wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(05-06-2018 09:06 PM)Biff schreef: [ -> ]woeha
Zalig! thumbsup
(05-06-2018 08:34 PM)fleer schreef: [ -> ]Between the ages of 35 - 40 a woman is like France or Argentina. She may
have been half destroyed during the war but can still be a warm and
desirable place to visit.

Wacht maar mannekes tot ge met de voorlaatste fase (60-70) te doen hebt of later.
Ook in die fase kan "a woman" nog aantrekkelijk zijn.
Misschien te vergelijken met een goede oude belegen wijn. Cool
Maar daar moet je dan wel veel geduld voor opbrengen en dat is niet aan iedereen gegeven.Wink

En deze avond.

Als aperitief en ook bij het aspergegerecht: Chablis 1er Cru 2012 Les Vaillons Albert Bichot.
Een explosieve neus gevolgd door een evenwaardig smaakpallet. Een wijn die veel meer te vertellen heeft dan wat aciditeit in de afdronk.

Daarna; La Chandelliere 2005 Médoc Cru Bourgeois.
Wat schreef Fleer weer:"Between the ages of 35 - 40 a woman is like France or Argentina. She may have been half destroyed during the war but can still be a warm and
desirable place to visit."
Ook toepasbaar op deze wijn.Sleepy
Chinon Les Terrasses 2015 (Pascal Lambert)
Kersen en rode bessen in de neus, iets aards, rokerigs ook. Vlak na openen nog wat gesloten, smaakt nog wat scherp, even het gevreesde paprikatintje. Een uur later smaakt hij al soepeler, sappiger, licht gekoeld ook gewoon erg prettig slurpen in deze temperaturen. Een aangename cabernet franc maar geen topper, heb er ook al betere van dit domein, waar ze biodynamisch werken, gedronken. Bodem overigens van kiezels, klei en zandsteen.
Heren,

Als aperitief ... Champagne Van Gysel-Liébart Cep d'Or (1)
Bij het eten ... Chateau Clinet 2004 (2)

(1) 100% Chardonnay - heerlijke champagne aan slechts 22 Euro.
(2) Verdomme zo lekker, volledig op dronk momenteel, overheerlijk

Mathijs
Even de riem afgelegd en kort reisje om de batterijen op te laden. Wandelen, kijken, genieten eten en drinken. Dat laatste was o.a. Gattinara Nervii 2013, Gattinara Riserva Travaglini 2012, Nebbiolo d'Alba Occhetti 2011 Prunotto, Colline Novarese 2015 Ioppa en een Barbera d'Alba 2015 waarvan ik de producent vergeten ben. We waren met z'n vieren en de meningen liepen uiteen. De Nervii was (veel) te warm, dus emmer in en dan te koud, toch mooie wijn. We vonden allen de Travaglini mooier, zij het in een wat "antieke" stijl. De Prunotto duidelijk heel anders, "moderner" en met dat kleine toetsje cacao wat je niet hebt in het noorden. De Ioppa komt uit de Ghemme regio, ook weer ander terroir dan de Gattinara's en nog erg jong. De Barbera heel mooi, jammer dat ik de producent vergeten ben, maar we waren er dan ook niet om te werken hé Wink
(10-06-2018 12:18 PM)wvd schreef: [ -> ]Even de riem afgelegd en kort reisje om de batterijen op te laden. Wandelen, kijken, genieten eten en drinken. Dat laatste was o.a. Gattinara Nervii 2013, Gattinara Riserva Travaglini 2012, Nebbiolo d'Alba Occhetti 2011 Prunotto, Colline Novarese 2015 Ioppa en een Barbera d'Alba 2015 waarvan ik de producent vergeten ben. We waren met z'n vieren en de meningen liepen uiteen. De Nervii was (veel) te warm, dus emmer in en dan te koud, toch mooie wijn. We vonden allen de Travaglini mooier, zij het in een wat "antieke" stijl. De Prunotto duidelijk heel anders, "moderner" en met dat kleine toetsje cacao wat je niet hebt in het noorden. De Ioppa komt uit de Ghemme regio, ook weer ander terroir dan de Gattinara's en nog erg jong. De Barbera heel mooi, jammer dat ik de producent vergeten ben, maar we waren er dan ook niet om te werken hé Wink

Is dit toetsje cacao kenmerkend voor alle jaargangen voor Nebbiolo d'Alba Occhetti van Prunotto?
Ik heb daarvan nog de jaargang 2009 liggen. (17.90€ - juli 2014)

