wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(14-06-2020 04:27 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:bij de "pain de veau" twijfel ik tussen een Barolo Cannubi 2010 of een Lafon-Rochet 2003.

kwestie van smaak natuurlijk, maar zo'n vleesbroodje schreeuwt bij mij om iets lekker sappigs. Een barbera bvb. Of een eenvoudige Loire Cabernet Franc, he Jo? Wink

Ik zou daar altijd een Bourgogne bij open snokken, maar de gasten zijn daar (nog) geen liefhebber van maar wel van bovengenoemde types, dus.... Rolleyes
Alea iacta est: het wordt een Fleurie 2015!

[attachment=4730]
Croix de Beaucaillou 2006
Flesje open om 11u30, half glaasje eruit en aan de kant, om 19u30 eerste echt glas eruit.
Zuurstof heeft ze echt wel deugd gedaan, heerlijk versmolten bordoo. Zalig neusje, dito in de mond.
Dit kan nog járen mee, geen haast. Heeft nu wel baat bij voldoende zuurstof.
Dronk nog nooit de 'grand vin' wegens de prijszetting maar als de 2e wijn al zo voor de dag komt...
Ooit.....
(14-06-2020 09:57 PM)Biff schreef: [ -> ]Croix de Beaucaillou 2006
Flesje open om 11u30, half glaasje eruit en aan de kant, om 19u30 eerste echt glas eruit.
Zuurstof heeft ze echt wel deugd gedaan, heerlijk versmolten bordoo. Zalig neusje, dito in de mond.
Dit kan nog járen mee, geen haast. Heeft nu wel baat bij voldoende zuurstof.
Dronk nog nooit de 'grand vin' wegens de prijszetting maar als de 2e wijn al zo voor de dag komt...
Ooit.....

Wij deden gisteren naast de hele serie Bordeaux 2019 ook 10 stuks 2e wijnen uit 2016. Alle 14 waren ze geweldig!
Absolute winnaar en zeer grote wijn was Gravette de Certan met 96/100. De 2e wijn van VCC die in dat jaar 100/100 heeft gescoord. Kort gevolgd door Aromes de Pavie (95/100) en Petit Figeac (95/100)
Ook Virginie Valandraud en de 2 2e wijnen van de Pichons waren groots. Leuk om zo'n serie door te proeven. Ik begreep van mijn kameraden die de restanten van alle flessen mee naar huis hebben genomen (ik drink zelf niet 2 dagen achtereen alcohol) dat ze vandaag nog beter tot hun recht komen.

Overigens zal Croix de Beaucaillou vanaf nu wel betiteld worden als een grand vin uit de stal van Ducrubeaucaillou nu ze een nieuwe 2e wijn, Petit Ducru, hebben gelanceerd.
(14-06-2020 04:27 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:bij de "pain de veau" twijfel ik tussen een Barolo Cannubi 2010 of een Lafon-Rochet 2003.

kwestie van smaak natuurlijk, maar zo'n vleesbroodje schreeuwt bij mij om iets lekker sappigs. Een barbera bvb. Of een eenvoudige Loire Cabernet Franc, he Jo? Wink

Dan moet het vleesbroodje wel a la Meus gemaakt zijn he
En inderdaad, daar past een CF in afslag van de Carrefour perfect bij! Wink

@Biff
Heb ooit eens Croix naast de eerste wijn van Beaucaillou gezet (dacht 2004). Verschil was er wel maar niet om te zeggen “Wow wat een verschil!” ;-)
(15-06-2020 12:57 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-06-2020 04:27 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:bij de "pain de veau" twijfel ik tussen een Barolo Cannubi 2010 of een Lafon-Rochet 2003.

kwestie van smaak natuurlijk, maar zo'n vleesbroodje schreeuwt bij mij om iets lekker sappigs. Een barbera bvb. Of een eenvoudige Loire Cabernet Franc, he Jo? Wink

Dan moet het vleesbroodje wel a la Meus gemaakt zijn he
En inderdaad, daar past een CF in afslag van de Carrefour perfect bij! Wink

@Biff
Heb ooit eens Croix naast de eerste wijn van Beaucaillou gezet (dacht 2004). Verschil was er wel maar niet om te zeggen “Wow wat een verschil!” ;-)

