 heb liggen, inderdaad een mooie wijn die wel serieus duurder aan 't worden is helaas. Ik herinner mij dat hij heel wat evenwichtiger was dan veel andere Etna Rosso's uit dezelfde prijsklasse (althans toen nog, rond de 15 euro) die soms wel wat scherpe kanten kunnen hebben. Het is wel Girolamo i.p.v. Giuseppe.

Sicilië is trouwens echt wel een interessante wijnregio met voor elk wat wils en soms verrassend frisse wijnen ondanks het zuiderse klimaat. Grillo, Frappato, Nocera, Carricante, Cataratto, Nero d'Avola, Nerello Mascallese en Nerello Capuccio, Perricone, ... te veel om op te noemen eigenlijk.
(14-11-2019 11:49 AM)33S schreef: [ -> ]
(13-11-2019 07:14 PM)Lektr schreef: [ -> ]City tripje naar Kraków, na een bezoek aan Auschwitz Birkenau, even straight to the face dat je best zo veel mogelijk kan genieten... besloten om toch maar een goed restaurant te bezoeken in het centrum.
We dronken er een Pools wijntje waarvan ik het niet erg vind dat ik de naam ben vergeten.
Maar dan, Giuseppe Russo á Rina Etna Rosso 2016
Niet bekend met wijnen uit Sicilië, maar wat een topper!
Voor mij een mooie ontdekking, die hoog op de kelder verlang lijst staat na een bewogen dag.

Ik denk dat ik nog 1 fles van de 2014 heb liggen, inderdaad een mooie wijn die wel serieus duurder aan 't worden is helaas. Ik herinner mij dat hij heel wat evenwichtiger was dan veel andere Etna Rosso's uit dezelfde prijsklasse (althans toen nog, rond de 15 euro) die soms wel wat scherpe kanten kunnen hebben. Het is wel Girolamo i.p.v. Giuseppe.

Sicilië is trouwens echt wel een interessante wijnregio met voor elk wat wils en soms verrassend frisse wijnen ondanks het zuiderse klimaat. Grillo, Frappato, Nocera, Carricante, Cataratto, Nero d'Avola, Nerello Mascallese en Nerello Capuccio, Perricone, ... te veel om op te noemen eigenlijk.

Inderdaad, ik opende dinsdag in de les een schitterende witte van Planeta, een blend van grillo en nog een andere druif waar ik nu niet kan opkomen.
(14-11-2019 11:49 AM)33S schreef: [ -> ]
(13-11-2019 07:14 PM)Lektr schreef: [ -> ]City tripje naar Kraków, na een bezoek aan Auschwitz Birkenau, even straight to the face dat je best zo veel mogelijk kan genieten... besloten om toch maar een goed restaurant te bezoeken in het centrum.
We dronken er een Pools wijntje waarvan ik het niet erg vind dat ik de naam ben vergeten.
Maar dan, Giuseppe Russo á Rina Etna Rosso 2016
Niet bekend met wijnen uit Sicilië, maar wat een topper!
Voor mij een mooie ontdekking, die hoog op de kelder verlang lijst staat na een bewogen dag.

Ik denk dat ik nog 1 fles van de 2014 heb liggen, inderdaad een mooie wijn die wel serieus duurder aan 't worden is helaas. Ik herinner mij dat hij heel wat evenwichtiger was dan veel andere Etna Rosso's uit dezelfde prijsklasse (althans toen nog, rond de 15 euro) die soms wel wat scherpe kanten kunnen hebben. Het is wel Girolamo i.p.v. Giuseppe.

Sicilië is trouwens echt wel een interessante wijnregio met voor elk wat wils en soms verrassend frisse wijnen ondanks het zuiderse klimaat. Grillo, Frappato, Nocera, Carricante, Cataratto, Nero d'Avola, Nerello Mascallese en Nerello Capuccio, Perricone, ... te veel om op te noemen eigenlijk.

inderdaad, Giuseppe is de zoon!
Aan 15 euro is dat inderdaad een koopje, gaat nu rond de 20-25€, maar dat is hij wel waard!
(14-11-2019 12:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Inderdaad, ik opende dinsdag in de les een schitterende witte van Planeta, een blend van grillo en nog een andere druif waar ik nu niet kan opkomen.

Grecanico? Dan is het wschl. de Alastro geweest.
(14-11-2019 03:57 PM)Corto schreef: [ -> ]
(14-11-2019 12:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Inderdaad, ik opende dinsdag in de les een schitterende witte van Planeta, een blend van grillo en nog een andere druif waar ik nu niet kan opkomen.

Grecanico? Dan is het wschl. de Alastro geweest.

Denk het ook dat het de Alastro zal zijn. Grecanico, ik meen mij te herinneren uit het boek van Ian d'Agata dat dit dezelfde druif als Garganega is. Op de website van Planeta staat wel precies dat in de Alastro nu geen Grillo meer inzit.