Een andere wijn van Prunotto de Costamiòle Prunotto Barbera d'Asti 2007 heeft dat toetsje cacao zeker niet. Zeer mooie wijn maar is dan ook duurder dan de Occhetti (27.50€ - febr. 2014)
(10-06-2018 03:34 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(10-06-2018 12:18 PM)wvd schreef: [ -> ]Even de riem afgelegd en kort reisje om de batterijen op te laden. Wandelen, kijken, genieten eten en drinken. Dat laatste was o.a. Gattinara Nervii 2013, Gattinara Riserva Travaglini 2012, Nebbiolo d'Alba Occhetti 2011 Prunotto, Colline Novarese 2015 Ioppa en een Barbera d'Alba 2015 waarvan ik de producent vergeten ben. We waren met z'n vieren en de meningen liepen uiteen. De Nervii was (veel) te warm, dus emmer in en dan te koud, toch mooie wijn. We vonden allen de Travaglini mooier, zij het in een wat "antieke" stijl. De Prunotto duidelijk heel anders, "moderner" en met dat kleine toetsje cacao wat je niet hebt in het noorden. De Ioppa komt uit de Ghemme regio, ook weer ander terroir dan de Gattinara's en nog erg jong. De Barbera heel mooi, jammer dat ik de producent vergeten ben, maar we waren er dan ook niet om te werken hé Wink

Is dit toetsje cacao kenmerkend voor alle jaargangen voor Nebbiolo d'Alba Occhetti van Prunotto?
Ik heb daarvan nog de jaargang 2009 liggen. (17.90€ - juli 2014)

Een andere wijn van Prunotto de Costamiòle Prunotto Barbera d'Asti 2007 heeft dat toetsje cacao zeker niet. Zeer mooie wijn maar is dan ook duurder dan de Occhetti (27.50€ - febr. 2014)

Wat ik "cacao" noem is een aroma wat ik graag heb en eigenlijk vooral tegenkom in Nebbiolo uit de Langhe en dan dikwijls bij de meer klassieke Barolo/Barbaresco. Maar misschien maak jij een andere associatie, het opsommen van aroma's is niet mijn sterkste zijde. Het was zeker wel een mooie, vrij traditionele Nebbiolo. In Barbera heb ik dat quasi nooit, dan vind ik meer (rood) fruit gerelateerde aroma's en als er dan iets wat meer chocolade-achtigs in zit, denk ik eerder aan (nieuw) hout.
Vanavond in het glas: Chateau Thieuley Reserve Francis Courselle 2000 Bordeaux Superieur.
Nu heb ik echt het gevoel dat ik een GCC ben aan 't drinken. Slurp
Burja Bela uit 2013, 1/3 rebula, 1/3 malvasia, 1/3 riesling italico. Even voorproeven voor mijn trip naar Slovenië.

Mooie gouden kleur door de 15% die aantal maanden met de schilletjes heeft gelegen, daardoor geen echte oranje wijn, maar wel mooi hint van de tannine.

Karamel, ziltig, fris, maar toch mooi rond/romig. Erg fijne kennismaking met dit wijnhuis.
Chateau d'Agassac 2009, rechtstreeks van de wijnkast in het glas. Gewoonweg heerlijk, mooie donkere kleur, neus van rood en zwart fruit en vanille, in de mond bakken fruit, prachtige zijdezachte tannines, wijn perfect in ballans. Hele mooie afdronk ook. Prachtige 2009! 90-91 cheers
Gisteren en vandaag 2 Italiaanse wijnen van "Franse" druiven, recht van de camion, kwestie van toch zeker te zijn. Deze zou ik echt eens graag in een blind degustatie zien zie!!
(10-06-2018 11:16 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Vanavond in het glas: Chateau Thieuley Reserve Francis Courselle 2000 Bordeaux Superieur.

Een Bordeaux Superieur zo'n lang leven beschoren ? Bere(n)jaar dat wel, maar toch indrukwekkend dat deze na 18 jaar nog goed is.

Mathijs
(16-06-2018 02:07 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(10-06-2018 11:16 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Vanavond in het glas: Chateau Thieuley Reserve Francis Courselle 2000 Bordeaux Superieur.

Een Bordeaux Superieur zo'n lang leven beschoren ? Bere(n)jaar dat wel, maar toch indrukwekkend dat deze na 18 jaar nog goed is.

