wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(25-03-2018 05:02 PM)Dc schreef: [ -> ]Toren fusion v 2013 en fleur de bouard 2006 staan hier klaar. Ben benieuwd
Laat die Fleur de Bouard nog maar vijf jaar liggen.Sleepy
La Tour Blanche 2006 ( Sauternes ) - laatste fles - benieuwd.
Vanavond opnieuw een noordelijke Rhône. Deze keer een klasse hoger: M. Chapoutier. Les Meysonniers 2016 (Crozes Hermitage).

Uiteraard erg jong maar gezien de relatief scherpe prijs op restaurant en het feit dat het vakantie is en we in de buurt zijn... Bovendien deze naam al vaker tegengekomen op dit forum en op andere plekken, dus de nieuwsgierigheid was al langer gewekt.

Bij de eerste kennismaking is de wijn nog wat gesloten, een beetje droog in de afdronk. Was het dan toch verkeerd om deze wijn al zo jong te bestellen op restaurant? De syrah is wel meteen herkenbaar: kruidig in de mond, beetje peper, maar op het eerste gezicht weinig verschil met de wijn van gisteren.

Even later is het al een andere wijn. Meer fruit in de neus. Minuut per minuut verandert het boeket van deze Chapoutier. De afdronk wordt steeds soepeler, sappiger. Dit is duidelijk een grote wijn, ook al is hij nog jong.

Nu ben ik wel meer dan ooit benieuwd hoe deze wijn op leeftijd smaakt. Op een mooie dag hoop ik het mee te maken. Maar de aantrekkingskracht van de Rhône septentronale, die begrijp ik nu wel heel erg goed.
(25-03-2018 09:02 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(25-03-2018 05:02 PM)Dc schreef: [ -> ]Toren fusion v 2013 en fleur de bouard 2006 staan hier klaar. Ben benieuwd
Laat die Fleur de Bouard nog maar vijf jaar liggen.Sleepy

Hij heeft toch enorm gesmaakt en de Toren ook Smile
Ik probeer de TN te plaatsen vanddag
Jeff Leve opperde op CT ... jong drinken ... dus dat proberen we dan ... Croix de Beaucaillou 2011 i/d karaf.
(25-03-2018 10:32 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Vanavond opnieuw een noordelijke Rhône. Deze keer een klasse hoger: M. Chapoutier. Les Meysonniers 2016 (Crozes Hermitage).


Even later is het al een andere wijn. Meer fruit in de neus. Minuut per minuut verandert het boeket van deze Chapoutier. De afdronk wordt steeds soepeler, sappiger. Dit is duidelijk een grote wijn, ook al is hij nog jong.

Probeer eens een Brune&Blonde van Guigal. Zal ook in je smaak vallen. Heb al verschillende kindermoorden op de 2010 gepleegd. Wordt steeds beter.
De rode guigal cotes du rhone, instapcuvee, 2014.
Aan 7.99 is dit weer heel mooie pq!
Wat zachter dan de 2013. Heel geslaagd. Allrounder. Perfect op dronk.
Een evergreen voor mij!
Als aperitief: Chateau Grand Renom 2013.
Bij het stoofpotje: Macchialupa 2014 Campania Aglianico.
Zeer democratisch gedronken deze avond, geen grootse wijnen maar toch lekker.
En die Aglianico betaalde ik maar 6.36€.Wink
Een huis waar ik enorm van hou ... Les Carmes Haut Brion.

Deze avond de 2007 in de karaf ... de wijn alleen valt een beetje door de mand.
Maar zet daar een biefstuk naast, puree opgewerkt met boter en gestoofd witlof.
En dan krijg je een volledige andere ( meer volle ) wijn .... nice Slurp.