De truc is dan om ze NIET naast elkaar te zetten en perfect tevreden te zijn met Croix.
Het is als met Biondi-Santi 2010: perfecte wijn tot je er de Riserva naast zet ===> niet doen! Smile
(15-06-2020 12:08 PM)wvd schreef: [ -> ]
(15-06-2020 12:57 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-06-2020 04:27 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:bij de "pain de veau" twijfel ik tussen een Barolo Cannubi 2010 of een Lafon-Rochet 2003.

kwestie van smaak natuurlijk, maar zo'n vleesbroodje schreeuwt bij mij om iets lekker sappigs. Een barbera bvb. Of een eenvoudige Loire Cabernet Franc, he Jo? Wink

Dan moet het vleesbroodje wel a la Meus gemaakt zijn he
En inderdaad, daar past een CF in afslag van de Carrefour perfect bij! Wink

@Biff
Heb ooit eens Croix naast de eerste wijn van Beaucaillou gezet (dacht 2004). Verschil was er wel maar niet om te zeggen “Wow wat een verschil!” ;-)

De truc is dan om ze NIET naast elkaar te zetten en perfect tevreden te zijn met Croix.
Het is als met Biondi-Santi 2010: perfecte wijn tot je er de Riserva naast zet ===> niet doen! Smile

Over Biondi Santi te spreken...….net in Duitsland 181 flessen gekocht. Alles uit 1970, 1971, 1973 en 1975. 62 stuks zijn Riserva. De rest gewoon
(15-06-2020 12:08 PM)wvd schreef: [ -> ]
(15-06-2020 12:57 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(14-06-2020 04:27 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:bij de "pain de veau" twijfel ik tussen een Barolo Cannubi 2010 of een Lafon-Rochet 2003.

kwestie van smaak natuurlijk, maar zo'n vleesbroodje schreeuwt bij mij om iets lekker sappigs. Een barbera bvb. Of een eenvoudige Loire Cabernet Franc, he Jo? Wink

Dan moet het vleesbroodje wel a la Meus gemaakt zijn he
En inderdaad, daar past een CF in afslag van de Carrefour perfect bij! Wink

@Biff
Heb ooit eens Croix naast de eerste wijn van Beaucaillou gezet (dacht 2004). Verschil was er wel maar niet om te zeggen “Wow wat een verschil!” ;-)

De truc is dan om ze NIET naast elkaar te zetten en perfect tevreden te zijn met Croix.
Het is als met Biondi-Santi 2010: perfecte wijn tot je er de Riserva naast zet ===> niet doen! Smile

Klopt soms, maar ik doe al jarenlang zulke testjes om te weten hoe verhoudingen liggen tussen eerste en tweede wijnen, of tussen wijnen die enorm van prijs verschillen
Ik refereer naar mijn studie over de kwaliteit van de tweede wijnen van Bordeaux, nog steeds volkomen gratis te raadplegen op de blog... Wink

Deel 1: https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...-bordeaux/

Deel 1 bis: antwoorden van de Chateaux op de vraag naar hun werkwijze tweede wijn https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...onds-vins/

Deel 1 bisbis (inleiding + werkwijze degustaties)
https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...terretjes/

Deel 2 eerste blinddegustatiehttps://wijnliefhebbers.wordpress.com/2008/06/11/tweede-wijnen-eerste-blinddegustatie/

Tweede blinddegustatie en Slot: https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...jnen-slot/

En hier de test of we in de tweede wijn van een Chateau de eerste kunnen herkennen. https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...yesterday/
Lees wel de reacties ook, daar staat eigenlijk de echte bespreking.

En voor wie er niet genoeg kan van kijgen: eerste tegen tweede wijnen
https://wijnliefhebbers.wordpress.com/20...ine-broer/
Erg leuk Jo!

2e wijnen zijn ook zeer interessant. In Bordeaux zijn ze de laatste jaren explosief gestegen in kwaliteit (en in prijs...alhoewel 2019 nu weer erg goed is)

De psyche van de mens vind ik ook altijd zeer interessant. Afgelopen zaterdag schonk ik dus volledig blind 10 x een 2e wijn uit Bordeaux 2016. Dat was de enige info die men had. Het waren allemaal hele serieuze 2e wijnen maar toch heeft iedereen (on)bewust een plafond ingebouwd mbt score omdat men weet dat het 2e wijnen zijn....

