wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(15-06-2017 11:32 PM)Benz schreef: [ -> ]
(15-06-2017 11:26 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-06-2017 11:24 PM)Benz schreef: [ -> ]Francs Les Cerisiers 2011 in het glas. P/K weer heel mooi, wijn die zelfs heel mooi en lang kan bewaren! Slurp

Had jij gisteren ook geen Preuillac geopend, Benz..? Cool

Jazeker die was ook weer zeer mooi zoals altijd, wel een ietsiepietsie te warm gedronken maar toch weer zeer mooie P/K hoor, en ik had wat hulp van mijn wederhelft waardoor hij vrij snel geledigd werd. Wink

Viel die bitterheid jullie ook op?
(16-06-2017 12:15 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-06-2017 11:32 PM)Benz schreef: [ -> ]
(15-06-2017 11:26 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-06-2017 11:24 PM)Benz schreef: [ -> ]Francs Les Cerisiers 2011 in het glas. P/K weer heel mooi, wijn die zelfs heel mooi en lang kan bewaren! Slurp

Had jij gisteren ook geen Preuillac geopend, Benz..? Cool

Jazeker die was ook weer zeer mooi zoals altijd, wel een ietsiepietsie te warm gedronken maar toch weer zeer mooie P/K hoor, en ik had wat hulp van mijn wederhelft waardoor hij vrij snel geledigd werd. Wink

Viel die bitterheid jullie ook op?

Kwam naar het einde toe inderdaad wel stevig opzetten, maar voor een echte Bordeaux drinker zoals ik niet echt een probleem hoor Smile , zal met het verouderen wel beteren vermoed ik! Moet er wel bij vertellen dat de temperatuur niet ideaal was om te schenken 20 à 21° omdat deze recht uit de wijnkamer van boven kwam, en niet uit de bewaarkast die ondertussen volledig vol steekt met het betere Bordeaux segment.Slurp
Pettirosso van domein Fonterenza in Toscane. Ik dronk van dit domein al verschillende malen de Brunello en de Rosso, beiden niet de goedkoopste, maar wel mooi gemaakt. Volgens de website is de Pettirosso hun interpretatie van een vin de soif, en daar is precies nog wel werk aan. Rood fruit in de neus, fris in aanzet maar dan stopt het ook. Beetje bedompte indruk die er niet uitgaat na tijd, vrij vlak naar finish toe, en het voornaamste, niet heel uitnodigend voor een tweede slok, what toch doel 1 zou moeten zijn voor een vin de soif. Daarbij lijkt hij me wel extreem ongefilterd, met redelijk zwaar bezinksel reeds op de helft van de fles. Dan maar naar de geuze om toch verkoeling te vinden met dit weer!
(18-06-2017 09:59 PM)Kupers schreef: [ -> ]Pettirosso van domein Fonterenza in Toscane. Ik dronk van dit domein al verschillende malen de Brunello en de Rosso, beiden niet de goedkoopste, maar wel mooi gemaakt. Volgens de website is de Pettirosso hun interpretatie van een vin de soif, en daar is precies nog wel werk aan. Rood fruit in de neus, fris in aanzet maar dan stopt het ook. Beetje bedompte indruk die er niet uitgaat na tijd, vrij vlak naar finish toe, en het voornaamste, niet heel uitnodigend voor een tweede slok, what toch doel 1 zou moeten zijn voor een vin de soif. Daarbij lijkt hij me wel extreem ongefilterd, met redelijk zwaar bezinksel reeds op de helft van de fles. Dan maar naar de geuze om toch verkoeling te vinden met dit weer!

Citaat:"Beetje bedompte indruk die er niet uitgaat na tijd"
Mooi beschreven; dit moet ik onthouden.
Ik probeer zoveel mogelijk de wijnen van het land waar ik vertoef te drinken. Dus gisteravond in Bazel als aperitief en bij een zalmtartaar een Zwitserse wijn gedronken: Merlot Bianco Terre di Gudo van Carlo Tamborini 2016.
Geen proefnotities genomen, maar beslist geen verkeerde wijn (fris, bloemig en fruitig en een redelijke body) die het ook nog eens goed deed bij het voorgerecht. Voor mij de eerste Merlot die "weissgepresst" was.
Als aperitief: Santa Barbara Verdicchio dei Castelli di Jesi
Een wijn met gemis aan verfijning.
€9,75
Voor deze prijs kan je betere Verdicchio vinden.