Mathijs

Nooit een wijn beoordelen op zijn aop, Mathijs... Sleepy
Caronne Saint-Gemme 2009 heerlijk!! Slurp
Gisteravond hadden we zin in iets Duits, het werd een Dönnhoff Riesling Tonschiefer Trocken 2017. Eigenlijk een Kabinett Trocken, vertelde de wijnhandelaar.

In de neus minerale toetsen, iets rokerigs, citrus en wat groene appel. Nog zeer jong, dus een gevoel van kriebelende belletjes aan de tong. Een zuurtje in de afdronk.
De zoete hint die je vaak in Duitse rieslings aantreft, vond ik hier niet in terug. Erg lekker als aperitief, maar daardoor kwam hij iets minder tot zijn recht bij de auberginecurry. Niet getreurd echter, want na het eten dronken we de fles alsnog leeg.

Voor die Mannschaft straks staat alweer een andere Duitser in de koelkast.
(17-06-2018 02:44 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Gisteravond hadden we zin in iets Duits, het werd een Dönnhoff Riesling Tonschiefer Trocken 2017. Eigenlijk een Kabinett Trocken, vertelde de wijnhandelaar.

In de neus minerale toetsen, iets rokerigs, citrus en wat groene appel. Nog zeer jong, dus een gevoel van kriebelende belletjes aan de tong. Een zuurtje in de afdronk.
De zoete hint die je vaak in Duitse rieslings aantreft, vond ik hier niet in terug. Erg lekker als aperitief, maar daardoor kwam hij iets minder tot zijn recht bij de auberginecurry. Niet getreurd echter, want na het eten dronken we de fles alsnog leeg.

Voor die Mannschaft straks staat alweer een andere Duitser in de koelkast.

...of wordt het tequila? Wink
(17-06-2018 04:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]...of wordt het tequila? Wink

Neen dank u! Maar af en toe zorgt het WK wel voor culinaire inspiratie. (wel jammer dat Italië niet van de partij is)
Vanavond rest van de Caronne Saint Gemme 2009 in het glas, op dag 1 heel mooi op dag 2 heel wat minder, dit in tegenstelling tot de d'Agassac 2009 die op dag 2 top was. Merkte het gisteren al dat deze veel verder geëvalueerd was en al in een verdere fase zat dan de d'Agassac die echt heerlijk was! Conclusie mijn flesjes Caronne 2009 rustig opdrinken de komende jaren, de flesjes d'Agassac daarentegen kunnen makkelijk nog een 10 tal jaartjes mee. cheers
En ook onze tweede Duitser presteert beter dan de Mannschaft.

Dreissigacker Rheinhessen Organic Trocken Riesling 2016.
Weliswaar minder complex dan de Dönnhoff van afgelopen weekend, maar toch een bijzonder goede instapriesling. In de neus ananas, peer, iets floraals. Zuren zijn aanwezig maar minder uitgesproken dan bij de Dönnhoff, terwijl het zoetje hier meer uitgesproken is. Mooi hoor, voor 12 euro.
Nog een rieslingsoepje om het af te leren.
(19-06-2018 08:04 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Nog een rieslingsoepje om het af te leren.

Smile met de rest van de dreissigacker?
(19-06-2018 09:47 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(19-06-2018 08:04 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Nog een rieslingsoepje om het af te leren.

Smile met de rest van de dreissigacker?

Toch met één glaasje ervan! Ietwat zonde natuurlijk, maar het is een erg lekkere soep.
Fattoria di Magliano "Capato" 2014

Instapcuvée (IGT Maremma) van 100% Sangiovese. Op zijn fruit en lekker fris.
Wat kan zo'n jonge, fruitige Sangiovese toch lekker zijn Slurp

Gekocht op de Foire du Vin in Hannuit bij wijnhandel Stappo uit Grace-Hologne
Prijs: 10 €
(22-06-2018 09:20 PM)Dave schreef: [ -> ]Fattoria di Magliano "Capato" 2014

Instapcuvée (IGT Maremma) van 100% Sangiovese. Op zijn fruit en lekker fris.
Wat kan zo'n jonge, fruitige Sangiovese toch lekker zijn Slurp

Gekocht op de Foire du Vin in Hannuit bij wijnhandel Stappo uit Grace-Hologne
Prijs: 10 €

Die cuvée ken ik niet en staat precies ook niet op hun sitewattewatte

Hun morellino "heba" dronk ik jaren terug dikwijls op resto en is ook wel goed. Hun poggio bestiale, een pure bdx-blend is niet slecht maar bij de Belgische verdeler vind ik die wel veel te duur geprijsd voor wat je krijgt (ben er nog niet actief naar op zoek gegaan)
Het eerste glas ( uit eigen kelder dan ) sedert twee weken ... Petit Cheval 2011.