1,5 jaar terug organiseerde ik een tasting van 20 x een 2e wijn waarvan de 1e wijn uit dat jaar 100/100 had gescoord. In de line-up dus bijvoorbeeld: Dame de Montrose 1990, Petit Eglise 2005, Pavillon rouge 2000, Les Forts de Latour 1982 etc etc. Om iedereen op scherp te zetten deed ik tussen die 20 2e wijnen ook 5 1e wijnen die daadwerkelijk 100/100 hadden gescoord, namelijk: Pontet Canet 2009, Montrose 1990, Troplong Mondot 2005, Chateau Margaux 2000 en Lafite 2003.
Deze info werd ook gedeeld met de groep van 16 zeer ervaren tasters voordat we begonnen. Door de aanwezigheid van de 5 echte 100 punters verdwijnt het puntenplafond.....resultaat: Heel veel 2e wijnen scoorden zeer hoog en niemand...inderdaad NIEMAND herkende 1 van de 5 grand Vins met 100 punten. nono
Nu waren de 2e wijnen uiteraard van hoog niveau en ook vrij kostbaar maar toch. Dit soort avonden kan ik echt van smullen.
Het is allemaal maar betrekkelijk. Mindfucken is geweldig om te doen.
En de winnaars....dat waren alle aanwezigen. cheers
Citaat:Deze info werd ook gedeeld met de groep van 16 zeer ervaren tasters voordat we begonnen. Door de aanwezigheid van de 5 echte 100 punters verdwijnt het puntenplafond.....resultaat: Heel veel 2e wijnen scoorden zeer hoog en niemand...inderdaad NIEMAND herkende 1 van de 5 grand Vins met 100 punten

Heb dezelfde aanpak gevolgd voor mijn eindwerk voor de sommelier opleiding. Weliswaar met iets bescheidenere wijnen. Rolleyes Maar je mag de proevers inderdaad niet teveel comfort geven. Daardoor gaan ze ook ècht proeven!
(15-06-2020 01:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Erg leuk Jo!

2e wijnen zijn ook zeer interessant. In Bordeaux zijn ze de laatste jaren explosief gestegen in kwaliteit (en in prijs...alhoewel 2019 nu weer erg goed is)

De psyche van de mens vind ik ook altijd zeer interessant. Afgelopen zaterdag schonk ik dus volledig blind 10 x een 2e wijn uit Bordeaux 2016. Dat was de enige info die men had. Het waren allemaal hele serieuze 2e wijnen maar toch heeft iedereen (on)bewust een plafond ingebouwd mbt score omdat men weet dat het 2e wijnen zijn....

1,5 jaar terug organiseerde ik een tasting van 20 x een 2e wijn waarvan de 1e wijn uit dat jaar 100/100 had gescoord. In de line-up dus bijvoorbeeld: Dame de Montrose 1990, Petit Eglise 2005, Pavillon rouge 2000, Les Forts de Latour 1982 etc etc. Om iedereen op scherp te zetten deed ik tussen die 20 2e wijnen ook 5 1e wijnen die daadwerkelijk 100/100 hadden gescoord, namelijk: Pontet Canet 2009, Montrose 1990, Troplong Mondot 2005, Chateau Margaux 2000 en Lafite 2003.
Deze info werd ook gedeeld met de groep van 16 zeer ervaren tasters voordat we begonnen. Door de aanwezigheid van de 5 echte 100 punters verdwijnt het puntenplafond.....resultaat: Heel veel 2e wijnen scoorden zeer hoog en niemand...inderdaad NIEMAND herkende 1 van de 5 grand Vins met 100 punten. nono
Nu waren de 2e wijnen uiteraard van hoog niveau en ook vrij kostbaar maar toch. Dit soort avonden kan ik echt van smullen.
Het is allemaal maar betrekkelijk. Mindfucken is geweldig om te doen.
En de winnaars....dat waren alle aanwezigen. cheers

Mooi, daar hou dus ook van.
Vooral dat puntenplafond wanneer men wist dat het tweede wijnen waren is zo typisch (en zo menselijk).
(15-06-2020 02:31 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-06-2020 01:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Erg leuk Jo!