Daarna: Château Baradieu Saint-Esthephe 2009
Beloftevol in zijn aroma's en aanzet met een matig middenpallet.
In de afdronk een ontgoocheling. Wat ik noteerde in mijn archief: groenig en te hoge aciditeit en branderig in de afdronk NMK.

Ik begrijp dan ook niet dat door een wijnhandelaar over dezelfde wijn het volgende wordt gepubliceerd:
Een overweldigende wijn, smaakvol en goed opgebouwd. Een echte St. Estèphe, krachtig en met fijne tannines, rijk en vol finesse. Eigendom van de familie Anney, die tevens eigenaar is van het meer gekende Ch. Tour de Termes (St. Estèphe). 15 maand gerijpt op 45% nieuwe eik, 55% op eik van 1 jaar. (50%merlot, 45% cabernet sauvignon, 5% petit verdot) € 26,81

Een wijn die ik gelukkig geen €26,81 betaalde
(20-06-2017 10:15 PM)Monique schreef: [ -> ]Ik probeer zoveel mogelijk de wijnen van het land waar ik vertoef te drinken. Dus gisteravond in Bazel als aperitief en bij een zalmtartaar een Zwitserse wijn gedronken: Merlot Bianco Terre di Gudo van Carlo Tamborini 2016.
Geen proefnotities genomen, maar beslist geen verkeerde wijn (fris, bloemig en fruitig en een redelijke body) die het ook nog eens goed deed bij het voorgerecht. Voor mij de eerste Merlot die "weissgepresst" was.

Doet me denken aan Megavino drie jaar geleden ... ik zei tegen een Zwitserse wijnboer dat Merlot de hoer van alle druiven is (wordt bijna over heel de wereld in blends gebruikt) waarop hij redelijk kwaad onder tafel een Zwitserse fles met 100% Merlot nam om het tegendeel te bewijzen ... ik werd in één nip van zaal 1 naar zaal 5 geblazen .... Zwitserse Merlot, ik wil het nog wel eens meemaken.

Grtz
(21-06-2017 05:51 PM)fleer schreef: [ -> ]
(20-06-2017 10:15 PM)Monique schreef: [ -> ]Ik probeer zoveel mogelijk de wijnen van het land waar ik vertoef te drinken. Dus gisteravond in Bazel als aperitief en bij een zalmtartaar een Zwitserse wijn gedronken: Merlot Bianco Terre di Gudo van Carlo Tamborini 2016.
Geen proefnotities genomen, maar beslist geen verkeerde wijn (fris, bloemig en fruitig en een redelijke body) die het ook nog eens goed deed bij het voorgerecht. Voor mij de eerste Merlot die "weissgepresst" was.

Doet me denken aan Megavino drie jaar geleden ... ik zei tegen een Zwitserse wijnboer dat Merlot de hoer van alle druiven is (wordt bijna over heel de wereld in blends gebruikt) waarop hij redelijk kwaad onder tafel een Zwitserse fles met 100% Merlot nam om het tegendeel te bewijzen ... ik werd in één nip van zaal 1 naar zaal 5 geblazen .... Zwitserse Merlot, ik wil het nog wel eens meemaken.

Grtz

Heb ook al twee keer een witte wijn van merlot gedronken. Telkens een Zwitserse ook. Da s ginds hun specialiteit precies..?
(21-06-2017 08:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-06-2017 05:51 PM)fleer schreef: [ -> ]
(20-06-2017 10:15 PM)Monique schreef: [ -> ]Ik probeer zoveel mogelijk de wijnen van het land waar ik vertoef te drinken. Dus gisteravond in Bazel als aperitief en bij een zalmtartaar een Zwitserse wijn gedronken: Merlot Bianco Terre di Gudo van Carlo Tamborini 2016.
Geen proefnotities genomen, maar beslist geen verkeerde wijn (fris, bloemig en fruitig en een redelijke body) die het ook nog eens goed deed bij het voorgerecht. Voor mij de eerste Merlot die "weissgepresst" was.