Mathijs
(26-03-2018 06:55 PM)bowmore schreef: [ -> ]Probeer eens een Brune&Blonde van Guigal. Zal ook in je smaak vallen. Heb al verschillende kindermoorden op de 2010 gepleegd. Wordt steeds beter.
Hoe beschrijf je de 2010 momenteel van deze Cote-Rotie?
(29-03-2018 06:40 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Een huis waar ik enorm van hou ... Les Carmes Haut Brion.

Deze avond de 2007 in de karaf ... de wijn alleen valt een beetje door de mand.
Maar zet daar een biefstuk naast, puree opgewerkt met boter en gestoofd witlof.
En dan krijg je een volledige andere ( meer volle ) wijn .... nice Slurp.

Mathijs

Gestoofd witlof is inderdaad ideaal om een Bordeaux wat mee op te krikken.

Les Carmes Haut Brion is vanaf 2014 een heel andere wijn en m.i. één van de spannendste wijnen van Bordeaux (in het land der blinden...Wink)
TUCADE 2013

Château de la Liquière Faugères.
Really a great wine. Slurp
Als aperitief en ook bij het gerecht: Clos Les Montys, Muscadet Sevre en Maine sur Lie 2013
Mijn eerste asperges dit jaar. Een semi combinatie op Vlaamse wijze ( eieren en peterselie) met gekookte patatjes, geroosterde Noordse zalm en bearnaisesaus. Deze witte Muscadet past er heel goed bij en overschaduwt zeker de smaak niet van de ingrediënten.

Staat te chambreren voor straks: Gigondas Domaine Raspail-Ay 2013
Hier vanavond Champagne Michel Jacguesson Millésime 2007 in het glas. cheers
Het paasdiner:
Lamsbout à la Sabrina Ghayour met massa's look, komijn en koriander , tomaatjes met granaatappelpitjes à la Ottolenghi, gecombineerd met twee jonge wijnen. Psi 2015, de meest recente release met de violettoetsjes die ik precies altijd in zijn de wijnen van Peter Sisseck terugvind, gevolg door zachte, bijna zoete fruitigheid zonder aan frisheid in te boeten. Musar 2009, exotisch parfum in de neus, krokante fruitigheid, de rode besjes zo karakteristiek voor cinsault, en dan toch een mooie, kruidige structuur in de mond. Beide wijnen zijn wel ruim op voorhand te karaferen om nu al genietbaar te zijn.
(30-03-2018 12:28 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(26-03-2018 06:55 PM)bowmore schreef: [ -> ]Probeer eens een Brune&Blonde van Guigal. Zal ook in je smaak vallen. Heb al verschillende kindermoorden op de 2010 gepleegd. Wordt steeds beter.
Hoe beschrijf je de 2010 momenteel van deze Cote-Rotie?

Ik kan dat niet een wijn beschrijven. Ik vind ze alleen zeer goed, goed of slecht.
(04-04-2018 11:13 AM)bowmore schreef: [ -> ]
(30-03-2018 12:28 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(26-03-2018 06:55 PM)bowmore schreef: [ -> ]Probeer eens een Brune&Blonde van Guigal. Zal ook in je smaak vallen. Heb al verschillende kindermoorden op de 2010 gepleegd. Wordt steeds beter.
Hoe beschrijf je de 2010 momenteel van deze Cote-Rotie?

Ik kan dat niet een wijn beschrijven. Ik vind ze alleen zeer goed, goed of slecht.
Oké, zeer goed, goed of slecht dan? En hoe reeds op dronk?
(04-04-2018 12:16 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Oké, zeer goed, goed of slecht dan? En hoe reeds op dronk?
Ik vind dat één van de beste wijnen die ik al heb gedronken. Ik heb er twaalf van gekocht en al een stuk of zes gedronken en deze wijn wordt steeds beter met de jaren. Alhoewel boven de 30€ gekocht, volledig haar geld waard.
(04-04-2018 02:05 PM)bowmore schreef: [ -> ]
(04-04-2018 12:16 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Oké, zeer goed, goed of slecht dan? En hoe reeds op dronk?
Ik vind dat één van de beste wijnen die ik al heb gedronken. Ik heb er twaalf van gekocht en al een stuk of zes gedronken en deze wijn wordt steeds beter met de jaren. Alhoewel boven de 30€ gekocht, volledig haar geld waard.
thank you
Als aperitief: Bastide du Claux Luberon Barraban 2013.
Delicate, fragiele maar evenwichtige karaktervolle wijn. I like that.
Zal straks ook zeer goed passen bij de roggevleugel met karpertjes.
En daarna om de avond door te brengen: een tweede wijntje: Les Tours de Beaumont 2015.