2e wijnen zijn ook zeer interessant. In Bordeaux zijn ze de laatste jaren explosief gestegen in kwaliteit (en in prijs...alhoewel 2019 nu weer erg goed is)

De psyche van de mens vind ik ook altijd zeer interessant. Afgelopen zaterdag schonk ik dus volledig blind 10 x een 2e wijn uit Bordeaux 2016. Dat was de enige info die men had. Het waren allemaal hele serieuze 2e wijnen maar toch heeft iedereen (on)bewust een plafond ingebouwd mbt score omdat men weet dat het 2e wijnen zijn....

1,5 jaar terug organiseerde ik een tasting van 20 x een 2e wijn waarvan de 1e wijn uit dat jaar 100/100 had gescoord. In de line-up dus bijvoorbeeld: Dame de Montrose 1990, Petit Eglise 2005, Pavillon rouge 2000, Les Forts de Latour 1982 etc etc. Om iedereen op scherp te zetten deed ik tussen die 20 2e wijnen ook 5 1e wijnen die daadwerkelijk 100/100 hadden gescoord, namelijk: Pontet Canet 2009, Montrose 1990, Troplong Mondot 2005, Chateau Margaux 2000 en Lafite 2003.
Deze info werd ook gedeeld met de groep van 16 zeer ervaren tasters voordat we begonnen. Door de aanwezigheid van de 5 echte 100 punters verdwijnt het puntenplafond.....resultaat: Heel veel 2e wijnen scoorden zeer hoog en niemand...inderdaad NIEMAND herkende 1 van de 5 grand Vins met 100 punten. nono
Nu waren de 2e wijnen uiteraard van hoog niveau en ook vrij kostbaar maar toch. Dit soort avonden kan ik echt van smullen.
Het is allemaal maar betrekkelijk. Mindfucken is geweldig om te doen.
En de winnaars....dat waren alle aanwezigen. cheers

Mooi, daar hou dus ook van.
Vooral dat puntenplafond wanneer men wist dat het tweede wijnen waren is zo typisch (en zo menselijk).

Inderdaad een zeer tof concept.
(15-06-2020 01:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Erg leuk Jo!

2e wijnen zijn ook zeer interessant. In Bordeaux zijn ze de laatste jaren explosief gestegen in kwaliteit (en in prijs...alhoewel 2019 nu weer erg goed is)

De psyche van de mens vind ik ook altijd zeer interessant. Afgelopen zaterdag schonk ik dus volledig blind 10 x een 2e wijn uit Bordeaux 2016. Dat was de enige info die men had. Het waren allemaal hele serieuze 2e wijnen maar toch heeft iedereen (on)bewust een plafond ingebouwd mbt score omdat men weet dat het 2e wijnen zijn....

1,5 jaar terug organiseerde ik een tasting van 20 x een 2e wijn waarvan de 1e wijn uit dat jaar 100/100 had gescoord. In de line-up dus bijvoorbeeld: Dame de Montrose 1990, Petit Eglise 2005, Pavillon rouge 2000, Les Forts de Latour 1982 etc etc. Om iedereen op scherp te zetten deed ik tussen die 20 2e wijnen ook 5 1e wijnen die daadwerkelijk 100/100 hadden gescoord, namelijk: Pontet Canet 2009, Montrose 1990, Troplong Mondot 2005, Chateau Margaux 2000 en Lafite 2003.
Deze info werd ook gedeeld met de groep van 16 zeer ervaren tasters voordat we begonnen. Door de aanwezigheid van de 5 echte 100 punters verdwijnt het puntenplafond.....resultaat: Heel veel 2e wijnen scoorden zeer hoog en niemand...inderdaad NIEMAND herkende 1 van de 5 grand Vins met 100 punten. nono
Nu waren de 2e wijnen uiteraard van hoog niveau en ook vrij kostbaar maar toch. Dit soort avonden kan ik echt van smullen.
Het is allemaal maar betrekkelijk. Mindfucken is geweldig om te doen.
En de winnaars....dat waren alle aanwezigen. cheers

Schitterend! Heart
(15-06-2020 03:16 PM)Benz schreef: [ -> ]
(15-06-2020 01:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Erg leuk Jo!