Doet me denken aan Megavino drie jaar geleden ... ik zei tegen een Zwitserse wijnboer dat Merlot de hoer van alle druiven is (wordt bijna over heel de wereld in blends gebruikt) waarop hij redelijk kwaad onder tafel een Zwitserse fles met 100% Merlot nam om het tegendeel te bewijzen ... ik werd in één nip van zaal 1 naar zaal 5 geblazen .... Zwitserse Merlot, ik wil het nog wel eens meemaken.

Grtz

Heb ook al twee keer een witte wijn van merlot gedronken. Telkens een Zwitserse ook. Da s ginds hun specialiteit precies..?

Geen idee, ik zal er de volgende keer eens op letten.
(21-06-2017 05:51 PM)fleer schreef: [ -> ]
(20-06-2017 10:15 PM)Monique schreef: [ -> ]Ik probeer zoveel mogelijk de wijnen van het land waar ik vertoef te drinken. Dus gisteravond in Bazel als aperitief en bij een zalmtartaar een Zwitserse wijn gedronken: Merlot Bianco Terre di Gudo van Carlo Tamborini 2016.
Geen proefnotities genomen, maar beslist geen verkeerde wijn (fris, bloemig en fruitig en een redelijke body) die het ook nog eens goed deed bij het voorgerecht. Voor mij de eerste Merlot die "weissgepresst" was.

Doet me denken aan Megavino drie jaar geleden ... ik zei tegen een Zwitserse wijnboer dat Merlot de hoer van alle druiven is (wordt bijna over heel de wereld in blends gebruikt) waarop hij redelijk kwaad onder tafel een Zwitserse fles met 100% Merlot nam om het tegendeel te bewijzen ... ik werd in één nip van zaal 1 naar zaal 5 geblazen .... Zwitserse Merlot, ik wil het nog wel eens meemaken.

Grtz

Ooit schitterende Merlot gedronken uit Ticino. Helaas niet te betalen...
Nog geen witte tegengekomen.
Eerste glas wijn van de week !
Ti's rood geworden Smile .
Deze avond gedronken op verplaatsing:

-Triple Zero van Blot: zoals steeds excellent.

-een hele mooie Langhe Nebiolo waarvan ik de naam niet heb genoteerd.

Fattoria Terre del Marchesato: Marchesale Syrah Bolgheri
Heerlijke Toscaanse syrah

Ik moet dringend wat meer Italiaans drinken Rolleyes
Pouilly-Fuissé Climat "aux Vignes Dessus" 2012 van Gilles Morat.
Voor € 17,50 gekocht, goudgele zachte wijn, rond, fruitig, eerder laag in de zuren, redelijke afdronk met een klein bittertje (lekker).
Heeft iets te weinig body om het bij de tarbot met dragon-botersaus goed te doen.
Deze avond, en in goed gezelschap, een Angelus 2007 - TN reeds geplaatst.

Mathijs
(29-06-2017 10:11 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Deze avond, en in goed gezelschap, een Angelus 2007 - TN reeds geplaatst.

Mathijs

cheers
Deze avond eindelijk terug wat wijn.
Drukke periode achter de rug met tijdens de weekends oa een vrijgezellen en daar past wijn niet echt Smile

In het glas straks:
Black estate Pinot Noir 2012
Celler del Roure, Maduresa 2010
Gewurtztaminer Wineck Schlossberg vv Vendange Tardive 2014.
Een woord:Zalig.
Na het bekijken van de aflevering van Ilja Gort in Sicilië bij Marco de Grazia via internet kreeg ik zin in de Terre Nere Etna Rosso Barrique versie van 2013. Blijft voor mij een heerlijke ervaring met die nerello mascalese. In die aflevering werd mijn benieuwdheid naar de Prephylloxerawijn opgewekt. Is echter wel redelijk duur. Alhoewel, als je bekijkt dat de wijnstokken aangeplant zijn rond 1870 watte
(02-07-2017 09:16 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Na het bekijken van de aflevering van Ilja Gort in Sicilië bij Marco de Grazia via internet kreeg ik zin in de Terre Nere Etna Rosso Barrique versie van 2013. Blijft voor mij een heerlijke ervaring met die nerello mascalese. In die aflevering werd mijn benieuwdheid naar de Prephylloxerawijn opgewekt. Is echter wel redelijk duur. Alhoewel, als je bekijkt dat de wijnstokken aangeplant zijn rond 1870 watte

Reeds geproefd... maar ik vond hem te duur voor wat in het glas kwam. Misschien/waarschijnlijk nog te jong maar toch. Die stokken mogen dan letterlijk stokoud zijn het is toch hetgeen in het glas komt dat voor mij telt. Pas op, schone wijn maar op "Bourgondisch" in meerdere opzichten.