Tevens ook een test om mijn nieuwe Coravin systeem te testen ... en dus per glas te proeven cheers.

Mathijs
(23-06-2018 06:09 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Het eerste glas sedert twee weken ...
Mathijs
Goe bezig!
Ik wou dat ik hetzelfde over mezelf kon zeggen Confused
Citaat:Ik wou dat ik hetzelfde over mezelf kon zeggen

bwa... Tongue
(23-06-2018 08:20 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(22-06-2018 09:20 PM)Dave schreef: [ -> ]Fattoria di Magliano "Capato" 2014

Instapcuvée (IGT Maremma) van 100% Sangiovese. Op zijn fruit en lekker fris.
Wat kan zo'n jonge, fruitige Sangiovese toch lekker zijn Slurp

Gekocht op de Foire du Vin in Hannuit bij wijnhandel Stappo uit Grace-Hologne
Prijs: 10 €

Die cuvée ken ik niet en staat precies ook niet op hun sitewattewatte

Hun morellino "heba" dronk ik jaren terug dikwijls op resto en is ook wel goed. Hun poggio bestiale, een pure bdx-blend is niet slecht maar bij de Belgische verdeler vind ik die wel veel te duur geprijsd voor wat je krijgt (ben er nog niet actief naar op zoek gegaan)

Heba ook al gedronken en goedgekeurd.

Die Capato staat ook niet meer op de site van Stappo, dus misschien uit het gamma...
(24-06-2018 09:01 PM)Dave schreef: [ -> ]
(23-06-2018 08:20 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(22-06-2018 09:20 PM)Dave schreef: [ -> ]Fattoria di Magliano "Capato" 2014

Instapcuvée (IGT Maremma) van 100% Sangiovese. Op zijn fruit en lekker fris.
Wat kan zo'n jonge, fruitige Sangiovese toch lekker zijn Slurp

Gekocht op de Foire du Vin in Hannuit bij wijnhandel Stappo uit Grace-Hologne
Prijs: 10 €

Die cuvée ken ik niet en staat precies ook niet op hun sitewattewatte

Hun morellino "heba" dronk ik jaren terug dikwijls op resto en is ook wel goed. Hun poggio bestiale, een pure bdx-blend is niet slecht maar bij de Belgische verdeler vind ik die wel veel te duur geprijsd voor wat je krijgt (ben er nog niet actief naar op zoek gegaan)

Heba ook al gedronken en goedgekeurd.

Die Capato staat ook niet meer op de site van Stappo, dus misschien uit het gamma...

Of het was een speciale cuvée enkel gemaakt in het moeilijke 2014...
Wijnhoeve de Colonjes Cabernet Blanc 2015 (Nederland)
In Groesbeek, in het oosten van Nederland, wordt ook wijn gemaakt, die zelfs best te pruimen is. Cabernet Blanc is verwant aan Sauvignon Blanc en dat ruik je: gemaaid gras en groene appel in de neus, maar ook iets aards (ondergrond: lössig-leem). Voldoende zuurtjes in de wijn, goede combinatie met een freekehsalade met gegrilde groenten, feta en dille.
Van hetzelfde wijnhuis ook een Knapse Witte (wijndruiven Helios en Riesel) en een Johanitter (verwant aan Riesling) aangeschaft. Benieuwd of die even goed in de smaak vallen.
(01-07-2018 07:18 PM)troisetoiles schreef: [ -> ]Wijnhoeve de Colonjes Cabernet Blanc 2015 (Nederland)
In Groesbeek, in het oosten van Nederland, wordt ook wijn gemaakt, die zelfs best te pruimen is. Cabernet Blanc is verwant aan Sauvignon Blanc en dat ruik je: gemaaid gras en groene appel in de neus, maar ook iets aards (ondergrond: lössig-leem). Voldoende zuurtjes in de wijn, goede combinatie met een freekehsalade met gegrilde groenten, feta en dille.
Van hetzelfde wijnhuis ook een Knapse Witte (wijndruiven Helios en Riesel) en een Johanitter (verwant aan Riesling) aangeschaft. Benieuwd of die even goed in de smaak vallen.

En alweer iets bijgeleerd... Cabernet blanc, mocht het 1 april zijn, k zou t niet geloven Wink
Koppelingen