Wat betreft de witte wijn:35% Grenache Blanc, 25% Vermentino, 10% Ugni Blanc, 10% Clairette Pointue, 10% Viognier, 5% Roussanne, 5% Marsanne.
Wat schreef men hierover:
« Nez sur les herbes. Bouche très salée, plus en finesse qu'en épaisseur. Belle sapidité pour ce vin frais avec un bel éclat et très intense. Matière effilée et tendue avec jolie finale citronnée."
(04-04-2018 06:47 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Als aperitief: Bastide du Claux Luberon Barraban 2013.
Delicate, fragiele maar evenwichtige karaktervolle wijn. I like that.
Zal straks ook zeer goed passen bij de roggevleugel met karpertjes.
En daarna om de avond door te brengen: een tweede wijntje: Les Tours de Beaumont 2015.

Wat betreft de witte wijn:35% Grenache Blanc, 25% Vermentino, 10% Ugni Blanc, 10% Clairette Pointue, 10% Viognier, 5% Roussanne, 5% Marsanne.
Wat schreef men hierover:
« Nez sur les herbes. Bouche très salée, plus en finesse qu'en épaisseur. Belle sapidité pour ce vin frais avec un bel éclat et très intense. Matière effilée et tendue avec jolie finale citronnée."

Bij Bastide du Claux kennen ze wel de stiel. Probeer ook s de L'Odalisque.
Etna Bianco DOC 2014 Tenuta delle Terre Nere

Als aperitief en ook bij het gerecht.
Daarna de fles bijna geledigd te samen met een gewaardeerd forumlid die een paar fleskes kwam ophalen.
Een wijn op basis van carricante 60%, catarratto 25%, grecanico 10%, minnella 5%
Ongewone; iets vreemde maar lekkere wijn.
Complex, intens, rijkelijk gevuld zowel in de neus als mond en mooi afgerond door zijn zuren.
In de mond iets krokant en geroosterde kruidige smaak.
In de neus geeft hij de indruk van eik lagering te hebben gehad maar deze wijn heeft in de verste geen eik gezien.( enkel roestvrij staal)
Prijskaartje: 13.90 € ( febr. 2016)
Réserve de la Comtesse 2011 ( 2de wijn Pichon Comtesse ) - niet groots, maar wel goed !
Camin Larredya - La Part Davan 2010, Jurançon sec

Goudkleurig
Exotisch fruit, mango, tijm, perzik
Mooie inwerking van de sur lie op de aroma's
8 jaar oud wit, maar nog fris fruitige aroma's, kan nog een aantal jaar mee

Mooie wijn voor 14euro!
(07-04-2018 07:04 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Réserve de la Comtesse 2011 ( 2de wijn Pichon Comtesse ) - niet groots, maar wel goed !

De 1990 is nu nog een fabuleuze wijn. Slurp
Mag ik weten Mathijs, wat betaalde je voor deze 2011?
(04-04-2018 11:13 AM)bowmore schreef: [ -> ]
(30-03-2018 12:28 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(26-03-2018 06:55 PM)bowmore schreef: [ -> ]Probeer eens een Brune&Blonde van Guigal. Zal ook in je smaak vallen. Heb al verschillende kindermoorden op de 2010 gepleegd. Wordt steeds beter.
Hoe beschrijf je de 2010 momenteel van deze Cote-Rotie?