Ik zou dat bedrag eerder besteden aan twee flesjes van de Guardiola, Feudo di Mezzo of Santo Spirito. Persoonlijk verkies ik de "instappers" van dit schitterende domein. Doen gelukkig enkel in prijs veel onder voor bovengenoemde wijnen naar mijn gevoel.
De rest van de kelderresten die we gisteren boven haalden.Wink
(03-07-2017 07:44 PM)Innesto schreef: [ -> ]
(02-07-2017 09:16 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Na het bekijken van de aflevering van Ilja Gort in Sicilië bij Marco de Grazia via internet kreeg ik zin in de Terre Nere Etna Rosso Barrique versie van 2013. Blijft voor mij een heerlijke ervaring met die nerello mascalese. In die aflevering werd mijn benieuwdheid naar de Prephylloxerawijn opgewekt. Is echter wel redelijk duur. Alhoewel, als je bekijkt dat de wijnstokken aangeplant zijn rond 1870 watte

Reeds geproefd... maar ik vond hem te duur voor wat in het glas kwam. Misschien/waarschijnlijk nog te jong maar toch. Die stokken mogen dan letterlijk stokoud zijn het is toch hetgeen in het glas komt dat voor mij telt. Pas op, schone wijn maar op "Bourgondisch" in meerdere opzichten.

Ik zou dat bedrag eerder besteden aan twee flesjes van de Guardiola, Feudo di Mezzo of Santo Spirito. Persoonlijk verkies ik de "instappers" van dit schitterende domein. Doen gelukkig enkel in prijs veel onder voor bovengenoemde wijnen naar mijn gevoel.

Je hebt waarschijnlijk gelijk. De Santo Spirito heb ik ook al gekocht en vond ik super. Meer dan het dubbele betalen voor de Prephylloxera met weinig of geen kwaliteitsverschil is misschien wat gek. Dan inderdaad beter 2 flessen van zijn andere cuvées.
Domaine Les Capréoles - Régnié - Diaclase 2015

Eén van van mijn lievelingswijnen uit de Beaujolais is de Diaclase van Les Capréoles. Vanavond bij een tamelijk pittig gerecht met goulash gedronken, en hij bleef overtuigen. Een samenbundeling van kracht en fruit met mooie zuurtjes. Deze wijn vertoont zulke elegantie dat het o zo moeilijk blijft om dit flesje niet dadelijk leeg te maken.
(04-07-2017 07:45 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Domaine Les Capréoles - Régnié - Diaclase 2015

Eén van van mijn lievelingswijnen uit de Beaujolais is de Diaclase van Les Capréoles. Vanavond bij een tamelijk pittig gerecht met goulash gedronken, en hij bleef overtuigen. Een samenbundeling van kracht en fruit met mooie zuurtjes. Deze wijn vertoont zulke elegantie dat het o zo moeilijk blijft om dit flesje niet dadelijk leeg te maken.

Nog een uur of 20 en ik kan m ook proeven Wink
Ben benieuwd!
(04-07-2017 07:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-07-2017 07:45 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Domaine Les Capréoles - Régnié - Diaclase 2015

Eén van van mijn lievelingswijnen uit de Beaujolais is de Diaclase van Les Capréoles. Vanavond bij een tamelijk pittig gerecht met goulash gedronken, en hij bleef overtuigen. Een samenbundeling van kracht en fruit met mooie zuurtjes. Deze wijn vertoont zulke elegantie dat het o zo moeilijk blijft om dit flesje niet dadelijk leeg te maken.

Nog een uur of 20 en ik kan m ook proeven Wink
Ben benieuwd!

Wauw, ben ook wel eens benieuwd naar jouw impressies van dit domein! Fijne reis alleszinsapplaus
(04-07-2017 08:04 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(04-07-2017 07:56 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(04-07-2017 07:45 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Domaine Les Capréoles - Régnié - Diaclase 2015

Eén van van mijn lievelingswijnen uit de Beaujolais is de Diaclase van Les Capréoles. Vanavond bij een tamelijk pittig gerecht met goulash gedronken, en hij bleef overtuigen. Een samenbundeling van kracht en fruit met mooie zuurtjes. Deze wijn vertoont zulke elegantie dat het o zo moeilijk blijft om dit flesje niet dadelijk leeg te maken.