2e wijnen zijn ook zeer interessant. In Bordeaux zijn ze de laatste jaren explosief gestegen in kwaliteit (en in prijs...alhoewel 2019 nu weer erg goed is)

De psyche van de mens vind ik ook altijd zeer interessant. Afgelopen zaterdag schonk ik dus volledig blind 10 x een 2e wijn uit Bordeaux 2016. Dat was de enige info die men had. Het waren allemaal hele serieuze 2e wijnen maar toch heeft iedereen (on)bewust een plafond ingebouwd mbt score omdat men weet dat het 2e wijnen zijn....

1,5 jaar terug organiseerde ik een tasting van 20 x een 2e wijn waarvan de 1e wijn uit dat jaar 100/100 had gescoord. In de line-up dus bijvoorbeeld: Dame de Montrose 1990, Petit Eglise 2005, Pavillon rouge 2000, Les Forts de Latour 1982 etc etc. Om iedereen op scherp te zetten deed ik tussen die 20 2e wijnen ook 5 1e wijnen die daadwerkelijk 100/100 hadden gescoord, namelijk: Pontet Canet 2009, Montrose 1990, Troplong Mondot 2005, Chateau Margaux 2000 en Lafite 2003.
Deze info werd ook gedeeld met de groep van 16 zeer ervaren tasters voordat we begonnen. Door de aanwezigheid van de 5 echte 100 punters verdwijnt het puntenplafond.....resultaat: Heel veel 2e wijnen scoorden zeer hoog en niemand...inderdaad NIEMAND herkende 1 van de 5 grand Vins met 100 punten. nono
Nu waren de 2e wijnen uiteraard van hoog niveau en ook vrij kostbaar maar toch. Dit soort avonden kan ik echt van smullen.
Het is allemaal maar betrekkelijk. Mindfucken is geweldig om te doen.
En de winnaars....dat waren alle aanwezigen. cheers

Schitterend! Heart

En toch blijven we ons met z'n allen blind staren op Parker-scores Wink
Ik probeer dat niet te doen, maar als ik 50 euro wil uitgeven aan een fles die ik niet vooraf kan proeven en ik kan kiezen tussen en RP94 en een RP95, tja...
(18-06-2020 08:48 AM)Dave schreef: [ -> ]
(15-06-2020 03:16 PM)Benz schreef: [ -> ]
(15-06-2020 01:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Erg leuk Jo!

2e wijnen zijn ook zeer interessant. In Bordeaux zijn ze de laatste jaren explosief gestegen in kwaliteit (en in prijs...alhoewel 2019 nu weer erg goed is)

De psyche van de mens vind ik ook altijd zeer interessant. Afgelopen zaterdag schonk ik dus volledig blind 10 x een 2e wijn uit Bordeaux 2016. Dat was de enige info die men had. Het waren allemaal hele serieuze 2e wijnen maar toch heeft iedereen (on)bewust een plafond ingebouwd mbt score omdat men weet dat het 2e wijnen zijn....

1,5 jaar terug organiseerde ik een tasting van 20 x een 2e wijn waarvan de 1e wijn uit dat jaar 100/100 had gescoord. In de line-up dus bijvoorbeeld: Dame de Montrose 1990, Petit Eglise 2005, Pavillon rouge 2000, Les Forts de Latour 1982 etc etc. Om iedereen op scherp te zetten deed ik tussen die 20 2e wijnen ook 5 1e wijnen die daadwerkelijk 100/100 hadden gescoord, namelijk: Pontet Canet 2009, Montrose 1990, Troplong Mondot 2005, Chateau Margaux 2000 en Lafite 2003.
Deze info werd ook gedeeld met de groep van 16 zeer ervaren tasters voordat we begonnen. Door de aanwezigheid van de 5 echte 100 punters verdwijnt het puntenplafond.....resultaat: Heel veel 2e wijnen scoorden zeer hoog en niemand...inderdaad NIEMAND herkende 1 van de 5 grand Vins met 100 punten. nono
Nu waren de 2e wijnen uiteraard van hoog niveau en ook vrij kostbaar maar toch. Dit soort avonden kan ik echt van smullen.
Het is allemaal maar betrekkelijk. Mindfucken is geweldig om te doen.
En de winnaars....dat waren alle aanwezigen. cheers

