wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(31-01-2024 10:56 PM)ntr0 schreef: [ -> ]
(28-01-2024 02:09 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(27-01-2024 10:27 PM)ntr0 schreef: [ -> ]Cenatiempo ischia biancolella 2020

100% biancolella

Prachtig blinkend goudgeel schitterend in het glas. Even snuffelen, appeltjes, citroenschil, iets ziltigs ook.
In de mond eerst rijp geel fruit, rond en rijk, pruimpjes, daarna citrus, een zuurtje neemt over en leidt de afronk in die mooi blijft hangen en je terug meeneemt naar het zilte van de zee.

Leuke combo met de op vel gebakken zeebaars.

Knappe TN!
Nóoit vd druif gehoord, trouwens.

Op basis van een n=1 populatie ben ik wel fan van dit druifje Wink
Ze maken op het domein trouwens ook wijn van een ander lokaal ras, forastera. Heb die bij de lokale wijnboer ook geproefd vorig jaar en dat was mijns inziens een nog groter toppertje, jammer genoeg budgetgewijs ook wat te hoog gegrepen voor aankoop toen.
Klopt! Bij die wijnen die ik toen had zat ook een Forastera bij en een blend van de twee. Allemaal echt super, maar zoals ik al schreef, niet verkoopbaar bij ons en al zeker niet aan de (terecht) hoge prijzen.
(31-01-2024 10:56 PM)ntr0 schreef: [ -> ]
(28-01-2024 02:09 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(27-01-2024 10:27 PM)ntr0 schreef: [ -> ]Cenatiempo ischia biancolella 2020

100% biancolella

Prachtig blinkend goudgeel schitterend in het glas. Even snuffelen, appeltjes, citroenschil, iets ziltigs ook.
In de mond eerst rijp geel fruit, rond en rijk, pruimpjes, daarna citrus, een zuurtje neemt over en leidt de afronk in die mooi blijft hangen en je terug meeneemt naar het zilte van de zee.

Leuke combo met de op vel gebakken zeebaars.

Knappe TN!
Nóoit vd druif gehoord, trouwens.

Op basis van een n=1 populatie ben ik wel fan van dit druifje Wink
Ze maken op het domein trouwens ook wijn van een ander lokaal ras, forastera. Heb die bij de lokale wijnboer ook geproefd vorig jaar en dat was mijns inziens een nog groter toppertje, jammer genoeg budgetgewijs ook wat te hoog gegrepen voor aankoop toen.

Is blijkbaar hier ook te koop:
https://www.tannico.be/nl/wijnmakerij/cenatiempo.html
(02-02-2024 11:37 AM)Corto schreef: [ -> ]
(31-01-2024 10:56 PM)ntr0 schreef: [ -> ]
(28-01-2024 02:09 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(27-01-2024 10:27 PM)ntr0 schreef: [ -> ]Cenatiempo ischia biancolella 2020

100% biancolella

Prachtig blinkend goudgeel schitterend in het glas. Even snuffelen, appeltjes, citroenschil, iets ziltigs ook.
In de mond eerst rijp geel fruit, rond en rijk, pruimpjes, daarna citrus, een zuurtje neemt over en leidt de afronk in die mooi blijft hangen en je terug meeneemt naar het zilte van de zee.

Leuke combo met de op vel gebakken zeebaars.

Knappe TN!
Nóoit vd druif gehoord, trouwens.

Op basis van een n=1 populatie ben ik wel fan van dit druifje Wink
Ze maken op het domein trouwens ook wijn van een ander lokaal ras, forastera. Heb die bij de lokale wijnboer ook geproefd vorig jaar en dat was mijns inziens een nog groter toppertje, jammer genoeg budgetgewijs ook wat te hoog gegrepen voor aankoop toen.

Is blijkbaar hier ook te koop:
https://www.tannico.be/nl/wijnmakerij/cenatiempo.html

