wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
nee, das volledig on to pic
Iets in deze stijl dus?

[Afbeelding: lNAtT58T3o6oa3a56dwmvT25o1_400.jpg]
Ik krijg er in ieder geval goesting van !!!

In spaghetti, bedoel ik, hé ;-)
die twee mozarella di buffala weet ik anders ook wel te smaken kusknipoog[/align]
Er zitten precies 2 pruimtomaatjes op die mozzarella.
(23-02-2011 05:19 PM)Matten schreef: [ -> ]Er zitten precies 2 pruimtomaatjes op die mozzarella.

echte mozarella heeft altijd twee puntjes bovenaan om te verhinderen dat het sap eruit loopt woeha
niveau niveau
Gisteren en uitlopend in de vroege uurtjes een aantal flesjes geopend met een paar wijnfanaten.

Werden achtereenvolgens gekraakt:
Alsace Riesling Le Kottabe 2002 Josmeyer.
Le Chemin De Colombe 2006 Moulis
Cos Labory 2006
La Chapelle D’Alienor 2001 Bordeaux Superieur
Mosse 2008 Anjou
Château Longville Du Baron de Pichon Longville 1993 Pauillac
Château Phélan Segur 1990 Saint – Estèphe
D’Escurac 2002 Medoc. Nog een openstaande fles van de dag voordien.

Deze degustatie toonde weer eens aan , het relatieve van het bewaarpotentieel van de zogezegd goede jaren en slechte jaren.

Alsace Riesling Le Kottabe 2002; heeft nog al zijn frisheid en kan misschien nog een decennia mee.
De La Chapelle D’Alienor 2001 heeft zeker nog het potentieel van een 5 tal jaren te kunnen overwinteren.
De Pichon Longville 1993 had ook nog reserve.
De Phélan Segur 1990 wel een excellent jaar was volgens mij zijn top voorbij maar de 2 andere tafelgenoten vonden toch dat deze wijn nog reserve had.

Voor mij een verassing was de Mosse 2008 die ik nog nooit had gedronken. Een wijn die ik enkel op geurbeoordeling nooit zou bestempelen als een Anjou. Uitgaande van zijn neus waarin iets kruidigheid zat gecombineerd met een soort paardenstalgeur ; iets aards en iets vegetaal en zijn kleur definieerde ik deze afkomstig uit de Rhonestreek. Echt een wijn die mijn ding is.Slurp

Le Chemin De Colombe 2006 Moulis; een wijn voor velen onbekend was ook een verassing.
Een Moulis en Medoc die wat betreft kwaliteit gemakkelijk kan concurreren met bv een Chasse Spleen of een Dutruch Grand Poujeaux maar die een veel lager prijskaartje heeft.
Wie kent deze Moulis wijn?
@ don quichotte,
in godsnaam respect, waar heb jij die Chemin de Colombe op de kop kunnen tikken. Heb die ooit eens gedronken in een klein 1*restaurantje in Frankrijk.
Een 2000, in combinatie met een super mals stukje gegrild vlees. Was een prima match. Met een opleg van 20€ kregen we nog een flesje mee. Helaas hebben we dit wijntje hier nergens meer kunnen vinden.
(25-02-2011 05:39 PM)jr02 schreef: [ -> ]@ don quichotte,
in godsnaam respect, waar heb jij die Chemin de Colombe op de kop kunnen tikken. Heb die ooit eens gedronken in een klein 1*restaurantje in Frankrijk.
Een 2000, in combinatie met een super mals stukje gegrild vlees. Was een prima match. Met een opleg van 20€ kregen we nog een flesje mee. Helaas hebben we dit wijntje hier nergens meer kunnen vinden.

Via mijn buurman ben ik bij een particulier beland die voor vrienden en kennissen de wijnen van Dedieu Benoit in Cussac-Fort Medoc invoert.
Dit klein domein in Moulis is in handen van deze eigenaar ongeveer 6 jaar.De 2005 heb ik er ook van gedronken en is ook een prachtige wijn.
De 2008 ben ik van plan ook te bestellen.
Aan de 2006 hing het prijskaartje van 14 Euro.
(25-02-2011 04:18 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Gisteren en uitlopend in de vroege uurtjes een aantal flesjes geopend met een paar wijnfanaten.

Werden achtereenvolgens gekraakt:
Alsace Riesling Le Kottabe 2002 Josmeyer.
Le Chemin De Colombe 2006 Moulis
Cos Labory 2006
La Chapelle D’Alienor 2001 Bordeaux Superieur
Mosse 2008 Anjou
Château Longville Du Baron de Pichon Longville 1993 Pauillac
Château Phélan Segur 1990 Saint – Estèphe
D’Escurac 2002 Medoc. Nog een openstaande fles van de dag voordien.