Schitterend! Heart

En toch blijven we ons met z'n allen blind staren op Parker-scores Wink
Ik probeer dat niet te doen, maar als ik 50 euro wil uitgeven aan een fles die ik niet vooraf kan proeven en ik kan kiezen tussen en RP94 en een RP95, tja...

Best dan toch ook een andere bron nalezen en vooral goed de nota's lezen. Daaruit blijkt dan misschien dat de ene je meer zou kunnen bevallen dan de andere en dat is m.i. heel wat belangrijker dan dat puntje verschil.
(19-06-2020 12:45 PM)wvd schreef: [ -> ]
(18-06-2020 08:48 AM)Dave schreef: [ -> ]
(15-06-2020 03:16 PM)Benz schreef: [ -> ]
(15-06-2020 01:12 PM)Vinoco schreef: [ -> ]Erg leuk Jo!

2e wijnen zijn ook zeer interessant. In Bordeaux zijn ze de laatste jaren explosief gestegen in kwaliteit (en in prijs...alhoewel 2019 nu weer erg goed is)

De psyche van de mens vind ik ook altijd zeer interessant. Afgelopen zaterdag schonk ik dus volledig blind 10 x een 2e wijn uit Bordeaux 2016. Dat was de enige info die men had. Het waren allemaal hele serieuze 2e wijnen maar toch heeft iedereen (on)bewust een plafond ingebouwd mbt score omdat men weet dat het 2e wijnen zijn....

1,5 jaar terug organiseerde ik een tasting van 20 x een 2e wijn waarvan de 1e wijn uit dat jaar 100/100 had gescoord. In de line-up dus bijvoorbeeld: Dame de Montrose 1990, Petit Eglise 2005, Pavillon rouge 2000, Les Forts de Latour 1982 etc etc. Om iedereen op scherp te zetten deed ik tussen die 20 2e wijnen ook 5 1e wijnen die daadwerkelijk 100/100 hadden gescoord, namelijk: Pontet Canet 2009, Montrose 1990, Troplong Mondot 2005, Chateau Margaux 2000 en Lafite 2003.
Deze info werd ook gedeeld met de groep van 16 zeer ervaren tasters voordat we begonnen. Door de aanwezigheid van de 5 echte 100 punters verdwijnt het puntenplafond.....resultaat: Heel veel 2e wijnen scoorden zeer hoog en niemand...inderdaad NIEMAND herkende 1 van de 5 grand Vins met 100 punten. nono
Nu waren de 2e wijnen uiteraard van hoog niveau en ook vrij kostbaar maar toch. Dit soort avonden kan ik echt van smullen.
Het is allemaal maar betrekkelijk. Mindfucken is geweldig om te doen.
En de winnaars....dat waren alle aanwezigen. cheers

Schitterend! Heart

En toch blijven we ons met z'n allen blind staren op Parker-scores Wink
Ik probeer dat niet te doen, maar als ik 50 euro wil uitgeven aan een fles die ik niet vooraf kan proeven en ik kan kiezen tussen en RP94 en een RP95, tja...

Best dan toch ook een andere bron nalezen en vooral goed de nota's lezen. Daaruit blijkt dan misschien dat de ene je meer zou kunnen bevallen dan de andere en dat is m.i. heel wat belangrijker dan dat puntje verschil.