Teruggevonden! Ik had stalen van Antiche Cantine Migliaccio, niet van Ischia maar van het nog kleinere eiland Ponza en die vond ik toen echt geweldig mooi als je dat vindt, zeker de moeite.
Gisteren een ongelooflijk lekkere rode Chateau de Cruzeau, Pessac-Léognan 2016 !
Gisteren Labegorce Zede 1985.
Eigenlijk nog een mooie kleur met een licht bruin randje.
Tertiair maar eigenlijk nog goed te drinken.
(03-02-2024 12:18 PM)Jef schreef: [ -> ]Gisteren Labegorce Zede 1985.
Eigenlijk nog een mooie kleur met een licht bruin randje.
Tertiair maar eigenlijk nog goed te drinken.
1985, toen was ik er 10 Smile
We zouden vergeten dat dit ook al bijna 40 jaar geleden is.
Enige flesje @Jef?
Nog 2 te gaan.En 1 Leoville Barton 1975.
(03-02-2024 06:31 PM)Jef schreef: [ -> ]Nog 2 te gaan.En 1 Leoville Barton 1975.
Heart
Als die Leoville Barton in dezelfde goeie doen is als de Brane Cantenac 1975 dat we vorige maand dronken komt dit hele goed!
(03-02-2024 07:51 PM)Biff schreef: [ -> ]
(03-02-2024 06:31 PM)Jef schreef: [ -> ]Nog 2 te gaan.En 1 Leoville Barton 1975.
Heart
Als die Leoville Barton in dezelfde goeie doen is als de Brane Cantenac 1975 dat we vorige maand dronken komt dit hele goed!

Ik vond indertijd 1985 een super jaar. Niet de kracht van 1986, maar eerder in de 1982 stijl met iets minder directheid en zeker zeer aromatisch, evenwichtig, elegant. Ik had veel gekocht in 1981, 1982 en 1983 en daardoor 1985 eigenlijk helemaal gemist helaas.....
Mn pa is sinds gisteren terug van een weekje Argentinië.
Tijd om bij te praten deze namiddag met Chateau Poujeaux 2005 of Chateau Meyney 2019.
Nog in beraad...
(04-02-2024 12:54 PM)Biff schreef: [ -> ]Mn pa is sinds gisteren terug van een weekje Argentinië.
Tijd om bij te praten deze namiddag met Chateau Poujeaux 2005 of Chateau Meyney 2019.
Nog in beraad...

Op CellarTracker geven de proefnotities de laatste tijd aan dat Meyney 2019 in een gesloten fase zit. Opgepast dus...
(04-02-2024 03:04 PM)Thomas schreef: [ -> ]
(04-02-2024 12:54 PM)Biff schreef: [ -> ]Mn pa is sinds gisteren terug van een weekje Argentinië.
Tijd om bij te praten deze namiddag met Chateau Poujeaux 2005 of Chateau Meyney 2019.
Nog in beraad...

Op CellarTracker geven de proefnotities de laatste tijd aan dat Meyney 2019 in een gesloten fase zit. Opgepast dus...
Dank voor de input @Thomas!
De Poujeaux is intussen al een uurtje open Wink
De Meyney leggen we nog een aantal jaartjes te slapen.

Ik had deze ochtend trouwens dezelfde oefening al in mn hoofd gedaan. Dat de 2015/2016 stilletjes aan opnieuw zullen beginnen ontwaken en dat de 2017/18 en 19 aan hun winterslaap zullen beginnen!
(04-02-2024 03:04 PM)Thomas schreef: [ -> ]
(04-02-2024 12:54 PM)Biff schreef: [ -> ]Mn pa is sinds gisteren terug van een weekje Argentinië.
Tijd om bij te praten deze namiddag met Chateau Poujeaux 2005 of Chateau Meyney 2019.
Nog in beraad...

Op CellarTracker geven de proefnotities de laatste tijd aan dat Meyney 2019 in een gesloten fase zit. Opgepast dus...

Oei, dat zal dan stilaan met alle 2019 het geval zijn zeker?
Na een maand zonder alcohol gisteren de Domain Rochebin Pinot Noir 2021 in het glas. Zowaar een betaalbare pinot noir uit de Bourgogne / Maçonnais. Aankoopprijs was geloof ik zo'n 15 euro.

Daarvoor krijg je uiteraard geen grote complexiteit in het glas, maar wel een plezierige, naar rood fruit en grond geurende wijn met zachte tannines. Geen bijzonder lange afdronk maar wel een fijne combinatie met een al even complexloze spaghetti bolognaise. Soms moet je het allemaal niet te moeilijk maken.
Gisteren mocht ik de wijnen van Morami (Umbrië) proeven.
Eén voor één voortreffelijke wijnen. Geen notities genomen waardoor ik de jaartallen niet kan meegeven.

