wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Chateau Courac 2013. Een gewone Cotes du rhone.
Toch wel een evergreen uit de cora voor mij.
En voor een zacht prijsje.

Nu perfect op dronk, en zowaar de 2e dag nog beter, meer finesse, complexer.
Krijgt voor de 2015 en 2016 3* van GUide Hachette, de 2013 kreeg er ook 2 of 3, terecht.
Steeds 50procent syrah geloof ik.Heart
Top pq.
(18-12-2017 11:27 PM)33S schreef: [ -> ]Dario Coos - Refosco 2014

Niet echt mijn ding. Lijkt ook iets te veel restsuiker te hebben en te weinig zuren waardoor het na 1 glas wat begint tegen te steken.

Geef mij dan maar de Schioppettino!

Dag erna gedronken bij een gerecht met o.a. kip, ui, madras curry en room en denk niet dat ik (in rood) een betere match had kunnen vinden bij dit gerecht.

Het kan verkeren!
(21-12-2017 12:59 PM)33S schreef: [ -> ]
(18-12-2017 11:27 PM)33S schreef: [ -> ]Dario Coos - Refosco 2014

Niet echt mijn ding. Lijkt ook iets te veel restsuiker te hebben en te weinig zuren waardoor het na 1 glas wat begint tegen te steken.

Geef mij dan maar de Schioppettino!

Dag erna gedronken bij een gerecht met o.a. kip, ui, madras curry en room en denk niet dat ik (in rood) een betere match had kunnen vinden bij dit gerecht.

Het kan verkeren!

is inderdaad niet iets waar ik spontaan aan zou gedacht hebben bij dit soort gerecht Smile Door de restsuiker, denk je? Dan komt een valpolicella met wat ingedroogde druiven misschien ook in aanmerking voor zo'n combinatie?
(21-12-2017 02:48 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(21-12-2017 12:59 PM)33S schreef: [ -> ]
(18-12-2017 11:27 PM)33S schreef: [ -> ]Dario Coos - Refosco 2014

Niet echt mijn ding. Lijkt ook iets te veel restsuiker te hebben en te weinig zuren waardoor het na 1 glas wat begint tegen te steken.

Geef mij dan maar de Schioppettino!

Dag erna gedronken bij een gerecht met o.a. kip, ui, madras curry en room en denk niet dat ik (in rood) een betere match had kunnen vinden bij dit gerecht.

Het kan verkeren!

is inderdaad niet iets waar ik spontaan aan zou gedacht hebben bij dit soort gerecht Smile Door de restsuiker, denk je? Dan komt een valpolicella met wat ingedroogde druiven misschien ook in aanmerking voor zo'n combinatie?

Geen idee of het de restsuiker is. Heb niet zoveel ervaring met Refosco, en vond deze wijn niet echt gelijken op de (enkele) eerdere refosco's die ik al dronk. Dus in mijn nog te schrijven boek over wijn- en spijscombinaties ga ik vooralsnog niet 'Refosco' bij de curry's zetten Rolleyes

En wat de Ripasso betreft, ik zou dan precies eerder een Italiaanse of Chileense Merlot schenken. Daar deed deze wijn mij eerder aan denken dan aan Ripasso.
Mourgues du grès les galets rouge 2015.

Blend van syrah, grenache en wat marselan en mourvedre. Opvallend zeer donker van kleur. Fris geschonken komt de syrah op het voorplan. Als de wijn wat warmer wordt toont hij zich rijker, doch blijft ie voldoende strak.

Aangename kennismaking.
Tijdens de feestdagen duwen we door ... vanavond, La Conseillante 2007.

Heerlijke Pomerol, maar aan die prijs had ik toch meer in mijn glas gewild.

Mathijs
(23-12-2017 08:39 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Tijdens de feestdagen duwen we door ... vanavond, La Conseillante 2007.

Heerlijke Pomerol, maar aan die prijs had ik toch meer in mijn glas gewild.

Mathijs

Volgende keer een magnum kopen ;-)
Voor bij kerstavond diner.

Van Volxem Schiefer Riesling 2015
Mooi in balans met mooi zuren, mineralen en veel citrustonen. Goed te matchen met verschillende gerechten.