Deze degustatie toonde weer eens aan , het relatieve van het bewaarpotentieel van de zogezegd goede jaren en slechte jaren.

Alsace Riesling Le Kottabe 2002; heeft nog al zijn frisheid en kan misschien nog een decennia mee.
De La Chapelle D’Alienor 2001 heeft zeker nog het potentieel van een 5 tal jaren te kunnen overwinteren.
De Pichon Longville 1993 had ook nog reserve.
De Phélan Segur 1990 wel een excellent jaar was volgens mij zijn top voorbij maar de 2 andere tafelgenoten vonden toch dat deze wijn nog reserve had.

Voor mij een verassing was de Mosse 2008 die ik nog nooit had gedronken. Een wijn die ik enkel op geurbeoordeling nooit zou bestempelen als een Anjou. Uitgaande van zijn neus waarin iets kruidigheid zat gecombineerd met een soort paardenstalgeur ; iets aards en iets vegetaal en zijn kleur definieerde ik deze afkomstig uit de Rhonestreek. Echt een wijn die mijn ding is.Slurp

Le Chemin De Colombe 2006 Moulis; een wijn voor velen onbekend was ook een verassing.
Een Moulis en Medoc die wat betreft kwaliteit gemakkelijk kan concurreren met bv een Chasse Spleen of een Dutruch Grand Poujeaux maar die een veel lager prijskaartje heeft.
Wie kent deze Moulis wijn?


Het was inderdaad een zeer lekkere, leuke en gezellige avond met gepassioneerde mensen rond een aantal schitterende flessen. Bedankt nogmaals Don Quichotte voor de gastvrijheid en doe de groeten aan het vrouwtje.
We doen het zeker nog eens over.
@ Don Quichotte,

Ik dacht een 2000 gedronken te hebben in 2008 Huh
Zal eens mijn schoonpa te rade gaan voor verdere detail.
Tevens hebben we er Colombe Peylande gedronken, is dit ook niet van Dedieu-Benoit? Zou natuurlijk kunnen dat dit de 2000 was en de Chemin van recenter jaartal.
Nu, het blijven beide lekkere wijntjes
(25-02-2011 09:23 PM)jr02 schreef: [ -> ]@ Don Quichotte,

Ik dacht een 2000 gedronken te hebben in 2008 Huh
Zal eens mijn schoonpa te rade gaan voor verdere detail.
Tevens hebben we er Colombe Peylande gedronken, is dit ook niet van Dedieu-Benoit? Zou natuurlijk kunnen dat dit de 2000 was en de Chemin van recenter jaartal.
Nu, het blijven beide lekkere wijntjes

De Colombe Peylande is inderdaad ook van dezelfde eigenaar Fabrice.

De info waarover ik beschik is de info die ik ergens in september 2009 kreeg toen de wijnbouwer in Belgie was bij de particulier die er ook de andere wijnen van verkoopt.

Is september 2011 komt de wijnbouwer naar jaarlijkse gewoonte terug in Belgie.Ik tracht dan me terug te informeren.
Als ik me ook goed herrinner was de 2005 hun eerste recolte van de Moulis.

Hieronder een lijstje van de wijnen die hij aanbood in 2010 tijdens zijn bezoek.
Rood 2008 Peylande 6,70 €
Rood 2006 Colombe Peylande 8,80€
Rood 2007 Colombe Peylande 8,70€
Rood 2006 L'aieul Leontin 14,00€
Rood 2007 Le chemin de Colombe AOC Moulis 14,00€

Nog gevonden op tinternet:

Monsieur Dedieu-Benoit élabare déja de jolis vins en AOC Haut-Médoc. Depuis quelques années il cultive une très petite parcelle de vignes (un demi hectare) sur l'appellation moulis.
Cette parcelle est toutefois composée des 3 types de sols caractéristiques de l'appellation moulis, ce qui confère au vin richesse et complexité.
La production du chemin de Colombe est donc confidentielle, ce qui fait de ce vin un excellent rapport qualité prix à mettre en cave, et à ouvrir pour les petites comme les grandes occasion
Inderdaad een toffe avond. Vandaag wel een zwaar dagje na maar 4u slaap:-)
thank you voor de old bdx don!
André zijn loire's zijn idd zeer lekker en sappig... wel eventjes open laten gaan.
pic vinejo: pasta is niet al denté! :-)
(26-02-2011 12:50 AM)Venne schreef: [ -> ]Inderdaad een toffe avond. Vandaag wel een zwaar dagje na maar 4u slaap:-)
thank you voor de old bdx don!
André zijn loire's zijn idd zeer lekker en sappig... wel eventjes open laten gaan.
pic vinejo: pasta is niet al denté! :-)

You were welcome.
(26-02-2011 12:50 AM)Venne schreef: [ -> ]pic vinejo: pasta is niet al denté! :-)

Ge bedoelt die van u waarschijnlijk... Wink
Ga een Brugse zot aanspreken.