Gregis : Grechetto
Vicis : Viognier
Seiblanc : Sauvignon Blanc
Pratolungo : 70% Grechetto 30% Viognier
Cardissa : Chardonnay
Podicerri : 70% Sangiovese 30% Alicante
Pefra : Petit Verdot
Renaia : 50% Merlot 25% Cabernet Sauvignon 25% Cabernet Franc
Bij een uitstekende stoof van aubergine, cherrytomaatjes en linzen (recept van Ottolenghi) een glas Frau Ehrard Riesling Trocken 'natürlich' 2021. Een oranje wijn uit Rheingau. Rijke neus met oa perzik, bloemen, wat honing. In de mond ook mooi fruitig met perzik, klein zoetje dat wordt rechtgehouden door mooie zuurgraad. Natuurwijn van de goed gemaakte soort, met 12 procent alcohol niet te zwaar.
(10-02-2024 08:03 AM)troisetoiles schreef: [ -> ]Bij een uitstekende stoof van aubergine, cherrytomaatjes en linzen (recept van Ottolenghi) een glas Frau Ehrard Riesling Trocken 'natürlich' 2021. Een oranje wijn uit Rheingau. Rijke neus met oa perzik, bloemen, wat honing. In de mond ook mooi fruitig met perzik, klein zoetje dat wordt rechtgehouden door mooie zuurgraad. Natuurwijn van de goed gemaakte soort, met 12 procent alcohol niet te zwaar.

Dat klein zoetje zal het wel goed gedaan hebben bij het gerecht.
Edoch, om alleen te drinken zou zo n wijn me waarschijnlijk minder bekoren.
Deze avond Riesling GC Wiebelsberg Guy Wach 2018.
Puligny Montrachet Gerard Thomas 2019 en Talbot 2016.
(10-02-2024 05:57 PM)Jef schreef: [ -> ]Deze avond Riesling GC Wiebelsberg Guy Wach 2018.
Puligny Montrachet Gerard Thomas 2019 en Talbot 2016.
Erg benieuwd naar je ervaring met Talbot 2016. Ik dacht (hoopte...) dat 2016 een beetje heruitgave van 1982 ging zijn, maar ik hoor / lees hier en daar toch dat er een aantal wijnen nu helemaal gesloten zijn, iets waar we 1982 nooit op hebben kunnen betrappen.
Talbot viel een beetje tegen.
Geen gesloten fase maar niet zo vol als andere jaren.2009,2010,2015.
Dit weekend 2x Saint Julien 2012 in het glas.
Chateau Leoville Barton en Chateau La Bridane.

De Leoville Barton was pop en pour en kon me niet bekoren jammer genoeg Confused. In een moeilijke fase of moeilijk jaargang... wie zal het zeggen...jammer. 2e fles van 6 en 2 maal noppes, hopelijk komt die goed voor de laatste 4!

De La Bridane bracht ook niet echt het gehoopte.
Eveneens pop en pour, aangename neus maar bleef achter in de mond. Enigste fles, dus geen vergelijk mogelijk...

Ik dronk ze niet samen voor alle duidelijkheid.
De Bridane op zaterdagavond en laatste 2 glazen zondagavond.
De Barton op zondagnamiddag.
(19-02-2024 10:09 PM)Biff schreef: [ -> ]Dit weekend 2x Saint Julien 2012 in het glas.
Chateau Leoville Barton en Chateau La Bridane.

De Leoville Barton was pop en pour en kon me niet bekoren jammer genoeg Confused. In een moeilijke fase of moeilijk jaargang... wie zal het zeggen...jammer. 2e fles van 6 en 2 maal noppes, hopelijk komt die goed voor de laaste 4!

De La Bridane bracht ook niet echt het gehoopte.
Eveneens pop en pour, aangename neus maar bleef achter in de mond. Enigste fles, dus geen vergelijk mogelijk...

Ik dronk ze niet samen voor alle duidelijkheid.
De Bridane op zaterdagavond en laatste 2 glazen zondagavond.
De Barton op zondagnamiddag.

2012 was een moeilijk jaar..en zit mss in een gesloten fase…?
(20-02-2024 01:11 AM)vinejo schreef: [ -> ]2012 was een moeilijk jaar..en zit mss in een gesloten fase…?
Zou wel es kunnen...
Ik dronk beide Barton 2012 dus zowel in de eerste als tweede gesloten fase Smile , goe bezigRolleyes
Van die laatste 4 dus best nog aantal jaartjes afblijven.
(20-02-2024 12:29 PM)Biff schreef: [ -> ]
(20-02-2024 01:11 AM)vinejo schreef: [ -> ]2012 was een moeilijk jaar..en zit mss in een gesloten fase…?
Zou wel es kunnen...
Ik dronk beide Barton 2012 dus zowel in de eerste als tweede gesloten fase Smile , goe bezigRolleyes
Van die laatste 4 dus best nog aantal jaartjes afblijven.