Tbilvino Qvevris Rkatsiteli 2013
Oranje wijn uit Georgië. Mooi okergeel, veel fruittonen zoals appel, abrikozen, ziltig en zachte tannines. Lange, ietwat bittere afdronk. Zocht iets anders dan een Chardonnay bij de kalkoen, dat is wel gelukt.

Bacalhôa Colheita Moscatel de Setúbal 2001
Ben niet zo van de dessertwijn en deze tijdje terug goedkoop op de kop weten te tikken. Niet bijzonder complex, maar zoet mooi in balans waardoor je niet na 1 glaasje compleet verzadigd bent, gedroogde abrikozen, karamel, peer en amandelen. Bleek uiteindelijk dus een uitstekend koopje.
Klinkt goed, die Georgische wijn bij kalkoen! Waar had je hem gekocht, als ik vragen mag?
Wijn festival Rijswijk in November bij de stand van anderewijn.nl.
Bedankt, die ga ik binnenkort ook eens proberen!
(25-12-2017 06:28 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Bedankt, die ga ik binnenkort ook eens proberen!

Er staat een interessant artikel in Perswijn deze maand over Georgische wijnen en het gebruik van amforen.
Gisterenavond en deze avond de rest van:
(25-12-2017 09:32 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(25-12-2017 06:28 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Bedankt, die ga ik binnenkort ook eens proberen!

Er staat een interessant artikel in Perswijn deze maand over Georgische wijnen en het gebruik van amforen.

Bedankt voor de info, ik bestel me een exemplaar.
Vond dit ook wel een aardig artikel over Georgische wijnen:

http://www.the-buyer.net/people/producer...character/
(26-12-2017 12:20 PM)UC schreef: [ -> ]Vond dit ook wel een aardig artikel over Georgische wijnen:

http://www.the-buyer.net/people/producer...character/

Heel interessant, bedankt! Heb nog wat zitten doorklikken op de website, staan nog enkele andere artikels in verband met Georgische wijnen op. Na de theorie ben ik zo stilaan wel aan de praktijk toe :-).
Om toch geen Bordeaux etiket op het voorhoofd gekleefd te krijgen ... wou ik even lekker Europees gaan.
En daarom even een flesje Faustino I 2001 uit de kelder gehaald .... bleek verd*mme geoxideerd te zijn banghead.

Daarom .... f*ck it gasten .... toch maar Bordeaux op tafel gegooid.
Morgen een dagje vrij, dus voor een Tertre Roteboeuf 1998 gekozen.

Wat zei de Kerstman tegen de wijnliefhebber ... ho ho ho ... lang leve oude Bordeaux Heart.

Mathijs
(26-12-2017 09:20 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Om toch geen Bordeaux etiket op het voorhoofd gekleefd te krijgen ... wou ik even lekker Europees gaan.
En daarom even een flesje Faustino I 2001 uit de kelder gehaald .... bleek verd*mme geoxideerd te zijn banghead.

Daarom .... f*ck it gasten .... toch maar Bordeaux op tafel gegooid.
Morgen een dagje vrij, dus voor een Tertre Roteboeuf 1998 gekozen.

Wat zei de Kerstman tegen de wijnliefhebber ... ho ho ho ... lang leve oude Bordeaux Heart.

Mathijs

Lol, voor een Tertre Roteboeuf 1998 hoeft het geen nieuwjaar te zijn die kan je elke dag drinken Wink
Wat is er beter dan een oude Bordeaux ... waarschijnlijk die andere fles oude Bordeaux, het mag gezegd worden het is gewoon bangelijk lekker!

Grtz
gisteravond stukje bovenbil van het hert klaargemaakt en gemarineerd met
Magdelaine 2001
Les pagodes de cos 2009
Carbonnieux 1988
Moeilijk te zeggen welke de beste was, alle drie eigenlijk prachtige wijnen, waarbij de carbonnieux nog verrassend mooi voor de dag kwam
geef ze toch allemaal minstens 90
Alvast beste wensen iedereen ! Vanavond chez moi! Champagne momenteel Soutiran grand cru cuvee Privee. Met de st jacobsnoten een carbonieux 2012 . Bij het lam heb ik in de karaf een shiraz mapinga cuvee reserve 2012 van sidewood .
(31-12-2017 09:52 PM)Pietn schreef: [ -> ]Alvast beste wensen iedereen ! Vanavond chez moi! Champagne momenteel Soutiran grand cru cuvee Privee. Met de st jacobsnoten een carbonieux 2012 . Bij het lam heb ik in de karaf een shiraz mapinga cuvee reserve 2012 van sidewood .