Vorige dinsdag was ik in de National Gallery in Londen. Bij de persreis hoorde een lunch. (zwak voorgerechtje, behoorlijk hoofdgerecht en kaas) Hoofdgerecht was zeebaars, maar ik had geen zin in een Muscadet Big Grin. Heb het dan maar op de Coudoulet de Beaucastel '05 gehouden. Toch verrast dat ze die wijn daar à volonté schonken. De meeste perslunches zijn buffetten of broodjes.. Nog nooit goede wijn gehad, behalve nu (redelijk wat zuren) en bij ING. (ja, daar hebben ze geld)

Ooit in Turijn een persreisje gehad. Dat zal op gastronomisch vlak moeilijk te kloppen zijn.
(26-02-2011 12:55 PM)Matten schreef: [ -> ]Ooit in Turijn een persreisje gehad.

Matten op persreisje Big Grin

[Afbeelding: toilet-tm.jpg]
woeha
Zijne brugse zot staat op de spoelbak
Coudoulet 05 moet toch ook prachtig zijn, niet ? Die borsten vind ik toch wat nep hoor !
Helemaal niet slecht. Beetje stevig. '07 is volgens mij beter. (wel iets zoeter)
Stevig... de borsten of de 05 Wink? 07 zal wel wat meer op z'n fruit gaan cfr millésime.
(26-02-2011 07:26 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Die borsten vind ik toch wat nep hoor !

Lijkt me eerder jeugd dan nep ....Slurp
Kenner , Carl ? Mrs vindt het ook echte, en zij kan het misschien wel weten hé .... da's wel meer dan een handjevol, niet? Re is echt en Li niet volgens mijBig Grin
Mss es bij hooibrg passeren
Wat denken jullie over coud bcst 04 ?
trouwens Mas Libanon La Calade in het glas? Stevig poeier! Tweede dag veel beter , niet echt my like of MVD maar lekker... en zij ook!
Hoe was die Cos Labory 2006, jongens?
Want daar wordt met geen woord over gerept, blijkbaar?
(25-02-2011 04:18 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Mosse 2008 Anjou
Voor mij een verassing was de Mosse 2008 die ik nog nooit had gedronken. Een wijn die ik enkel op geurbeoordeling nooit zou bestempelen als een Anjou. Uitgaande van zijn neus waarin iets kruidigheid zat gecombineerd met een soort paardenstalgeur ; iets aards en iets vegetaal en zijn kleur definieerde ik deze afkomstig uit de Rhonestreek. Echt een wijn die mijn ding is.

Don, je moet de witte van Rene Mosse eens proberen zoals Le Rouchefer. Schitterende chenin, ik ben er gek op.
(27-02-2011 11:58 AM)Bert schreef: [ -> ]Hoe was die Cos Labory 2006, jongens?
Want daar wordt met geen woord over gerept, blijkbaar?

Was een wijn die toch een mooi potentieel heeft. Was nu al genietbaar maar je merkte dat hij zich meer en meer opende in het glas naarmate de tijd verstreek. Heeft een iets strenger karakter en dat lijkt me ook logisch gezien zijn afkomst maar 2006 Bordeaux mag , indien aan een correcte prijs verkocht, toch niet over het hoofd gezien worden als drinkwijnen voor binnen een aantal jaren. Correcte zuren met voldoende fruitvulling en toch een voldoende tanninestructuur. De moeite thumb
BULS, nog een restje van de mousseux die we meebrachten van Clos Triguedina in Cahors, Puy l'Evecque, 100% Malbec vin mousseux. Elaboré par Ackerman. Fris en speels product, commercieel natuurlijk geslaagd. Rosé mousseux dus.
Bij het varkenshaasje met Geuze saus, het volgende, compleet rijpe Cascina Buciata , Barabaresco van Rio Sordo, lekker zonder meer, mijn madam ziet het niet zitten om een TN te maken en wil gewoon genieten, van 2003 het mindere jaar en toch zeer goed !
Koppelingen