Nog een uur of 20 en ik kan m ook proeven Wink
Ben benieuwd!

Wauw, ben ook wel eens benieuwd naar jouw impressies van dit domein! Fijne reis alleszinsapplaus

Merci - en nu al thanks voor de tip Smile
(04-07-2017 07:45 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Domaine Les Capréoles - Régnié - Diaclase 2015

Eén van van mijn lievelingswijnen uit de Beaujolais is de Diaclase van Les Capréoles. Vanavond bij een tamelijk pittig gerecht met goulash gedronken, en hij bleef overtuigen. Een samenbundeling van kracht en fruit met mooie zuurtjes. Deze wijn vertoont zulke elegantie dat het o zo moeilijk blijft om dit flesje niet dadelijk leeg te maken.

Wat is de prijs voor deze wijn?
(Ik zie dat die te koop heeft gestaan bij 1jour1vin, maar vind geen prijzen terug.)
(05-07-2017 12:59 PM)Bert schreef: [ -> ]
(04-07-2017 07:45 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Domaine Les Capréoles - Régnié - Diaclase 2015

Eén van van mijn lievelingswijnen uit de Beaujolais is de Diaclase van Les Capréoles. Vanavond bij een tamelijk pittig gerecht met goulash gedronken, en hij bleef overtuigen. Een samenbundeling van kracht en fruit met mooie zuurtjes. Deze wijn vertoont zulke elegantie dat het o zo moeilijk blijft om dit flesje niet dadelijk leeg te maken.

Wat is de prijs voor deze wijn?
(Ik zie dat die te koop heeft gestaan bij 1jour1vin, maar vind geen prijzen terug.)

Ik heb €15,50 betaald bij Vinvino.
(05-07-2017 01:13 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(05-07-2017 12:59 PM)Bert schreef: [ -> ]
(04-07-2017 07:45 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Domaine Les Capréoles - Régnié - Diaclase 2015

Eén van van mijn lievelingswijnen uit de Beaujolais is de Diaclase van Les Capréoles. Vanavond bij een tamelijk pittig gerecht met goulash gedronken, en hij bleef overtuigen. Een samenbundeling van kracht en fruit met mooie zuurtjes. Deze wijn vertoont zulke elegantie dat het o zo moeilijk blijft om dit flesje niet dadelijk leeg te maken.

Wat is de prijs voor deze wijn?
(Ik zie dat die te koop heeft gestaan bij 1jour1vin, maar vind geen prijzen terug.)

Ik heb €15,50 betaald bij Vinvino.

Op domein 13.20 euro dus scheelt niet echt veel...
(05-07-2017 08:14 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(05-07-2017 01:13 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]
(05-07-2017 12:59 PM)Bert schreef: [ -> ]
(04-07-2017 07:45 PM)FRANCISPICCART schreef: [ -> ]Domaine Les Capréoles - Régnié - Diaclase 2015

Eén van van mijn lievelingswijnen uit de Beaujolais is de Diaclase van Les Capréoles. Vanavond bij een tamelijk pittig gerecht met goulash gedronken, en hij bleef overtuigen. Een samenbundeling van kracht en fruit met mooie zuurtjes. Deze wijn vertoont zulke elegantie dat het o zo moeilijk blijft om dit flesje niet dadelijk leeg te maken.

Wat is de prijs voor deze wijn?
(Ik zie dat die te koop heeft gestaan bij 1jour1vin, maar vind geen prijzen terug.)

Ik heb €15,50 betaald bij Vinvino.

Op domein 13.20 euro dus scheelt niet echt veel...

inderdaad, als je de accijns&ecotaks&DAE, het transport + btw(verschil) rekent ben je er al bijna.
Rosé de Giscours 2015
Mooi, redelijk complex, fruit en mineraliteit.
Chateau Giscours 2004
Nog drie jaar te jong, zacht, houtlagering af en toe nog voelbaar (caramel) maar wel een wijn met veel materie en mooie balans -- 91+
Chateau Durfort Vivens 2004
Ander type dan Giscours, lichter, meer cabernet, zuurtjes. 91
Koppelingen