(31-12-2017 11:48 PM)Pietn schreef: [ -> ]
(31-12-2017 09:52 PM)Pietn schreef: [ -> ]Alvast beste wensen iedereen ! Vanavond chez moi! Champagne momenteel Soutiran grand cru cuvee Privee. Met de st jacobsnoten een carbonieux 2012 . Bij het lam heb ik in de karaf een shiraz mapinga cuvee reserve 2012 van sidewood .
Nikita Pinot Noir 2015
Een wijnhandelaar probeerde me te overtuigen om in een degustatie van cool climate wijnen ook deze PN te steken. "Het was wel geen cool climate :rolleyes:maar deze wijn kwam uit Durbanville van percelen die hoger gelegen waren en dus zou de wijn toch de nodige fraicheur hebben". Ik was een beetje wantrouwig maar nam toch een flesje mee naar huis. Zondag nog het flesje opengemaakt met vrienden want deze wilde ik toch wel eerst even proberen vooraleer in een degustatie te stoppen.

In de neus een zeer expressieve kersengeur, gebrand hout, zoet rood fruit en na lang openstaan ook wat alcohol. Aiaiaia, ik was bevreesd voor wat nog moest komen. Ik nipte even en... waaauw! NOT! Over geëxtraheerd, uit balans, iets hard die ik wel toeschrijf aan zijn jeugdigheid. Maar dit komt in de verste verten niet in de buurt van een cool climate wijn. De rest gewoon weggekapt. Deze komt nooit meer in huis.
(02-01-2018 07:20 PM)Fre schreef: [ -> ] Nikita Pinot Noir 2015
Een wijnhandelaar probeerde me te overtuigen om in een degustatie van cool climate wijnen ook deze PN te steken. "Het was wel geen cool climate :rolleyes:maar deze wijn kwam uit Durbanville van percelen die hoger gelegen waren en dus zou de wijn toch de nodige fraicheur hebben". Ik was een beetje wantrouwig maar nam toch een flesje mee naar huis. Zondag nog het flesje opengemaakt met vrienden want deze wilde ik toch wel eerst even proberen vooraleer in een degustatie te stoppen.

In de neus een zeer expressieve kersengeur, gebrand hout, zoet rood fruit en na lang openstaan ook wat alcohol. Aiaiaia, ik was bevreesd voor wat nog moest komen. Ik nipte even en... waaauw! NOT! Over geëxtraheerd, uit balans, iets hard die ik wel toeschrijf aan zijn jeugdigheid. Maar dit komt in de verste verten niet in de buurt van een cool climate wijn. De rest gewoon weggekapt. Deze komt nooit meer in huis.

Ik ken deze wijn niet en ben ook niet erg bekend met Pinot Noir uit ZA, maar 2015 staat, dacht ik, hier wel geboekstaafd als "groot jaar". Misschien heeft deze gewoon wat tijd nodig. Maar "cool climate" in ZA, ik dacht het niet.
Zo te horen niet dadelijk pub voor het beroep Sad
Deze avond een halfje karaf Hosanna 2006 gedronken ... hmm, eerder teleurstellend.
Hopelijk morgen de andere helft in betere staat ...
(04-01-2018 10:31 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond een halfje karaf Hosanna 2006 gedronken ... hmm, eerder teleurstellend.
Hopelijk morgen de andere helft in betere staat ...

Hoe lang karaf, Mathijs?
(04-01-2018 11:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-01-2018 10:31 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond een halfje karaf Hosanna 2006 gedronken ... hmm, eerder teleurstellend.
Hopelijk morgen de andere helft in betere staat ...

Hoe lang karaf, Mathijs?

Jo, gisteren een 3-tal uur karaf ... foute fles misschien ?
Ik herinner me de vorige fles ( pop and pour ) als veel beter.
Straks toch even de rest v/d fles proberen, mss totaal anders ...

Edit .... de overige helft had ik gisteren met kurk terug in de wijnkast gepropt.
Dan bij thuiskomst in de keuken, kurk eruit en op temperatuur laten komen.