JMQ in 2019:
Couleur sombre, d’intensité moyenne et légèrement évoluée. Nez moyennement aromatique, au fruité mûr, avec une touche florale. Bouche tendre, fruitée, savoureuse et agréable, s’achevant sur une finale sans angle et légèrement réglissée. 16,25/20

Ik dronk zondag ook een 2012, nl. Clos Manou en die zat vrij goed. Geen echt geweldige wijn en niet op niveau van een 2008 enkele weken terug (maar ik vond dat kistje niet meer in de kelder...Sad ), maar best OK. En zat rond de €20....Smile
(20-02-2024 01:11 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-02-2024 10:09 PM)Biff schreef: [ -> ]Dit weekend 2x Saint Julien 2012 in het glas.

2012 was een moeilijk jaar..en zit mss in een gesloten fase…?

Gisterenavond deze in het glas; 2012 Château Dutruch Grand Poujeaux Fruitig aroma stuift op bij het inschenken, het walsen verwent de neus terug met zwart fruit, besjes en wat laurier. De aanzet in de mond is zacht, mist wat body maar drinkt lekker weg bij de steak. Genoeg power, geen droogtrekkende tannines en toegegeven; niet verwacht dat deze zo goed voor de dag zou komen.
Deze heeft alvast het 'moeilijke jaar 2012' goed doorstaan.
De vrouw des huizes kreeg deze blind in het glas met mijn woorden: 'e goedkooptje die ik kado kreeg'. De reply: ge moogt meer zulke kado's krijgen wijn
(23-02-2024 10:05 AM)jr02 schreef: [ -> ]
(20-02-2024 01:11 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(19-02-2024 10:09 PM)Biff schreef: [ -> ]Dit weekend 2x Saint Julien 2012 in het glas.

2012 was een moeilijk jaar..en zit mss in een gesloten fase…?

Gisterenavond deze in het glas; 2012 Château Dutruch Grand Poujeaux Fruitig aroma stuift op bij het inschenken, het walsen verwent de neus terug met zwart fruit, besjes en wat laurier. De aanzet in de mond is zacht, mist wat body maar drinkt lekker weg bij de steak. Genoeg power, geen droogtrekkende tannines en toegegeven; niet verwacht dat deze zo goed voor de dag zou komen.
Deze heeft alvast het 'moeilijke jaar 2012' goed doorstaan.
De vrouw des huizes kreeg deze blind in het glas met mijn woorden: 'e goedkooptje die ik kado kreeg'. De reply: ge moogt meer zulke kado's krijgen wijn
Fijn dit te lezen, geeft me hoop voor mn andere 2012 die nog liggen te rusten!
Chateau Bouscaut 2016 rood Pessac Leognan.

Aan het drinken over 3 dagen, waarbij ze gisteren op dag 2 al veel mooier voor de dag kwam dan op dag 1, waar ze veel meer gesloten was.

Nog een laatste 'groot' glas voor vanavond...
Wat we daarna eventueel nog ontkurken, nog geen idee Slurp
Het is dus Lalande Borie Saint Julien 2015 geworden.

Geen zin om ver te graven in de wijnberg dus deze maar uitgehaald.

Gedronken over 2 dagen, waarvan dag 2 alweer de beste.
De wijn was niet in zn goede doen, of ik ben teveel verwend, dat kan natuurlijk ook zijn...

Zondag ging er dan een Alter Ego 2019 en een Chateau Brane Cantenac 2010 voor de bijl.
Ook hier geeneen van de twee die indruk maakte.

De Alter Ego zat mss in een ietwat gesloten fase zoals hier al geopperd werd én werd iets te warm geserveerd (op verplaatsing). Werd een 2tal uur op voorhand geopend.

De Brane Cantenac had wel de juiste temperatuur maar kon ook niet bekoren. We dronken ze reeds een 2tal jaar terug en waren toen ook ietwat teleurgesteld.
Ik dacht dat een tweetal jaar extra rust goed ging doen maar helaas. Deze was pop en pour, mss dat een decanteerkuur ze wel deugd ging gedaan hebben

Anyway, nog 4 flesjes te gaan van de Brane. Alter Ego was enige fles.
Ik blijf van 2010 af, toch wat betreft de grand cru classés BDX en het betere werk in Bourgogne.
(28-02-2024 10:28 AM)Vince schreef: [ -> ]Ik blijf van 2010 af, toch wat betreft de grand cru classés BDX en het betere werk in Bourgogne.
Het lijkt me idd geen goed moment om die 2010 te openen.
We gaan ze nog een 6tal jaar trachten te vergeten Smile
Gisteren Lacoste Borie 2016,La Fleur Pedesclaux 2015 en Les Fiefs de Lagrange 2014.
Wat een prachtige wijnen.
Koppelingen