De pure Grillo 'Terebinto' van Planeta is alleszins ook een aanrader.
(14-11-2019 04:38 PM)33S schreef: [ -> ]
(14-11-2019 03:57 PM)Corto schreef: [ -> ]
(14-11-2019 12:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Inderdaad, ik opende dinsdag in de les een schitterende witte van Planeta, een blend van grillo en nog een andere druif waar ik nu niet kan opkomen.

Grecanico? Dan is het wschl. de Alastro geweest.

Denk het ook dat het de Alastro zal zijn. Grecanico, ik meen mij te herinneren uit het boek van Ian d'Agata dat dit dezelfde druif als Garganega is. Op de website van Planeta staat wel precies dat in de Alastro nu geen Grillo meer inzit.

De pure Grillo 'Terebinto' van Planeta is alleszins ook een aanrader.

Grecanico Dorata is inderdaad een biotype van de Garganega en die doet het zeer goed hoog op de Etna. In de hete vlakte zal dat wellicht wat minder zijn.
Het was idd de Alastro, echt bijzonder mooie, frisse wijn. Een van de betere witte dit jaar gedronken. Had nog nooit van de Grecanico gehoord Blush
Gekocht bij wijnvriendje Steven (Tinto)
(14-11-2019 06:19 PM)vinejo schreef: [ -> ]Het was idd de Alastro, echt bijzonder mooie, frisse wijn. Een van de betere witte dit jaar gedronken. Had nog nooit van de Grecanico gehoord Blush
Gekocht bij wijnvriendje Steven (Tinto)

Dat lijkt me vrij logisch. Dat ga je nog dikwijls meemaken als je het boek van Ian d'Agatha niet uit het hoofd kent en voor de meeste mensen is dat vrij onmogelijk (niet voor Ian...watte)
Chateau Du Glana 2014 magnum, Saint Julien
Over 2 dagen gedronken, eerste dag teveel zuurtjes aanwezig, weinig in de neus. (gesloten fase?) 2e dag veel meer versmolten met elkaar, zachter, wolliger, gewoon lekkerder. Te vroeg geopend, uiteraard, maar bon. Was niettemin lekker, 42 euro

Les Fiefs de Lagrange 2009 Saint Julien
Klimaatkast 11°, open en decanteerder binnen.
Uurtje later in het glas, veelbelovend neusje, zachte tannines, middellange afdronk.
Dacht hier meer power in het glas te krijgen, maar blijft 2e wijn en is reeds 10 jaar natuurlijk.
Enige flesje (cadeau gekregen), ging prima bij de filet pur met krieltjes uit de oven!
(17-11-2019 01:41 PM)Biff schreef: [ -> ]Les Fiefs de Lagrange 2009 Saint Julien
Dacht hier meer power in het glas te krijgen, maar blijft 2e wijn en is reeds 10 jaar natuurlijk.

Had dit ook, maar dan met 2010 ... goeie prijs kunnen kopen, maar ik had ook meer kracht verwacht.
Blijft natuurlijk wel een tweede wijn, dus misschien verwachten we teveel ... maar dan noch.
Nog vijf flessen over, dus af ten toe eens snoepen en kijken hoe het met de wijn gaat ...

Mathijs
De 2010 hier ook nog liggen, en de '11, '12, '13, '14.
Bedoeling was om ooit es een verticale van Fiefs te organiseren.... maar eigenlijk is het geen correcte degustatie.
Daarom zou ik liever es verschillende chateaux maar zelfde jaargang degusteren, lijkt me leuker qua vergelijk...
(17-11-2019 07:35 PM)Biff schreef: [ -> ]De 2010 hier ook nog liggen, en de '11, '12, '13, '14.
Bedoeling was om ooit es een verticale van Fiefs te organiseren.... maar eigenlijk is het geen correcte degustatie.
Daarom zou ik liever es verschillende chateaux maar zelfde jaargang degusteren, lijkt me leuker qua vergelijk...

Of die 2010 Fiefs eens blind naast een 2011 Lagrange...
Dan weet je of we best eerste wijnen kopen in mindere jaren of beter tweede wijnen in topjaren...
(17-11-2019 08:14 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(17-11-2019 07:35 PM)Biff schreef: [ -> ]De 2010 hier ook nog liggen, en de '11, '12, '13, '14.
Bedoeling was om ooit es een verticale van Fiefs te organiseren.... maar eigenlijk is het geen correcte degustatie.
Daarom zou ik liever es verschillende chateaux maar zelfde jaargang degusteren, lijkt me leuker qua vergelijk...

Of die 2010 Fiefs eens blind naast een 2011 Lagrange...
Dan weet je of we best eerste wijnen kopen in mindere jaren of beter tweede wijnen in topjaren...
Lijkt me ook een optie, alleen geen 2011 Lagrange liggen hier, wel de 2012...
Koppelingen