En nu al een eerste glas gesnoept en .... een wereld van verschil met gisteren.
Overheerlijke neus van zoethout, chocolade, pruim en fijn zwart fruit.
In de mond ... zo zacht als zijde, tannines alsof ze van wolken zijn gemaakt, rond, sappig, sexy
En de afdronk .... spot on ... zo herinner ik mij top Pomerol wijnen .... wow.

Ik moet meer gebruik maken van de kelder in de winter om flessen op voorhand te "ventileren"

Mathijs
(05-01-2018 07:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(04-01-2018 11:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-01-2018 10:31 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond een halfje karaf Hosanna 2006 gedronken ... hmm, eerder teleurstellend.
Hopelijk morgen de andere helft in betere staat ...

Hoe lang karaf, Mathijs?

Jo, gisteren een 3-tal uur karaf ... foute fles misschien ?
Ik herinner me de vorige fles ( pop and pour ) als veel beter.
Straks toch even de rest v/d fles proberen, mss totaal anders ...

Edit .... de overige helft had ik gisteren met kurk terug in de wijnkast gepropt.
Dan bij thuiskomst in de keuken, kurk eruit en op temperatuur laten komen.

En nu al een eerste glas gesnoept en .... een wereld van verschil met gisteren.
Overheerlijke neus van zoethout, chocolade, pruim en fijn zwart fruit.
In de mond ... zo zacht als zijde, tannines alsof ze van wolken zijn gemaakt, rond, sappig, sexy
En de afdronk .... spot on ... zo herinner ik mij top Pomerol wijnen .... wow.

Ik moet meer gebruik maken van de kelder in de winter om flessen op voorhand te "ventileren"

Mathijs

Ongelooflijk toch he...Die topwijnenuit Bordeaux zijn na een 10tal jaar nog steeds heel stug en hebben pakken zuurstof nodig. Ik herinner me ooit op de website van Leoville Poyferre dat men voor wijnen van jonger dan 10 jaar 24(!) uur karaf adviseerde...
(06-01-2018 01:39 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-01-2018 07:33 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(04-01-2018 11:40 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-01-2018 10:31 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond een halfje karaf Hosanna 2006 gedronken ... hmm, eerder teleurstellend.
Hopelijk morgen de andere helft in betere staat ...

Hoe lang karaf, Mathijs?

Jo, gisteren een 3-tal uur karaf ... foute fles misschien ?
Ik herinner me de vorige fles ( pop and pour ) als veel beter.
Straks toch even de rest v/d fles proberen, mss totaal anders ...

Edit .... de overige helft had ik gisteren met kurk terug in de wijnkast gepropt.
Dan bij thuiskomst in de keuken, kurk eruit en op temperatuur laten komen.

En nu al een eerste glas gesnoept en .... een wereld van verschil met gisteren.
Overheerlijke neus van zoethout, chocolade, pruim en fijn zwart fruit.
In de mond ... zo zacht als zijde, tannines alsof ze van wolken zijn gemaakt, rond, sappig, sexy
En de afdronk .... spot on ... zo herinner ik mij top Pomerol wijnen .... wow.

Ik moet meer gebruik maken van de kelder in de winter om flessen op voorhand te "ventileren"

Mathijs

Ongelooflijk toch he...Die topwijnenuit Bordeaux zijn na een 10tal jaar nog steeds heel stug en hebben pakken zuurstof nodig. Ik herinner me ooit op de website van Leoville Poyferre dat men voor wijnen van jonger dan 10 jaar 24(!) uur karaf adviseerde...

Ik weet niet of jullie Ségla 1989 als een topwijn uit Bordeaux definiëren.
En deze wijn had ik deze avond in het glas.
Een wijnkenner schatte deze wijn op basis van kleur en smaak vijf jaar oud. huhuh
En die wijn heeft nog 10 jaar nodig om het pakket aan zachte tannines te laten versmelten met de rest.
Maar in ieder geval een wijn die indruk op mij maakt.
" Great stuff" Slurp

Jo, per gelegenheid krijgt je die wijn van mij ook eens in je glas. Wink
Segla, dus de tweede wijn van Rauzan Segla? Straf...
(06-01-2018 02:17 AM)vinejo schreef: [ -> ]Segla, dus de tweede wijn van Rauzan Segla? Straf...

Inderdaad.
Koppelingen