Ik kan dat niet een wijn beschrijven. Ik vind ze alleen zeer goed, goed of slecht.

Een professionele eerlijke benadering van wijnevaluatie. thumbsup
(07-04-2018 09:48 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Mag ik weten Mathijs, wat betaalde je voor deze 2011?

Dat mag zeker ... aangekocht in 2014, was toen 25 Euro / fles.
(07-04-2018 09:48 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(07-04-2018 07:04 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Réserve de la Comtesse 2011 ( 2de wijn Pichon Comtesse ) - niet groots, maar wel goed !

De 1990 is nu nog een fabuleuze wijn. Slurp
Mag ik weten Mathijs, wat betaalde je voor deze 2011?
(04-04-2018 11:13 AM)bowmore schreef: [ -> ]
(30-03-2018 12:28 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(26-03-2018 06:55 PM)bowmore schreef: [ -> ]Probeer eens een Brune&Blonde van Guigal. Zal ook in je smaak vallen. Heb al verschillende kindermoorden op de 2010 gepleegd. Wordt steeds beter.
Hoe beschrijf je de 2010 momenteel van deze Cote-Rotie?

Ik kan dat niet een wijn beschrijven. Ik vind ze alleen zeer goed, goed of slecht.

Een professionele eerlijke benadering van wijnevaluatie. thumbsup

Eerlijk ja, maar professioneel...
(08-04-2018 02:13 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(07-04-2018 09:48 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(07-04-2018 07:04 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Réserve de la Comtesse 2011 ( 2de wijn Pichon Comtesse ) - niet groots, maar wel goed !

De 1990 is nu nog een fabuleuze wijn. Slurp
Mag ik weten Mathijs, wat betaalde je voor deze 2011?
(04-04-2018 11:13 AM)bowmore schreef: [ -> ]
(30-03-2018 12:28 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]
(26-03-2018 06:55 PM)bowmore schreef: [ -> ]Probeer eens een Brune&Blonde van Guigal. Zal ook in je smaak vallen. Heb al verschillende kindermoorden op de 2010 gepleegd. Wordt steeds beter.
Hoe beschrijf je de 2010 momenteel van deze Cote-Rotie?

Ik kan dat niet een wijn beschrijven. Ik vind ze alleen zeer goed, goed of slecht.

Een professionele eerlijke benadering van wijnevaluatie. thumbsup

Eerlijk ja, maar professioneel...

Wel Olivier, soms heb ik meer boodschap aan iemand die eenvoudig zegt dat hij een wijn zeer lekker vindt of niet goed.

Waar ik me wel regelmatig aan erger is dat men in de professionele wereld het normaal vindt dat men een wijn in zijn geur en smaakpatroon moet kunnen definiëren door een paar dozijn geur en smaakpatronen en dit dan nog eens opgefokt door allerlei karakteristieken van het wijndomein en het ophemelen van de eigenaar of wijnboer.
Moet ik nog verder doorgaan?

Deze avond een wijn in het glas. Ik zegde tegen mijn wederhelft : geur en smaak van zwarte chocolade met een tas koffie ernaast en een ceder sigarendoos; kijk naar die brijante rode kleur in het glas. In de mond een zachte aanzet en verder een strelend gevoel. (Ik vroeg me niet af welke smaken) Dit is als een jonkvrouw in goudbrokaat.
Aan jou de vraag : wat ben ik aan het drinken?

En als je antwoord min of meer juist is krijg je van mij een fles van deze wijn. kusknipoog
Citaat:Wel Olivier, soms heb ik meer boodschap aan iemand die eenvoudig zegt dat hij een wijn zeer lekker vindt of niet goed.

Waar ik me wel regelmatig aan erger is dat men in de professionele wereld het normaal vindt dat men een wijn in zijn geur en smaakpatroon moet kunnen definiëren door een paar dozijn geur en smaakpatronen en dit dan nog eens opgefokt door allerlei karakteristieken van het wijndomein en het ophemelen van de eigenaar of wijnboer.
Moet ik nog verder doorgaan?