Ik hanteer een andere strategie tegenwoordig:

- Om te beginnen koop ik nog amper Bordeaux Wink
- Als ik toch nog Bordeaux koop is het van domeinen die in mijn ervaring constante kwaliteit leveren (Sociando, Lagrange, Poujeaux, etc.) en kijk daarbij amper naar scores.
- Daarnaast probeer is zo veel mogelijk te proeven voor ik koop (zeker in hogere prijscategorie).
- Als dat niet mogelijk is koop ik een proefflesje van een domein en afhankelijk daarvan koop ik eventueel bij.
Gisteren Vincent Paris Cornas Granit 30 '17 in het glas.
Te jong natuurlijk,maar wat een wijn!
Deze avond Pichon Baron 2008 voorzien.
Tips ter voorbereiding?
(21-06-2020 10:05 AM)Jef schreef: [ -> ]Gisteren Vincent Paris Cornas Granit 30 '17 in het glas.
Te jong natuurlijk,maar wat een wijn!
Deze avond Pichon Baron 2008 voorzien.
Tips ter voorbereiding?
Mondkapje afdoen en handen wassen.
Gisterennamiddag eindelijk op verplaatsing nog eens wat gaan proeven ...

1. Tertre Roteboeuf 2004
2. La Mission Haut Brion 2004
3. Carruades de Lafite 2001

Eén voor één toppers ... al vond ik dat de Roteboeuf iets teveel hout had gezien.
Verder had de LMHB 04 nog heel veel overschot, misschien iets te jong ontkurkt
Carruades een zalvende, sexy wijn, voor mij alsnog de beste van de drie.

Mathijs
(22-06-2020 11:10 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisterennamiddag eindelijk op verplaatsing nog eens wat gaan proeven ...

1. Tertre Roteboeuf 2004
2. La Mission Haut Brion 2004
3. Carruades de Lafite 2001

Eén voor één toppers ... al vond ik dat de Roteboeuf iets teveel hout had gezien.
Verder had de LMHB 04 nog heel veel overschot, misschien iets te jong ontkurkt
Carruades een zalvende, sexy wijn, voor mij alsnog de beste van de drie.

Mathijs

De “goedkoopste” kon je dus het meest bekoren, nice. Wink
(22-06-2020 11:13 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-06-2020 11:10 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Gisterennamiddag eindelijk op verplaatsing nog eens wat gaan proeven ...

1. Tertre Roteboeuf 2004
2. La Mission Haut Brion 2004
3. Carruades de Lafite 2001

Eén voor één toppers ... al vond ik dat de Roteboeuf iets teveel hout had gezien.
Verder had de LMHB 04 nog heel veel overschot, misschien iets te jong ontkurkt
Carruades een zalvende, sexy wijn, voor mij alsnog de beste van de drie.

Mathijs



De “goedkoopste” kon je dus het meest bekoren, nice. Wink

De duurste als je ze nu moet kopen....

Ik vraag me af of de LMHB zuiver was. Een keer of 8 in mijn glas gehad de afgelopen 1,5 jaar en altijd vuurwerk.
Afgelopen weekend genoten van de Jean Bourdy Crémant du Jura Brut. Heel veel, heel fijne belletjes in het glas, licht aroma van appel, citrus en toast, en met z'n 12 procent alcohol lekker licht. Met z'n honderd procent chardonnay een soort blanc de blancs, of mag je dat enkel zeggen als het Champagne betreft? Komt wat betreft het verschafte genot in ieder geval in de buurt.
Citaat:Met z'n honderd procent chardonnay een soort blanc de blancs, of mag je dat enkel zeggen als het Champagne betreft?

Volgens mij niet.

Klinkt goed. Ter plaatse gekocht?
(22-06-2020 03:07 PM)Olivier schreef: [ -> ]Volgens mij niet.

Klinkt goed. Ter plaatse gekocht?

Jazeker! O.a. samen met een vin jaune die ook al erg goed was. In de kelder liggen nog een gewone witte wijn (chardonnay), een Côtes du Jura Rouge (blend van pinot noir, poulsard en trousseau) en nog één crémant. Goede herinneringen aan een leuk bezoek, vorige zomer.
(22-06-2020 03:29 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(22-06-2020 03:07 PM)Olivier schreef: [ -> ]Volgens mij niet.

Klinkt goed. Ter plaatse gekocht?

Jazeker! O.a. samen met een vin jaune die ook al erg goed was. In de kelder liggen nog een gewone witte wijn (chardonnay), een Côtes du Jura Rouge (blend van pinot noir, poulsard en trousseau) en nog één crémant. Goede herinneringen aan een leuk bezoek, vorige zomer.