Deze avond een wijn in het glas. Ik zegde tegen mijn wederhelft : geur en smaak van zwarte chocolade met een tas koffie ernaast en een ceder sigarendoos; kijk naar die brijante rode kleur in het glas. In de mond een zachte aanzet en verder een strelend gevoel. (Ik vroeg me niet af welke smaken) Dit is als een jonkvrouw in goudbrokaat.
Aan jou de vraag : wat ben ik aan het drinken?

En als je antwoord min of meer juist is krijg je van mij een fles van deze wijn.

zou het een bordeaux kunnen zijn? Tongue

je hebt gelijk dat de proefnota van een wijn niet toelaat om te weten om welke wijn het gaat. Jouw beschrijving hierboven zou op veel wijnen kunnen slaan. Maar je kan er wel nuttige dingen in vinden, zoals is de wijn op dronk? (dat was ook min of meer de vraag waarmee deze discussie begonnen is, als ik me goed herinner) Is het een zachte wijn, of zitten er harde tannines in? veel zuren, weinig zuren? bij welk gerecht zou je dit schenken? etc etc. Allemaal vragen waarvan ik verwacht dat iemand die professioneel met wijn bezig is, ze kan beantwoorden en die relevante informatie geven aan de consument.
Dus net iets meer dan zeer goed, goed of slecht. Wink
(09-04-2018 12:28 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Wel Olivier, soms heb ik meer boodschap aan iemand die eenvoudig zegt dat hij een wijn zeer lekker vindt of niet goed.

Waar ik me wel regelmatig aan erger is dat men in de professionele wereld het normaal vindt dat men een wijn in zijn geur en smaakpatroon moet kunnen definiëren door een paar dozijn geur en smaakpatronen en dit dan nog eens opgefokt door allerlei karakteristieken van het wijndomein en het ophemelen van de eigenaar of wijnboer.
Moet ik nog verder doorgaan?

Deze avond een wijn in het glas. Ik zegde tegen mijn wederhelft : geur en smaak van zwarte chocolade met een tas koffie ernaast en een ceder sigarendoos; kijk naar die brijante rode kleur in het glas. In de mond een zachte aanzet en verder een strelend gevoel. (Ik vroeg me niet af welke smaken) Dit is als een jonkvrouw in goudbrokaat.
Aan jou de vraag : wat ben ik aan het drinken?

En als je antwoord min of meer juist is krijg je van mij een fles van deze wijn.

zou het een bordeaux kunnen zijn? Tongue

je hebt gelijk dat de proefnota van een wijn niet toelaat om te weten om welke wijn het gaat. Jouw beschrijving hierboven zou op veel wijnen kunnen slaan. Maar je kan er wel nuttige dingen in vinden, zoals is de wijn op dronk? (dat was ook min of meer de vraag waarmee deze discussie begonnen is, als ik me goed herinner) Is het een zachte wijn, of zitten er harde tannines in? veel zuren, weinig zuren? bij welk gerecht zou je dit schenken? etc etc. Allemaal vragen waarvan ik verwacht dat iemand die professioneel met wijn bezig is, ze kan beantwoorden en die relevante informatie geven aan de consument.
Dus net iets meer dan zeer goed, goed of slecht. Wink
Ik volg jou hierin. Maar dan louter voor professionelen of zij die dit willen doen hier op 't forum. Ik vind het anderzijds even oké als je hier op 't forum als schrijft of je iets goed, zeer goed of niet goed vindt. Alhoewel "uitmuntend" of "alledaags" er ook nog tussen mogen.
Ik probeer er ook eerder een gevoel in te steken, dan tot in detail geur en kleur te beschrijven. Maar ik ben dan ook niet professioneel bezig, hé.
Koppelingen