Die Cremants van de Jura zijn ongelooflijk van kwaliteit... voor de helft van de prijs van een supermarktchampagne heb je daar een vergelijkbare of zelfs betere schuimwijn.
(22-06-2020 03:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]Die Cremants van de Jura zijn ongelooflijk van kwaliteit... voor de helft van de prijs van een supermarktchampagne heb je daar een vergelijkbare of zelfs betere schuimwijn.

Op basis van deze fles ben ik geneigd je hier gelijk in te geven. Helaas moet je ze ter plekke gaan inslaan, kan me niet herinneren al eens een crémant du Jura in een wijnhandel gezien te hebben.
(22-06-2020 04:53 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(22-06-2020 03:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]Die Cremants van de Jura zijn ongelooflijk van kwaliteit... voor de helft van de prijs van een supermarktchampagne heb je daar een vergelijkbare of zelfs betere schuimwijn.

Op basis van deze fles ben ik geneigd je hier gelijk in te geven. Helaas moet je ze ter plekke gaan inslaan, kan me niet herinneren al eens een crémant du Jura in een wijnhandel gezien te hebben.

Klassewijnen heeft le cuvee du Siecle van Cave de Pupillin, 13.50 euro en blind wint ie quasi altijd van een (generieke) Champagne
Vitis Vin heeft Desire Petit, biologisch en zeer goede wijnen
Portovino heeft Pignier, de cremant is krachtig, romig en van Champagne kwaliteit. Moet wel iets meer kosten (18 denk ik, of 20 max)
(22-06-2020 05:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]Klassewijnen heeft le cuvee du Siecle van Cave de Pupillin, 13.50 euro en blind wint ie quasi altijd van een (generieke) Champagne
Vitis Vin heeft Desire Petit, biologisch en zeer goede wijnen
Portovino heeft Pignier, de cremant is krachtig, romig en van Champagne kwaliteit. Moet wel iets meer kosten (18 denk ik, of 20 max)

Ah kijk, dat is informatie waar ik iets aan heb. Goed idee om eens een crémant blind te schenken en te horen wat de reacties zijn. Veel dank!
(22-06-2020 05:21 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]
(22-06-2020 05:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]Klassewijnen heeft le cuvee du Siecle van Cave de Pupillin, 13.50 euro en blind wint ie quasi altijd van een (generieke) Champagne
Vitis Vin heeft Desire Petit, biologisch en zeer goede wijnen
Portovino heeft Pignier, de cremant is krachtig, romig en van Champagne kwaliteit. Moet wel iets meer kosten (18 denk ik, of 20 max)

Ah kijk, dat is informatie waar ik iets aan heb. Goed idee om eens een crémant blind te schenken en te horen wat de reacties zijn. Veel dank!

Die van klassewijnen is inderdaad top!
Een Toscaanse witte in het glas. Het is een blend van Sauvignon, Chardonnay, Gewürztraminer en Trebbiano, samen vergist in amforen van Toscaanse klei, zonder zwavel en ongefilterd en dat is er aan te zien. "Natuurlijker" wordt wijn niet denk ik zo. En toch vind ik hem lekker. Enigszins gistige aroma's eerst, wat kruidig, een "terroir" toets (of is het de klei van de amfoor?), rijpe peer en nog wat, iets floraals (meidoorn?), vrij volle smaak met sapperloot toch wel geen licht ziltige afdronk zeker! Enfin, love it or leave it, deze wijn passeert niet ongemerkt. Ik fulmineer graag tegen "vin nature" en deze zit zeker in dat straatje (hij is ook wat wazig Wink ), maar toch hou ik er wel van. Maar niet voor alle dagen, laar dat duidelijk zijn!
Uit de wijnles nog een halfje Reciotto Della Valpollicella - Giuseppe Campagnola meegegritst.
M'n eerste kennismaking met dit soort wijn maar vermoedelijk niet m'n laatste. Dik, zwoel, koffie en gestoofd fruit, sirooperig zonder storend te zijn. Ik kan me voorstellen dat dit niet iedereen z'n meug is. Maar hier hou ik wel van.
Koppelingen